Dha İstanbul - Erdoğan: Bu Yaştaki Arkadaşlıklarınızı Unutmayın Temeli Sağlamsa, Ciddi Siyasi Hareketleri İnşa Edersiniz (1) 

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - Hakime TORUN / İSTANBUL DHA  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Festivali'nde yaptığı konuşmada, gençlere

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - Hakime TORUN / İSTANBUL DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Festivali'nde yaptığı konuşmada, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Bunları niye anlatıyorum; bu yaştaki arkadaşlıklarınız unutulmaz. Sakın bu arkadaşlıklarınızı unutmayın temeli sağlamsa, daha sonra her alanda çok ciddi siyasi hareketleri de siz inşa edersiniz. Şimdi 18 yaşa indi. Parlamentonun yolu size açık. Bu yılların kıymetini bilin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Gençlik Festivali'nde konuştu.

Reklam
Reklam

"OKUL, HAYATIN BİR PARÇASIYDI HER ŞEY ONDAN İBARET DEĞİLDİ"
Erdoğan konuşmasında, "Binlerce genci bir arada görünce kendi gençliğimiz hatırlamamak mümkün değil. Okul, hayatın bir parçasıydı her şey ondan ibaret değildi. Spora olan ilgim nedeniyle emek verdim. Uzun yıllar amatör olarak top koşturdum. Her siyasi görüşü savunan arkadaşlarım vardı. Bu arkadaşlarım ile tartışmalarımız sevgi ve saygı çerçevesinde yapardık. Ben onlara göre sosyal ve siyasette alanında çok daha içli dışlıydım." ifadlerini kullanadı.

"İLK ADAYLIĞIM 1989 BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞIYDI KAZANAMADIK ÇOK ŞEYLER DÖNDÜ"
Siyasi hayatına da değinen Erdoğan, "Siyasetteki ilk adaylığım 1989 Beyoğlu belediye başkanlığı adaylığıydı. Oradan başladık kazanamadık. Bir çok şeyler döndü. 94'te, İstanbullu bu kardeşinizi 40 yaşında İstanbul'a belediye başkanı yaptı. İstanbul susuzdu, çöp yığınları, hava kirliliği vardı. Önce bunları halletmemiz gerekiyordu. 4 buçuk yılda bunların hepsini yaptık" diye konuştu.

"1 MİLYAR 200 MİLYON DOLAR BORÇLA DEVRETTİM"
İstanbul Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin Erdoğan, "2 buçuk milyar dolar ile borç aldık. Bu yatırımları da yaptık. 1 milyar 200 milyon dolar borçla devrettim. Nereden nereye. Bu aşk başkaydı. Cezaevine bir şiirden dolayı girdim. 4 ay yattıktan sonra halkımın arasına karıştım. Halkım 'devam' dedi, Partiyi kurduk bugünkü Ak Parti" dedi.

Reklam
Reklam

"BU YAŞTAKİ ARKADAŞLIKLARINIZI UNUTMAYIN TEMELİ SAĞLAMSA, CİDDİ SİYASİ HAREKETLERİ İNŞA EDERSİNİZ"
Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, "Bunları niye anlatıyorum; bu yaştaki arkadaşlıklarınız unutulmaz. Sakın bu arkadaşlıklarınızı unutmayın temeli sağlamsa, daha sonra her alanda çok ciddi siyasi hareketleri de siz inşa edersiniz. Şimdi 18 yaşa indi. Parlamentonun yolu size açık. Bu yılların kıymetini bilin" dedi.

Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Erdoğan'ın konuşması
-Detaylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: