Dha İstanbul Bülteni - 4

  1- TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA: YOL TRAFİĞE KAPANDI (1) Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde 2 TIR ile 2

1- TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA: YOL TRAFİĞE KAPANDI (1)

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA
TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde 2 TIR ile 2 kamyonetin karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza nedeniyle yol Edirne istikametine trafiğe kapandı. Kazada 1 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
-------
-Olay yerinden görüntüler

06.06.2017 - 15.28 Haber Kodu : 170606125

===================

(ek görüntüyle)
2- TEKNE KAZASINDA YARALANAN BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN ÜZÜCÜ HABER

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA
Beşiktaş'ın İstanbul Boğazı'ndaki şampiyonluk kutlamaları sırasında tekne kazasında yaralanan Samet Bakan'ın sağ bacağını kaybettiği öğrenildi.
Tekne kazasında iki bacağından yaralanan Samet Bakan bu sabah sağ bacağının durumunun kötüye gitmesi sonucunda ikinci kez ameliyata alındı. Bakan'ın sağ bacağının dizden aşağısı kesildi. Ağabey Ahmet Bakan yaptığı açıklamada "Sağ bacağında sıkıntı vardı. Sağ bacağını maalesef diz altından aldılar. Yoğun bakımdan çıktı, doktorlar dahi iyi olduğunu belirtti. Pazar sabahı itibariyle hayati tehlikesi kalkmıştı" dedi.
Ağabey Bakan, olay sırasında kardeşinin bacaklarını tekneden sarkıtmadığını belirtirken "Bacaklarını dışarıya sarkıtmıyordu zaten videolarda da belli. Benim kardeşim o gün niyetliydi, orucundaydı. Tamamen kötü şans ve kader" diye konuştu..
Öte yandan Bakan'ın eşi Deniz Bakan ve yakınlarının hastanede bekleyişi sürüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Hastaneden görüntüler
-Eşinin görüntüsü
-Ahmet Bakan ile röportaj
-Kaza anına ilişkin videolar
-Bakan'ın fotoğrafları
06.06.2017 - 14.46 Haber Kodu : 170606101_

==================

3- "ŞAHİNLER" İLE "SARALLAR" HAKİM KARŞISINDA (2)

- Sedat Şahin: Oraya gelip savunma yapmak istiyorum

- Burhanettin Saral : Sarallar'da suç oranı binde 10'u geçsin idama imza atacağım

Haber-Kamera: Ümit TÜRK - İSTANBUL DHA
Şahinler ve Sarallar grupları arasındaki çatışmalara ilişkin açılan davada duruşmaya getirilmeyen Sedat Şahin, avukatların itirazı üzerine cezaevinden Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı. Şahin, savunmasını duruşma salonuna gelip yapacağını söyledi.
Şahin, "Herkes orada olacak mı" diye sordu. Hakimin "evet herkes burada olacak" demesi üzerine Sedat Şahin, "Vekillerimin şuan da orada olmasını istemiyorum. Ben yarın oraya gelip savunma yapmak istiyorum" dedi.
Bunun üzerine mahkeme başkanı, Şahin'in duruşmaya getirilmesine karar verdi.

"BU İŞLERİN OLMASINI İSTEMEYEN İKİ KİŞİ VARSA BİRİ BENİM"
Daha sonra tutuklu sanık Burhanettin Saral'ın savunması alındı. Saral savunmasında, "Bu olaylarla ilgili uzaktan yakından alakam yok. Bu dosyada adı geçen şahıslarla bir irtibatım yok. Kardeşim İlyas Saral da dahil bu kişilerle bir tane iletişim tespiti koysunlar önüme bütün suçlamaları kabul edeceğim. Bu işlerin ilk günden beri olmasını istemeyen iki kişi varsa biri benim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BUARDA SARALAİLESİNİ YARGILAMIYORUZ"
"Sarallar'da suç oranı binde 10'u geçsin idama imza atacağım" diyen Burhanettin Saral'a mahkeme başkanı tepki göstererek "Biz Saral ailesini yargılamıyoruz" dedi. Duruşma diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
---------
-Adliye koridorlarındaki komandolar
-Adliye çevresinde alınan önlemler

06.06.2017 - 14.09 Haber Kodu : 170606080
06.06.2017 - 14.46 Haber Kodu : 170606100

============================

4- TEM KENARINDA 10 GENCİN YÜREK BURKAN HALİ...

Haber: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA
Bu görüntüler Sultanbeyli'de çekildi. Uyuşturucu maddei kullanan ve kendinden geçen yaklaşık 10 gencin yürek sızlatan halleri kameraya yansıdı. İlçenin en yoğun caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi ile TEM Otobanı arasında bulunan yeşil alanda yaklaşık 10 genç kendinden geçmiş halde yatarken bulundu. Yaşları 16 ile 20 arasında değişen gençlerin hali yürek burktu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlım ekipleri geldi. Gençler ambulansla hastaneye götülürken polis inceleme başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----------
-Uyuşturucu madde alan gençlerin görüntüsü
-Yerde baygın halde olanların görüntüsü
-Yürümekte ve oturmakta güçlük çekenlerin görüntüsü
-Yeşillik alan içinde yerde yatanların görüntüsü
-Çevredeki vatandaşların görüntüsü
-uyuşturucu madde alanlara yardım etmeye çalışması
-Genel ve detay görüntüler

======================

5 - KÖPRÜDEN ATLAYAN KİŞİYİ DENİZ POLİSİ KURTARDI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL /İSTANBUL,(DHA)
Haliç Metro köprüsünden atlayan kişiyi deniz polisi kurtardı.
Olay saat 13:00 sıralarında yaşandı. Haliç Metro köprüsü üzerinde korkuluklara çıkan 50 yaşlarındaki Murat E. denize atladı. Olayı gören çevredekiler durumu polise bildirdi. Kısa sürede gelen deniz polisi ekipleri su üstünde çırpınan Murat E. 'yi tekneye alarak kurtardı. Unkapanı sahiline getirilen Murat E. 'ye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi burada yaptı. Ambulansa götürülürken ayakta durmakta güçlük çektiği görülen Murat E., Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü
--------------------
-Deniz polisi
-Haliç Metro köprüsü
-Unkapanı sahile getirilen Deniz polisi teknesi
-Deniz polisi ekiplerinin Murat 'E ile konuşmaları
-Unkapanı köprüsünde balık tutan ve olayı gören kişi ile röportaj
-Murat E. 'nin telefonla haber verilen arkadaşının gelmesi
-Murat E. 'nin kaldırılması
-Murat E. 'nin yürümekte güçlük çekmesi
-Sağlık ekiplerinin gelişi
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Murat E. 'nin kolundan tutularak ambulansa götürülmesi
-Genel ve detay görüntüler
06.06.2017 - 14.59 Haber Kodu : 170606109_

6- SOKAKTA BULDUĞU TELEFONU KULLANAN ŞÜPHELİ TERAVİH NAMAZINDA LOKMA DAĞITACAK

Haber: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA)
Pendik'te Ahmet A.'nın kaybettiği telefonu bulup kullandığı tespit edilen Halis K. hakkında, "Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatıldı.
Suç, uzlaştırma kapsamında kaldığı için dosya Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi. Halis K., müşteki Ahmet A.'nın önerisi ile akşam teravih namazı öncesi şehitler adına lokma dağıtmayı kabul ederek onunla uzlaştı.
Pendik'te Ahmet A.'nın kaybettiği telefonu bularak SİM kartını takıp 6 ay boyunca kullandığı tespit edilen Halis K. hakkında, "Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

ŞEHİTLER ADINA LOKMA DAĞITMAYI KABUL ETTİ
Şüpheli Halis K. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, uzlaşma kapsamında kalması nedeniyle Uzlaştırma Bürosu Savcısı Hüseyin Muşul'a tevzi edildi. Savcı Muşul, Murat Özgür Ercan'ı uzlaştırmacı olarak görevlendirdi. 22 Mayıs'ta dosyayı teslim alan uzlaştırmacı Murat Özgür Ercan, müşteki ile şüpheliyi bir araya getirdi. Müşteki Ahmet A., şüpheli Halis K.'ya, Pendik Bahçelievler camisinde teravih namazı öncesi şehitler adına lokma dağıtması teklifinde bulundu. Halis K.'nın teklifi kabul etmesi ile taraflar uzlaştı.

8 HAZİRAN'DA LOKMA DAĞITACAK
1 Haziran 2017 tarihinde imza altına alınan Uzlaştırma Raporu ile, şüpheli Halis K.'nın 8 Haziran 2017 tarihinde Bahçelievler camisinde teravih namazı öncesi lokma dağıtması kararlaştırıldı.Halis K.'nın 8 Haziran tarihinde edimini yerine getirmesi durumunda, hakkındaki soruşturmanın uzlaşma nedeniyle takipsizlik kararı ile sonuçlanacağı öğrenildi.

=====================================

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: