Dha İstanbul Bülteni - 2

  - MHP'NİN YENİKAPI MİTİNG ALANINDA TÜRK VE TÜRKMEN BAYRAKLARI - MHP'nin mitingine katılanlara Türk bayrağıyla birlikte mavi renkteki Türkmen bayrağı da

- MHP'NİN YENİKAPI MİTİNG ALANINDA TÜRK VE TÜRKMEN BAYRAKLARI

- MHP'nin mitingine katılanlara Türk bayrağıyla birlikte mavi renkteki Türkmen bayrağı da dağıtılıyor.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında Suriye ve Kerkük Türkmenleri için önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

- MHP mitingi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün gerçekleştirdiği mitingle aynı yerde yapılıyor ancak alan yarı yarıya daraltıldı.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul
MHP'nin Yenikapı'da gerçekleştirdiği evet mitingine gelenler Türk bayrağının yanında Türkmen bayrağı da taşıyor. Arama noktalarında katılımcıları bu iki bayrak dağıtılıyor. Meydanda kırmızı mavi renk hakim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında Suriye ve Kerkük Türkmenleri için önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

ALAN DARALTILDI
MHP Mitingi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün gerçekleştirdiği mitingle aynı yerde yapılıyor. Miting alanı neredeyse yarı yarıya daraltıldı. Dünkü mitingdeki kullanılan bariyerler yaklaşık 100 metre daraltıldı. Mitingin saat 16:00'da başlaması bekleniyor.

ATATÜRK, TÜRKEŞ VE BAHÇELİ POSTERİ
Kürsüde ve alandaki bayraklar da MHP Ülkenin teminatı yazısı dikkat çekerken, MHP'nin Kurucu Genelbaşkanı Alparslan Türkeş, Atatürk ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri yan yana asıldı.

Görüntü Dökümü:
- Mitinge katılanların alana yürüyüşlerinden detaylar
- Polisin aldığı tedbirlerden detaylar
- Dünkü miting alanıyla bugünkü miting alanı sınırını gösteren detayla

===============

- MHP'NİN "EVET" MİTİNGİ (1)

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHA
MHP'nin Yenikapı'da düzenlediği referandum mitingi için vatandaşlar alana gelmeye başladı.
Mitingin alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Miting nedeniyle Yenikapı Sahil Yolu ile miting alanına çıkan yollar ara araç trafiğine kapatıldı. Çok sayıda polis ekibi güvenlik noktaları oluşturarak vatandaşları aramadan geçirdi. Üst araması ve çanta kontrolleri yapılan vatandaşlar daha sonra miting alanı girişinde dedektör kapılarından geçirilerek içeri alındı. Marmaray ve Metro istasyonunda görevli polisler de buralardaki vatandaşların üst ve çanta aramalarını yaptı.

Reklam
Reklam

DEV PANKARTLAR ASILDI
Miting alanına ve çevresine dev Türk bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk, Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin pankartları asıldı. Görevliler alana gelenlere Türk bayrakları dağıttı. Grupların miting alanına gelişleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Miting alanı çevresi
-Kapalı yollar
-Polislerin üst araması yapması
-Dev pankartlar
-Sahne ve ses sistemi
-Detaylar

==============

- AHMET ŞIK'IN TUTUKLULUĞU'NUN 100'ÜNCÜ GÜNÜNDE 100 ADIMLIK YÜRÜYÜŞ

* Gazeteciler, Ahmet Şık'ın tutukluluğunun 100'üncü günü nedeniyle 100 adımlı yürüyüş gerçekleştirdi. Taksim Tünel'den başlayan yürüyüşte, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmalarını istedi.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM -Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHA
Ahmet Şık'ın arkadaşları ve gazeteciler, Ahmet Şık'ın cezaevindeki 100'üncü günü nedeniyle Taksim Tünel'de 100 adımlık yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 13.00'da Tünel'de toplanan gazeteciler "100 Gündür Tutuklu... Ahmet Şık'a Özgürlük. Gazetecilere Özgürlük" yazılı pankart açarak Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Pankartın en önünde tutuklu gazeteci Mahir Kanaat'ın kızı Eylül Kanaat yürüdü. Yürüyüşe, Ahmet Şık'ın gazeteci arkadaşlarının yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası, Disk Basın İş, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ile HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı.
"Ahmet çıkacak yine yazacak" şeklinde slogan atan grup üyeleri 100 adım yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.
Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu yaptığı açıklamada, "Zaman geçiyor her şey değişiyor. Değişmeyen tek şey Türkiye'de gazetecilere uygulanan baskı, şiddet ve özgürlüklerin kısıtlanması. Bunun en trajik örneği kesinlikle Ahmet Şık. 2011 yılında cemaatin kontrolündeki polis, savcı ve hakimlerin kumpasıyla hapsedilen Ahmet Şık, 100 gündür hapiste. Yalnız Ahmet Şık değil; Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Güray Öz, Tunca Öğreten, Deniz Yücel, Musa Kart, İnan Kızılkaya ve daha onlarca gazeteci bugün tutuklu. Birini diğerinden ayırmadan gazetecilik yaptığı için cezaevine konan 'tüm tutuklu gazetecilere özgürlük' talebimizi bir kez daha haykırmak için Ahmet Şık'ın tutukluluğunun 100. gününde buradayız. Aslında gazeteciler verilen mesaj açık; görmeyin, duymayın, konuşmayın. Bizden üç maymunu oynamamız isteniyor. Göreceğiz, duyacağız, konuşacağız, yazacağız, düşüneceğiz, halkımızın haber alma hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
---------------------
- Açılan pankart
- Yürüyüşe geçilmesi
- Tutuklu gazeteci Mahir Kanaat'ın kızının pankartın önünde yürümesi
- Basın açıklamasının yapılması
- Slogan atılması
- Polisin güvenlik önlemleri
- Genel ve detaylar

================

- (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) ÇAMLICA CAMİSİ'NİN YÜZDE 80'Nİ TAMAMLANDI

Ali AKSOYER / İstanbul DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın şu ana kadar yüzde 80'nin tamamlandığı öğrenildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ALEMİ TAKILMIŞTI
Çamlıca camii için özel olarak yaptırılan 7 metre 77 santimetre boyundaki alem ise 2 ay önce tamamlanarak yerine asılmıştı. Alemin yerine takılmasının ardından caminin içindeki ince işçiliklere geçilmişti. Özellikle alemin takıldığı kubbenin altına el işçiliği yapılmaya devam edilen süslemelerin önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor. Bu arada, camiinin 6 minaresi de tamamlandı. Külahları yerine yerleştiren minarelerin 4'ü 107.1 metre 2'si ise 90'ar metre .

Reklam
Reklam

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI
Çamlıca caminin yüzde 80'lik kısmının tamamlandığını belirtilirken, inşaat şantiyesinde 200, dışarıda bulunan atölyelerde ise 500 kişinin gece gündüz çalıştığı öğrenildi. Cami yapımı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten yetkililer, bu yıl içinde ibadete açılmasının planlandığını söylediler.

Görüntü Dökümü:
---------------------
- Caminin havadan görüntüleri

=================

- DOWN SENDROMLU ÇİĞDEM'İN GELİNLİK HAYALİ GERÇEK OLDU

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA
Avcılar'da oturan down sendromlu 22 yaşındaki Çiğdem Birinci'nin gelinlik giyme hayali gerçek oldu.
Ailesinin tek çocuğu olan, sempatik hareketleri ile çevresinde çok sevilen Çiğdem Birinci'nin evlerinin yanında oturan kadın kuaförü Özlem Taşer, çocukluğundan itibaren tanıdığı genç kızın işyerine saçını yaptırmaya gelen gelinleri görünce kendisinin gelinlik giyemediği için üzüldüğünü göz önüne alarak harekete geçti. Taşer'in Çiğdem Birinci'nin özlemini ilettiği Firüzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı Başkanı Hasan Değirmenci, Avcılar Engellilere Hizmet Derneği (AVENDER) Başkanı Ahmet Halit Vardar, 'Damatsız bir düğün' yapılmasına karar verdi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de yakından tanıdığı Çiğdem Birinci'nin düğünü için Firuzköy Kentevi'nin 3'ncü katını düğün salonu olarak tahsis ederken, tüm davetlilerin salona getirilip-götürülmesi için araç desteğinde bulunurken Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nden Gülhan Kemik'i gelinin ihtiyaçlarının karşılanması için görevlendirdi.
Düğün için tüm ayrıntılar göz önünde bulunduruldu, bastırılan davetiyeler dağıtıldı, salona yaklaşık 200 davetli geldi. Üzerinde bembeyaz gelinlikle gece boyunca yerinde duramayan, gelin çiçeğini zaman 'Bekar kızların yakalaması' için geriye atan Çiğdem Birinci yakınları ve kendisi gibi down sendromlu diğer gençlerle gece geç saatlere kadar oynadı, halay çekti. Belediye Başkanı andan Toprak Benli de geceye gelerek gelini kutlarken, 'Gelin halayı'na bir süre eşlik etti ve altın taktı. Damatsız düğünün son bölümünde takı töreni yapıldı. Anne Pakize Birinci, gelin olan kızına altın bilezik takarken, AVENDER Başkanı Vardar, geline tablet hediye etti. Ayrıca davetliler takı kuyruğuna girdi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
----------------------
- Gelin Çiğdem Birinci pistte oynarken
- Diğer engelliler de düğünde oynarken
- Gelin Çiğem Birinci ile röportaj
- Anne Pakize Birinci ile röportaj
- Kadın kuaförü Özlem Taşer
- Avcılar Engellilere Hizmet Derneği (AVENDER) Başkanı Ahmet Halit Vardar ile röportaj
- Belediye Başkanı konuşurken ve Cumhuriyet altını takarken
- Davetlilerden görüntüler
- Tablet ve bilezik takılırken

=====================

- FENERBAHÇE-AKHİSAR MAÇI NEDENİYLE BUGÜN BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

İstanbul DHA
Bugün saat 19.00'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak olan Fenerbahçe A.Ş. - Akhisar Belediye Spor Toto Süper Lig futbol müsabakası nedeniyle saat 16.00'dan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle:

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR
- D-100 güney yol Boğaziçi Köprüsünden geliş Üsküdar-Harem ayrımından itibaren Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'ne kadar gelen Güney bağlantı yolu,
- Recep Peker Caddesi (Yoğurtçu Parkı Caddesi Kavşağından Bağdat Caddesi Kavşağına kadar olan kısım)
- Bağdat Caddesi (Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi arkası Taşköprü Caddesi D-100 bağlantı yolu katılımından itibaren Kızıltoprak Recep Peker Caddesi Kavşağına kadar olan kısım)

Reklam
Reklam

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR
- Fahrettin Kerim Gökay Caddesi (Minibüs Yolu)
- D-100 Karayolu

YARIN DA BEYOĞLU'NDA BAZI YOLLAR KAPALI OLACAK
Bu arada, yarın saat 20.00' de Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda oynanacak olan Kasımpaşa A.Ş. - Atiker Konyaspor Spor Toto Süper Lig futbol müsabakası nedeniyle de 17.00'den itibaren Refik Saydam Caddesi ile Tepebaşı Caddesi kesişimi ile Neva Sokak girişi trafiğe kapatılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: