Dha İstanbul - İstanbul Valiliği'ni İşgal Davası'nda Sanıklar Savunma Yaptı

 Serpil KIRKESER, İstanbul DHA Terör Örgütü FETÖ / PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 askerin

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

Terör Örgütü FETÖ / PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 askerin yargılandığı davada 4 tutuklu sanık savunmasını yaparak, darbe suçlamalarını reddetti.

“DARBENİN İÇİNDE OLMADIK"
Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan Yarbay Recep Karaçam, darbeden haberinin olmadığını, darbe maksadıyla hareket etmediğini savunarak, “Herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yok. Sayın Başkan, ben bu örgütün hiçbir zaman içinde bulunmadım, dershanelerine gitmedim ve 'Bylock' da kullanmadım. Şunu açıkça söylemek istiyorum; Darbenin içinde olmadık. Darbe olayını öğrendiğimiz andan itibaren de geri çekildik. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na giden ekibi de çekmeye çalıştım. Alnım açık, yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

“ASKERE GERİ ÇEKİLME TALİMATI VERDİM"
Tutuklu sanık Yüzbaşı İsa Turhan , Albay Nizamettin Aydın'ın talimatıyla hareket ettiğini belirterek, suçlamaları reddetti. Aydın, “Nizamettin Albay gidiyoruz' dedi. Valiliğe doğru hareket ettik. Oraya vardıktan sonra halk ile asker arasında münakaşa yaşandı. Halkı sakinleştirmeye çalıştım. 'Ne istiyorsunuz?' dedim. Telefonlarından çıkan haberleri gösterdiler ve 'Yaptığınız yanlış' dediler. Daha sonra ne olduğunu anlamaya çalıştım. Ben de bu durumu rapor etmek üzere Albay Nizamettin Aydın'a bildirmeye çalıştım. Kendisini telefonla aradım, fakat ulaşamadım. Sonra Recep Yarbay'ı aradım. Kendisi de yanımıza gelmişti ve geri dönmemizi söyledi. Askerin geri çekilmesi talimatını verdim. Askeri araçlara bindik. Kışlaya geri döndük" diye konuştu.

“HER ZAMAN DEVLETİMİZİN VE HALKIMIZIN YANINDA OLDUK"
Tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Erkan Tercan emirlerin sıralı amirlerinden aldığını ve 15 Temmuz günü herhangi bir anormal durumun olmadığını söyledi. Valiliğe gittikleri sırada herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadığını anlatan Tercan, sosyal medyadan Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını okuduğunu kaydederek, “Başbakan'ın kalkışma açıklamasını dinledim, tedirgin oldum. Arkadaşlarıma, eğer böyle bir durum varsa (darbe) bunu kesinlikle kabul etmiyorum ve 'buradan gidelim' dedim. Zaten bunu yanımdaki arkadaşlar da duydu. Yanımızdaki askerlere silahlarına takılan kurşunları çıkarmaları yönünde de telkinde bulundum" dedi.

Reklam
Reklam

“HERHANGİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTIM YOKTUR"
“Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiyerarşik yapısı dışında hiçbir grup, kurum ve örgüttün hiyerarşik yapısı içinde bulunmadım" diyen sanık Tercan, “Herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yoktur. Bu yöndeki bütün suçlamaları reddediyorum. ByLock kullanmadım. Bu programı da 15 Temmuz sonrasında öğrendim. 1 dolarım da hiçbir zaman olmadı. Daha Cumhurbaşkanı konuşmamışken geri döndük. Sadece bu durum bile masum olduğumuzun kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ GECESİ SİLAH KULLANMADIK"
İstanbul Valiliği'nde silah kullanılmadığını, provokasyona karsı personel ve halkın sakinleştirildiğini söyleyen sanık Tercan, “ Silahlarımızı vererek polise teslim olduk. İki defa ateş altında kalmamıza rağmen karşılık vermedik. 2 askerimiz yaralandı. Darbeye karşı biri olarak iddiaları kabul etmiyorum. Her zaman devletimizin ve halkımızın yanında olduk, halen tarafım bellidir. 15 Temmuz gecesi silah kullanmadık. Atatürk'ün askeri olarak devletimizin ve halkımızın yanında olduk. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum" dedi. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: