DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2 

  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

1- İSTANBUL VALİLİĞİ'NDE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Haber-Kamera: Harun UYANIK/İSTANBUL,(DHA)
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti. İstanbul Valiliğinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, askeri, mülki, idari ve siyasi erkan, yabancı misyon temsilcileri, rektörler, dini liderler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tebrikleri kabul eden Vali Yerlikaya, daha sonra kutlama töreni ve tören geçişi için Vatan Caddesi'ne gitti.

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü:
----------------
-Valinin tebrikleri kabul etmesi

29.10.2019 - 10.22 - Haber Kodu : 191029028_

==================

2- VATAN CADDESİ'NDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ (1)

Çağatay KENARLI-Harun UYANIK/İSTANBUL,(DHA)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ıncı yıl dönümü nedeniyle Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni düzenleniyoı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte askeri, mülki, idari ve siyasi erkan katılıyor.
Kutlamalar kapsamında, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üstü açık araç üzerinde vatandaşları selamladı. Tören devam ediyor.

Görüntü dökümü:
-----------------------
-Törenden detaylar
-Üstü açık araç ile gezmeleri
-Bando
-Vatandaşlar

29.10.2019 - 11.18 - Haber Kodu : 191029042

===================

3- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Reklam
Reklam

Anıl UÇAN/İSTANBUL(DHA)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda coşkuyla kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96'ıncı yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ülke genelinde pek çok etkinlik ve tören de düzenleniyor. Düzenlenen törenlerden bir tanesine İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, yolculara terminal girişinde yolculara Türk Bayrağı dağıttı. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı Gidiş Terminali'nde 3 saat boyunca bando dinletisi yapıldı. Bando dinletisine havalimanını kullanan yolcular ve havalimanı çalışanları Türk Bayrakları ile eşlik ettiler. Havalimanını kullanan yolcular keyifli anlar yaşarken, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Görüntü dökümü:
-------------
-Bayrak dağıtımı
-Bando konseri
-Vatandaşlardan detaylar
-Genel ve detaylar

29.10.2019 - 11.35 - Haber Kodu : 191029052

==================

4- BEŞİKTAŞ'TA MOTOSİKLETİN ÇALINMA ANI KAMERADA...

Reklam
Reklam

Haber-Kamera : Ali ABLAY - Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA) Beşiktaş'ta motosikletin çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Hırsızlık geçen perşembe günü saat 05.15 sıralarında bir sitenin otoparkında meydana geldi. Motosikletini akşam evinin otoparkına bırakan Özlem Dinçel (35), sabah işe gitmek için eşiyle birlikte evden çıktığında motosikleti bıraktığı yerde bulamadı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen Dinçel, 25 bin TL değerindeki motosikletinin 3 şüpheli tarafından çalındığını gördü.

"MOTOSİKLETİMİN ÖZEL BİR RENGİ VARDI"
Özlem Dinçel, "Motosikletim park halindeydi, saat 09.30 civarında eşimle birlikte işe gitmek için evden çıktığımızda motosikletimizin yerinde olmadığını fark ettik. Apartmanımızın kamera kayıtlarına baktığımızda motosikletimizin çalındığını gördük. 20-25 bin TL değerindeydi ve özel bir rengi vardı, 'mercan kırmızısı' diye geçiyordu. Otoparkımızda 3-4 motosiklet daha vardı ama özellikle benimkini daha önceden planlayarak çaldıklarını düşünüyorum, olay sabah 5'te olduğu için gören yok" dedi.

Reklam
Reklam

O ANLAR GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde önce bir kişi gelerek motosikleti tespit ediyor, ardından iki kişi geliyor. Bir kişi önde gözcülük yaparken diğer şahıs motoru götürüyor. Sokağın başına geldiklerinde ise onları üçüncü kişi bekliyor. Çaldıkları motosikleti, başka bir motosiklet ile iterek götürmeleri ve üçüncü kişinin başka bir motosiklet ile takip etmesi de yine güvenlik kameralarına yansıyor.

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Güvenlik kamera görüntüsü
-Muhabir anonsu
-Özlem Dinçel röp.
-Motorun çalındığı otoparktan görüntü
-Motosikletin fotoğrafı
-Genel ve detaylar

29.10.2019 - 11.00 - Haber Kodu : 191029036_

================

5- BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ 'BEYAZ ÖRTÜ' HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Serdal ALTINTEPE - Alper KORKMAZ / İSTANBUL,(DHA)
Büyükçekmece'de sabah saatlerinde sis etkili oldu. İlçenin büyük bir bölümünü etkisi altına alan sis havadan görüntülendi.
Büyükçekmece'de sabah saatlerinde sis etkili oldu. Büyükçekmece ve çevresinde etkisini gösteren sisli hava trafikte görüş mesafesini de düşürdü. Sis ilçenin büyük bir kısmını tamamen kapladı. Sis altında kalan ilçe drone ile havadan da görüntülendi.
Güneş doğuşunun ardından ısınan hava ile birlikte sis etkisini kaybetti.

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü:
------------------
-Drone görüntüsü
-Trafikte sis görüntüsü
-Sis izleyen insanlar

29.10.2019 - 10.08 - Haber Kodu : 191029023

(YANGINDAN ALEVLİ GÖRÜNTÜLER)
6- ESENYURT'TA BİNANIN ÇATISINDA YANGIN

Ersan SAN/İSTANBUL,(DHA)
Esenyurt'ta 5 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Çevrede panik ve korkuya neden olan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.
Hürriyet Mahallesi Saksağan Sokak üzerindeki bir apartmanın çatısında saat 08.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi alevlere müdahale etti. 5 katlı bir binanın çatısında başlayan yangında ölen ya da can kaybı olmazken, alevler kısa sürede söndürüldü. Yangınla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
--------------
-Olay yeri
-İtfaiye ekipleri
-Dumanlar
-Genel ve detaylar
29.10.2019 - 09.55 - Haber Kodu : 191029019_

===========================

7- SİLİVRİ'DE SÜNGER FABRİKASINDA YANGIN

Reklam
Reklam

Haber-Kamera: Serdal ALTINTEPE - Alper KORKMAZ / İSTANBUL,(DHA)
Silivri'de sünger fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Depo bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alındı.
Silivri'de üretim yapan bir sünger fabrikasında sabah 07.30 saatlerinde yangın çıktı. Fabrikanın depo bölümünde bulunan hurda süngerler, henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangının fark edilmesinin ardından fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi jandarma ve sağlık görevlileri gitti. İtfaiye ekipleri yanan süngerlere hızla müdahale ederek yangını söndürdü.

Görüntü dökümü:
-------------------
-İtfaiye araçlarından görüntü
-Depo girişinden görüntü
-Fabrikadan görüntü

29.10.2019 - 09.21 - Haber Kodu : 191029010