Dha İstanbul Bülteni - 3

   (ek görüntü ve bilgiyle) 1 - İSTANBUL'DA "KURT KAPANI-5" OPERASYONU 4) Haber-Kamera: Enver ALAS -  Özgür ALTUNCU İdris TİFTİKCİ - Yaşar KAÇMAZ

(ek görüntü ve bilgiyle)
1 - İSTANBUL'DA "KURT KAPANI-5" OPERASYONU 4)

Haber-Kamera: Enver ALAS - Özgür ALTUNCU İdris TİFTİKCİ - Yaşar KAÇMAZ - Hasan YILDIRIM - Özgür EREN - Murat ÇAKIR İSTANBUL DHA
İstanbul'da 5 bin polisin görev aldığı "Kurt Kapanı-5" operasyonu düzenleniyor.
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koordine ettiği operasyona, İstanbul emniyetine bağlı tüm şube ve ilçelerde görevli polilers katılıyor. Operasyon çerçevesinde, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları, vapur iskeleleri, halkın yoğun bulunduğu tüm ilçelerdeki caddeler ve meydanlar, suç oranının yüksek olduğu belirtilen semtler, umuma açık mekanların da aralarında bulunduğu çok sayıda noktada uygulama ve denetim yapılıyor.

Reklam
Reklam

METROYA GİRİŞLERDE UYGULAMA
Fatih'te Aksaray Metro İstasyonu girişinde bulunan çok sayıda polis metroya giriş yapanları Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaparken, üst aramaları gerçekleştirdi. Uygulamalar sırasında bir narkotik köpeği de hazır bulunduruldu, vatandaşların bavulları didik didik arandı. Ayrıca polisler, Adnan Menderes Bulvarı'nda durdurdukları araçlarda da arama yapıyor.

TAKSİM'E ÇIKAN ARAÇLAR ARANIYOR
Operasyon kapsamında Taksim'e de çıkan şüpheli araçlar Tarlabaşı Bulvarı üzerinde oluşturulan kontrol noktasına yönlendirildi. Balo sokağın köşesindeki kurulan polis kontrol noktasında trafik, asayiş, yunus ekipleri ve güven timleri görev yaptı. Özel harekat polislerinin de çevrede tedbir alarak destek verdiği ekipler, şüpheli araçları aradı. Özel eğitimli polis köpekleri otomobillerin bagajlarına dahi girdi. Polis ekipleri,durdurdukları otomobillerdekilere kimlik kontrolü yaptı. Polis helikopteri de bu sırada Beyoğlu üzerinde uçtu.

BEŞİKTAŞ'TA DA VAPUR İSKELESİ ÖNÜNDE DENETİM
Beşiktaş Vapur İskelesi önünde de önlem alan polis ekipleri iskeleye gelen şüpheli kişilerin üzerini ve çantalarını aradı. Şüpheli araçlar durdurularak kontrol edildi. Yolcuların üst aramasını yapan ekipler Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. 'KURT' isimli polis köpeği de araçlarda uyuşturucu araması yaptı.

Reklam
Reklam

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DENETİM
Atatür Havalimanı'nda da denetim yapıldı. Araçlar ve şüpheli kişiler polis tarafından didik didik arandı.

Görüntü Dökümü
-------------------
FATİH
-Aksaray metrosu
-Metro girişindeki polisler
-Üst araması ve GBT yapılması
Özel harekatlar polisleri
-Helikopterin uçuşu
-Narkotik köpeği
-Genel ve detaylar

BEYOĞLU
- Polislerden detaylar
- Durdurulan araçlardan detaylar
- Polislerin araçları ve şüphelileri aramasından detaylar
- Genel görüntüler

BEŞİKTAŞ
Beşiktaş Vapur İskelesi'nden görüntü
Yolcuların aranması
Polislerin araçları durdurması
Araçların aranması
GBT yapılması
Araçların 'KURT" isimli köpekle aranması
Polis helikopterinden görüntü
Genel ve detaylar

ATATÜRK HAVALİMANI
-Araçların aranması
-Şüphelilerin aranması
06.06.2017 - 13.42 Haber Kodu : 170606067
06.06.2017 - 13.55 Haber Kodu : 170606072_
06.06.2017 - 14.15 Haber Kodu : 170606084
06.06.2017 - 14.25 Haber Kodu : 170606087

=====================

2- SARALLAR VE ŞAHİNLER'İN İLK DURUŞMASINDA KOMANDOLU NÖBET

Reklam
Reklam

* Şahinler ve Sarallar grupları arasındaki çatışmalara ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı.
* Duruşma öncesi adliye çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
* Cezaevinden getirilen tutuklu sanıklar için komandalar da adliyede nöbet tuttu.
* Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sedat Şahin'in duruşmaya getirilmemesi üzerine avukatları avukatları itirazda bulundu.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA
Sedat Şahin grubu ve Sarallar arasındaki çatışmalara ilişkin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması başladı. Aralarında Sedat Şahin ve Burhanettin Saral'ın da bulunduğu 43'ü tutuklu 74 sanıklı davada her iki guruba mensup yüzer kişi de adliyeye geldi. Polis ekipleri davanın bulunduğu katta geniş güvenlik önlemi alarak, izleyicilerin duruşma salonuna girmesine izin vermezken, yan yana gelmeleri de önlendi. Gruplar, koridorun ayrı noktalarında bekletiliyor.

SEDAT ŞAHİN DURUŞMAYA GETİRİLMEMESİNE AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ
Duruşma salonunda tutuklu sanıkların her birisinin arasına bir jandarma görevlisi oturdu. Geçen hafta yapılan operasyonla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sedat Şahin, duruşmaya getirilmedi. Mahkeme başkanı, Şahin'in duruşmaya az bir zaman kala gözaltına alındığını ve tutuklandığının kendi mahkemelerine geç ulaştığını belirterek, Şahin'in hazır edilemediğini açıkladı. Bu durum üzerine söz alan Şahin'in avukatları, müvekkilin yokluğunda yapılacak yargılamanın, alınacak beyanların usule aykırı olduğunu belirterek duruşmanın ertelenmesini talep etti. Aksi durumda duruşmadan ayrılacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, Şahin'in SEGBİS'le duruşmaya bağlanması için duruşmaya kısa bir ara verdi.

Reklam
Reklam

"BABANIN OLMADIĞI YERDE SAVUNMA YAPMANIN NE ANLAMI VAR"
Bu sırada sanıklar arasında bulunan bir kişi de, "Babamın olmadığı yerde hiç bir avukat savunma yapmayacak, eşit olmadıktan sonra yargılanmanın ne anlamı var"" dediği duyuldu.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında, "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek," "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı suç örgütüne üye olmak," "Kasten adam öldürme," "Kasten adam öldürmeye teşebbüs," "Yağma," "Yağma amaçlı tehdit," "Tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek," "Kasten yaralama" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından cezalandırılması talep edildi. Sarallar'ın lideri olarak gösterilen Alaattin Saral hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Görüntü Dökümü:
---------
-Adliye koridorlarındaki komandolar
06.06.2017 - 14.09 Haber Kodu : 170606080

3- TEKNE KAZASINDA YARALANAN BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN KÖTÜ HABER

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA
Beşiktaş'ın İstanbul Boğazı'ndaki şampiyonluk kutlamaları sırasında tekne kazasında yaralanan Samet Bakan'ın sağ bacağını kaybettiği öğrenildi.
Tekne kazasında iki bacağından yaralanan Samet Bakan bu sabah sağ bacağının durumunun kötüye gitmesi sonucunda ikinci kez ameliyata alındı. Bakan'ın sağ bacağının dizden aşağısı kesildi. Ağabey Ahmet Bakan yaptığı açıklamada "Sağ bacağında sıkıntı vardı. Sağ bacağını maalesef diz altından aldılar. Yoğun bakımdan çıktı, doktorlar dahi iyi olduğunu belirtti. Pazar sabahı itibariyle hayati tehlikesi kalkmıştı" dedi.
Ağabey Bakan, olay sırasında kardeşinin bacaklarını tekneden sarkıtmadığını belirtirken "Bacaklarını dışarıya sarkıtmıyordu zaten videolarda da belli. Benim kardeşim o gün niyetliydi, orucundaydı. Tamamen kötü şans ve kader" diye konuştu..
Öte yandan Bakan'ın eşi Deniz Bakan ve yakınlarının hastanede bekleyişi sürüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Hastaneden görüntüler
-Eşinin görüntüsü
-Ahmet Bakan ile röportaj
-Kaza anına ilişkin videolar

=====================

4- HRANT DİNK CİNAYETİNDE KAMU GÖREVLİLERİNİN İHMALİ DAVASINDA TANIKLAR DİNLENİYOR...

Özden ATİK, İstanbulDHA
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 35 sanıklı davaya devam edildi. Tanıkların dinlendiği duruşmada söz alan dönemin İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, cinayeti eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'in örgütlediğini ve o dönem Trabzon'da görev yapan tanıkların ise korktukları için bildiklerini anlatmadıklarını ileri sürdü.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı katıldı. Bazı sanıklar da Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Reklam
Reklam

"HRANT DİNK DENDİ Mİ, YASİN HAYAL'İ BİLİYORDUK"
Duruşmada, Dink cinayeti gerçekleştiğinde Trabzon İdari Büro Amirliği arşivinde çalıştığını belirten tanık Abdullah Öztürk dinlendi. Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan'ın "Cinayetin ardından Ogün Samast ve Yasin Hayal'in kimlik tespitleri yapılmadan, cinayet zanlısı olduğu bilinmeden Yasin Hayal'in telefon numarası sorgusunu yapmışsın. Ne diyeceksin bu konuda?" şeklindeki sorusuna Öztürk, "Eylemin gerçekleşmesinin ardından, bize verilen emirle Yasin Hayal'in telefon numarasının sorgusunu yaptım. İlimizde mi, nerede onu öğrenmek için. İdari büroda çalışıyordum, sorgulama şifrem yoktu. Büro amiri, şube müdürü dahil herkesin bilgisi altında sorguladım. Hrant Dink dendi mi, Yasin Hayal'i biliyorduk" diye cevap verdi.

"ENGİN DİNÇ ÖRGÜTLEDİ"
Dink ailesinin avukatlarından avukat Hakan Bakırcıoğlu, McDonalds patlamasıyla ilgili ayrıntılı bilgi içeren resmi bir evrak hazırlanmadığını belirtmesi üzerine sanık Ali Fuat Yılmazer söz alarak o dönem muhbir olan Erhan Tuncel'in, bu patlamaya iştiraki olduğunu ancak özellikle dosya dışında bırakıldığını söyledi. Erhan Tuncel'i, Engin Dinç'in koruduğunu belirten Yılmazer, "Trabzon McDonads olayıyla ilgili Engin Dinç'in durumu ciddi şekilde şaibelidir. Erhan Tuncel değil, Engin Dinç azmettirmiş Yasin Hayal'i. Engin Dinç odasında ağırlamış Erhan Tuncel'i. Engin Dinç jandarma kadrolarıyla birlikte bu eylemi örgütlemiş. Trabzon'dan buraya gelen arkadaşlar bence korkuyor ve bildiklerini anlatmıyorlar. Konjonktür böyle çünkü" dedi. Yılmazer, Erhan Tuncel'in dinleme talebine ilişkin yazının Engin Dinç tarafından imzalandığı ancak sümen altı edildiğini de iddia ederek "Tuncel'in dinlenme talebi en az 2 ay engellenmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

TUNCEL İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİ HATIRLAMADI
Cinayetten önce Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis İsmail Bayseç de tanık olarak dinlendi. Erhan Tuncel ile birkaç kez görüşmesi olduğu yönünde beyanları sorulan Bayseç, "Erhan Tuncel cinayetten sonra şubeye gelmişti, misafir odasına alınmıştı. Kendisiyle konuşma yapmadım. Çay falan ikram etmek için oraya girmiştim, orada gördüm. Daha öncesinde şubede kendisinden bahsedilmişti" dedi. Bayseç, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ile ilgili bilgisi olup olmadığına ilişkin sorular karşısında olayın üzerinden 10 yıl geçtiğini bu nedenle hatırlamadığını belirtti. Bakırcıoğlu, cinayet günü Erhan Tuncel ile görüştüklerine dair hazırladıkları raporu Bayseç'e göstererek görüşmede ne konuşulduğunu sordu. Ancak İsmail Bayseç, yine hatırlamadığını söyledi. Duruşmaya perşembe günü devam edilecek.

===================================

5- KARŞI YOLA GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN OTOMOBİL BÖYLE ÇARPTI

Haber-Kamera : İhsan DÖRTKARDEŞ - İstanbul DHA)
Avcılar'da yolun karşı tarafına geçmek isteyen 54 yaşındaki Selime Y., otomobil çarpması sonucu yaralandı.
Kaza, ilçenin en yoğun kesimlerinden Reşitpaşa Caddesi'ndeki Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Kavşağı'nda meydana geldi. Trafik ışıklarına aldırmadan yolun karşı tarafına geçmeye çalışan Selime Y.'ye, sürücüsü açıklanmayan bir otomobil çarptı. Bölgedeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenen kazada kadın kendisini bir anda yerde buldu. Çevredekiler ve araç sürücüsü tarafından hastaneye kaldırılan Selime Y.'nin önemli bir sağlık sorunu bulunmadığı belirlendi. 24 saat müşahade altında tutulan kadın taburcu edildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
----------
-Yaya ve araç trafiğinden görüntüler
-Selime Y. yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken
-Otomobilin çarpma görüntüleri
-Yaralanan kadına yardım etme çabaları

06.06.2017 - 14.25 Haber Kodu : 170606088_

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: