Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

  13.09 -Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Pilot Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenazesi, Çatalca Nakkaş Köyü Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından

13.09
-Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Pilot Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenazesi, Çatalca Nakkaş Köyü Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

14.30/19.00
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni ve Uluslararası Hüsn-i Hat ve Hilye-i Şerif Sempozyumuna ve Okçular Vakfı'nda Palet İlkokulu 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ve İftar Programı'na katılacak.
DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

Reklam
Reklam

(ÖZEL)
1- SÜLEYMAN YEŞİLYURT GÜVENLİK ÖNLEMİ ALTINDA CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL DHA
Hakkında tahliye kararı verilen yazar Süleyman Yeşilyurt, tutuklu bulunduğu cezaevinden güvenlik önlemi altında çıkarıldı.
"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklu bulunan yazar Süleyman Yeşilyurt, tahliye kararının ardından saat 20.00 sıralarında Metris Cezaevi'nden çıktı. Bir süre cezaevinin girişindeki danışma bölümünde bekleyen Yeşilyurt, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle avukatı aracığıyla cezaevinden çıkışı için polis talebinde bulundu. Yaklaşık yarım saat sonra gelen sivil polisler, Yeşilyurt ve avukatına eşlik etti. İlk önce cezaevi bahçesine çağıırılan taksiye binen Yeşilyurt, daha sonra kararını değiştirerek kendisine eskortluk yapan sivil polislerin aracına binip cezaevinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:
---------------------------
-Cezaevinden genel görüntü
-Taksinin cezaevi kapısından içeri girmesi
-Yeşilyurt'un danışma kapısından çıkarak bahçedeki taksiye binmesi
-Yeşilyurt'un taksiden inip sivil polis aracına binmesi
-Taksinin ve Yeşilyurt'u taşıyan aracın cezaevinden çıkışı
-Detay görüntüler

Reklam
Reklam

01.06.2017 - 20.45 Haber Kodu : 170601249

====================================

2- BEŞİKTAŞ'TA YOL ÇÖKTÜ

-Trafiğe kapanan yol belediye ekiplerinin 12 saat süren çukuru kapatma çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Haber - Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Zeki GÜNAL - Mustafa ÖZDABAK - Özgür EREN / İSTANBUL DHA
Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda, metro istasyonu çalışması yapılan alana yakın bölgede yolda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken yolda hasar meydana geldi. Barbaros Bulvarı Zincirlikuyu istikameti yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
Beşiktaş Meydanı'ndan Barbaros Bulvarı'na girişte, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yolda çekme meydana geldi. Beşiktaş Metro İstasyonu inşaat alanının yanında, 3 metre derinliğinde, 75 santimetre çapında meydana gelen göçük nedeniyle Zincirlikuyu istikametindeki yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Göçük sırasında yoldan araç veya yayanın geçmemesi sayesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.
Göçük nedeniyle Zincirlikuyu istikametine gidecek olan araçlarIN bir kısmı Çırağan Cadde istikametine yönelirken bir kısmı da Beşiktaş Meydanı'ndan geri dönmek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

ÇALIŞMA 12 SAAT SÜRDÜ
İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ve iş makineleri çöken yolu doldurmak için çalışma başlattı. Oluşan çukura beton ve toprak dökme çalışmaları belediye ekiplerinin yaklaşık 12 saat süren çalışmalarınınrdından tamamlandı. Göçük nedeniyle bir bölümü trafiğe kapatılan Beşiktaş-Zincirlikuyu istikameti, yol çalışmaların tamamlanmasının ardından sabah saat 05.20 itibariyle trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü
-------------------------
-Yolda oluşan göçükten genel ve yakın detaylar
-Barbaros Bulvarından genel ve yakın detaylar
-Yolun trafiğe kapatılması ve araçların geri dönmesi
-Yolun etrafına güvenlik şeridi çekilmesi
-Belediye ekipleri ve belediye iş makinelerinden detay görüntü
-Göçüğün toprak ve beton ile kapatılmaya çalışılması
-Asfalt çalışması
-İşçilerden görüntü
-İşçilerin sahur yapması
-Polisin yolu konulan bandı kaldırması
-Yolun açılması
-Genel ve detaylar

01.06.2017 - 16.10 Haber Kodu : 170601168
01.06.2017 - 16.31 Haber Kodu : 170601185
01.06.2017 - 16.32 Haber Kodu : 170601186
01.06.2017 - 17.06 Haber Kodu : 170601201
01.06.2017 - 17.20 Haber Kodu : 170601208
02.06.2017 - 00.24 Haber Kodu : 170602001
02.06.2017 - 05.53 Haber Kodu : 170602010

Reklam
Reklam

====================================

3- TAKSİM MEYDANI AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL,(DHA)
Taksim Meydanı'na gece saatlerinde ağaçlandırma çalışması yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından daha önce dikilen 30 ağacın ardından bu gece dikilen 20 ağaçla birilkte çalışmalar tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü'nce devam eden Taksim Meydanı çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında, meydana dikilecek 50 ağaçtan 20'si gece saatlerinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ağaç ve peyjaz ekipleri tarafından dikerek ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı.
Taksim Meydanı'na dikilen ağaç türleri arasında 10 adet çınar, 18 adet meşe, 17 adet ıhlamur ve 5 adet bonsai zeytin ağacı olmak üzere 50 ağaç bulunuyor.

Görüntü dökümü:
------------
-Taksim Meydanı
-Taksime dikilmiş ağaclar
-Ağaçların dikilmesi
-Ağaçların altında oturanlar
-Genel ve detaylar

02.06.2017 - 02.32 Haber Kodu : 170602007

=====================================

4- ŞOFÖRÜN KADININ ÜZERİNE YÜRÜDÜĞÜ GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Reklam
Reklam

* İETT'den yapılan açıklamada, şoförün sertifikasına el konularak trafiğe çıkmasının engelleneceği belirtildi.

Mehmet AKTARAN / İSTANBUL DHA
İstanbul'da bir şoförün, otobüsü durdurarak tartıştığı kadının üzerine yürüdüğü görüntüler sosyal medyada paylaşılarak tepki çekti.
İddiaya göre, olay bugün öğleden sonra meydana geldi. Eminönü-Yeşilpınar hattında çalışan toplu taşıma aracının şoförü, otobüs içerisinde bir kadınla tartıştı. Otobüsteki yolcular da tanık oldukları o anları cep telefonu kamerasına kaydederek sosyal medya hesaplarından paylaştı. Birçok kişi bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak duruma tepki gösterdi.
Görüntülerde, otobüs şoförünün bir kadınla tartıştığı, yüksek sesle bağırarak üzerine yürüdüğü görülüyor. Tartışmanın ortasında kalan annesinin kucağındaki bir bebeğin korkarak ağladığı görüntülere yansıyor.

BEYAZ MASA'YA ŞİKAYET ETTİLER
Birçok kişi, sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşarak duruma tepki gösterdi. Bazı kişilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'nın Twitter hesabına durumu bildirdiği görüldü. Bunun üzerine resmi Twitter hesabından görüntülere ilişkin açıklama yapan İBB Beyaz Masa, olaya ilişkin inceleme başlattıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Bu arada, konuya ilişkin İETT'den yapılan açıklamada, "Yaşanan olay neticesinde Özel Halk Otobüsü şoför personelinin sertifikasına saat 19.30 itibariyle el konularak trafiğe çıkması engellenecektir. Soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu Twitter hesabımızdan paylaşılacaktır. " denildi.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Sosyal medyada paylaşılan görüntüler
-Şöfürün bağırarak kadının üzerine yürümesi
-Yaşanan tartışma
-Bebeğin ağlaması

01.06.2017 - 20.44 Haber Kodu : 170601248

============================

5- ÜMRANİYE'DE SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN- İstanbul, DHA
Ümraniye'de iki grup arasında çıkan kavgada pompalı tüfek ile ateş edilmesi sonucunda 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin bölgede önlemi devam ediyor.
Kavga, Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Yücesoy sokakta saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, hurda deposunda çalışan kişiler, sokakta bulunan bir otomobilin aynasını kırdı. Bu nedenle otomobilin sahibi ve arkadaşları ile hurda deposu çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu otomobil sahibi aracındaki pompalı tüfeği alarak hurda deposu çalışanlarına ateş açtı.

Reklam
Reklam

3 KİŞİ YARALANDI
Açılan ateşte saçmaların isabet ettiği 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 1'i ağır 3 yaralı ambulanslar ile çevre hastanelere götürüldü.

BÖLGEYE ÇEVİK KUVVET POLİSİ SEVK EDİLDİ
Polis, çevik kuvvet ekipleriyle bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kavgada kullanılan pompalı tüfek polis tarafından incelendikten sonra emniyete götürüldü.

4 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayla ilgili Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından şüpheli 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bölgede güvenlik önlemleri sürerken şüphelilerin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:
-------------
-Yaralı
-Ambulans
-Polisler
-Güvenlik önlemi
-Olay yeri
-Hurda deposu
-Çevik kuvvet polisleri
-Alınan önlemler
-Pompalı tüfek
-Genel ve detay

01.06.2017 - 22.19 Haber Kodu : 170601262

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: