Dha İstanbul Bülteni -2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2 1 -(Aktüel görüntülerle geniş haber) ŞEHİTLER İÇİN VATAN'DA TÖREN... * ŞEHİT 5 POLİS İÇİN İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2

1 -(Aktüel görüntülerle geniş haber) ŞEHİTLER İÇİN VATAN'DA TÖREN...

* ŞEHİT 5 POLİS İÇİN İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta dün akşam Meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen 5 polis için Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan tören öncesinde şehit aileleriyle görüşerek taziyelerini iletti.

ACIMIZI KENDİLERİNE SEVİNÇ YAPARAK İZLİYORLAR

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tören alanında yaptığı konuşmada, hain saldırının hesabının mutlaka sorulacağını söyledi. Soylu, "Bu acı günümüzde, birlik ve beraberlik içerisinde şehit Vefa Karakurdu, şehit Kadir Yıldırım'ı, Adem Oğuz'u, İlker Uylaş'ı ve Hasan Bilgin'i cenabı Allah'ın cennetiyle ve cemaliyle kavuşmaya buluşmaya gönderdiğimiz çok kıymetli dostlarımız her cümleleri söylediğinde başınız sağolsun dediğimizde bize, sanki bizi bir noktaya çevirir, nokta yapar gibi vatan sağ olsun diyen şehit ailelerimizin çok değerli mensupları, anneleri, babaları ve kardeşleri, sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya ifade edemiyor. Ancak Allah'ın kelamına sığınarak teskin oluyoruz. İçimiz yanıyor. Buradakilerin de burada olmayıp şu an ellerini semaya açan milletimizin de… Bu töreni izliyorlar, belki de yürekleri dayanamıyor bu töreni izleyemiyorlar. Ancak Türkiye ve dünyada birileri bu töreni izleyen birileri daha var. Onlar da bu töreni belki gülerek, belki bizim acımızı kendilerine sevinç yaparak izliyorlar, ellerini ovuşturuyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

YARINDAN TEZİ YOK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İNTİKAM ALMAKTIR

Bakan Soylu, şehitlerin hesabının sorulacağını belirterek, "Hala siyaset peşindeler, hakimiyet peşindeler. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Vefa da Kadir de Adem de İlker de Hasan da bütün şehitlerimiz bilsin. O insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz; Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Karada, havada denizde yerin neresinde olursa olsun, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaklardır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir" şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN: SİZLER KİMİN KÖPEĞİSİNİZ ONU SÖYLEYİN

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan törende yaptığı konuşmada, terörle mücadeleden yılmayacaklarını ve saldırılar karşısında ayakta duracaklarını belirterek, "Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum; Vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Kimseniz en kısa sürede tespit edilecek ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Reklam
Reklam

BABAYA SON SARILIŞ

Törende İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran'ın ettiği duanın ardından şehitler meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına konuldu. Bu sırada pek çok kişi gözyaşlarını tutamadı. Birçok şehit yakını tören boyunca fenalık geçirdi. Şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun tabutunun başına eşi ve 2 çocuğu geldi. 2 çocuk şehit babalarının fotoğrafını öptü ve tabutuna sarıldı.

CENAZELERİN GİDECEĞİ YERLER BELLİ OLDU

Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu ve polis memuru Hasan Bilgin'in cenazelerinin Zonguldak'a, polis memuru Adem Oğuz'un cenazesi Adana'a, polis memuru İlker Uylaş'ın cenazesi Hatay'a gönderileceği öğrenilirken, Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın cenazesi İstanbul'da defnedilecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Törene gelenlerin görüntüsü

-Şehit ailelerinin gelmesi

-Cenazelerin gelmesi

-Dua okunması

-Bir şehit yakınının bayılması

-Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun çocukları ve eşinin tabun başına gelmesi

-Mustafa Çalışkan'ın konuşması

Reklam
Reklam

-Süleyman Soylu'nun konuşması

-Şehit yakınlarından görüntü

-Cenazelerin taşınması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 13.04 Haber Kodu : 161211080

11.12.2016 - 13.21 Haber Kodu : 161211090

11.12.2016 - 13.48 Haber Kodu : 161211095

11.12.2016 - 14.02 Haber Kodu : 161211096

11.12.2016 - 14.10 Haber Kodu : 161211100

11.12.2016 - 14.12 Haber Kodu : 161211101

11.12.2016 - 14.15 Haber Kodu : 161211102

11.12.2016 - 14.16 Haber Kodu : 161211103

11.12.2016 - 16.18 Haber Kodu : 161211137
11.12.2016 - 16.18 Haber Kodu : 161211138 (AKTÜEL GÖRÜNTÜLER)

//////////////////////////////////////////

2-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DAHA AĞIR BEDELLER ÖDEYECEKLER

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık"

"Şunu bilmeleri lazım ki bunlar yanında kalmayacak. Bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler. Bunu bir defa bilmeleri lazım"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında yararlananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı. Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İki tane yoğun bakımda arkadaşımız var. Yoğun bakımdaki arkadaşlarımızın şuurları açık. Şakalaşmaya varıncaya kadar… Öyle zannediyorum ki çok kısa zamanda yoğun bakımdan çıkıp odalarına geçecekler. Onun dışında şu anda diğer gazilerimiz şu an toparlanmış vaziyette. Onları da gayet iyi gördük. Hasekidekiler genel itibariyle çok daha bizleri umutlandırdı, rahatlattı. Doktorlarımızın da ifadesiyle iyi gördüm. Kendileri de zaten bunu ifade ediyorlar" dedi.

"BİZ ÖYLE KORKUP MEYDANI BU ALÇAKLARA, BU KAHPELERE BIRAKACAK KADAR ALÇALMADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşin geneli itibariyle baktığımız zaman 38 şehidimiz var, 155 yaralı söz konusu. Fakat burada üzerinde duracağımız en önemli konu terör belasıyla, bununla mücadelede, milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şahadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız. Onun için de bundan çekinmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu vatan, bir defa bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların bu vatanda en ufak bir hissesi, payı söz konusu değildir. Çünkü bunların bu vatana yönelik bir vatansever aşkları falan yok, milliyetperver diye bir aşkları yok" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"DAHA AĞIR BEDELLER ÖDEYECEKLER. BUNU BİR DEFA BİLMELERİ LAZIMö

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beşiktaş Bursa Spor maçı oynanıyor. Maçtan sonra oradaki görevli olan polislerimizin görevi sadece o maçın sağlıklı bir şekilde, huzur içinde yapılsın, ondan sonrada tüm seyirciler evlerine, şehirlerine uğurlansın diye oradalar. Yani bir milli görevi yerine getiriyorlar. Ardından bunlar kalleşçe, alçakça, otobüslerine binmek üzere hazırlıklarını yapan bu genç aslanlarımıza, bu çevik kuvvetin mensuplarına, el yapımı bomba yüklü araçla her iki noktada saldırıyor ve böyle bir hakikaten içimizi sızlatan tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Ama şunu bilmeleri lazım ki bunlar yanında kalmayacak. Bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler. Bunu bir defa bilmeleri lazım" şeklide konuştu.

BOMBANIN TÜRÜ

Bomban türüne ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Onun bütün incelemelerini yapıyorlar. Bu incelemeler bittikten sonra bunların cinsi nedir, el yapımı bombaların değişik şeyleri var, nedir ne değildir bütün incelemeleri yapıldıktan sonra İçişleri Bakanlığımız daha detaylı açıklamaları yapacaktır" diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının ardından hastane çevresinde toplanan ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atan vatandaşların yanına giderek onları selamladı ve kısa süreli sohbet etti.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:

------------------------

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması

-Vatandaşlarla sohbet etmesi

-Erdoğan'ın konvoyunun gidişi

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 14.05 Haber Kodu : 161211098

11.12.2016 - 15.16 Haber Kodu : 161211108

///////////////////////////////////

3- BAŞBAKAN YILDIRIM: TERÖR ÇIKMAZ BİR SOKAKTIR, TERÖRLE HİÇBİR ŞEYİN SONUCU ALINMAZ

* Başbakan Binali Yıldırım,

"Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Terör sadece can yakar ama sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke. Biz büyük bir milletiriz çok büyük imtihanlardan geçtik. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun"

"Konu tabi ki soruşturuluyor. Ama büyük bir ihtimalle hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddütümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin insanın canına kast eden, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kast eden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, aynı derecede mücadele edilecek güruhlardır"

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

Reklam
Reklam

Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısında yaralananları İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından çıkışta açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, hükümet olarak terörle mücadele konusunda kararlı olmaya devam edeceklerini söyledi.

"KARDEŞLİĞİMİZE DAİM EDECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım, "Terörle mücadele kapsamında yaptığımız çalışmaların netice verdiği bugünlerde bu saldırı elbette bir anlam taşıyor. Taşıdığı anlam çok açıktır. Ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kasteden artık çaresizlik içindeki terör örgütleri ses getirmek için bütün alçaklıklarını ortaya koyuyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet büyük bir millettir. 15 Temmuz'da nasıl alçak FETÖ'ye dersini verdiyse bundan böyle de PKK'sı, PYD'si, YPG'si. FETÖ'sü, DHKPC'si ne kadar örgüt varsa bunların kökünü kazıyacaktır. İrade de vardır, güç de vardır. Milletçe acımız büyüktür. Tabi ki yüreğimiz yanıyor. Ancak acımızı yüreğimize gömeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimize daim edeceğiz. Terörle mücadele konusunda kararlığımızdan asla bir şey kaybetmiyoruz" dedi.

"TERÖR ÇIKMAZ BİR SOKAKTIR"

Terörü çıkmaz sokak olarak niteleyen Başbakan Yıldırım, "Bu olay bizi millet olarak, hükümet olarak daha da azimli ve kararlı bir şekilde bu alçakların üzerine gitmeye vesile olmuştur. Şehitlerimizin yakınları, büyükleri çocukları bize emanettir. Onları ebediyete uğurlarken peygamber efendimize komşu yaparken tüm şehitlerimizin acılarını 79 milyon olarak yürekten paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Terör sadece can yakar ama sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke. Biz büyük bir milletiriz çok büyük imtihanlardan geçtik. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MARİFETİ OLDUĞUNA HİÇBİR TEREDDÜDÜMÜZ YOK"

Basın mensuplarının, saldırının hangi örgütün yaptığına yönelik sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Konu tabi ki soruşturuluyor. Ama büyük bir ihtimalle hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddütümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin insanın canına kast eden, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kast eden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, aynı derecede mücadele edilecek güruhlardır" dedi. Açıklamanın ardından Başbakan Yıldırım, hastane bahçesindeki vatandaşlarla selamlaştı. Yıldırım, daha sonra Bakan Kaya ile birlikte makam arabasına binerek hastaneden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından görüntü

-Yıldırım'ın hastane bahçesindeki vatandaşlarla tokalaşması

-Bakan Kaya ile birlikte aynı araçla hastaneden ayrılması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 15.55 Haber Kodu : 161211132

///////////////////////////////

4 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NDEKİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Görüntü dökümü:

---------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüntü

-Hastaneden görüntü

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 14.17 Haber Kodu : 161211104

///////////////////////////

5 - ŞEHİTLERİN ANILDIĞI NOKTADA GERGİNLİK

* Olay yerinden geçen CHP logolu araç bazı kişiler tarafından yumruklanıp tekmelendi.

Haber: Arzu KAYA - Hasan YILDIRIM / Kamera: İdris TİFTİKÇİ, İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere gelen CHP'liler ile olay yerinde bulunan bazı kişiler arasında gerginlik yaşandı.

Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde buluşan CHP'lilerin olay yerine yürüyerek geldiği sırada CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nın aracı da patlamanın olduğu noktadan geçiyordu. CHP logosu taşıyan araç bazı kişiler tarafından tekmelendi ve yumruklandı. CHP'liler ile bu grup arasında yaşanan gerginliği güvenlik güçleri ayırdı. CHP'liler yaptığı açıklamanın ardından anma noktasından ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-CHP'lilerin gelmesi

-Yaşanan gerginlik

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 16.27 Haber Kodu : 161211144

////////////////////////////////////////////

6 -

\* Ailesi tarafından cenazeleri alınanlar arasında 19 yaşındaki Tıp Fakültesi Öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş da var

Haber / Kamera: Erhan TEKTEN, İstanbulDHA

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve sivillerin cenazeleri aileleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor. Belediye araçları ile alınan cenazeler yapılacak tören için Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecek. Adli Tıp Kurumu'ndaki Türk Bayraklarının da yarıya indirildiği görüldü.

ACILI BABA: ANKARA'DAN SINAV SONRASI 2 GÜNLÜĞÜNE GELDİ

Arkadaşlarının patlamadan sonra haber alamadığı, bunu da tweteerden duyurduğu Mustafa Berkay Akbaş'ın cenazesini alan babası Salim Akbaş şöyle konuştu "19 Yaşında. Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi. İstanbul'a Ankara'dan sınav sonrası sadece 2 günlüğüne geldi. Gezmek için geldiler. Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlar. Hepsi bu. Sadece bu. Bu kadar tesadüfi, bu kadar basit bu kadar ucuz. Bunun için şehit. Yok ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi . Ben başka bir şey demiyorum. Mustafa Berkay Akbaş gelecek vadeden bir tıp öğrencisi. Başkent Üniversitesi'nde. Hayali doktor olmaktı. Böyle insanlara yardım etmekti. Ama ben onu cenaze arabasıyla geri götürüyorum şimdi. Twitter'da kayıp ilanı olan çocuk. Terörü sadece lanetlemeyle bitseydi. Yıllardır lanetliyoruz. Yarın çiçek bırakırlar. Başka bir şey yapmazlar.Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Çıkan cenaze araçları

-Ailelerin bekleyişi

-Yarıya indirilen bayraklar

-Salim Akbaş'ın konuşması

-Akbaş'ın fotoğraflarından görüntü

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 12.06 Haber Kodu : 161211065

11.12.2016 - 12.27 Haber Kodu : 161211073

/////////////////////

7- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAZAKİSTAN ZİYARETİNİ ERTELEDİ...

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği Kazakistan ziyareti ileri bir tarihe ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, Beşiktaş'ta dün gece yaşanan terör saldırısı nedeniyle ertelendi. Ziyaret ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.

////////////////////////////

8- İŞTE O TERÖRİST... KENDİNİ PATLATMADAN SANİYELER ÖNCE..

Cavit AKGÜN, İstanbulDHA

Maçka parkında kendini havaya uçuran canlı bombanın görüntüleri hareket halindeki bir otomobilin kamerasına yansıdı. Görüntülerde tek başına kaldırıma çıkarak ilerleyen terörist çok net bir şekilde görülüyor. Daha sonra teröristin hareketlerinden şüphelenen güvenlik birimlerinin ona doğru hareket ettiği görülüyor. Bu kayıttan saniyler sonra da patlama meydana geliyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Teröristin kaldırımda yürümesi

11.12.2016 - 14.06 Haber Kodu : 161211099

////////////////////////////////////

9-

Haber - Kamera: Hasan YILDIRIM / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta meydana gelen patlamanın izleri gündüz saatlerinde ortaya çıktı. Polis ekiplerinin patlamanın olduğu yerdeki incelemeleri devam ederken, olay yerine kimse yaklaştırılmıyor. İtfaiye ekiplerinin olay yerindeki bekleyişi de sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Polislerin olay yerindeki çalışmaları

-Bekleyen itfaiye ekipleri

-Yolları kapatan polisler

-Zırhlı polis araçların geçişi

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 09.34 Haber Kodu : 161211035

////////////////////////////////////////////////////

10 - İSTANBUL VALİLİĞİ: (BEŞİKTAŞ'TAKİ PATLAMA) 19'U YOĞUN BAKIMDA, 155 YARALI VAR...

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul DHA

İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta dün meydana gelen patlamada yaralıların son durumuna ilişkin, 19'u yoğun bakımda, 155 yaralının hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

///////////////////////////////////

11- PATLAMANIN YAŞANDIĞI BEŞİKTAŞ'TAN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ

Haber - Kamera: İstanbul DHA

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki Beleştepe olarak bilinen yer ile Maçka Parkı'nda dün akaşm meydana gelen iki ayrı patlamanın ardından, polisler incelemelerde bulundu. Gece boyunca süren incelemelerin tamamlanmasının ardından, bölgede temizlik çalışmaları başladı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışması hala devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Olay yerinden gündüz görüntüleri

Temizlik çalışmalarından görüntü

Genel ve detaylar

11.12.2016 - 09.16 Haber Kodu : 161211034

//////////////////////////////////

12- BEZMİ ALİM VALİDE SULTAN CAMİİ'NİN TAVAN SIVALARI DÖKÜLDÜ, CAMLARI KIRILDI

* Terör saldırısının çevrede yol açtığı hasar gün ışığıyla birlikte daha belirgin ortaya çıktı.

Hasan YILDIRIM, İstanbul DHA

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında "Beleştepe" diye tabir edilen yerde meydana gelen terör saldırısının izleri gündüz saatlerinde ortaya çıktı. Tarihi Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ndehasar meydana geldi. Dolmabahçe'deki tarihi Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin tavanında sıvalar döküldü. Caminin stada bakan camları da kırıldı. Kırılan camlar bugün temizlendi.İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman camide incelemelerde bulundu. Öte yandan belediye görevlileri patlamanın yaşandığı yerleri de yıkayarak temizledi.

CADDELER TRAFİĞE AÇILDI.

Öte yandan patlama nedeniyle bölgedeki bayraklar yarıya indirildi. Patlamanın yaşandığı yere asfalt döküldü. Stat etrafına da dev Türk bayrakları asıldı. Patlama nedeniyle trafiğe kapatılan Meclis-i Mebusan Caddesi, İnönü Caddesi, Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi Dolmabahçe Gazhane Caddesi de yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yerinden görüntü

-Temizlik çalışmaları

-Bezmi Alem Valide Sultan Camiinden görüntü

-Kırılan camlar

-Dökülen tavan

-İstanbul Müttüsü'nün camide inceleme yapması

-İşçilerin temizlik çalışması

-Stat etrafına asılan Türk Bayrakları

-Patlamanın yaşandığı yere dökülen asfalt

-Trafiğin açılması

-Genel ve detaylar

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 12.07 Haber Kodu : 161211066

11.12.2016 - 11.12 Haber Kodu : 161211038

//////////////////////////////////////////////

13- İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 38 KİŞİ ŞEHİT OLDU...

\* Terör saldırısıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Haber - Kamera: İstanbul DHA

İçişleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Vatan'da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde dün Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Soylu, 38 kişinin şehit olduğunu bunlardan 30'unun polis memuru, 7'sinin sivil olduğunu belirterek, bir kişinin ise kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı. Soylu, 14 kişinin halen yoğun bakımda, 5'inin ameliyatta olduğunu belirterek, toplam 155 yaralının tedavi gördüğünü söyledi. Bakan Soylu olayla ilgili 13 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Süleyman Soylu'nun açıklaması

-Sağlık Bakanı'nın açıklaması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 12.39 Haber Kodu : 161211077

///////////////////////////////////////////////

14 - YARALI YAKINLARININ HASTANE ÖNÜNDE BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta dün meydana gelen terör saldırısında yaralananların tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların yakınlarının da acil bölümünün önünde bekleyişi sürerken, hastane çevresinde ve girişinde de polis güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Yaralı yakınları

-Hastaneden detay

-Önlem alan polis

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 12.22 Haber Kodu : 161211070

///////////////////////////////////////////

15- BANKACI SELİN'İN DURUMU AĞIR, POLİSLER MEHMET İLE SAMET İSE HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

* 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik eğlence dönüşü bindiği dolmuşta teröre saldırısına yakalandı, durumu ağır

* Mehmet Akif Birkin 3, Samet Ardahan 2 aylık polis memuru... Onların da tedavisi sürüyor.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / Güven USTA İstanbul DHA

Beşiktaş'ta dün akşam meydana gelen terör saldırısında yaralananların hastanelerdeki tedavisi devam ediyor. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Selin Çelik'ten gelecek güzel haberi bekleyen kuzeni Tankut Karamuk, "Arkadaşları şüphelenmişler Selin'den haber alamayınca. Hastane hastane dolaşıp bulmuşlar. Hastanede olduğunu öğrenince bize haber verdiler. Durumu çok kritik. Yani müdahele edilemez durumda. Başından büyük yara almış, kol ve bacakta kırıklar var. Arkadaşlarıyla eğlendikten sonra dolmuşa binmiş. Yolculuk esnasında da bu patlama yaşanmış" dedi.

"MESAJ ATTIM; AMA CEVAP VERMEDİ"

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 3 aylık polis memuru 27 yaşındaki Mehmet Akif Birkin'in babası Arif Birkin de haberi alır almaz Kayseri'den yol çıktı. Eşi Fatma Birkin ve kızıyla hastane önünde bekliyor. Oğlunun hayati tehlikeyi atlattığını söyleyen baba Birkin, "Oğlum çevik kuvvet polisi. Maçta görevli olduğunu biliyorduk. Maçtan önce mesajlaştık. Stadın dışında görevli olduğunu söyledi. Maç sonunda da tedbir aldıklarını yazmıştı. Maç bitimi mesaj attım; ama cevap vermedi. Televizyonları açtığımda da patlama olduğunu gördüm. Şuanda göğsünde ve ayağından kırıklar var. Çok fazla konuşamıyor. Çok yakınında arabanın patladığını söyledi. Patlamadan sonra bayılmış. Kendine geldiğinde arkadaşlarının yerde yattığını görmüş" ifadesini kullandı.

"OĞLUMUN DURUMU İYİ"

Yaralı polis memuru Samet Ardahan'ın annesi Nuray Ardahan ise, "Akşam haberimizi oldu. Ankara'dan yola çıktık geldik. 2 aylık polis memuru. Şükür oğlumun durumu iyi. Şimdi girip gördüm" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yaralı yakınları

-Sırasıyla röpler ve yaralıların fotoğrafları

-Ağlayan aileler

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 14.46 Haber Kodu : 161211107

//////////////////////////////////////////////////////

16- ŞEHİT POLİSİN ANNESİ: HEP ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU

*Şehit polisin annesi:

"Ne istediler benim kuzumdan. Varım, yoğum bir tanemdi. Bir tanecik yavrumdu. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldı. Ama onların yanına kalmasın. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Polisliği seviyordu. Hep şehit olmak istiyordu. Ve de oldu. Benim oğlum istediğini oldu"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olanların cenazeleri yakınları tarafından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor. Diğer ailelerin ise adli tıp kurumunun önündeki bekleyişi sürüyor.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Saldırıda hayatını kaybeden Soner İdil'in annesi ve bir yakını içeri girerken gözyaşlarına boğuldu. İdil'in annesi ve kuzenini yakınları ve çevik kuvvet polisleri teselli etti. 1 senelik geçici görevini Şırnak Cizre'de yaptıktan sonra İstanbul'a gelen ve saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Kemal Devrilmez'in yakınları adli tıptan ayrılırken gözyaşlarına boğuldu. Devrilmez'in cenazesi Yozgat'a gönderilecek.

"HEP ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU. VE DE OLDU"

Oğlu Oğuzhan Duyar'ın (21) cenazesini almak için bekleyen annesi Nuran Duyar ise oğlunun 7 ay önce polis olduğunu ve Bahçelievler'de oturduğunu söyleyerek "Ne istediler benim kuzumdan. Varım, yoğum bir tanemdi. Bir tanecik yavrumdu. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldı. Ama onların yanına kalmasın. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Polisliği seviyordu. Hep şehit olmak istiyordu. Ve de oldu. Benim oğlum istediğini oldu. Şehit annesiyim. Allah kalanlara hepsine uzun ömür versin. 21 yaşında. 28 Aralık'ta doğum günüydü. Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım. O hainlerin hiçbir zaman yanına kalmasın" dedi. Duyar'ın cenazesi Ankara'ya götürülecek. Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınan şehitlerin cenazeleri Kozlu Gasilhanesi'ne götürüldü. Cenazelerin gasilhaneden memleketlerine götürüleceği bildirildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kurumdan çıkan cenaze araçları

-Bir polis memurunun ailelere bilgi vermesi

-Ailelerin görüntüsü

-Devrilmez'in yakınları

-Duyar'ın annesi ile röp

-İdil'in annesini polislerin teselli etmesi

-İçeri girmesi

-Kuzeninin içeri girmesi

-Oğuzhan Duyar'ın fotoğrafı
-Mustafa Kemal Devrilmez'in fotoğrafı
-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 15.18 Haber Kodu : 161211109

//////////////////////////////////////////

17- TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN DOLMUŞ SÜRÜCÜSÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

\* Kardeşi askerlik görevini yapan Velat Demiroğlu'nun cenazesi Kartal Soğanlık Merkez Camii'de kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek için Diyarbakır'a gönderildi.

Uğur AYAZSIN, İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısının kurbanlarından biri, Taksim - Bostancı dolmuşu sürücüsü 24 yaşındaki Velat Demiroğlu'nun cenazesi, Kartal Soğanlık Merkez Camii'ndeki törenin ardından memleketi Diyarbakır'a gönderildi.. Velat Demiroğlu'nu son yolculuğuna aralarında babası, annesi, yakınları ve arkadaşlarının bulunduğu kalabalık bir grup uğurladı.

BABA TAZİYELERİ KABUL ETTİ. KARDEŞİ ASKER

Cenazede taziyeleri Velat'ın babası Mehmet Demiroğlu kabul etti. Anne Sultan Demiroğlu oğlunun ardından ağıtlar yaktı. Velat'ın Abdurrahman adlı kardeşi İzmir'de askerlik görevini yapıyordu. Velat Demiroğlu için dua edildi ve helallik alındı.

TERÖRÜ LANETLEDİLER

Cenazeye katılan Velat Demiroğlu'nun hemşerisi Hacı Duman, teröre lanet etti. Gözyaşları içerisinde konuşan Duman, "Biz bu tür olaylara lanet ediyoruz. Kürt halkı olarak böyle şeyleri istemiyoruz. Nefret ediyoruz. Lanet ediyoruz. Biz Türk'üz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bir bayrağımız var ; o da ay- yıldızımız. Bu lanet terör Türkiye'nin başına bela olmuş, insanlar katlediliyor" dedi.

CENAZE DİYARBAKIR'DA DEFNEDİLECEK

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Demiroğlu'nun cenazesi cenaze aracına taşındı.

Velat Demiroğlu'nun cenazesinin yarın Diyarbakır'ın Çınar ilçesi, Bare Köyündeki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-Cenaze töreni

-Baba Mehmet Demiroğlu

-Akrabalar

-Babanın taziyeleri kabul etmesi

-Dua edilmesi ve helallik alınması

-İmamın konuşması

-Yakını ile röportaj

-Cami avlusu

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin taşınması

-Genel ve detay

11.12.2016 - 15.49 Haber Kodu : 161211131

//////////////////////////////////////

18- İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI : 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI...

Haber: Hayati KILIÇ / İstanbul DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta dün meydana gelen hain terör saldırısına ilişkin 13 kişinin gözaltında alındığını, ayrıca sosyal medyada da paylaşımda bulunan 3 kişininde gözaltına alındığı açıkladı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada "10 Aralık 2016 tarihinde saat 22.00 sıralarında Beşiktaş Arena Stadı yakınlarında Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan terör saldırısıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında 13 şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturmada olayın tüm fail ve bağlantılarının ortaya çıkarılabilmesi yönünde genişletilerek sürdürülmektedir. Bununla birlikte terör saldırısıyla ilgili basın yayın yolu ile ya da sosyal medyada platformlarında terörü ve terör örgütlerini övücü mahiyette, terör örgütlerinin propagandasına hizmet eden,terörü meşru gösteren, terörle mücadele edenleri hedef gösteren haber, yorum ve paylaşımlar takip edilmekte olup, bu konuda yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 3 şüpheli gözaltına alınmıştır, bir kısım şüphelilerin yakalanması çalışmalarına ise devam edilmektedir " denildi.

//////////////////////////////////////////

19- ŞEHİT POLİS MEMURU 4 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 7 yıllık polis memuru 27 yaşındaki İlker Uylaş'ın oturduğu Avcılar'daki site bayraklarla donatıldı. Denizköşkler Mahallesi Derya Blokları'nda oturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Şube'de görevli polis memuru İlker Uylaş'ın şehit olduğunu duyan 4 aylık eşi Rümeysa'ya acı haber gece geç saatte verildi. Sinir krizi geçiren eşi hastaneye kaldırılırken, oturduğu 11'nci blok ve diğer binalara Türk bayrakları asıldı. Avcılar Belediyesi blokların önüne taziye çadırı kurarken, BEDAŞ'ın çalışması nedeniyle mahalledeki elektriklerin kesik olduğu gözönüne alınarak jenaratör getirildi.

Şehit Polis Memuru Uylaş'ın oturduğu siteye gelen Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, bina sakinlerine ve şehit polisin tanıdıklarına başsağlığı diledi. Avcılar Belediye Başkanı, "Şehidimiz için taziye alanı oluşturduk, bayraklarımızı astık. Terörü lanetleyeceğiz, bir araya geleceğiz, başsağlığı dileyeceğiz bütün ülkemize. Kenetlenip terörün karşısında genencecik şehidimizi uğurlayacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehit polisin fotoğrafları

-Oturduğu sitenin genel görüntüleri

-Bayrak görüntüleri

-Taziye çadırı

-Belediye başkanı komşu kadınlarla görüşürken

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 15.41 Haber Kodu : 161211127

//////////////////////////////////

20- TAKSİM VE ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Haber - Kamera: Zeki GÜNAL - İbrahim YILDIZ / İSTANBUL,
Beşiktaş Vodaofone Arena yakınlarında dün meydana gelen terör saldırısının ardından ülke genelinde 1 günlük yas ilan edildi. Bunun üzerine Taksim'de ve Atatürk Havalimanı'nda bulunan bayraklar yarıya indirildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Taksim'de bayrakların yarıya indirilmesinden görüntü

-Atatürk Havalima'nında bayrakların yarıya indirilmesi

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 12.19 Haber Kodu : 161211069

////////////////////////////////////////

21- DHA'YA "ENGELSİZ DÜNYA" ÖDÜLÜ....

Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Engelsiz Dünya Ödülleri', Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Savaş mağduru engelliler konusuna dikkat çekebilmek ve farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen törende, Engellilik konusunda hazırladığı haberlerle farkındalık yaratarak toplumsal bilincin artmasında katkıda bulunması nedeniyle Doğan Haber Ajansı (DHA) da ödüle layık görüldü. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda dün akşam düzenlenen törene merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini çizdikten sonra Cumhurbaşkanı tarafından telefonla aranarak tebrik edilen Gülşah Yağmur Yazıcı, geçtiğimiz yıl atletizm dalında dünya ikincisi olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Sporcusu Hamide Kurt, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak gibi isimlerin yanı sıra basın dünyasından çok sayıda isim katıldı.

DHA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Farkındalık, Eğitim, Engelli İstihdamı ve Erişilebilirlik kategorilerinde önemli hizmetlerde bulunan iş, sanat ve basın dünyasının kişi ve kurumlarına ödül verildi. Engellilik konusunda hazırladığı haberlerle farkındalık yaratarak toplumsal bilincin artmasında katkıda bulunması nedeniyle Doğan Haber Ajansı da ödüle layık görüldü. Ödülü DHA adına İstanbul İstihbarat Servisi'nden Ezgi Çapa, Bakan Müezzinoğlu'nun elinden aldı. Törende farklı basın kuruluşlarından isimler de farkındalık konusunda yaptıkları çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi.

"ASIL SORUN DUYARSIZ YÖNETİCİLER"

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, engellilere yönelik farkındalık oluşturmak gerektiğini vurgulayarak "Bugün dünyanın en büyük sorunu daha çok silah satma, kargaşa, ayrışma, çatışmanın pompalandığı bir dünyayı ve engelli yöneticilerin yönettiği bir dünyanın ağır bedellerini ödeyen bir insanlık. Ne yazık ki içimizin acısı, yüreğimizin sızısı, yüzümüzün karası olarak karşımızdaö diye konuştu. Müezzinoğlu "Dikkat çekmemiz gereken sorun tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren insanlarımız değil o koşullarının oluşmasına duyarsız kalan yöneticiler" ifadelerini kullandı.

"475 BİN ENGELLİYE EVDE BAKIM DESTEĞİ VERİYORUZ"

2002'de kamuda 6 bine yakın engelli memur istihdam edilirken, bugün bu rakamın 50 binlerin üzerine ulaştığını belirten Müezzinoğlu "Şu anda engelli kontenjan açığının yüzde 76'sını özel ve kamu sektöründe kapatmış durumdayız. Kendi işini kurmak isteyen 36 bin engelliye hibe yardımında bulunuldu. 475 bin engelliye evde bakım desteği veriyoruzö dedi. 15 Temmuz Müezzinoğlu, "Sen ne arıyorsun buradaö dedim. O da "Bu akşam olmayacağız da ne zaman olacağızö diye yanıt verdi. İşte o hainlerin karşısında bu fotoğraf bizi başarıya götürdüö diye konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise engellilere hizmet vermekten duydukları memnuniyeti belirterek "Biz acıma duygusu ile değil, hakları olduğu için hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

GÜLŞAH İLGİ ODAĞI OLDU

Engelli kursiyerlerin semazen gösterisi sunduğu törende en çok ilgi gören isimlerden biri kara kalem çizdiği portresiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beğenisini toplayan ve telefonla aranarak tebrik edilen engelli Gülşah Yağmur Yazıcı oldu. Bakan Müezzinoğlu, Özel Ödüle layık görülen Gülşah'ı tebrik ederek, "Gülşah, İnşallah açık öğretim ile üniversiteyi de tamamlayacakö diyerek tebrik etti. Törende ödül alan isimlerden biri olan ve atletizm dalında dünya ikinciliği kazanan Hamide Kurt "Gerçekten zorlukları var, alıştığın zaman bunları aşıp avantajları görüyorsun. İnsanların bakış açısı değişiyor, özgüvenli olmayı güçlendiriyor" diye konuştu.

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak ise 9 yıldan beri su altı sporlarıyla ilgilendiğini belirterek "Suyun altına ilk indiğim andan bu yana bunu tek başına yapmamalıyım dedim. Engellenen kardeşlerim de su altı dünyasıyla tanışsınlar istedim. 100'e yakın engellenen kardeşimi sualtıyla tanıştırdık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yemekten görüntü

-Engellilerin semazen gösterisi

-Bakan Müezinoğlu'nun konuşması

-Bağcılar Belediye Başkanı Çağrıcı'nın konuşması

-Ödül töreninden görüntüler

-Dilek Sabancı'ya ödül verilmesi

-Gülşah Yağmur Yazıcı'ya ödül verilmesi

-Dünya ikincisi atletizm sporcusu Hamide Kurt'un ödül alması

-Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak'un ödül alması

-Basın mensuplarının ödül alması

-DHA'ya verilen ödül

-Hamide Kurt ile röp.

-Ufuk Koçak ile röp.

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 10.12 Haber Kodu : 161211037

/////////////////////////////

22- TÜSİAD: HAİN SALDIRILARA KARŞI MİLLİ BİRLİK İÇİNDE KARŞI DURDUĞUMUZ SÜRECE TERÖR ASLA HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR

Haber: İSTANBUL,
TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, "Hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dün gece İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır."

//////////////////////////////

23- BJK, ŞEHİDİNİ UĞURLADI

* Beşiktaş Kartal Yuvası çalışanı 29 yaşındaki Tunç Uncu son yolculuğuna Türk ve BJK bayrakları ile formasına sarılı tabutuyla uğurlandı.

Ali DANAŞ, İstanbulDHA

Vodafone Arena Stadı önünde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Beşiktaş Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu son yolculuğuna uğurlandı. Tunç Uncu, Zincirlikuyu Camii'nde kılınan ikindi namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye Tunç Uncu'nun ailesi, yakınları, Beşiktaş Yöneticileri ve futbolcuları ile Beşiktaş camiasından bir çok isim katıldı.

CANER'LE İMZA, FOTOĞRAF..

Henüz geçen hafta Kartal Yuvası'nda düzenlenen imza gününde Tunç Uncu ile tanışan ve O'na imza verip fotoğraf çektiren Caner Erkin şehidin annesine baş sağlığı diledi. Tunç Uncu'nun annesi Kadriye Uncu bu sırada teröre isyanını dile getirdi.

Beşiktaşlı futbolcular Tolga Zengin ve Caner Erkin terör saldırısı nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi ve Tunç Uncu'nun ailesine başsağlığı diledi. Tunç Uncu'nun Türk bayrağı, Beşiktaş bayrağı ve formasına sarılı tabutunun başından ayrılmayan arkadaşları da uzun süre göz yaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------------

-Cenaze töreninden detaylar ve annenin isyanı

-Tolga Zengin ve Caner Erkin 'in cenazeye katılması ve açıklamaları

Not: GÖRÜNTÜLER SPOR SERVİSİNDEN GEÇİLDİ

//////////////////////////////////////////////////////////

24- CELAL ADAN: BU SALDIRILARDAN MUTLAKA MİLLETİMİZ HESAP SORACAKTIR

*MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan:

"Milletimizin başı sağolsun Türk milletinin birliği, bu kahpeleri döktükleri kanda boğacak güçtedir. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır"

Haber-Kamera: İhsan Yalçın, / İstanbul DHA

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, dün akşam Beşiktaş'ta gerçekleşen hain terör saldırısında yararlanarak tedavi gördüğü Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastaneye MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve bazı partililerle birlikte gelen Celal Adan, ziyaret sonrası hastane önünde açıklama yaptı. Hastane yetkililerinden yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldıklarını belirten Adan, "Bugün buraya İstanbul İl Başkanlığımızın başkanlığıda Üsküdar'da 'Teröre lanet, şehitlere saygı' adı altında binlerce vatandaşımızın katıldığı bir toplantı ile birlikte çevik kuvveti ziyaret edip başsağğlığı diledik. Milletimizin başı sağolsun. Türk milletinin birliği, bu kahpeleri döktükleri kanda boğacak güçtedir. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Türkiye'de Türk milletinin beraberliğine karşı yapılan bu saldırılardan mutlaka milletimiz hesap soracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak devletimizin yanındayız, milletimizin birliğininin yanındayız. Bu olayların tekrar etmemesini cenabı Allah'tan diliyoruz. İlk fırsatta bu kahpeliği yapan, çocuklarımızı, polislerimizi şehit edenlerin yakalanıp cezalandırılmasını bekliyoruz. Milletimizin başı sağolsun" diye konuştu. Celal Adan, konuşmasının sonunda ise hastanenin başhekimine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Celal Adan ve partililerin hastaneye gelişleri

-Hastane önünden görüntü

-Celal Adan'ın hastane çıkışı açıklaması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 16.59 Haber Kodu : 161211156

////////////////////////////////////////

25- İTO VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN OLAY YERİNDE ANMA...

Haber: Arzu KAYA / Kamera: İdris TİFTİKÇİ, İstanbul DHA

İstanbul Ticaret Odası(İTO), bazı sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce katılımcı 'Birlik yürüyüşü' gerçekleştirdi. Dolmahçe Camii önünden, Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere saldırının gerçekleştiği yere gelen yüzlerce kişi bu noktaya karanfil bıraktı.

"BİRLİKTEYİZ, BİRİZ, BERABERİZ"

Burada bir konuşma yapan Avukat Kezban Hatemi, "Bugün burada korkmadığımızı, yılmadığımızı, Türk halkını sindiremeyeceklerini bağırmak için buradayız. Bizler terörün her türlüsüne karşı.. şiddetle, nefretle bunları lanetliyoruz. Asla korkmuyoruz. Biz bu ülke için seve seve canını veren bir milletin fertleriyiz. Dolayısı ile terör örgütlerine karşı hepimiz dim dik ayaktayız. Biz milletiz, Türkiye'yi teröre darbe girişimlerine yedirmeyiz sloganlarıyla yola çıktık. Bu ülkeyi biz öyle kolay kazanmadık. Biz buradayız, birlikteyiz ve biriz, beraberiz. Teröre karşı... her türlü şiddeti, nefret söylemlerini şiddetle kınıyoruz. Bunu böylece o lanet terör örgütlerine bildiriyoruz" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM"

Türkiye İş Kadınları Derneği(TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut bütün dünyayı terör olaylarına karşı birleşmeye çağırdığını belirterek, "Bu yalnızca Türkiye'nin sorunu değil. Özellikle dünya kadınları, terörü ancak böyle yeneriz. Şehitlerimizi hepisini rahmetle anıyorum" dedi. Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise, "Bu vatanın birliğine ve beraberliğine kardeşliğine, özellikle polisine uzanan elleri lanetlemek üzere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek üzere bugün buradayız. Türkiye ne zaman önünü açacak hamleleri gerçekleştirmeye başlasa hemen karşısında bir uluslararası veya ulusal bir terör örgütleriyle karşılaşıyoruz. Bunların 15 Temmuz'dan sonra da şunu anlamaları gerekiyor. Türkiye artık bu tip oyunların karşısında bu millet beraberliği ile hepsinin karşısında duracak" diye konuştu.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, "Biliyoruz ki biz, terör örgütleri bir maşadır. Onları kullananların da kimler olduğu ortadadır. Vatan mesele olduğunda bütün her şey teferruattır. Bütün terör saldırılarının sonrasında ve 15 Temmuzda vatanımıza sahip çıkan milletimiz bütün bu hassasiyetini ortaya koymuştur" dedi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar da İstanbul iş dünyası olarak terörü lanetleme yürüyüşünde olduklarını belirterek, "Dün olduğu gibi bugün de terörü lanetliyoruz. Herzaman terörün karşısındayız iş dünyası olarak" diye konuştu. Grup anmanın ardındanolay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Grubun olay yerine gelmesi

-Kezban Hatemi'nin konuşması

-Nilüfer Bulut'un konuşması

-Sare Yılmaz'ın konuşması

-Ahmet Misbah Demircan'ın konuşması

-İbrahim Çağlar'ın konuşması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 17.09 Haber Kodu : 161211164

///////////////////////

26 -ERDOĞAN VE YILDIRIM EYÜP SULTAN CAMİ'NDE NAMAZ KILDI

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret ettik sonra Eyüp Sultan Camisi'ne geçti. Burada ikindi namazını kılan ve türbe ziyareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım daha sonra camiden ayrıldı.

Erdoğan ve Yıldırım cami çıkışında kendilerini bekleyenlerle sohbet etti, onların mevlit kandilini kutladıktan sonra buradan ayrıldı.

Erdoğan ve Yıldırım'a Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

- Erdoğan'ın görüntüsü

- Yıldırım'ın görüntüsü

- Vatandaşlarla sohbet etmeleri

- Erdoğan'ın konvoyunun gidişi

11.12.2016 - 17.26 Haber Kodu : 161211171

//////////////////////////////////////////////////////////////

27- (İÇERİDEN GÖRÜNTÜLER) İSTANBUL'DA GÜVENLİK TOPLANTISI BAŞLADI

Gülseli KENARLI, İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından İstanbul'da güvenlik toplantısı gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı, Yıldız Mabeyn Köşkü'nde saat 16.30'da başladı. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili üst düzey bürokratların katıldığı belirtildi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüntü

Toplantıya katılan heyetten görüntü

Genel ve detaylar

11.12.2016 - 17.24 Haber Kodu : 161211170

//////////////////////////////////////////

28- CHP'LİLERDEN ŞEHİTLERE KARANFİL...

Haber: Arzu KAYA / Kamera: İdris TİFTİKÇİ, İstanbul DHA

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere patlamanın gerçekleştiği yere karanfil bıraktı.

"YÜREĞİMİZ KANIYOR"

Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde buluşarak saldırının gerçekleştiği noktaya yürüyen CHP'li milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, belediye başkanları ve partililer olay yerine karanfil bıraktı. Bu sırada "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı. Burada konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat "Dün şehit olan başta polis yurttaşlarımız olmak üzere dün bombalı saldırıda katledilen yurttaşlarımızı anmak için, terörü lanetlemek için bugün buradayız. Terörün arkasındaki bütün güçleri kınıyoruz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Tabi gün geçtikçe ülkemiz teröre alıştırılmaya çalışılıyor. Özellikle son 1 yılda 17 bombalama saldırısı ile karşı karşıyayız. 372 yurttaşımız hayatını kaybetti. 1837'si yaralandı. Şimdi Türkiye'yi bombalarla, öldürmelerle, terörle yaşanır hale getirmeye çalışanlar şunu bilsinler ki biz Türkiye yurttaşları olarak Türkiye'de terörle birlikte yaşamayacağız. Her türlü teröre karşı olduğumuzu, buna yataklık edenlere de karşı mücadele vereceğimizi bilmenizi istiyoruz. Dün o masum gencecik polislere içimiz ağlıyor. Yüreğimiz kanıyor. O henüz yaşı 18-20 olan gencecik polislere. Buna artık seyirci kalmayacağız" dedi.

KARANFİL BIRAKILDI

CHP'liler patlamanın olduğu noktaya şehit olanlar için karanfil bıraktı. Canpolat burada da , "Bu vesile ile hazreti peygamberimizin doğum günü. İnşallah bugün de onun sevgisi, İslam hoşgörüsüne dayanarak, bütün yurttaşlarımızı hazreti peygamberimizin sevgisine layık olmaya ve her türlü teröre karşı olmaya bir kez daha davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından CHP'liler ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Cemal Canpolat'ın konuşması

-Slogan atılması

-Karanfil bırakılması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 - 17.19 Haber Kodu : 161211167

//////////////////////////////

29- CHP İL BAŞKANI CANPOLAT: TERÖRLE BİRLİKTE YAŞAMAYACAĞIZ...

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Hilmi Yarayıcı ile bir grup partili, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. CHP heyeti yaralıların durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı, yaralıların yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

"TERÖRE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Hastalarımızı ziyaret ettik. Burada 17 yaralımız var. 8 yaralı yoğun bakımda. Şehit olan polislerimize, yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün ulusumuzun başı sağolsun. 7 Haziran'dan bu yana 380 yurttaşımızı kaybettik, bin 800 yurttaşımız da yaralandı. Bizi, ülkemizi terörle birlikte yaşamaya zorlayanlar bilsinler ki terörle birlikte yaşamayacağız. Her türlü terörü kınıyoruz. Ülkemizle, devletimizle birlikte olduğumuzu; Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörle ilgili iktidarın yapacağı bütün çalışmaların yanında olduğumuzu bilmenizi özellikle istiyorum. Teröre karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-CHP'lilerin ziyareti

-Canpolat'ın açıklaması

-Genel ve detaylar

11.12.2016 -17.06 Haber Kodu : 161211162

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: