Dha İstanbul Bülteni - 2

  1- KILIÇDAROĞLU TELEVİZYON KANALLARININ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ * CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar soru sordular, bende soruları büyük bir samimiyetle

1- KILIÇDAROĞLU TELEVİZYON KANALLARININ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Onlar soru sordular, bende soruları büyük bir samimiyetle yanıtlamaya çalıştım. Konu ağırlıklı olarak referandumdu"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Swiss Otel'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran ve Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik etti. Toplantıya televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, haber koordinatörleri, haber müdürleri ve yöneticileri katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında yaptığı kısa açıklamada, "Medya dünyasıyla güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Onlar soru sordular, bende soruları büyük bir samimiyetle yanıtlamaya çalıştım. Konu ağırlıklı olarak referandumduö dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
------------------
- Kılıçdaroğlu'nun gelişi
- Salonda bulunanlarla tokalaşması
- Toplantıdan çıkanlar
- Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

03.04.2017 - 10.54 Haber Kodu : 170403038_
03.04.2017 - 12.19 Haber Kodu : 170403057_

=================================

2- KUNDAKLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

* Bahçelievler'de facianın eşiğinden dönülen yangının kundaklama sonucu başladığı belirlendi.

* O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - Ali Kerem BENGİ /İSTANBUL-DHA
Bahçelievler'de, dün gece bir otomobilin kundaklanmasıyla başlayan ve bir başka otomobil ile doğalgaz dağıtım kutusuna sıçrayan yangınla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

PENCEREDEN HORTUMLA ARACI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR
Görüntülerde, bir kişinin park halindeki aracı ateşe verip kaçması görülüyor. Alev alev yanan aracın sahibi bir süre sonra olay yerine geliyor. Aracın sahibi, otomobilin kapısını açıyor. Çaresiz kalan araç sahibi daha sonra otomobilden iniyor.
Öte yandan, bir apartman sakini pencereden hortum tutarak yanan aracı suyla söndürmeye çalışıyor. Bu arada, alevler park halindeki başka bir araca da sıçrıyor. Alevler bitişiğinde bulunan bir apartmanın doğalgaz kutusu ve giriş katındaki daireye de sıçrıyor. Alevler nedeniyle apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Reklam
Reklam

POLİS, SALDIRGANIN PEŞİNDE
Polis, kundakçıyı yakalamak için güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Ekiplerin, saldırganın yakalanması için çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü:
---------------
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ:
-Aracın alev alması
-Zanlının olay yerinden kaçması
-Araç sahibinin otomobilinin kapısını açıp içine girmesi
-Aracından inmesi
-İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi
-İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesi

///////////////////////////

-Alev Alev yanması
-İtfaiye eri yangına müdahalesi
-İtfaiye eri araçlarını kurtarması

AKTUEL GÖRÜNTÜ
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Mahalle sakini Yılmaz Gencay röp.
-Yanan araçlardan görüntü
-Doğalgaz kutusu
-Polis ve İtfaiye ekipleri
-Genel ve Detaylar

03.04.2017 -13.06 Haber Kodu : 170403073

================================

3- BAYRAMPAŞA'DA KALEM ŞEKLİNDE SUİKAST SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine Yenidoğan ve Yıldırım Mahalleleri'ndeki 2 işyerinde çok sayıda ruhsatsız ve faturasız tabanca bulunduğu yönünde ihbar geldi.
Polis ekipleri adreslere yaptığı baskınlarda 2'si kurusıkıdan bozma toplam 4 tabanca, 11 kurusıkı tabanca, 2 pompalı tüfek, 27 namlu, çeşitli tabanca mekanizmalarıyla kalem şeklinde suikast silahı ele geçirildi. Polis ekipleri H.S.(29), O.C.K.(23) ve A.Ş.(24) yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında işlem başlatıldı. Bir polis memurunun kalem silahın çalışmasını anlatması polis kamerası tarafından görüntülendi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------------
-Kalem şeklindeki silahın çalışmasının anlatılması
-Genel ve detaylar

03.04.2017 - 11.28 Haber Kodu : 170403044

==========================

4- ENGELLİ HAKLARI SAVUNUCUSU BİR GRUPTAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, Çeşitli sivil toplum gruplarına mensup engelli hakları savunucusu bir grup, düzenledikleri basın toplantısında 16 Nisan'da düzenlenecek referandumda 'hayır' oyu kullanacaklarını açıkladı.
Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan avukat Turan İçli, bağlı bulundukları sivil toplum örgütlerinin adlarını kullanmadan bir araya geldiklerini belirterek, "Örgütlerimizi risk altına sokmak istemiyoruz" dedi. Yaklaşık 130 kişinin imzacı olarak yer aldığı basın açıklamasında konuşan avukat Turan Hançerli de engellilerin, nüfusun yüzde 12'sini oluşturduğunu söyledi. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin otoriter bir rejimin yerleşmesine yol açacağını savunan Hançerli, "Her türlü yetki ile donatılmış 'Partili Cumhurbaşkanı', toplumsal uyumluluğu sağlama adına, bugün kimi spor ve ticaret örgütlerinde olduğu gibi kendi partisinin yandaşı olmayan meslek kuruluşlarına, sendikalara ve engelli örgütlerine müdahale hakkını bulacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı'nın 'sosyal ve ekonomik haklar'a ilişkin kararname çıkarabileceğini belirten Hançerli, "Engellilerin ücretsiz bakım hizmeti alma ve engelli aylığı gibi hakları tek bir adamın insafına ve iki dudağının arasından çıkacak bir talimata bağlanmış olacaktır. Engelliler böyle bir tehlikenin ortaya çıkmasına asla izin vermemelidirler" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------
Basın toplantısına katılanlardan görüntü
Turan Hançerli'nin açıklaması

=============================

5- ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN POLİSLİK HAYALİ GERÇEK OLDU

Haber-Kamera:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Otizm Farkındalık Haftası kapsamında polis olmak isteyen Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Merkezi öğrencileri İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı ziyaret etti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172'inci yıldönümü haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ilk programda Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Merkezi'nin 'Bir hayalim var' projesi kapsamında polis olmak isteyen 15 engelli öğrencinin hayalleri bir günlüğüne gerçek oldu.

ENGELLİ KELİMESİ, 'ENGİN GÖNÜLLÜ' OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN
Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan makamında ağırladığı öğrenciler, aileleri ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti ve dertlerini dinledi. Çalışkan sohbet sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çocukların çok iyi eğitim aldıklarını gördüğünü söyledi. Çalışkan, "Engelli kelimesi toplumda kabul gördü ama ben 'Engin Gönüllüler' olarak değişmesinin değerlendirilmesini istiyorum. 'Engin gönüllüler' kelimesi çocuklarımıza daha çok yakıştırıyorum. Polis Haftası kapsamında bu kardeşlerimle bir araya geldik" dedi.

Reklam
Reklam

'BİR HAYALİM VAR'
Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Cansu Aybakan ise okul olarak "'Bir hayalim var' diye bir proje başlattık. Bu projede polis olmak isteyen, doktor olmak isteyen ve Cumhurbaşkanımızla görüşmek isteyen çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

BİR ÖĞRENCİYİ MAKAMINA OTURTTU, ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİ
Emniyet Müdürü Çalışkan komiser olmak isteyen Sabri Ali Fırat isimli bir öğrenciyi makamına oturttu. Engelli öğrencilerle tek tek ilgilenip hatıra fotoğrafı çektiren Çalışkan, çocuklara hediyeler verdikten sonra aileler ve öğretmenleriyle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Çocuklardan görüntü
-Emniyet Müdürü Çalışkan'ın açıklaması
-Okul müdür yardımcısı Cansu Aybakan'ın açıklaması
-Sabri Ali Fırat isimli öğrencinin makama oturması
-Çalışkan'ın öğrencilere hediyeler vermesi
-Hatıra fotoğrafı çekimi
03.04.2017 - 14.18 Haber Kodu : 170403089_
============================

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: