Dha İstanbul Bülteni - 4

(ÖZEL)   1- ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE OKUL BAHÇESİNDE ÇATIŞMA:  3 YARALI * Sultangazi'de, servis ihalesi öncesi okula gelen iki grup arasında silahlı

(ÖZEL)
1- ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE OKUL BAHÇESİNDE ÇATIŞMA: 3 YARALI

* Sultangazi'de, servis ihalesi öncesi okula gelen iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.
* Hafızlık eğitimi için gelen öğrencilerin okulda bulunduğu sırada meydana gelen silahlı kavgada iki gruptan 3 kişi yaralandı.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - Enver ALAS /İSTANBUL-DHA
Olay, Sultangazi 50.Yıl Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde meydana geldi. Bugün okulun servis ihalesi için, iki servis şirketine ait grup okul bahçesinde toplandı. Ancak ihale başlamadan önce iki grup arasında tartışma çıktı. Kavganın büyümesi üzerine taraflar silahlarla birbirlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada 3 kişi çeşitli yerlerinde yaralandı.

Reklam
Reklam

ÇATIŞMA SIRASINDA ÖĞRENCİLER DE BAHÇEDEYDİ
Bu arada, silahlı kavga sırasında hafızlık eğitimi için okula gelen öğrenciler de bulunuyordu. Daha sonra, bahçede bulunan öğrencileri öğretmenler hemen okul binasına götürdü.

3 KİŞİ YARALANDI
Okul yönetimi ve çevredekiler durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri, yaralanan 3 kişiyi çevredeki hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, hastane bahçesinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Güvenlik şeridiyle okul girişini kapatan polis ekipleri inceleme başlattı. Olayla ilgili gözaltılar olduğun da belirtildi.

KURŞUNLAR ARABAYA VE DAİRENİN CAMINA İSABET ETTİ
Bu arada, çatışma sırasında seken kurşunlardan biri, okul önünde park halindeki bir araca ve apartman dairesinin camına isabet etti. İhaleye girecek olan firma çalışanları, 5 yıldır söz konusu okula servis hizmeti verdiklerini, bugün yapılacak ihaleye başka tarafların geldiğini ve kendilerine silahla saldırdıklarını iddia etti.

VELİLER OLAYI DUYAR DUYMAZ OKULA KOŞTU
Öte yandan, öğrenci velileri olayı duyar duymaz çocuklarını almak için okula koştu. Veliler, durumdan endişe ettiklerini ve bu yüzden çocuklarını almak için okula geldiklerini söyledi. Polisin okul önünde güvenlik önlemi devam ediyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
--------------
-Okul önünden detay görüntüler
-Polisin bahçede inceleme yapması
-Olay yeri inceleme ekiplerinden detaylar
-Servis firması çalışanlarıyla röportajlar
-Park halindeki araca ve daireye isabet eden kurşun izleri
-Okul bahçesindeki çocuklardan görüntü
-Servis araçlarının okuldan çıkışından görüntü
-Öğrenci velileri ile röportajlar
-Genel görüntüler
15.06.2017 - 15.51 Haber Kodu : 170615165

2- ESENYURT'TA AVM'YE "BOMBA İHBARI" ASIZSIZ ÇIKTI

Haber-Kamera: Ersan SAN - Erhan TEKTEN İSTANBUL DHA
Esenyurt'ta bulunan bir AVM, bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. AVM'nin içinde 'teknik bir arıza nedeniyle AVM'nin boşaltılması gerekmektedir' anonsu yapıldı. Bunun üzerine çalışanlar ve müşteriler dışarı çıktı. AVM'de çok sayıda polis önlem aldı. Polisin AVM içinde inceleme başlattı. Dedektör köpeğin de getirildiği AVM'de inceleme yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren inceleme sorucu ihbarın asılsız olduğu tespit edildi. Polis, asılsız ihbarla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
---------
-AVM'de yapılan anons
-Dışarıya çıkanlar
-AVM'den görüntü
-Polisin önlemi
-Dedektör köpeğin getirilmesi
-Polisin ayrılması
-Detaylar
15.06.2017 - 14.49 Haber Kodu : 170615155_
15.06.2017 - 15.00 Haber Kodu : 170615158_

Reklam
Reklam

=================================

3- ANİDEN BAŞLADI... İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ (3)

* Basın Ekspres yolu göle döndü, Eminönü'nde yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamadı

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - Ramazan EĞRİ Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA
İstanbul'da öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağışa yakalananlar zor anlar yaşadı.
İstanbul'da kara bulutlarla birlikte saat 14.00 sıralarında yağmur başladı. Sağanak yağış, yaklaşık 10 dakika sürdü. Aniden bastıran yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı. Ev sahipleri kova ve küreklerle su tahliyesi yaptı. Eminönü'nde sağanak yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamadı. Basın Ekspres yolu kısa sürede göle dönerken sürücüler zor anlar yaşadı

YAĞMUR ALTINDA ADALET NÖBETİ
Maltepe Cezaevi önünde "adalet nöbeti" tutan CHP'liler de yağmur yakalandı.
Nöbet tutanlar aniden başlayan yağmurla ıslandı. Islanan partililerin yardımına Maltepe Belediyesi yetişti. Belediye yetkilileri nöbet tutan partililere yağmurluk dağıttı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
---------------------
BAHÇELİEVLER
-Sağanak yağış
-Caddede ilerleyen araçlar
-Yağmurdan kaçmaya çalışanlar

EMİNÖNÜ
-Yağmur altında yürüyenler
-Şemsiye ile yürüyenler
-Denizden detaylar

BASINEKSPRESS
-Yoldaki su birikintisi
-Araçların birikinti içinde ilerlemesi

MALTEPE
-Yağmur dan korunmak için portatif çadırın altında bekleyen partililer
-Yağmurluk giyen partililer
15.06.2017 - 15.12 Haber Kodu : 170615161
15.06.2017 - 15.29 Haber Kodu : 170615162_

=============================

4- ENİS BERBEROĞLU'NUN TAHLİYE TALEBİNE RET

* İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararında direndi ve Enis Berberoğlu'nun tahliye talebini reddetti.

* Dosya bir üst mahkemeye gönderildi. Berberoğlu ile ilgili son sözü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi söyleyecek.

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA
"MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" na ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili gelişme yaşandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Enis Berberoğlu'nun tahliye talebini reddetti. Dosya bir üst mahkemeye gönderildi. Berberoğlu ile ilgili son sözü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi söyleyecek.

Reklam
Reklam

MAHKEMEYE SUNULAN DİLEKÇE
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bu sabah tahliye talepli dilekçe sunan Avukat Ergün şu hususları belirtti, "Müvekkil hakkında verilen mahkûmiyet kararı hatalıdır. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 2. Ekim 2012 tarihli kararında belirttiği üzere suçun her türlü şüpheden uzak bir şekilde sabit olması gerekmekte olup, aksi durumda, günümüzde kabul görmüş evrensel bir ilke olan şüpheden sanık yararlanır ilkesi uyarınca, sanığın beraatına hükmolunmalıdır. Bu ve sair sebeplerle mahkûmiyet kararı hakkında istinaf kanun yoluna başvurduk."

"SANIK KAÇACAĞI, SAKLANACAĞI ŞÜPHESİ DOĞURACAK NE YAPMIŞTIR?"
Enis Berberoğlu'nun tutuklanma kararının usul ve yasaya aykırı olduğu, ağır mağduriyet ve telafisi imkânsız zararlar doğurduğu belirtilen dilekçenin devamında şu ifadeleri yer verlidi, "Mahkemenin tedbirden beklediği amaç yurtdışı çıkış yasağı gibi önleyici bir tedbirle bile kolayca sağlanabilecekken, tutuklama gibi en ağır tedbire başvurulması haksızdır, usule ve yasaya aykırıdır. Ceza Muhakemesi Kanunu'nda sanığın kaçması, saklanması veya kaçacağı şüphesini uyandıran somut olguların varlığı, sanığın davranışlarının delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme, tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma hususlarında kuvvetli şüphe oluşturması gibi hiçbir husus dosyada mevcut değildir. Sanık kaçacağı, saklanacağı şüphesini doğuracak ne yapmıştır? Hakkında hiçbir tedbir yokken bile, müebbet habis cezası istemi ile yargılanmasına rağmen her duruşmaya katılmıştır. Karar günü dahi esas hakkında savunmanın ardından iki saatlik yemek arası verildiğinde, sanık arayı takiben salondaki yerinde hazır olmuştur. Dosya karara çıkmış olup ne karartılacak delil, ne etki edilecek tanık vardır. Kaldı ki yargılama sırasında bile bu sayılanlara dair sanığın en ufak bir eylemi dahi olmamıştır. Hal böyleyken, hiçbir sabıkası olmayan, ülke çapında tanınan ve saygı gören emekli bir gazeteci ve hali hazırda milletvekili olan sanığın tutuklanmasını haklı gösterecek hiçbir husus yoktur.

Reklam
Reklam

"TUTUKLAMA KARARI ADALET DUYGUSUNU İNCİTMİŞTİR"
"Tutuklama gerekçesinde yazılan 'Cezanın haddi itibariyle kaçacağı ve saklanacağı hususunda somut emarelerin bulunması' ne demektir? Hangi somut emarelerden bahsedilmektedir? Sanığın hangi davranışı, girişimi somut emare olmuştur? Anlamak mümkün değildir". Dilekçe "Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) 100/3'de sayılan katalog suçlardan hiçbiri sanığa verilen ceza maddesinden değildir. Bu açıdan da tutuklama kararı usul ve yasaya aykırıdır. Esas açıdan hukuka aykırı mahkûmiyet kararı kesinleşmeden, istinaf ve temyiz kanun yolları geçilmemişken, CMK'ya aykırı, soyut ve illiyet bağından uzak nedenlerle, dosya içeriğine aykırı olarak verilen tutuklama kararı adalet duygusunu incitmiştir." ifadeleriyle son buldu.

======================

5- MALTEPE CEZAEVİ ÖNÜNDE CHP'DEN ADALET NÖBETİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Maltepe Cezaevi'nin önünde 'Adalet nöbeti' tutulmaya başlandı. 39 ilçenin, gençlik kolları ve kadın kolları her gün 10.00-22.00 saatleri arasında cezaevi önünde nöbet tutacak.
Sabah saatlerinde Maltepe Cezaevi önüne gelen ve ilk nöbeti tutacak olan CHP Kartal İlçe Örgütü üyesi yaklaşık 40 kişi, "Adalet ve demokrasi nöbetindeyiz" yazılı pankart açarak, "Adalet istiyoruz" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.
CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç yaptığı açıklamada, "Dün Türkiye'de evrensel hukukun ve vicdanının kabul edilmediği bir karar çıktı. Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın dediği gibi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütleri, adalet gelene kadar, Türkiye'de demokrasi gelene kadar bu mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz. Bizler, Türkiye'de bir arada, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ne istemişiz? Bu ülkede demokrasi istemişiz. Bu ülkede adalet istemişiz. Bundan başka bir şey istememişiz. Bugün Genel Başkanımız Ankara'dan İstanbul'a gelmek için büyük yürüyüşü başlatmıştır. Ayrıca İl Başkanımız Maçka'da ve burada olduğu gibi nöbet tutmaya başladık. Burada Maltepe Cezaevi önünde İstanbul'un 39 ilçesi her gün burada sırayla sabah saat 10.00'dan akşam 22.00'ye kadar nöbet tutacağız. Ne zamana kadar? Ta ki Türkiye'de demokrasi gelene kadar, adalet işleyene kadar. Yaşamın her alanında bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz" dedi

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
------
-Polisin cezaevi önünde önlem alması
-Partililerin beklemesi
-CHP ilçe başkanın açıklaması
-Genel ve detay
15.06.2017 - 12.34 Haber Kodu : 170615099_

===================

6- İLK YERLİ 'KÖSTEBEK' İSTANBUL'DA İÇME SUYU TÜNELİ KAZMADA KULANILACAK

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA)

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kamuoyunda köstebek adıyla bilinen ilk yerli üretim tünel açma makinası TBM'i basın mensuplarına tanıttı.

TOPBAŞ'TAN ZEYTİNBURNU SAKİNLERİNE MÜJDE

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB ve İSKİ tarafından inşa edilen İstanbul'un ilk içme suyu tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.Topbaş, Bağcılar-Kabataş tramvay yolunun altında kalan 2 metre 60 santimetre çapında ve yaklaşık 3 bin 100 metre uzunluğundaki isale hattında kullanılacak TBM makinasını basın mensuplarına tanıttı. Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da katıldığı törende, Zeytinburnu'ndan geçen tramvayı yer altına alma projesinin bitmek üzere olduğunu müjdeledi.

İSTANBUL'DAKİ İLK İÇME SUYU TÜNELİ

Reklam
Reklam

İstanbul'daki ilk içme suyu tüneli olacak Zeytinburnu-Bahçelievler İsale hattı projesinde yüzde 95'i yerli üretim olan TBM kullanılacağını söyleyen Topbaş, "Türkiye'de ilk defa yüzde 95'i yerli olan Kocaeli'nde üretilen TBM olması açından çok heyecan verici. Artık teknolojileri kendimiz üretebiliyorsak bu bizim gelişme emarelerimizdirö diye konuştu. Arcan Tünel Teknolojileri yetkili ve çalışanlarına teşekkür eden Topbaş, "36 milyonluk bir yatırım bedeli var. Yeryüzünde kimse görmeyecek, rahatsız olmayacak ama yüzlerce insan yerin altında İstanbul'un su tedariğini sağlamak için gece gündüz çalışacaklar" diye konuştu.

İSTANBUL'DA BARAJLAR YÜZDE 80 ORANINDA DOLU

İstanbul'da barajların yüzde 80 oranında dolu olduğunu söyleyen Topbaş, "İstanbul günde 3 milyon metreküp su kullanıyor. Bir o kadar da atık var. Ciddi bir problem. Melen çayından İstanbul'a su getiriyoruz, üçüncü hat da bitmek üzere. Bittiğinde İstanbul'un bir yıllık su rezervi olacak. Oradaki barajdan elde edilecek hidroelektriği de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak" dedi.

Ortalama derinliği 30 metre olan ve yaklaşık 36 milyon TL'ye mal olacak projenin 2018 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Görüntü Dökümü
İBB Başkanı Topbaş'ın şantiyeye gelmesi
Topbaş'ın konuşması
Topbaş'ın harita üzerinde anlatımı
Topbaş'ın sistemi devreye sokması
Topbaş'ın işçilerin baretlerini imzalaması
Genel ve detay görüntüler
15.06.2017 - 15.44 Haber Kodu : 170615164

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: