Dha İstanbul Bülteni - 2

  - TAVUK ÇİFTİĞİNDE 1 TON 400 KİLO EROİN.  * ORMAN İŞÇİSİ POLİSLER YAKALADI. OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA Çağatay KENARLI, İstanbul DHA  Sakarya'nın Hendek

- TAVUK ÇİFTİĞİNDE 1 TON 400 KİLO EROİN.

* ORMAN İŞÇİSİ POLİSLER YAKALADI. OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde eroin imalathanesine dönüştürülen bir tavuk çiftliğine dün İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonda, ele geçirilen yaklaşık 1 ton 400 kilo eroin İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda sergilendi.

POLİS, ŞÜPHELİ RIFAT B.'Yİ 'ORMAN İŞÇİSİ' KILIĞINDA TAKİP ETTİ
1998 yılında uyuşturucu ticaretinden 15 yıl ceza aldığı öğrenilen ve yakın zamanda tahliye olan Rıfat B.'yi İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 3 ay boyunca izledi. Polis ekipleri Rıfat B.'nin son günlerde düzenli olarak Bahçelievler'den Sakarya Hendek'te bulunan çiftliğe gitmesi üzerine Rıfat B.'yi orman işçisi kılığında 10 gün boyunca saniye saniye takip etti. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın yönetiminde operasyon kararı alan polis ekipleri Sakarya Hendek'e gitmek için yola çıkan Rıfat B.'yi Çamlıca gişelerde durdurarak yakaladı.

Reklam
Reklam

TÜNELLERİ GİZLEMEK İÇİN HERGÜN BETON ATILIYOR
Polis ekipleri Hendek Lütfiye Mahallesi'ndeki 60 bin civcivin yer aldığı tavuk üretim çiftliğine giden tüm yollar ulaşıma kapatarak operasyona başladı. 'Maya' ve 'Zoro' adlı narkotik dedektör köpeklerinin destek verdiği operasyon kapsamında çiftlikteki binalar arasında tünellerle bağlantı kurulduğu belirlendi. Polis, bazı tünel girişlerinde yeni atılmış beton tespit etmesi üzerine şüphelilerin tünelleri kullandıktan sonra fark edilmemesi için düzenli olarak beton atıldığını tespit etti. Tünellere giren polis ekipleri yaptığı aramalarda uyuşturucu imalathanesi ve paketlenmiş 1 ton 400 kilo eroin ele geçirdi.

ÇİFTLİK SAHİBİ VE ÇALIŞANLARIN DA ARASINDA BULUNDUĞU 7 KİŞİ GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında Rıfat B., çiftlik sahibi ve çiftlik çalışanlarının da arasında bulunduğu toplam 7 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------------
(Polis Kamerası)
-Polis ekipleri şüphelilerin bulunduğu araçları durdurması
-Ekiplerin çiftliğe operasyona gitmesi
-Çiftliğe giren polis ekipleri
-Ekiplerin çiftlik evinde şüphelileri gözaltına alması
-Çiftlikte yapılan aramalar ve kazı
-Tünellere gizlenen uyuşturucu maddeler
-Uyuşturucu maddelerin tünellerden çıkartılması
-Polis ekiplerinin tavuk çiftliği içindeki görüntüsü
-Polis ekiplerinin başka bir tünel bulması ve kazması
-Çiftlikte ele geçirilen uyuşturucu maddelerin görüntüsü

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)
-Sergiden görüntü
-Uyuşuturucu maddelerin görüntüsü
-Uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler
-Narkotik dedektör köpeklerinin görüntüsü
-Genel ve detaylar

================

- ANİ SEL, SU BASKINI, YILDIRIM RİSKİ VAR.

* MARMARA VE İSTANBUL'A GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR.

Gülseli KENARLI, İstanbul DHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesinin batısında, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYACAK AKŞAM DA SÜRECEK
Yağışın başlangıç zamanı ve etkili olacağı bölgelerle ilgili olarak "bugün (27.07.2017 Perşembe) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek." denildi.

Reklam
Reklam

MARMARA'NIN BATISINDA ÇOK ETKİLİ BAŞLAYACAK. İSTANBUL'UN BATISINA GELECEK
Gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlar sırasında "ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi" olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Görüntü Dökümü (arşiv)
---------------------------------
Yağışların su baskılarına yol açtığı İstanbul sokak ve caddeleri

================

- KADINLARDAN 'MÜFLÜLÜKLERE NİKAH YETKİSİ' VERECEK YASA TASARISINA TEPKİ

* İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu,
"Müftülükler dini makamlardır. Evlendirme memuru olarak resmi nikah yetkisi verilmesi, laik medeni kanundan vazgeçiştir. Laiklik ilkesi yurttaşların bir arada yaşamasının, demokrasinin ve kadın haklarının güvencesidir."

Enver ALAS - İlkay DİKİCİ, İstanbulDHA
Çeşitli kadın kuruluşlarının bünyesinde bulunduğu İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB) ile İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, düzenledikleri basın açıklamasıyla 'müftülüklere nikah yetkisi'nin verilmesine yönelik yasa tasarısının geri çekilmesini istedi. İKBB Koordinatörü Nazan Moroğlu, "Müftülüklere nikah yetkisi çok yönlü anayasa ihlalidir. Medeni kanunun yok sayılmasıdır. Acilen geri çekilmelidir" dedi.
İKKB ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Barosu'nun Beyoğlu'ndaki merkezinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. İKKB bünyesindeki kadın kuruluşlarının temsilcileri ile İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nun kadın üyeleri ve avukatların katıldığı toplantıda konuşan avukat Nazan Moroğlu, iktidar tarafından 25 Temmuz'da TBMM'ye sunulan, il ve ilçe müftülüklerrine nikah kıyma yetkisi veren 'Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik tasarısının acilen geri çekilmesi talep etti.

Reklam
Reklam

"MÜFTÜLÜKLER DİNİ MAKAMLARDIR"
Müftülüklerin dini makamlar olduğunu belirten Moroğlu, "Evlendirme memuru olarak resmi nikah yetkisi verilmesi, laik medeni kanundan vazgeçiştir. Laiklik ilkesi yurttaşların bir arada yaşamasının, demokrasinin ve kadın haklarının güvencesidir" diye konuştu.

"HUKUR BİRLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAK" VURGUSU
Tasarı ile getirilen düzenlemelerin başta Anayasa'nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez ilkelerini ihlal edeceğini belirten Moroğlu, yasa tasarısı için "Medeni kanunun resmi nikah hükmünü ihlal eden ve ülkemizde hukuk birliğini ortadan kaldıracak niteliktedir" vurgusunu yaptı.

YASA TASARISININ GERİ ÇEKİLMESİ TALEBİ
Nazan Moroğlu, Anayasa ve Cumhuriyetin niteliklerinin ve medeni kanunun çok yönlü ihlalini içereceğini öne sürdükleri tasarıya ilişkin şöyle konuştu:
"Yapılmak istenen değişiklik, kamu hizmetinin sadece bir inanca yönelik düzenlenmesi nedeniyle laiklik ilkesine aykırıdır ve son yıllarda her açıdan ayrıştırılmakta olan toplumun 'nikah' üzerinden de bölünmesine yol açacaktır. Yapılmak istenen değişiklikle çocuk hakları ihlallerine yol açacak kurallar bulunmaktadır. Örneğin, sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların nüfus kaydına sözlü doğum bildirim üzerine kaydedilmesi, anne çocuk sağlığının korunmasız bırakılması göz ardı edilmektedir. İKKB ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, çok yönlü ayrıştırılmakta olan toplumda bir de dinsel referansla kutuplaşmaya yol açacak bu tasarının geri çekilmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

TUSKAN: EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Aydeniz Tuskan da konuşmasında, bütün partilerin kadın milletvekillerinden konunun önemine hassasiyet göstermelerini rica etti. Tuskan, "Bu, Anayasamızın hem eşitlik ilkesine aykırı hem de kadın devrimi bizim Cumhuriyetimizin en önemli konusudur. Medeni kanunla tek eşlilik sistemi getirilmiştir. Bu konuda hassasiyetimizi sürdürerek, bunun dini kişilerin elinde olmasının eşitlik ilkesine sorun yaratacağı kanaatindeyiz.

Görüntü Dökümü
-------------------
-Toplantıya katılanlar
-Konuşmacı kadınlar
-Nazan Moroğlu'nun konuşması
-Aydeniz Tuskan'ın konuşması
Genel ve detaylar

================

- KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITIP 1 MİLYON DOLAR GASP EDEN ÇETEYE DAVA

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA
Güngören'de 10 ay önce kendilerini polis olarak tanıtarak üzerinde 1 milyon dolar bulunan ve Irak'da faaliyet gösteren bir firma için çalışan kuryeyi gasp ettikleri iddia edilen 7'si tutuklu 14 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede 14 şüphelinin “Nitelikli yağma" ve “Nitelikli yağmaya yardım" suçlarından 5 yıl ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istedi.

Reklam
Reklam

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Şüpheli Eşref Ö. olay tarihinde birkaç gün önce kafede buluştuğu şüpheli Yılmaz A.'ya kara para aklayan bir grup olduğunu, bu grubun para taşıdığını, gayrimeşru olan bu parayı aldıklarında kendilerini şikayet edemeyeceklerini söyleyerek, “Parayı alalım" dedi. Yılmaz A. da teklifi kabul etti. Yılmaz A., şoför olarak da Cihat A.'yı ayarladı. Olaydan bir gün önce şüpheli İsmail Ç., Eşref Ö. ile görüştü ve olayda kullanılacak aracın hazır olduğunu aracın anahtarını da Yılmaz A.'ya verdiği belirtti. Olay günü de Yılmaz A. ve Cihat A. Cevizlibağ Metrobüs Durağı'nda Eşref Ö.'nün aracına bindi. Eşref Ö., Aksaray'dan da İsmail Ç.'yi da aracına aldı. Şüpheliler paranın taşınacağı Macar Kardeşler Caddesi'ne gitti. Eşref Ö. ve İsmail Ç. araçtan inerek 45 dakika ortadan kayboldu ve tekrar geri geldi. Bu sırada şikayetçi İşadamı Mohammad Namuk Abdulrahman Al Chalabi'nin Fatih'te bulunan işyerine parası geldi. Şirketin kuryesi Yousef Shakir Hasan ve şoför Orhan Çalın 24 Ekim 2016 günü işyerinden 1 Milyon Dolar çantayı alarak araçla Güngören'de bulunan İşadamı Chalabi'nin şirketine götürmek için yola çıktı. Şüpheli Eşref Ö. de paranın taşındığı aracı Cihat A.'ya göstererek takip etmesini istedi ve ayrıca takipte olan bir aracın daha olduğunu söyledi. Aracı kullanan Orhan Çalın E-5 yolunda Merter'de kırmızı ışıkta durdu.

Reklam
Reklam

BİR MİLYON DOLARI GASP ETTİLER
Kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, trafik ışıklarında bekleyen kurye ve şoförüne silah doğrultarak kendi araçlarına bindirdi. 1 Milyon dolar parayı yağmalayan şüpheliler birkaç yüz metre gittikten sonra kurye ve şoförü araçtan indirdi. Kullandıkları çalıntı aracı da Haznedar'da terk ederek kaçtı.

POLİS ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALDI
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kimliklerini belirlediği şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Esenyurt ve Zeytinburnu başta olmak üzere 6 ilçede 15 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 7'si tutuklandı. Operasyonda ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 7 ruhsatsız tabanca, üzerinde siren ve çakar takılı bulunan otomobil, 1 çift kayıtsız plaka, 2 polis yeleği, 2 adet kar başlığı, telsiz, çelik yelek, 2 kelepçe, bıçak, cumhuriyet altını, altın kolye, 2 taşlı yüzük, 4 bin dolar ve peruk ele geçirildi.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI TAMAMLADI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede şüphelilerin olay tarihinden önce yağma ve hırsızlık suçları için aralarında görüşerek hazırlık yaptıklarını belirtti. İddianamede şüphelilerin suçta kullanılan silah, polis kartları, araç cam filmleri, polis süsü vermek için araçlara çakar tabir edilen lambaların ve siren sisteminin takılması, kelepçe, silah temin edilmesi, yer kılık değiştirmek için peruk, sakal temini, güzergah çalışması, yüklü miktarda para nakillerini araçtırıp izlenmesi gibi faaliyetleri yürüttüklerini kaydetti. İddianamede şüphelilerden Serkan B.'nin polis memuru olduğu, araçlara siren takılmasında, ikiz plaka temininde, plakaların değiştirilmesine yardım ettiği ve tüm şüpheliler ile bağlantı içerisinde bulunduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

4 ŞÜPHELİNİN 15'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İddianamede şüpheliler Cihat A., Eşref Ö., İsmail Ç. ve Yılmaz A. “Nitelikli yağmaö suçundan 10 yıldan 15öer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

10 ŞÜPHELİ'NİN 7.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Diğer Şüpheliler Uday K., Barış D., Durcan B., Hakan T., İsmail A., Kemal A., Ramazan K., Saim Ç., Semih E., Serkan B. hakkında da “Nitelikli yağmaya yardım etmeö suçundan 5 yıldan 7 yıl 6 şar aya kadar hapis cezası istendi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANACAKLAR
Eşref Ö. ile Kemal A.'nın ayrıca “Ruhsatsız silah bulundurmaö suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelilerönümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü (ARŞİV)
--------------------
soygun anı

================

- CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN

Haber Ümit TÜRK - Kamera Güven USTA, İstanbulDHA
Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın dördüncü gününde adliye önünde toplanan gazeteci örgütleri açıklamada bulundu. Açıklama yapanlar arasında gazetecilerin yanı sıra KHK ile ihraç olan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da yer aldı. Cumhuriyet Davası Koordinasyonu adına gazeteci Nazan Özcan basın açıklamasını okudu.
Açıklamada, Evet, üzerine 'terör' lekesi bulaştırmaya çalışılan Cumhuriyet davası aslında tüm medyaya gözdağı verme, susturma, sindirme davasıdır. Hatta daha da fenası medya üzerinde tüm topluma 'itiraz etmeyin, adalet aramayın' mesajı verilmektedir. Ahmet Şık'ın dünkü konuşmasında apaçık ispatladığı gibi darbe sonrası görevden alınan generallerin neredeyse tamamı, Kumpas soruşturmaları sonrası gerçekleşen YAŞ'larda atanmıştır. Darbe girişimi sonrası anlaşıldı ki yargının yüzde 35'i bugünkü iktidar tarafından şimdilerde FETÖ olarak adlandırılan Cemaate teslim edilmiştir. Emniyette de durum farklı değildir. Dolayısıyla ne Cumhuriyet Gazetesi'nden bir illegal örgüt ne de bizlerden terörist çıkaramayacaksınız denildi.
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Cumhuriyet Gazetesi yazarları Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya ile Orhan Erinç'in savunma yapması bekleniyor.

Görüntü Dökümü
--------------------------
- Adliye önünde toplanan grup
- Nazan Özcan'ın basın açıklamasını okuması
- Grubun sloganlar atması
- Genel ve detay görüntüler

================

- (Görüntülerle yeniden) İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU: 23 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 9 ilçede 14 adrese yönelik gece saatlerinde operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 5'i kadın toplam 17'si yabancı uyruklu olmak üzere 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Polis ekipleri, şüphelilerin çatışma bölgeleriyle bağlantılı kişiler olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
--------------------
(POLİS KAMERASI)
- Operasyondan görüntüler

===============

- AŞİYAN-BEBEK'E "EK" KAZIKLI YOL

Ali AKSOYER / İstanbul DHA
İstanbul, Bebek- Aşiyan Kazıklı sahil yolu projesi tüm hızıyla sürüyor. Projede 143 araçlık otoparkın yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yolları ile amatör balıkçılar için balık tutma iskeleleri bulunuyor. Daha önce 2007 yılında da kazıklar üzerinde genişletilen sahil bandında yapılan ikinci genişletme çalışmalarıyla Bebek sahiline ek kazıklı yol gelmiş olacak.

KAZIK ÇAKMA İŞLEMİ BEBEK KOYUNUN İÇİNE DOĞRU DEVAM EDİYOR
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan Aşiyan önü Balık tutma iskeleleri ve yürüyüş yolu düzenleme projesi kapsamında denize kazıklar çakılmaya devam ediliyor. Projenin Rumeli Hisarı önündeki bölümü tamamlanırken, üzerinde kazık çakan vincin bulunduğu duba Bebek Koyu'nun içlerine doğru ilerliyor.

DAHA ÖNCEDE KAZIK ÇAKILARAK GENİŞLETİLMİŞTİ
Proje kapsamında 143 araçlık bir otopark yer alıyor. Bunun yanında kazıkların üzerine yapılacak platformlarda bisiklet ve koşu-yürüyüş parkurları yer alacak. Aynı bölgede 2007 yılında da bir çalışma yapılarak sahil yolu denize genişletilmişti. Yeni genişletme çalışmaları Bebek semtini denizden biraz daha uzaklaştıracağı ve tarihi dokuyu bozacağı gerekçesiyle semt sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

Görüntü Dökümü:
----------------------
- Projenin havadan görüntüsü

================

- ŞİŞLİ'DE KAZA 1 YARALI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL / İstanbul, DHA
Şişli'de taksi sürücüsüne önüne çıkan motosiklete çarpmamak için direksiyonu kırdı, bariyere çarptı. Yaralı taksici hastaneye kaldırıldı.
Kaza Kadırgalar Caddesi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Taksim yönüne giden 34 TEU 71 plakalı taksinin önüne bir motosiklet çıktı. Taksi sürücüsü motosiklete çarpmamak için direksiyon kırdı, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü orta refüjdeki beton bariyere çarparak durdu. Kazayı gören diğer sürücüler hafif yaralanan taksici için durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Bir süre sonra kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Yardım için duran bir taksi sürücüsü ise "Karşıdan ara yoldan aniden bir motosiklet çıkınca o da ani sola döndü direkt bariyerlere çarptı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Bariyere çarpan taksi
-Kaza yerindeki itfaiye ekipleri
-Ambulanstaki yaralı taksici
-Kazayı gören başka bir taksici ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: