Dha İstanbul- Sariyer'deki Feci Kaza İle İlgili Mahkeme Heyeti Tarafından Keşif Yapıldı

Haber - Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA Sarıyer'de 12 Aralık 2016'da babaannesinin okula götürdüğü 5 yaşındaki Yaren Aluç'a karşıdan karşıya

Haber - Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA
Sarıyer'de 12 Aralık 2016'da babaannesinin okula götürdüğü 5 yaşındaki Yaren Aluç'a karşıdan karşıya geçerken hafriyat kamyonu çaptı. Kaza sonucu Yaren Aluç hayatını kaybetti. Babaanne Hatice Aluç ile diğer torunu Yusuf Emin Aluç ise yaralandı. Kazaya ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde avukatların talebiyle kaza yerinde keşif yapılması kararı verildi. Mahkeme heyeti ve taraf avukatları saat 14.30 sıralarında kazanın meydana geldiği Sarıyer Vatan Caddesi girişine geldi. Mahkeme heyeti burada incelemelerde bulundu. İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri kaza anını gören üç tanık ile sanıklardan Abdullah Derya ve Mehmet Sami Erdoğan'ın ifadesine başvurdu. Tutuklu sanık kamyon şoförü Erdal Yavuz ise kaza yerine keşif için getirilmedi.
Olay yerine mahkeme tarafından çağrılmadığı halde gelen babaanne Hatice Aluç basın mensuplarına kazanın nasıl olduğunu anlattı. Aluç, "Araba geliyordu. Ben de gidiyordum. Ortaladım yolu. Birden hızlandı. Gaza bastı. Birden öyle basında bizi aldı içeri. Elimi kaldırdım. Görmemiş araba yüksek olduğu için. Benim çoluk çocuğumda şoför. Dur diye bağırdılar. Ne yapıyorsun diye bağırdılar. Gördü. Durdurdu arabayı. Yoksa ben de gidiciydim." dedi.
Mahkeme heyeti incelemelerin ardından tutanak yazımından sonra olay yerinden ayrıldı. Davanın bundan sonraki duruşması 13 Haziran'da görülecek.

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü:
----------------
-Olay yeri
-İncelemelerden görüntü
-Fotoğraflara bakmalara
-Hakimin görüntüsü
-Heyetin görüntüsü
-Yaren'in babasının incelemeleri seyretmesi
-Sokağın görüntüsü
-Sokağın yüksek bir yerden çekilmiş görüntüsü
-Babaanne ile röp
-Mahkeme aracının olay yerinden ayrılması

ARŞİV GÖRÜNTÜSÜ
/////////////////
-Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz