Dha İstanbul Bülteni - 3

  1- ATAŞEHİR'DE POLİS DENETİMİ Haber Kamera Ramazan EĞRİ İstanbul DHA  Ataşehir'de, 200 polisin katılımıyla asayiş ve narkotik denetimi gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında mahalle aralarında

1- ATAŞEHİR'DE POLİS DENETİMİ

Haber Kamera Ramazan EĞRİ İstanbul DHA
Ataşehir'de, 200 polisin katılımıyla asayiş ve narkotik denetimi gerçekleştirildi.
Denetimler kapsamında mahalle aralarında uyuşturucu satıcılarının yakalanması için metruk binalar, parklar, kafeler de arama yapıldı. Ekipler, şüpheli gördükleri kişilerin üstünü aradı, kimlik kontrolü yaptı. Trafik ve asayiş ekiplerince gerçekleştirilen yol uygulamasında ise araçlar durdurularak, kontrol edildi.

Görüntü Dökümü:
----------
-Şüpheli araçların durdurulması
-Araçtan çıkanların aranması
-Polisin metruk binaya girmesi
-Polisin çocuk parkında oturanların üst aramasını yapması
-Polisin kafede oturanları kontrol yapması
-Genel ve Detay

Reklam
Reklam

=========================

2- OĞLUNU ÖLDÜRMEKTEN YARGILANAN POLİSİN AVUKATINA HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN UĞUR KURT'UN ANNESİ BERAAT ETTİ

Haber: Yüksel KOÇ /İSTANBUL, (DHA) OĞLU Uğur Kurt'un, Okmeydanı Cemevi'nin avlusunda polis memuru S.K.'nın silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında S.K.'nın avukatına hakaret ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Güllünaz Kurt hakkında beraat kararı verildi.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına şikayetçi avukat Tolga Yurdakul ile sanık Güllünaz Kurt katılmadı. Tolga Yurdakul'un avukatının da mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada Güllünaz Kurt'un avukatları Aslı Kazan ile Hasan Kılıç hazır bulundu. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi.

Hakim Faruk Aydın, müşteki Tolga Yurdakul'un Avukatı Muammer Yurdakul'un dava dosyasına gönderdiği mazeret dilekçesinde yokluklarında karar verilmesini talep ettiğini söyledi. Son sözü sorulan Güllünaz Kurt'un Avukatı Aslı Kazan, olayın müştekinin iddia etttiği olmadığını belirterek beraat kararı verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Avukat Hasan Kılıç da, bu yargılamanın hiç olmaması gerektiğini savunarak, "Bu yargılama hepimiz için üzüntü verici. Olay sırasında orada bulunan avukatlardan biriydim. Bir an önce beraat kararı verilmesini talep ediyorumö dedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Avukatların beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme, "Sanık hakkında 'hakaret' ve 'yaralama' suçundan dava açılmış ise de dinlenen tanıklardan Tuncay'ın olaya ilişkin net görgüsünün olmadığı, tanık Tuncay'ın, Uğur Kurt'un eşi, annesi ve babası olan şahısların 'köpek' diye bağırıp su şişesi fırlattığı şeklinde beyanda bulunduğu, müştekinin kravatının kim tarafından çekildiğinin belli olmadığı gibi müştekinin beyanında koluna vuran kişinin ise Narin Kurt (Uğur Kurt'un eşi) isimli kişi olduğu, CD'nin duruşma salonunun dışını gösterdiği olayın ise duruşma salonunda olduğu, mahkemenin tuttuğu tutanakta kimin kime vurduğunun tespit edilemediğinin belirtildiği, iddianamede anlatılan fiiller olan kravat çekme ve müştekiye vurma fiillerine sanığın bizzat karıştığına dair cezalandırılmasına yetecek şüpheden uzak, kesin delil elde edilemediğinden sanığın beraatineö karar verdi.

Reklam
Reklam

OLAYIN GEÇMİŞİ

Okmeydanı Cemevi'nin bahçesinde bekleyen Uğur Kurt'u silahından çıkan kurşunla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan polis memuru S.K.'nın, 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 12 bin lira para cezası aldığı davanın 3 Aralık 2016 tarihinde görülen duruşmasında arbede yaşanmıştı.

Ardebeden sonra Uğur Kurt'un annesi Güllüzar Kurt hakkında şikayetçi olan S.K.'nın Avukatı Tolga Yurdakul, Güllüzar Kurt'un kendisine hakaret ettiğini öne sürüp fiili saldırıda bulunduğunu savunmuştu. S.K., Güllüzar Kurt'un kravatından çekip kendisine vurduğunu öne sürmüş, bu şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Güllüzar Kurt hakkında, "Hakaretö ve "Basit yaralamaö suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

=========================

3- HAMAMDA TURİSTLERE TACİZE CEZA (1)

Haber: Hayati KILIÇ / İSTANBUL DHA
Karaköy'de iki yıl önce, 2 Fransız kadın turiste cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 4 hamam çalışanından 2'si beraat etti. Biri 6 yıl 3 ay, diğeri ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Reklam
Reklam

=========================

4- EŞ KATİLİ KOCA: KADININ ASLİ GÖREVİ "YEMEK YAPMAK, ÇAY DEMLEMEK..."

* Boşanma davaları sürdüğü sırada eşini kurşunlayarak öldüren Recep İnçke, mahkemede kendini ilk kez savundu. İnçke, "yemek yapmamak" ve "çay demlememesinin" eşinin bir suçu olduğunu söyleyip, cinayeti de onun sözleri üzerine getirdiği "cinnetle" işlediğini iddia etti. "Keşke cinnet geçirmeme sebebiyet vermeseydi" dedi.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA
Kağıthane'de eşini boşanma davası açtığı sırada 4 kez kurşunlayarak öldüren Recep İnçke'nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Recep İnçke hazır bulundu. Öldürülen Nisa Ece'nin ailesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği de duruşmaya müşteki olarak katıldı. İlk iki duruşmada savunma yapmayan sanık Recep İnçke bu duruşmada mahkemeye 2 sayfalık yazılı savunma sundu. Bugüne kadar savunma yapmayışını "Ben de bir takım insanlar gibi huzurunuzda yalan yanlış şeyler söyleyebilirdim. Ancak yaşanmış olan bu olaydan dolayı, rahmetliye kötü söz söylemeyi, olmayan bir takım kelimelerin dünya iyisi olan bir insanın arkasından söylemeyi kendime yakıştıramadım" diyerek savunmasına başlayan sanık, devamında 4 kurşunla öldürdüğü eşini suçladı.

Reklam
Reklam

"KEŞKE CİNNET GEÇİRMEME SEBEBİYET VERMESEYDİ"
"Rahmetli, bazı görevlerini yerine getirmiyordu" diyen sanık, kadının asli görevinin "Yemek yapmak, çay demlemek ve evine bakmak" olduğunu savundu. İşten eve gelince bu konulardan dolayı bir takım anlaşmazlıklar yaşadığını söyledi. Olay gününü de anlatan İnçke, telefon ile görüştüğü Nisa ile 4-5 saat gezdiğini bu süre içinde herhangi bir olumsuzluğun yaşamadığını ileri sürerek, eşinin "Başka bir yere taşınalım" teklifini kabul etmeyince sinirlerine hakim olamadığı için vurduğunu söyledi. İnçke, "Keşke başka bir yere taşınalım dediğimde rahmetli, 'ben biliyorum senin korkun abimler' kelimesini hiç kullanmamış olsaydı. Benim de o an cinnet geçirmeme sebebiyet vermemiş olsaydı" dedi.
Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Recep İnçke ile Nisa Ece İnçke'nin 2,5 yıldır evli oldukları belirtildi. Kağıthane'de yaşayan çift arasında yaşanan problemler nedeniyle Nisa Ece İnçke'nin zaman zaman evi terk ederek babasına gittiği, en son kocasının darp etmesi üzerine babasına giderek geçen yıl boşanma davası açtığı anlatıldı. Boşanma davası sürerken 7 Aralık 2016'da Recep İnçke'nin Nisa Ece İnçke'yi arayarak konuşmak istediğini söylediği, tanık anlatımlarına göre Nisa'nın da eşi ile buluşmak için çıktığı ve birlikte yaşadıkları Talatpaşa Mahallesi'ndeki eve geldiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

4 KEZ KURŞUNLADI
İddianamede, Recep İnçke'nin konuşmak için çağırdığı eşini, dışarıdan silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra 4 kez kurşunlayarak öldürdüğü belirtildi. Cinayet sonrası Recep İnçke'nin Pendik'te bir polis merkezine giderek eşini öldürdüğünü söyleyip, silahıyla birlikte teslim olduğu belirtildi. Polis memurlarının olay yerine gittiklerinde televizyon sesinin duyulduğu, kapının kapının çilingir vasıtasıyla açıldığı, Nisa Ece İnçke'nin cesedinin evin giriş koridorundaki holde yerde yatar vaziyette bulunduğu ifade edildi.

TASARLAYARAK ÖLDÜRDÜ
İddianamede şüpheli Recep İnçke'nin Nisa Ece İnçke'yi yakın mesafeden, televizyonun sesini yüksek açarak planlı bir şekilde tasarlayarak öldürdüğü kaydedildi. Recep İnçke'nin "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve ve "Ruhsatsız silah taşıma"dan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talep edildi.

=================

5- ATAKÖY'DE SPOR KULÜBÜ ARAZİSİNE İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAĞINI SÖYLEYEN GRUPTAN PROTESTO

Reklam
Reklam

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA)
Bakırköy Kent Savunması'na bağlı bir grup, Ataköy'de içinde tenis kortları, olimpik yüzme havuzu, futbol sahası bulunan Emlak Bankası Spor Kulübü arazisinin, 'spor tesis alanı'ndan çıkartılarak, 'Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis alanı'na çevrilmesine tepki gösterdi.
Spor alanlarının bulunduğu ve ağaçlarla çevrili yaklaşık 12 bin metrekarelik araziye imam hatip lisesi yapılacağını belirten eylemciler, "Yeşil alanımdan elini çek", "Bakırköy'üme dokunmaö yazılı pankartlar taşıdı. Ziraat Bankası'nın mülkiyetinde bulunan arazi için Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan değişikliği yapılmış, alana imam hatip lisesinin yanı sıra yurt, kütüphane, spor tesisi, sergi-konferans salonları gibi bölümlerin de inşa edileceği ifade edilmişti.
Grup adına açıklama yapan Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Asuman Yarkın Yeşilırmak, Ataköy sahiline yapılan yüksek yapılar nedeniyle vatandaşların denizle ilişkisinin kesildiğini, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan plan değişikliği ile yapılaşmanın önünün açıldığını vurgulayarak, "Şimdi de sıra, planlı yapılaşmış bir konut alanı olan Ataköy'ün spor ve yeşil alanlarının yapılaşmaya açılmasına geldi" dedi.
Ataköy'ün eğitim alanları yeterli olduğunu belirten Yeşilırmak, "Ataköy halkının hiçbir meslek lisesi talebi yoktur. Yakın çevresinde ulaşılabilir konumlarda çok sayıda İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır. Söz konusu plan değişikliği, Ataköy yerleşmesinin spor tesisi alanı yok edilerek, ihtiyaç olmayan bir yapıya dönüştürmek için yapılmaktadır" diye konuştu. Yeşilırmak "Ataköy halkı, yıllardır boş ve atıl tutularak çürümeye terk edilmiş olan spor ve sosyal tesis alanının yenilenerek açılmasını beklerken, tümden elinden alınması ve yok edilmek istenmesine itiraz ediyor. Bu alanın mevcut fonksiyonunda kalmasını, tesisin ağırlıklı olarak açık spor alanları ve yeşil alan kullanımıyla yenilenmesini ve yeniden halkın kullanımına açılmasını talep ediyor" ifadelerini kullandı.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Görüntü Dökümü
-Grubun görüntüsü
-Pankart ve sloganlardan görüntü
-Asuman Yarkın Yeşilırmak'ın açıklaması
13.06.2017 - 14.56 Haber Kodu : 170613104_

6 - ATATÜRK HAVALİMANI'NDA PANKARTLI EVLENME TEKLİFİ

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,(DHA)
Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri yapan bir şirkette çalışan Özlem Delen, aynı şirkette çalışan mesai arkadaşı Necef Daştan'dan terminal içinde pankartlı çiçekli evlenme teklifi aldı. Teklif yapılacağından haberi olmayan Özlem, teklife gözyaşları içinde 'Evet' dedi.
Atatürk Havalimanı'nda uçaklara ve yolculara yer hizmeti yapan Çelebi şirketinde çalışan Özlem Delen ve Necef Daştan bir yıl önce tanıştı. Necef Daştan bu arkadaşlıklarını mutlu bir beraberliğe dönüştürmek için Özlem'den gizli bir pankart hazırladı. Pankarta " Kalbine giden bu yolda süresiz vizem olur musun? Oturum izni senden, Evlilik Cüzdanı benden. BENİMLE EVLENİR MİSİN? MELEĞİM" yazdı.

PANKART DIŞ HATLAR TERMİNALİNE ASILDI.
Bu gün izinli olan Necef Daştan, Özlem'den habersiz pankartı arkadaşlarıyla beraber Dış hatlar terminaline getirdi. Burada tam Özlem'in mesaisinin bitirip ofise gideceği yolun üstünde yüksek bir yere astı. Mesaiden dönen Özlem, karşısında bu pankartı görünce gözyaşlarını tutamadı. Necef Daştan, Özlem Delen tam pankartın önüne gelince dizlerinin üstüne çökerek evlenme teklifini yaptı. Teklifi gözyaşlarıyla kabul eden Özlem Delen, " Şu anda duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum. Burada tanışmıştık. Burada teklifi aldım. Ben de evet diyorumm. Mutluyum" dedi.
Necef Daştan ise tekliften sonra, " Pankart için bir emek sarfettim ama güzel oldu. İnşallah düğünümüzü de uçakta yaparız" dedi. Arkadaşlarının alkışları arasında tebrikleri kabul eden Özlem ile Necef havalimanı'nda çalışan anneleri Yeter Daştan'ın da elini öperek herkese teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:
---------
-Pankartı asmak için teras katında bekleyenler
-İş arkadaşlarının ve havalimanı çalışanlarının bekleyişi
-Necef Daştan'ın bekleyişi
-Özlem Delen'in gelişi ve pankartı görmesi
-Necef'in Özlem'e diz çöküp evlilik teklif etmesi
-Özlem'in evet diye bağırması
-Yüzük takılması
-Arkadaşlarının açıklaması ve teklifi seyredenler
-Özlem ve Necef'in konuşması
-Arkadaşlarının tebriği
13.06.2017 - 12.45 Haber Kodu : 170613068_

7- İTFAİYEDEN MARTI KURTARMA OPERASYONU

Haber-Kamera: Ersan SAN /İSTANBUL DHA
Fatih'te, bir binanın çatısındaki yağmur suyu kanalına kanadı takılan martıyı itfaiye ekipleri kurtardı
Fatih İskenderpaşa Mahallesi Sofular Caddesi üzerindeki bir binanın çatı katına konan martının kanadı yağmur suyu kanalına takıldı.
Martı çırpınmasına rağmen buradan kurtulamadı. Çevre sakinleri hemen itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, martıyı kurtarmak için çalışma başlattı. Bir itfaiye eri, merdiven aracıyla çatıya çıktı. Kısa süren çalışma sonucu martı, sıkıştığı yerden çıkarılarak kurtarıldı. Bir süre hareket edemeyen martı daha sonra uçmaya başladı.

Görüntü dökümü:
-------------
-Çatıda takılı kalan martıdan görüntü
-Çevredekilerden detay görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarından görüntü
-Merdiven aracının çatıya çıkması
-Martının kurtarılması
-Martının indirilmesi
-Uçamayan martıdan detay görüntü
-Genel ve detaylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: