Dha İstanbul Bülteni  - 2 

  1 BASIN EKSPRES'TE OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI  İstanbul DHA Basın Ekspres yolu Güneşli mevkiinde bir otomobil alev alev yandı. Mahmutbey yönüne ilerleyen

1 BASIN EKSPRES'TE OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

İstanbul DHA
Basın Ekspres yolu Güneşli mevkiinde bir otomobil alev alev yandı. Mahmutbey yönüne ilerleyen araçtaki yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın nedeniyle Basın ekspres yolunda yoğunluk yaşanıyor. Yanan araç, sürücüler tarafından görüntülenip sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntü Dökümü:
----------
-Yanan aracın görüntüsü
29.06.2017 - 12.40 Haber Kodu : 170629068_

2-VALİLİKTEN UYARI

İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA
İstanbul Valiliği, boğulmalara karşı uyarıda bulundu.
Valilikten yapılan açıklamada, "Yaz döneminin başlamasıyla birlikte vatandaşlarımızın tatillerini rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri, yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenebilmesi maksadıyla Valiliğimizce çeşitli tedbirler alınmıştır" denildi.
Açıklamada, "Boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi ve insanlarımızın acılara gark olmaması için denize girilmesi uygun olmayan yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde ve hava şartlarının uygun olmadığı durumlarda denize girilmemesi, yasak olmayan bölgelerde denize girilirken de meteorolojik uyarıların dikkate alınması, görevlilerin uyarılarına mutlaka uyulması, vatandaşlarımızın can güvenlikleri açısından önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

====================

3- TUZLA'DA KAÇAK SİLAH OPERASYONU

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, av malzemesi satan iki işyerinde ruhsatsız tabanca ve tüfek satıldığı yönündeki bir ihbarı değerlendirerek operasyon yaptı. Polis ekipleri iki işyerinde yaptıkları aramalarda faturasız 31 tüfek, 2 tabanca ile 27 fişek ele geçirdi. Operasyonda F.G.(46) ve B.M. (39) gözaltına aldı. Tuzla Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan F.G. savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, B.M. ise sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen tüfekler ve tabancalar Tuzla Asayiş Büro Amirliği'nde basına gösterildi.

Görüntü Dökümü
-----------
(Polis Kamerası)
-Ele geçirilen tüfeklerin ve tabancaların görüntüsü

=========================

4- KEİ 36. DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI (1)

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ)'nün 36. Dışişleri Bakanları Toplantısı, İstanbul'da başladı.
Toplantı öncesi konuk ülke temsilcilerini Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından katılımcılar aile fotoğrafında yer aldı. Toplantının açılış konuşmalarını Dışişleri Bakan Yardımcısı ahmet Yıldız ve KEİ Genel Sekreteri Michael Christides yaptı.
Yıldız, "Ocak ayından bu yana üslendiğimiz dönem başkanlığımızın son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz" dedi . Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
- Yıldız'ın katılımcıları karşılaması
- Fotoğraf cekimi
- Yıldızın konuşması
- Genel ve Detaylar
29.06.2017 - 11.56 Haber Kodu : 170629049

5 - MACARİSTAN BAŞBAKANI İSTANBUL'DA

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR- Faik KAPTAN - İSTANBUL,(DHA)
Macaristan Başbakanı Viktor Orban resmi davetli olarak bugün Budapeşte'den İstanbul'a geldi.
THY'nin tarifeli seferiyle saat 12.15'te Türkiye'ye gelen konuk Başbakan Viktor Orban'ı Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ve diğer ilgililer karşıladı.

Görüntü Dökümü:
-------------
-Konuk başbakanın uçaktan inişi ve konukevine girişi
-Konukevine girişi ve çıkışı
-Makam aracına binişi ve gidişi

==========================

6- GÜMRÜĞE TAKILAN SPİRALLERE 10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA
Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye kaçak yollardan doğum kontrol aleti olan 420 adet spirali sokmaya çalışan İranlı Morteza Vatani'nin "Kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek" suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.
Morteza Vatani ifadesinde, spiralleri Türkiye'ye getirmesi için arkadaşlarının kendisine verdiğini belirterek, "Gümrüğe beyan edileceğini bilmiyordum. Pişmanım, suç olduğunu bilmiyordum" şeklindeki savunması da iddianameye yansıdı.

Reklam
Reklam

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Morteza Vatani(37) 28 Nisan 2017 günü İran'dan uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Vatani gümrüklü salon içerisinde bulunan 'Gümrüğe tabi eşyam yoktur' anlamındaki yeşil hattı geçen şüpheli Vatani, Gümrük Muhafaza Memurları tarafından usulüne uygun şekilde durduruldu ve beraberinde getirdiği valizler x-ray cihazına sevk edildi. X-ray cihazında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, yapılan kontrollerde valizler içerisinde çok miktarda spiral tespit edildi. İranlı Vatani gözaltına alındı, 42 bin 126 TL değerinde olduğu tespit edilen 420 adet kaçak spirallere de el konuldu.

"PİŞMANIM, SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"
Morteza Vatani ifadesinde "İnşaat işi yapıyorum. Türkiye'ye altıncı gelişim. Turist olarak geldim. Bahsi geçen eşyalar bana ait değil, arkadaşlarım Türkiye'ye getirmem için bana verdi. Bunlar için hiçbir ücret ödemedim. Bu eşyaları beni Türkiye'de karşılayacak olan arkadaşlarım alacaktı. Gümrüğe beyan edileceğini bilmiyordum. Pişmanım, suç olduğunu bilmiyordum" dedi. Vatani, ifadesinin ardından savcının talimatıyla da serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, şüpheli Morteza Vatani hakkında "Kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek" suçundan 1,5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianame kabul edilirse şüpheli Morteza Vatani önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

===========================

7- SOKAK MÜZİSYENLERİNİN TEK İSTEĞİ: İZİN BELGESİ

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)
İstanbul'un değişik yerlerinde sokakta müzik yaparak geçimlerini veya eğitim giderlerini karşılamaya çalışan sokak müzisyenleri, yerel yönetimlerin farklı tutumlarından yakınırken, kendilerine izin belgesi verilmesini istedi.

İstanbul'un çeşitli cadde ve meydanların aranan figürleri arasında bulunan, kendilerini izleyenlerin bahşişlerini alan sokak müzisyenleri çeşitli yerlerde sürekli engellenmeye çalışılmaktan yakındı. Sokak müzisyenleri, İstanbul'da Anadolu yakasındaki birçok ilçede müzik yapamadıklarını, Avrupa'da da farklı uygulamalar olduğunu anlattı. Kısa süre önce Bahçelievler'deki Şirinevler Mevkii'nde zabıta ve bazı esnafın tepkileri ile karşılaşan 5 kişilik müzik grubu dün akşam saatlerinde Avcılar'daki araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'nde 500 kişilik gruba konser verirken, bazı kişiler kendilerini müziğin ritmine bırakarak Roman havasında göbek attı. Bu gruptaki müzisyenlerden İlker Demirci, tek isteklerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya diğer belediyelerden kendilerine sokakta gösterilecek yer veya saatte müzik yapabilme izni verilmesi olduğunu söyledi. Demirci, Roman oldukları için izin belgesi alamadıklarını öne sürürken, sokaktaki insanları eğlendirdiklerini, coşturduklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----------
-Bahçelievler'de engellenen müzisyenler
-Aynı müzisyenler Avcılar'daki sokak konserinde
-İzleyenlerden görüntüler
-Roman havası ile oynayan bir izleyici
-Müzisyenlerle röportaj
-"Sokak müzisyenleri engellenmesin" diyen bir izleyici ile röportaj
29.06.2017 - 11.25 Haber Kodu : 170629040

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: