Dha İstanbul Bülteni - 2

  (ek görüntüyle)  1- BİSİKLETÇİLER ÇARŞISINDA YANGIN - 3  Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-Zeki GÜNAL-İSTANBUL DHA Fatih'teki Haşim İşçan Geçidi'nde bulunan bisikletçiler çarşısında yangın çıktı. 3

(ek görüntüyle)
1- BİSİKLETÇİLER ÇARŞISINDA YANGIN - 3

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-Zeki GÜNAL-İSTANBUL DHA
Fatih'teki Haşim İşçan Geçidi'nde bulunan bisikletçiler çarşısında yangın çıktı. 3 dükkandaki yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi.
Yangın saat 09.30 sıralarında çıktı. Haşim İşçan Geçidi'nde bulunan Bisikletçiler Çarşısı'ndaki bir iş yerinin deposunda yangın çıktı. Bisiklet ve bebek arabalarının bulunduğu depodaki yangın büyüyerek 2 dükkana daha sıçradı. İhbar üzerine olay yerine gelen fatih itfaiyesi yetersiz kalınca Bayrampaşa, Beyoğlu, Bakırköy ve Şişli itfaiye ekipleri de sevk edildi. Yangın nedeniyle alt geçidi dumanlar kapladı. Taksim istikameti trafiğe kapatıldı. Takviye ekiplerin gelmesiyle yangın kontrol altına alındı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----
-Alt geçitten yükselen duman
-Dumanlar
-İtfaiyenin müdahalesi
-Çalışanların görüntüsü
-Trafikten görüntü
-İşyerlerindeki bisikletlerin çıkarılması
-Detaylar
02.06.2017 - 09.51 Haber Kodu : 170602015
02.06.2017 - 10.22 Haber Kodu : 170602028_

(geniş haber)
2- METROBÜS ARIZALANDI; YOLCULAR METROBÜS YOLUNDA YÜRÜDÜ

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL,(DHA)
Çağlayan' da bir metrobüsün arızalanıp, yolda kalmasıyla Mecidiyeköy yönünde uzun metrobüs kuyruğu oluştu. Yolcular yola inerek yürümek zorunda kaldı. Görevlilerin müdahalesi ile yol tek şeritten kontrollü olarak açıldı. Dakikalarca bekleyen yolcular gidecekleri yerlere geç kaldığını söyledi.

Çağlayan-Mecidiyeköy yönünde saat 09.00 sıralarında bir metrobüs arıza sonucu yolda kaldı. Bunun üzerine onlarca metrobüs kuyruk oluşturdu. Dakikalarca araç içerisinde bekleyen yolcular, yola inip yürüdü. Görevliler bir süre sonra tek şeritten kontrollü olarak yolu açtı. Yolda yürüyenler yolcular, hareket eden metrobüsler tarafından alındı.

Reklam
Reklam

Yürümek zorunda kalan yolcular, cep telefonu ile çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Metrobüsten inen bir yolcu, "Çok kalabalık, Metrobüste yaklaşık 20 dakika bekledim. Okmeydanı'ndan Çağlayan'a metrobüs kuyruk olduö dedi. İşe geç kaldığını söyleyen başka bir yolcu, " Bir süre metrobüste bekledik. İnip yürüyenler oldu. İşe geç kaldıkö dİye konuştu.

Görüntü Dökümü:
--------
---------------------
-Metrobüs yolunda yürüyen insanlardan genel ve yakın detaylar
-Metrobüslerden detay görüntü
-Bozulan metrobüsten detay görüntü
-Uzun kuyruklar oluşturan metrobüslerden detay görüntü
-Metrobüs yolcuları ile röportajlar
-Genel ve yakın detaylar
02.06.2017 - 09.52 Haber Kodu : 170602017

3- İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik sabah saatlerinde 7 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. TEM Özel Tim ekipleri önceden belirlenen 15 kişiyi yakalamaya yönelik yaptığı operasyonda 12 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. TEM ekipleri şüphelilerin farklı tarihlerde meydana gelen yasadışı gösterilere katıldıklarını belirtirken, 12 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

==================================

4- KALPAZANLARA 11 İLDE OPERASYON: 38 GÖZALTI

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen sahte para operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin basacağı yüklü miktarda sahte parayı piyasaya süreceğini belirlemesi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptıkları fiziki ve teknik takibin ardından 11 ilde operasyon kararı aldı. Polis ekipleri sabah saatlerinde eş zamanlı olarak İstanbul, Samsun, Aydın, Mersin, Eskişehir, Rize, Ankara, Kocaeli, Sinop, Kırklareli ve Tekirdağ'da belirlenen 81 adreste bakın düzenledi. Hakkında yakalama kararı bulunan 58 kişiden yapılan operasyonda 38'i yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler 20 kişinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor. Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramalarda, sahte para basımında kullanılan bilgisayar, yazıcı, sahte banknotlar ve para kağıdı ele geçirildi.

=================================

Reklam
Reklam

5- RUS SAVAŞ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZINDAN GEÇTİ

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK - Özgür EREN İSTANBUL (DHA)
Rus Donanması'na ait "152" borda numaralı 'Nikolay Filchenkov' adlı savaş gemisi İstanbul Boğazı'ndan sahil güvenlik botu ve deniz polisi eşliğinde geçti.
Rusya'nın Karadeniz filosuna bağlı olan 152 borda numaralı 'Nikolay Filchenkov' çıkarma gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti.Sabah saat 08.30 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na giriş yapan gemi yaklaşık bir buçuk saate boğazdan geçişini tamamlayarak Karadenize açıldı. Geminin boğazda seyrettiği sırada güvertede Rus askerlerinin bazılarının tek sıra halinde beklediği görüldü.Geminin boğazdan geçişi esnasında bir çok asker de İstanbul Boğazını izledi. Sahil Güvenlik botu ve Deniz Polisi de geminin geçişine eşlik etti

Görüntü Dökümü
---------------------
-Rus savaş gemisinden genel detay
-Rus savaş gemisi yakın detaylar
-Güvertedeki Rus askerlerinde detay görüntü
-Sahil güvenlik ve deniz polisinden detay görüntü
-Genel ve yakın detaylar

Reklam
Reklam

02.06.2017 - 11.14 Haber Kodu : 170602042

====================================

6- MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN "TACİZ İDDİALARINA" AÇIKLAMA

Haber: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA
Bir grup kız öğrencinin geçtiğimiz gün yaptığı eylemle gündeme gelen taciz iddiasıyla ilgili Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama yapıldı.

"ÜNİVERSİTEMİZİN KONTROLÜ DIŞINDAKİ BİR YERDİR"
Yazılı açıklamada, "Öğrencilerimiz tarafından kurulmuş olan Mizah Kulübü'nde 01 Mart 2017 tarihinde yaşandığı belirtilen taciz olayına dair şikâyet dilekçesi 20 Nisan 2017 tarihinde rektörlüğümüze iletilmiştir. Şikâyet eden öğrenci üniversitemiz bünyesindeki İletişim Fakültesi öğrencisi, şikâyet edilen öğrenci ise yine üniversitemiz bünyesindeki Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisidir. Şikâyete konu olan mekân üniversitemize ait olmayan, üniversitemizin kontrolü dışındaki bir yerdir" denildi.

" OLAY HAKKINDA YARGI SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR"
Şikayet sonrası soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "20 Nisan 2017 tarihinde şikâyet başvurusunun yapılmasıyla birlikte, Rektörlüğümüz tarafından idarî süreçler tamamlanarak 26 Nisan 2017 tarihinde soruşturmacı tayin edilmiştir. Soruşturma için gerekli evraklar ve bilgiler sekiz farklı birimden ve soruşturmaya konu kişilerden temin edildikten sonra, şikâyet eden öğrencinin olayla ilgili ifadesi 02 Mayıs 2017 tarihinde alınmıştır. Şikâyet eden öğrenci, Rektörlüğümüze başvurmadan önce 10 Mart ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek ifade vermiş olup, olay hakkında yargı süreci devam etmektedir" ifadeleri yeraldı.

Reklam
Reklam

"ÜNİVERSİTEMİZİN HERHANGİ BİR İLİŞKİSİ YOKTUR"
"Rektörlüğümüz olayın tüm boyutlarıyla soruşturularak açığa kavuşturulması için 30 Mayıs 2017 tarihinde ikinci bir soruşturmacı görevlendirmiştir" denilen açıklama şöyle devam etti: Olayın bağlantılı olduğu Mizah Kulübü de 30 Mayıs 2017 tarihinde kapatılmıştır. Medyaya yansıyan bilgilerin önemli bir kısmı, başka bir kurum tarafından düzenlenen raporun içeriği ile ilgili olup, söz konusu raporla üniversitemizin herhangi bir ilişkisi yoktur. Diğer taciz olayına dair şikâyet de aynı hassasiyetle soruşturulmaktadır.

Görüntü Dökümü:
-----------
-Kız öğrencilerin geçtiğimiz gün yaptığı eylem

02.06.2017 - 09.40 Haber Kodu : 170602014

=========================

(GÜNDÜZ ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERLE)
7- TAKSİM MEYDANI AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL- Zeki GÜNAL- /İSTANBUL,(DHA)
Taksim Meydanı'na gece saatlerinde ağaçlandırma çalışması yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından daha önce dikilen 30 ağacın ardından bu gece dikilen 20 ağaçla birilkte çalışmalar tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü'nce devam eden Taksim Meydanı çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında, meydana dikilecek 50 ağaçtan 20'si gece saatlerinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ağaç ve peyjaz ekipleri tarafından dikerek ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı.
Taksim Meydanı'na dikilen ağaç türleri arasında 10 adet çınar, 18 adet meşe, 17 adet ıhlamur ve 5 adet bonsai zeytin ağacı olmak üzere 50 ağaç bulunuyor.

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü:
------------
EK GÖRÜNTÜ
-Gündüz meydanı yüksekten gören noktadan çekilen görüntüler

////////
-Taksim Meydanı
-Taksime dikilmiş ağaclar
-Ağaçların dikilmesi
-Ağaçların altında oturanlar
-Genel ve detaylar

02.06.2017 - 02.32 Haber Kodu : 170602007

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: