Dha İstanbul Bülteni - 3

1- ESENYURT'TA AVM'DE "BOMBA İHBARI" ALARMI (1) Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA Esenyurt'ta bulunan bir AVM, bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. AVM'de

1- ESENYURT'TA AVM'DE "BOMBA İHBARI" ALARMI (1)

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA
Esenyurt'ta bulunan bir AVM, bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. AVM'de çok sayıda polis önlem aldı. Polisin AVM içinde incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:
---------
-AVM'den görüntü
-Polisin önlemi
15.06.2017 - 14.15 Haber Kodu : 170615139

2- CHP'DEN MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ" - 3

* Oya Berberoğlu: Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Yılmadık, yılmayacağız. Atamızın kemiklerini artık sızlatmalarına bir daha izin vermeyeceğiz.

Reklam
Reklam

* CHP İl Başkanı Canpolat : Mücadelemiz, damadı güçlü olmayanların da mücadelesidir

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA
CHP İstanbul İl Başkanlığı bugün saat 11:00'de Maçka Demokrasi Parkı'nda "Adalet Nöbeti" başlattı. CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'ta başlattığı adalet yürüyüşüyle aynı anda başlayan nöbet, yürüyüşün devam edeceği 28 gün boyunca devam edecek. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu'nun Maltepe Cezaevinde tutulması halinde Kılıçdaroğlu ile Maltepe'de buluşacaklarını. Silivri'ye nakledilmesi halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maçka parkına kadar geleceğini, sonra birlikte Silivri'ye yürüyeceklerini açıkladı. Canpolat," Enis Berberoğlu Maltepe Cezaevindre kalırsa, Maltepe Cezaevi'nde, Silivri'ye gönderilme olasılığı gözüküyor, eğer Silivri'ye gönderilirse Maçka Parkı'nda Genelbaşkanımızla buluşacağız. Buradan bütün kadrolarımızla, bütün ötekilerle, demokrasiye, adalete, Mustafa Kemal ilkelerine, barışın kardeşliğin devam etmesi için birlikte Silivri'ye yürümüş olacağız"diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MÜCADELEMİZ DAMADI GÜÇLÜ OLMAYANLARIN MÜCADELESİDİR"
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat mücadelelerinin sadece Enis Berberoğlu için olmadığını belirterek," Mücadelemiz, onun şahsında bütün mağdur olanlar, bütün sahipsizler, bütün ötekiler, damadı güçlü olmayanların da mücadelesidir"dedi.

CANKURTARAN, " BİZ DE MEYDAN OKUYORUZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Cankurtaran da, " Bugün AKP bize kartlarını açmış meydan okuyorsa, biz de CHP olarak buradayız. Biz de meydan okuyoruz. Biz de buradayız. Direnmeye devam edeceğiz. Sizin Faşist politikalarınıza pabuç bırakmayacağız"şeklinde konuştu.

ALTAY: LANET OLSUN BÖYLE ADALETE
Adalet nöbeti öncesi konuşan isimlerden biri de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dı. Altay " Dün akşam Maltepe Cezaevine İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun özgürlüğünü koymadık. Dün akşam Maltepe Cezaevine vicdanı koyduk, ahlakı koyduk, namusu koyduk, şerefi koyduk, hak ve özgürlükleri koyduk, bağımsızlığımızı, demokrasiyi, adaleti koyduk. Lanet olsun böyle adalete" dedi.

Reklam
Reklam

MUHARREM İNCE: BİRGÜN SİZ DE BU HESABI VERECEKSİNİZ.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Maçka Parkı'na gelen isimler arasındaydı. Yerinde takip ettiği Ergenekon davasını hatırlatan İnce, yargı mensuplarına çağrıda bulunduğunu söyleyip," Silivri'de insanları inim inim inleten hakimleri savcıları görmelerini onlardan ibret almalarını istiyorum. Onlar bizimle orda dalga geçerken, boş sandalyelere bile milletvekillerini oturtmazken, onlara şunu demiştik; 'Bakın bu yaptığınız yanınıza kalmaz'. 'Gün gelir siz de hesap verirsiniz'. 'O kürsüden iner, aşağıda sanık sandalyesinde oturursunuz' demiştik. Bizi dinlemediler. Şimdi kendileri fare deliğindeler. Kodesteler, ya da kaçaklar. Bugün iktidar sahiplerine sesleniyorum. Ve onların sopası konumuna gelmiş yargı mensuplarına sesleniyorum. FETÖ'cülere bakın, ibret alın. Birgün siz de bu hesabı vereceksiniz. Size bu hesabı soracağız" şeklinde konuştu.

TEKİN'DEN DAMAT HATIRLATMASI
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in sözlerini okuyarak, " 'Vallahi de billahi de bu silahlar Türkmen kardeşlerimize gitmemiştir' cümlesi bugün kabinedeki bakana aittir. Hadi yargılayın bakayım şimdi" dedi. Tekin CHP olarak bir tek talepleri olduğunu söyleyerek," Bir tek talebimiz var. Darbenin damatlar kolu var. Hukuk sisteminin damatlar koluna reva gördüğü bu uygulamayı milletvekillerine , belediye başkanlarına, gazetecilere uygulana kadar, CHP adalet aramaya devam edecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

DİSK GENEL SEKRETERİ HATIRLATTI
DİSK Genelsekreteri Arzu Çerkezoğlu da CHP'nin adalet nöbetine destek verdi. Çerkezoğlu konuşmasında bir hatırlatmada bulunarak, " Bugün 15 Haziran. 1970'de her türlü adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı meşru mücadele yürüten, Türkiye işçi sınfının en büyük direnişlerinden birinin 47'inci yılı, Biz DİSK olarak diyoruz ki, emeğin hakları olmadan bir ülkede demokrasi olmaz"dedi.

OYA BERBEROĞLU: MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ
Tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu da kısa bir konuşma yaptı. " Zeten adaletin olmadığını uzun zamandır biliyoruz" diyen Oya Berberoğlu yargılamanın bir skandal olduğunu söyledi. Berberoğlu," Dün duruşmada yaşadıklarımız çok büyük bir rezalet. Çok büyük bir skandal. Dünya hukuk tarihine geçecek kadar büyük bir skandal" diye konuştu. Oya Berberoğlu sözlerini şöyle tamamladı: Ben bir cümleyle sözlerimi bitirmek istiyorum. Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Yılmadık, yılmayacağız. Atamızın kemiklerini artık sızlatmalarına bir daha izin vermeyeceğiz. Konuşmaların ardından nöbet başladı. Her gün bir ilçe teşkilatının sorumluluğunda sürecek nöbette CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı bir konser verdi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
- Detaylar
- Kalabalığını toplanması, slogan atması
- sırasıyla konuşmalar
15.06.2017 - 13.54 Haber Kodu : 170615132

3- TÜSİAD : GÜVENLİK İLE ÖZGÜRLÜKLER BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN ÖNCELİKLERDİR

İstanbulDHA
TÜSİAD' dan yapılan yazılı açıklamada "Son dönemde giderek artan sayıda akademisyen, siyasetçi, medya yöneticisi ve yazarının soruşturmaya uğraması ve tutuklu yargılanmasının yanı sıra uluslararası internet sitelerinin yasaklanması, özgürlükler toplumu olma özelliğimizden geriye gidiş algısı yaratmaktadır." denildi.
Açıklama şöyle,
"Türkiye'nin siyaset ve ekonomi alanında dünyada sergilediği gücün en etkin kaynakları, demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler toplumu olma nitelikleridir.

ÖZGÜRLÜKLER TOPLUMU OLMA ÖZELLİĞİMİZDEN GERİYE GİDİŞ ALGISI YARATMAKTADIR
Son dönemde giderek artan sayıda akademisyen, siyasetçi, medya yöneticisi ve yazarının soruşturmaya uğraması ve tutuklu yargılanmasının yanı sıra uluslararası internet sitelerinin yasaklanması, özgürlükler toplumu olma özelliğimizden geriye gidiş algısı yaratmaktadır. Söz konusu uygulamaların yanı sıra adaletin herkes için eşit ve tarafsız tecelli etmediği şüphesini doğurabilecek yaklaşımların, çağdaş bir demokrasinin ayrılmaz bir ilkesi olan, "adalete güven" unsurunu zedelediği aşikârdır. Demokratik kazanımlarımızda, ifade ve basın özgürlüğü başta olmak üzere tüm özgürlük alanlarında ve hukuk devletinin üstünlüğünde geriye gitmememiz gerekir.

Reklam
Reklam

GÜVENLİK VE ÖZGÜRLÜK BİRBİRLERİYLE ÇELİŞEN DEĞİL BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN ÖNCELİKLERDİR
Teröre karşı haklı mücadelemizi sürdürürken ve halkın güvenliği konusunda tedbirler alırken düşünce, basın ve ifade özgürlüğünü, siyaset yapma özgürlüğünü korumalıyız.
Cumhuriyet değerlerimiz, uluslararası rekabette yükselen yaratıcı bir toplum olmak, girişimcilik ve yatırım ortamı gibi temel milli menfaat alanlarımızda, "demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları" belirleyici etkenlerdir. Temel hak ve özgürlükleri doğrudan ya da dolaylı olarak kısıtlayan tüm güvenlik ve soruşturma tedbirleri, dünyada Türkiye karşıtı çevreleri güçlendirmekte; ve terör ile mücadelemizi zayıflatmaktadır. Tarihimizde edindiğimiz en önemli kazanımlarımız olan demokrasimiz ve insan haklarını korumak ve yüceltmek için devletimiz ve yargı erkimizin özenli yaklaşımına daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz.
Güvenlik ve özgürlük birbirleriyle çelişen değil birbirini tamamlayan önceliklerdir. Bu bilinç ile hareket edilmesi demokrasi değerlerimiz, milli menfaatlerimiz ve küresel rekabetteki gücümüz açısından kilit öneme sahiptir.

Reklam
Reklam

===================================

4- AMBARLI LİMANDAKİ KOKAİN OPERASYONU POLİS KAMERASINDA

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün Ambarlı limanında bir kargo gemisindeki konteynırda 215 kilo 589 gram saf kokain ele geçirmişti. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler Vatan Caddesi'ndeki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın mensuplarına gösterildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis ekiplerinin, Sahil Güvenlik ekipleri yardımıyla gemiye yanaşması ve gemiye binmeleri görüntülendi.
Ambarlı limana yanaştırılan gemideki konteynır iş makineleri yardımıyla yere indirildiği görüntülere yansıdı. Narkotik dedektör köpekleri 'Maya' ve 'Fırtına' konteynırda uyuşturucu araması yapması kaydedildi. Polis ekipleri dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine forklift yardımıyla konteynırı boşalatarak 9 valizdeki 193 paket saf kokaini bulması görüntülendi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----------
(Polis Kamerası)
-Polis ekiplerini sahil güvenlik botuyla gemiye gitmesi
-Ekiplerin gemiye binmesi
-Ambarlı limanda konteynırın indirilmesi
-Konteynırın köpeklerce incelenmesi
-Konteynırın boşaltılması
-Ele geçirilen kokainlerin görüntüsü

(Aktüel Görüntü)
-Sergiden görüntü
-Saf kokainin görüntüsü
-Genel ve detaylar
15.06.2017 - 14.00 Haber Kodu : 170615136_

5- 3 İLDE DEAŞ OPERASYONU : 6 GÖZALTI

* Operasyon polis kamerasında

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 3 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı.
TEM Özel Tim ekipleri, İstanbul Konya ve Kocaeli'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik yaptığı operasyonda çatışma bölgeleriyle bağlantılı olan ve örgüte katılmak üzere gelen kişilerin geçişine yardımcı olduğunu belirlediği G.A., S.Ş., A.Y., S.B., A.Y. ve M.N.B.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan 6 şüpheli , Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. TEM ekipleri tarafından yapılan operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. TEM Özel Tim ekipleri şüphelilerin evlerine girmesi ve evlerde yapılan aramalar kameralar tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü
-----------
(POLİS KAMERASI)
-TEM Özel Tim ekiplerini görüntüsü
-Ekiplerin adreslere girmesi
-Evlerde yapılan aramalar
-Genel ve detaylar
15.06.2017 - 12.56 Haber Kodu : 170615109

6- ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE AVUKATLARIN 11. HAFTA "ADALET NÖBETİ"

Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK, İstanbul DHA
İstanbul Barosu'na bağlı bir grup avukat, yaklaşık 6 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatlarına destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda "Adalet Nöbeti" tuttu. Grup adına yapılan açıklamalarda hukukun önemine değinildi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen karar da eleştirildi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPILDI
Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için her hafta Perşembe günü bir araya gelen avukatlar, bu hafta da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde toplanarak, adalet nöbetini 11.haftada da sürdürdü.

"TOPLUMUN VİCDANINI YARALAMAKTADIR"
Grup adına açıklama yapan Avukat Başar Yaltı, Cumhuriyetin değerlerinin gittikçe her gün daha çok yıprandığını, hukuk devletinin derin yaralar aldığını savunarak, bunun örneklerini avukatlar olarak yaşayarak gördüklerini söyledi. Dünde toplumun vicdanını yaralayan bir karar verildiğini söyleyen Avukat Yaltı, "Şunu görüyoruz. Maalesef mahkemeler ve yargı sistemi artık tek bir otoriteden emir almasa bile onun isteklerine göre kendini hizaya getiren bir tutum ve duruş içerisindedir. Nasıl ki en kötü sansür otosansür ise yargı sisteminde de mahkemeler ve yargıçlar otoritenin ve siyasal iktidarın istek ve arzularının nasıl olacağını değerlendirerek kendilerini ona göre yönlendirip kararlarını da ona göre vermeye başladılar. Bu asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu toplumun vicdanını yaralamaktadır. Toplum vicdanını kanatmaktadır. Bilindiği üzere toplumdan herhangi bir kişiye yapılan haksızlık o toplumun tamamına yöneltilmiş bir tehdit demektir. Bu tehdit o noktalara geldi ki bu gün milletvekillerini, gazetecileri ve muhalif kesimlerin önde gelen isimlerini ayırmaksızın cezaevine göndermekten hiç çekinmiyor. Bunun mesajı şudur; Toplum sussun, korksun sesini çıkartmasın. Bunun adı da otoriter bir sistemin yerleşmesidir" dedi.

"MÜLKÜN TEMELİNİ ADALETİ YOK EDEREK KORUYAMAZSINIZ"
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen kararı eleştiren Avukat Bahri Belen de herkes açısından hukuk güvenliğinin kalmadığını belirterek , yöneticilere ve yönetenlere bir seslenerek, "Hukuk güvenliği hem sizin hem yurttaş için elzemdir. Aksi halde mülkün temelini adaleti yok ederek koruyamazsınızö ifadelerini kullandı. Avukatlar açıklamanın ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü:
--------------------
Avukatlardan görüntü
Avukat Başar Yaltı'nın konuşması
Avukat Bahri Belen'in konuşması
Genel ve detaylar
15.06.2017 - 13.53 Haber Kodu : 170615131

6 - YER EDİRNE.. ÇOCUKLARIN GÖZLERİ YAŞARTAN ATATÜRK SEVGİSİ...

* Edirne'de 4 küçük çocuk.. Sanat galerisinin önünden geçerken Atatürk heykelini farkettiler.
* Çocuklar Atatürk heykelini dokunarak inceledi. Sanat galerisinin önünden ayrılma vakti geldiğinde ise izleyenleri duygulandıran o anlar yaşandı.

* Çocuklar Atatürk'le elini öperek vedalaştı. Atatürk heykelinin elini öpüp başlarını dokunduran çocuklar yollarına devam etti

* O anlar sanat galerisinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber: Gökhan DANACI - İstanbul DHA
Edirne'de bir sanat galerisinin önünde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Yoldan oyun oynarak geçen 10 yaşlarında 4 küçük çocuk sanat galerisinin önündeki heykelleri farketti. 2'si kız 4 çocuk heykelleri incelemeye başladı. Önce boğa heykeline baktılar sonra da Atatürk heykeline yöneldiler. Çocuklar Atatürk heykelini dokunarak inceledi. Sanat galerisinin önünden ayrılma vakti geldiğinde ise izleyenleri duygulandıran anlar yaşandı. Çocuklar Atatürk'le elini öperek vedalaştı. Atatürk heykelinin elini öpüp başlarını dokunduran çocuklar yollarına devam etti

Görüntü Dökümü:
-------
GÜVENLİK KAMERASI
-Çocukların sanat galerisi önünde heykellere bakması
-Atatürk heykeline bakmaları
-Heykelin elini öpmeleri
15.06.2017 - 12.01 Haber Kodu : 170615085

7- ANİDEN BAŞLADI... İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ (1)

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA
İstanbul'da öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Bahçelievler'de havanın bulutlanmasıyla birlikte saat 14.00 sıralarında etkili olan sağanak yağış, yaklaşık 10 dakika sürdü. Aniden bastıran yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı. Ev sahipleri kova ve küreklerle su tahliyesi yaptı. Sağanak yağmurun yer yer devam etmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Sağanak yağış
-Caddede ilerleyen araçlar
-Yağmurdan kaçmaya çalışanlar

15.06.2017 - 14.23 Haber Kodu : 170615141

=================================

8- METRİS ÖNÜNDE ERKEN YAŞTA EVLİLİK MAĞDURLARINDAN EYLEM

Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul / DHA
Erken yaşta evlendikleri için haklarında açılan kamu davaları sonucu eşleri cezaevine giren bir grup kadın, Metris Cezaevi önünde oturma eylemi yaptı. Genç yaşta gelin olan kadınlar, eşlerinin cezaevine girmesiyle mağdur olduklarını belirterek bir defalığına 'af' istedi.
Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden çocukları ve yakınları ile bir araya gelen 10 kişilik grup, saat 10.30 sıralarında Metris Cezaevi önünde buluştu. Burada oturma eylemine başlayan grup, 'Tecavüzcüyle aynı kefeye koyuluyoruz', 'Tek suçumuz erken evlenmek', 'Tek seferlik af istiyoruz' yazılı dövizler açtı.
Erken evlenenler, haklarında açılan kamu davalarıyla hapis cezası alan eşlerinin cezaevine girmesiyle yaşadıkları mağduriyetleri yaptıkları basın açıklamasıyla anlattılar. Eyleme Denizli'den katılan Mahinur Bilmez, 15 yaşında kaçtığı eşiyle severek bir evlilik yaptığını belirterek eşinin 7 yıl sonra 7 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Kensini gibi 3 bin 800 aile bulunduğunu belirten Bilmez, "Bu cezalar bizleri korumak için verilse de bizi ve evlatlarımızı korumuyor" diye konuştu.

"EŞLERİMİZİ TECAVÜZCÜLERLE BİR TUTMASINLMAR"
Mahinur Bilmez, yaşadıkları mağduriyetleri ise "Eşim cezaevine girdi biz sahipsiz kaldık. Biz devletten para yardımı beklemiyoruz eşlerimizi istiyoruz. Bizim eşlerimizi tecavüzcülerle bir tutmasınlar. Tamam biz vakitsiz sevdik ve bir hata yaptık. Kesinlikle erken yaşta evliliğin de önünün açılmasını istemiyoruz. Sadece bu 3 bin 800 aile için bir düzenleme getirilsin.

BİR KERELİĞİNE 'AF' ÇIKARILMASINI TALEP ETTİLER
15 yaşında evlilik yapan ve üç çocuk sahibi olan Emine Erbaş ise "O zamanlarda köy yerindeydik ve bunun suç olduğunu bilmiyorduk. eşim, 10 yıl sonra 11 yıl hapis cezası aldı. Çocuklarımla mağdurum. Bir yasa çıkacaktı ancak insanlar tepki gösterdiği için olmadı. Bizler tecavüzcüye af istemedik. Bizler nikahlandık. Geriye dönük tek seferlik af istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Eşi 2 aydır Metris Cezaevi'nde tutuklu olan Şennur Taş da "Bir yasa çıkacaktı ve biz ondan yararlanacaktık ancak farklı taraflara çekildi. biz sadece evlenip, nikahlanıp çocukları olanlar için bir kereliğine af istiyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından grup, gerçekleştirdikleri eylemi yarım saat sonra sona erdirdi.

Görüntü Dökümü
------------------------
-Metris Cezaevi' önünde eylem
-Eyleme katılan kadınlar
-Çocukları ve yakınları
-Mahinur Bilmez'in konuşması
-Erbaş'ın konuşması
-Şennur Taş'ın açıklamaları
-Ailelerden görüntüler
-Dövizler
-Genel ve detaylar

======================

9- ARKADAŞIYLA ŞAKALAŞIRKEN METROBÜS YOLUNA ATLAYAN KÜÇÜK ÇOCUĞA METROBÜS BÖYLE ÇARPTI

Haber: Ezgi ÇAPA - İSTANBUL DHA
Okmeydanı metrobüs durağında arkadaşıyla şakalaşırken aniden yola atlayan küçük çocuğa metrobüs çarptı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, Okmeydanı metrobüs durağında dün akşam saatlerinde meydana geldi. Durakta mendil sattığı öğrenilen kız çocuğu burada arkadaşıyla şakalaşmaya başladı. Bu sırada küçük çocuk aniden metrobüs yoluna atladı. Bu sırada durağa yanaşan metrobüs, küçük kıza çarptı. Bu sırada durakta panik yaşandı. Küçük çocuk kazası şans eseri hafif sıyrıklarla atlattı.

Görüntü Dökümü:
--------
-Kaza anı
15.06.2017 - 11.57 Haber Kodu : 170615081

(ÖZEL)
10- İŞ YERİ SAHİBİ UYKUDA, HIRSIZLAR İŞ BAŞINDA

- FATİH'TE MUHASEBE BÜROSUNU SOYAN HIRSIZLAR KAMERADA

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA
Fatih'te bir iş hanına giren hırsızlar, muhasebe bürosundan laptop, fotoğraf makinesi, tablet bilgisayar ve 600 lirayı çaldı. Binaya girip çıkarken ve kapıları açmaya çalışırken güvenlik kameralarına takılan hırsızlar kayıplara karıştı.
Olay, 2 gün önce saat 07.30 sıralarında Fatih'te bir işhanında yaşandı. 2 şüpheli binanın en üst katındaki bir muhasebe bürosuna girdi. Bu sırada iş yeri sahibi Gürkan Anafarta bürodaydı ve uyuyordu. 2 şüpheli iş yerinde yaklaşık 5 dakika kaldı.
Hırsızlar o kadar sessizdi ki Anafarta'yı uyandırmadan dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve 600 lira parayı çalarak bürodan ayrıldı. Şüpheliler daha sonra iş hanındaki diğer kapıları açmaya çalıştı; fakat başarılı olamadı.

ÖNCE YÜZÜNÜ GİZLEDİ SONRA ALDIRIŞ ETMEDİ
Hırsızlar binaya girerken ve ellerindeki eşyalarla çıkarken güvenlik kameralarına yakalandı.
Görüntülerde, işhanı içinde kamerayı fark eden 2 şüpheli oldukça temkinli şekilde elleriyle yüzlerini gizlemeye çalışıyor. Şüphelilerden biri ara ara parmaklarının arasından kameraya bakıyor. Önce yüzünü gizlemek için çaba gösteren diğer şüphelinin ise bir süre sonra kameralara aldırış etmediği görülüyor.

HIRSIZLIK ANINDA İŞ YERİ SAHİBİ UYUYORDU
Polis merkezine giderek şikayette bulunduğunu söyleyen muhasebeci Gürkan Anafarta, çalınan malzemelerin değerinin 5 bin lira olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
(Güvenlik Kamerası)
//////////////////////////////////
-Hırsızların bina içindeki görüntüsü
-Hırsızların yüzlerini gizlemesi
-Hırsızların yüzlerini gizlemeden kamera önünden geçmesi
-Hırsızların kapıları açmaya çalışması
-Hırsızların çaldıkları malzemelerle binadan çıkışı

(Aktüel Görüntü)
/////////////////////////////
-Gürkan Anafarta ile röp.
-Muhasebe bürosundan detaylar
-Genel ve detaylar

==============================

11- DİSK'TEN KADIKÖY'DE KIDEM TAZMİNATI EYLEMİ

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA - İSTANBUL DHA
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda kıdem tazminatı eylemi yaptı. DİSK Genel İş üyesi bir grup öğlen saatlerinde Yoğurtçu parkında toplandı. Grup "Kıdem Tazminatımıza sahip çıkıyoruz" yazılı bir pankart açarak, "Emekçiye bütçe, savaşa değil", "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı. Eyleme, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Kadir Gökmen Öğüt de katıldı.

"HÜKÜMETİ, TAZMİNATI DEĞİL TAŞERONLUĞU KALDIRMAYA DAVET EDİYORUZ"
Grup adına DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi basın açıklamasını okudu. Çiftçi, şu ifadelere yer verdi:
"Artık yeter, biz OHAL'in kaldırılmasını, ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetilmesine son verilmesini istiyoruz. OHAL nedeniyle işlerinden edilen işçi ve kamu çalışanları için evrensel hukuk ilkeleri ve masumiyet karinesinin geçerli kılınmasını istiyoruz. İşçi sınıfı; sendikal haklar alanında evrensel sendikal haklara saygı gösterilmesini, grev erteleme uygulamasına son verilmesini istiyor. Kıdem tazminatı fonu kurma girişiminden vazgeçilmesini, tüm işçilerin kıdem tazminatından yararlanması için süre koşulunun kaldırılmasını ve tazminata devlet güvencesi sağlanmasını istiyoruz. Taşeron şirket işçilerine, güvenceli devlet işçiliği kadrosunun verilmesini istiyoruz. Hükümeti, tazminatı değil taşeronluğu kaldırmaya davet ediyoruz. Devletin fermanlarıyla değil, eşitlikçi, özgürlükçü, laik, demokratik, sosyal bir anayasanın güvencesi altında yaşamak ve çalışmak istiyoruz. 15-16 Haziran'ın 47 yıl öncesinden yaydığı ışıkla Türkiye işçi sınıfını birlik ve dayanışma içinde mücadeleye çağırıyoruz"

"BİLİYORUZ Kİ BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ BİZLERİZ"
Arzu Çerkezoğlu da kısa bir açıklama yaparak, "İşte bugün adalet için, demokrasi için, emeğimizin hakları için, 15-16 Haziran'ın ışığında olduğu gibi hep birlikte yan yana, omuz omuza mücadele etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini bizler üretiyoruz. İşçi sınıfı olarak biliyoruz ki demokrasi olmadan, adalet olmadan emeğin hakları olmaz. Emeğin hakları olmadan da bir ülkede adalet ve demokrasi olmaz. O nedenle, dün olduğu gibi bugün de, bundan sonrada adalet ve demokrasi için mücadele eden herkesle yan yana olmak DİSK'in birinci sorumluluğudur. Bizler bu ülkenin gerçek sahipleri olarak emeğin Türkiye'sini, demokrasinin, eşitliğin, adaletin, barışın ve kardeşliğin Türkiye'sini kurana kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:
----------------------
- Grubun görüntüsü
- Pankartın görüntüsü
- Grubun slogan atması
- Çiftçi'nin açıklaması
- Çerkezoğlu'nun açıklaması
- Detaylar

===========================

12- MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ'NİN KUNDAKLANMASI DAVASI..

Haber: Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA)
Kadıköy'de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni (MSGM) kundakladığı gerekçesi ile "Mala zarar verme" ve "Kasten yangın çıkarma" suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Ali Alagül'ün yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanık Alagül'e, sigorta şirketinin yangına ilişkin MSGM'ye ödediği tutarın ödenmesi için bir sonraki duruşmaya kadar süre verdi. Mahkeme, sanığın bu tutarı ödemesi durumunda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabileceğini belirtti. Müşteki MSGM'nin Avukatı Celal Ülgen de, "Sanığı çaya davet etmiştik, gerek görüp gelmedi. Eğer gelseydi biz sigortanın zararını da karşılardık" dedi.

İstanbul Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına müşteki MSGM ve Avukatı Celal Ülgen ile sanık Mehmet Ali Alagül ve Begüm Kaya katıldılar. Avukat Kaya'nın sanık Mehmet Ali Alagül'ün önceki avukatı Tuğba Yıldırım'ın istifa etmesi üzerine İstanbul Barosu tarafından görevlendirildiği öğrenildi. Müştekti MSGM'nin Avukatı Celal Ülgen, suçtan kaynaklı zararın sigorta şirketi karşılandığını belirterek, bu konudaki belgeyi önümüzdeki celse sunacaklarını söyledi.

'KAMU MALINA ZARAR VERMEKTEN' CEZA ALABİLİR

Hakim Gökhan Pala, sanığa iddianamede yüklenen 'mala zarar verme' suçunun değişebileceğini belitti. Hakim Pala, iddianameye konu binanın Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olması nedeniyle kamu binası niteliğinde olduğunu, sanığın suçunun subutu halinde sanığın, "Yangın çıkarmak suretiyle kamu malına nitelikli zarar verme" suçundan karar oluşturulabileceğini belirterek, sanığa ek savunma hakkı verdi.

Suçun vasfının değişmesi ihtimaline karşı ek savunması alınan tutukszu sanık Mehmet Ali Alagül, "Konu bir anda gelişti. Hepimiz insanız. 39 yılda hiçbir suç işlemedim. Devlete karşı gelmedim. O an duygularıma yenik düştüm. Cezaevinden çıktıktan sonra bile herşey altüst olmuş vaziyette. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Kararı mahkemenize bırakıyorum" dedi.

Alagül, sigortanın zarara karşılık müşteki MSGM'ye ödediği tutarı şu anda ödeme durumu olmadığını belirterek. Şu anda imkanım yok, imkanım olunca karşılamak isterim" dedi.

SİGORTA ŞİRKETİNİN ZARARINI KARŞILARSA ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANABİLİR

MSGM'nin avukatı Celal Ülgen'e, olaydan kaynaklı zararın giderilmesi konusunda sigorta tarafından kendilerine yapılan ödemeye ilişkin belge ve delillerini 10 gün içinde mahkemeye sunmasını mahkeme, sanığın bu tutarı önümüzdeki celseye kadar sigorta şirketine ödemesi için süre verdi. Mahkeme, sanığın sigorta şirketine ödemesi durumunda etkin pişmanlık hükümlerinin sağladığı ceza indiriminden yararlanabileceğini belirtti.

'ÇAY DAVETİMİZİ KABUL ETSEYDİ SİGORTA ŞİRKETİNİN ZARARINI KARŞILARDIK'

MSGM'nin Avukatı Celal Ülgen de, "Çaya davet etmiştik. Gelmiş olsalardı çay içmeye biz sigortanın zararını da karşılamayı düşünürdük, ama böyle bir şeye gerek görmediler" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kadıköy Ziverbey'de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde (MGSM) 20 Şubat 2017 tarihinde giriş kapısında çıkan yangın sonucu izlenen güvenlik kameraları görüntülerinde kimliği tespit edilen Mehmet Ali Alilgül, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Alagül, tutuklanma talebiyle gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Alagül, bu kez yine tutuklanma gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Alagül hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alagül'ün olay tarihinde MSGM'ye elinde bulunan benzin şisesi ile gittiği, benzini binanın giriş katına dökerek yangın çıkardığı belirtiliyor. İddianamede Alagül'ün, "Mala zarar verme" ve "Kasten yangın çıkarma" suçlarından 1 yıl 2 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Müjdat Gezen'in Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit'in torunu hakkında sarf ettiği sözlerin, bu padişahı seven kişilerde tahrik oluşturacak nitelikte olduğu belirtilerek, sanık lehine "Haksız tahrik" indiriminin uygulanması istendi.

Görüntü Dökümü:
------------
-Olayla ilgili arşiv görüntü

====================

13- İBRAHİM KUTLUAY VE DEMET ŞENER'İN BOŞANMA DAVASI

Haber: Hayati KILIÇ/İSTANBUL, (DHA)
İbrahim Kutluay ile Demet Şener'in boşanma davasının üçüncü duruşması yapıldı. İbrahim Kutluay'ın katılmadığı duruşmaya Demet Şener avukatlarıyla birlikte katıldı. Gizli görülen duruşmada karar çıkmadı. Demet Şener adliyeden ayrıldı.
Demet Şener, "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasını" gerekçe göstererek geçtiğimiz Ekim ayında İbrahim Kutluay'a avukatı aracılığıyla boşanma davası açmıştı. Taraflar arasında çekişmeli olarak görülen davanın üçüncü celsesi, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya Demet Şener avukatlarıyla birlikte katılırken İbrahim Kutluay'ı avukatları temsil etti. Gizli görülen duruşmaya Demet Şener'in dinlenmesini istediği tanıklar gelmedi. Tanıkların gelecek celse hazır edilmesi için duruşma ertelendi. Demet Şener açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:
-----
-Demet Şener'in adliye koridorundaki görüntüsü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: