DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)Siyanürlü sıvıyla anne ve babasını öldürdü, kardeşleri tedavide ** ŞİZOFRENİ TANISI KONULDU ** 'ÜST SOY AKRABAYI KASTEN ÖLDÜRMEK' SUÇUNDAN TUTUKLANDI İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan'a, sağlık raporu için götürüldüğü hastanede 'şizofreni' tanısı konuldu.

1)Siyanürlü sıvıyla anne ve babasını öldürdü, kardeşleri tedavide

** ŞİZOFRENİ TANISI KONULDU
** 'ÜST SOY AKRABAYI KASTEN ÖLDÜRMEK' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan'a, sağlık raporu için götürüldüğü hastanede 'şizofreni' tanısı konuldu.
İnternet üzerinden ticaret yapan ve yaklaşık 45 bin lira civarında zarar eden Mahmut Can Kalkan'ın, son zamanlarda psikolojik sorunlar yaşadığı, ancak bugüne kadar bir tedavi görmediği bildirildi. Mahmut Can Kalkan'ın önceki akşam akşam içine siyanür koyduğu şerbet yapıp anne ve babasına ikram ettiği, sonrasında "15 dakikanız kaldı, 10 dakikanız kaldı" diyerek öleceklerini söylediği öğrenildi. Anne ve babasının rahatsızlandığın gören kardeşinin şerbetten içmediği belirtildi.
ÇOK SEVİLEN İNSANLARDI
Öte yandan, Kalkan ailesinin akrabaları, hem ailenin hem de çocukların iyi yetiştirilmiş insanlar olduğunu, ekonomik durumlarının da iyi olduğunu, böyle bir olayın yaşanmasına son derece şaşırdıklarını söyledi. Yakınları, Kalkan ailesinin çok sevilen bir aile olduklarını dile getirerek, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
İZMİR'DE CENAZE NAMAZLARI KILINDI
Kalkan çifti için, Bornova ilçesindeki Ali Rıza Güven Camisi'nde, cenaze töreni düzenlendi. İkindide kılınan cenaze namazına, hayatını kaybeden Mehmet Kalkan'ın babası Mahmut Kalkan ve iş arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda akrabaları katıldı. Ayakta güçlükle duran ve uzun süre gözyaşı döken Mahmut Kalkan ve Fransa'dan ağabeyinin cenazesi için gelen Hatice Yılmaz'ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından, cemaat tarafından omuzlanarak araca konulan cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketleri Yozgat'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.
GEÇİCİ GÖRME KAYBI YAŞAYAN EMİR CAN'IN DURUMU İYİ
Öte yandan, geçici görme kaybı yaşayan Emir Can Kalkan'ın (16) sağlık durumunun iyiye gittiği ve görme seviyesinin kademeli olarak yükseldiği ve bu problemin büyük oranda giderildiği bildirildi.
TUTUKLANDI
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, sevk edildiği Nöbetçi Mahkemece tutuklandı. Mahmut Can Kalkan, sevk edildiği mahkemede 'üst soy akrabayı kasten öldürmek', ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------------------------------
- Mehmet Kalkan'ın akrabalarıyla ropörtaj
- Cenazeden görüntü
- Camiiden ve cemaatten görüntü
- Ağlayan Mahmut Kalkan ve Hatice Yılmaz'dan görüntü
- Genel ve detay görüntü
---------------------------------
- Adliyeye sevkedilmesi

Haber: Davut CAN - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

2)ECRİN İÇİN 16 KİLOMETREKARELİK ALAN YENİDEN TARANIYOR
** KADAVRA KÖPEĞİNİN TEPKİSİYLE AĞACIN DİBİNDE KAZI BAŞLATILDI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 9 gün önce evinin önünde oyun oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ı arama çalışmaları sırasında kadavra köpeği 'Abrek', evin yaklaşık 70 metre aşağısındaki bir ağacın dibinde tepki verdi. Savcılık kararı ile küçük kızın gömülü olabileceği şüphesi üzerine alanda gece yarısı kazı çalışması başlatıldı. Bölgede sürdürülen aramalar sırasında akşam saatlerinde AFAD'a ait 'Abrek' isimli kadavra köpeği, küçük kızın kaybolduğu evin yaklaşık 70 metre aşağısında bir ağacın dibinde tepki verdi. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcılığın kararı ile alanda kazı yapılması kararlaştırıldı. Gece yarısı bölgeye gelen jandarma ekipleri kadavra köpeğinin tepki verdiği alanda önce kazma küreklerle ardından ise iş makinesi ile kazıya başladı. Çalışmalar devam ederken, kazı çalışmalarını küçük kızın dedesi Nuri Kurnaz da izledi.
ÇALIŞMALARA SABAHA KADAR ARA VERİLDİ
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 9 gün önce evinin önünde oyun oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ı arama çalışmaları sırasında kadavra köpeği 'Abrek'in tepki verdiği eve 70 metre mesafedeki ağacın çevresinde yapılan kazı çalışmalarına, sabah devam edilmek üzere ara verildi. Saat 22.30 sıralarında kazı yapılacak bölgeye gelen ekipler, Cumhuriyet Savcısının gözetiminde çalışmalara başladı. Saat 01.00'a kadar süren çalışmalardan sonuç alınamadı. Kadavra köpeği Abrek'in bölgede uyarılarını sürdürmesi üzerine karanlık nedeniyle kazı çalışmalarına ara verildi. İş makineleri olay yerinde bırakılarak ekipler sabah kazıya devam etmek üzere bölgeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------------------------------
- Ekiplerin kazı bölgesine gidişi
- Kazı yapılması
- Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak Koçer-Hüseyin KALAY SAMSUN-DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

3)TOKAT'TA OKULA GİTMEK İÇİN EVDEN ÇIKAN SEFA KAYIP

TOKAT'ta, bu sabah okula gitmek için evden çıkan Sefa Barış Susmaz'dan (12) haber alınamadı. Ailenin başvurusu üzerine kayıp çocuğun bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışması başlattı.
Tokat merkeze bağlı Küçükbağlar köyünde oturan Sedat ve Sevil Susmaz çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sefa Barış Susmaz, sabah saatlerinde evden 'Okula gidiyorum' diyerek ayrıldı. Ailesi, Sefa'nın köydeki okula hiç gitmediğini öğrenince çocuklarını bulmak için arama çalışması başlattı. Ancak ailenin yaptığı aramadan sonuç alınamadı. Aile akşam saatlerinde durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekiplerinin köyde başlattığı araştırma üzerine bazı köylülerin çocuğu son olarak Tokat-Pazar yolu yakınlarında gördüğünü söylemesi üzerine bölgede AFAD ekiplerinin de katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------------------
-Bölgeden görüntüler
-Arama çalışmalarından görüntüler

Haber-Kamera: Halil İbrahim YEL/TOKAT (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

4)SONDAJ KUYUSUNA DÜŞÜP ÖLEN 4 YAŞINDAKİ MEHMET TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde, içi su dolu sondaj kuyusuna düşerek boğulan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan 4 yaşındaki Mehmet Saki Kozacı, son yolculuğuna uğurlandı.
Olay, önceki sabah saatlerinde, Kırkağaç Ovası'ndaki Ova Camii Mevkii'nde meydana geldi. Süleyman Kozacı (39), eşi Ayşe Kozacı (38) ile birlikte bahçede çalışırken; çiftin çocuğu Mehmet Saki Kozacı (4) ise çevrede oynamaya başladı. Bir süre sonra gözden kaybolan çocuğu merak eden çift, çevreyi aradı. Mehmet Saki Kozacı, Kozacı ailesinin bahçeyi sulamak için kullandığı, içi su dolu ve ağzı açık olan sondaj kuyusunda bulundu. Kendi imkanlarıyla çocuklarını kuyudan çıkartan çift, traktörle hastaneye götürmek için yola çıktı. Bu sırada sağlık ekiplerine durumu bildiren baba, yolda çocuğunu sağlık ekiplerine teslim etti. Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne götürülen, durnan kalbi çalıştırılan Mehmet Saki Kozacı, bir süre sonra yaşamını yitirdi. Mehmet Saki Kozacı'nın cesedi daha sonra otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam

TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsinin ardından, ailesi tarafından cenazesi teslim alınan Mehmet Saki Kozacı'nın minik bedeni, Kırkağaç ilçesine getirildi. Evinin önünde bir süre bekletilen cenaze helallik alınmasının ve dua edilmesinin ardından omuzlara alınarak Muradiye Camisi'ne getirildi. Kırkağaç Belediye Başkanı AK Partili Yaşar İsmail Gedüz'ün de aralarında yer aldığı çok sayıda kişi cenaze namazına katıldı. Baba Süleyman Kozacı, musalla taşına konulan oğlunun cenazesinin başından ayrılmadı. Mehmet Saki Kozacı'nın cenazesi, ikindide kılınan namaz sonrası Kırkağaç İlçe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
----------------------------
- Kozacı ailesinin evinden görüntü
- Cenazenin omuzlar üzerinde camiye getirilmesi
- Cenaze namazından görüntü
- Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cemil SEVAL- Erdinç ALKAN / MANİSA, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

5))ATV ARACI İLE UÇURUMA YUVARLANARAK ÖLEN GENÇ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

BURSA'nın Kestel ilçesinde, önceki akşam ATV aracıyla 40 metrelik uçurumdan yuvarlanarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Görkem Sarıkaya, gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Bursa'nın Kestel ilçesi Şevketiye Mahallesi'nde önceki akşam saatlerinde 7 kişilik arkadaş grubu, iftar yapmak üzere Şevketiye Mesire alanına geldi. Burada iftarlarını yapan gençler, daha sonra ATV ile gezintiye çıktı. Mustafa Parmak yönetimindeki ATV, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle 40 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Kısa sürede bölgeye gelen AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma, AKUT ve İtfaiye ekipleri, kurdukları halatlı sistemle uçuruma indi. ATV'de bulunan Görkem Sarıkaya, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, yaralanan sürücü Mustafa Parmak ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Kazada yaşamını yitiren Görkem Sarıkaya'nın, cenaze namazı dün ikinde namazı öncesi Gemlik Asım Kocabıyık Camii'nde kılındı. Cenazeye Sarıkaya'nın ailesi, arkadaşları, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir ve yüzlerce Gemlikli katıldı. Baba Metin Sarıkaya'nın ayakta durmakta güçlük çektiği ve talihsiz kızının tabutuna sarılarak göz yaşı döktüğü görüldü. Sarıkaya'nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Gemlik Belediye Mezarlığı'na defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------------
-Cenazeden detaylar
-Babadan görüntüler
-Yakınlarından görüntüler

Haber:Berktuğ ÖNCÜ - Kamera: Feyzi SARIKAYA/BURSA,(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

5)OTOMOBİLİNDE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN İMAM ÖLDÜ, EŞİ VE ÇOCUKLARI YARA ALMADAN KURTULDU

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde, tarlasından erik toplamaktan dönen imam İbrahim Halil Polat (35) ile eşi ve 2 çocuğunun bulunduğu otomobile piyade tüfeği ile ateş açıldı. Saldırıda Polat, vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirirken, anne ve 2 çocuğu ise yara almadan kurtuldu. Olay, öğleden sonra ilçeye bağlı Mezra Mahallesi'nde meydana geldi. Gaziantep Oğuzeli ilçesinde cami imamlığı yapan İbrahim Halil Polat, iddiaya göre kendisine ait tarladan erik toplayarak eşi ve 2 çocuğu ile birlikte bindiği otomobille dönüşe geçti. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler piyade tüfekleri ile otomobile ateş açtı. Silah seslerini duyanların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü koltuğunda bulunan Polat’ın vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdiğini belirledi. Saldırıda otomobilde bulunan Polat’ın eşi ve 2 çocuğunun yara almadığı öğrenildi. Polat’ın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Saldırının meydana geldiği bölgede geniş güvenlik önlemi alan jandarma, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------------------------------
- Olay yerinde önlem alan jandarma ekipleri
- Kurşunlanan otomobil
- Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:-ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

6)AKRABALARIN ARAZİ KAVGASINDA KAN AKTI: 1’İ AĞIR 3 YARALI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle aile arasında çıkan kavgada 2 kişi av tüfeğinden çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu, 1 kişi de tırpan darbesiyle yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Köseler Mahallesi Cami Sokak’ta meydana geldi. İsmail Ceylan (67), evinin önüne gelen kardeşinin eşi Fatma Ceylan (53) ile oğlu Muzaffer Ceylan (22) ile arazi yüzünden tartıştı. İsmail Ceylan’ın eşi Havvagül Celan’ın da (65) karıştığı tartışma kısa sürede kavgaya döndü. Havvagül Ceylan, başına aldığı tırpan darbesi ile yaralanınca, İsmail Ceylan ikinci kattaki evine çıkarak pencereden yeğeni Muzaffer Ceylan ile yengesi Fatma Ceylan’a av tüfeğiyle ateş etti. Fatma ve Muzaffer Ceylan, vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandı. Özel hastaneye kaldırılan yaralılardan Muzaffer Ceylan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Başına aldığı tırpan darbesiyle yaralanan Havvagül Ceylan’ın da başka bir hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Gözaltına alınan İsmail Ceylan, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------------------------
-Olay yeri
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması
-Polislerin vatandaşlarla konuşması
-Detaylar

Süre: (3: 04) Boyut: (566 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

7)POLİSTEN KAÇAN ŞÜPHELİ ÇOCUK, ÜÇÜNCÜ KATTAN DÜŞTÜ

MANİSA’da devriye gezen polisler, atıl durumdaki eski ilahiyat fakültesinden hırsızlık yapmak istedikleri iddia edilen şüphelileri fark etti. Polislerden kaçmaya çalışan şüphelilerden M.D. (13) üçüncü kattan düşerek ağır yaralandı.
Olay, saat 22.00 sıralarında Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Şehitler Mahallesi Turgutlu Caddesinde meydana geldi. Devriye gezen polis ekipleri, atıl durumda bulanan eski ilahiyat fakültesi binasında hırsızlık yapmak isteyen 3 kişiyi fark etti. Polisi görünce kaçan şüphelilerden M.D. üçüncü kattan düşerek ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı çocuk, daha sonra ambulansla Manisa Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. Çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Çevrede yapılan aramada diğer 2 şüpheliyi de yakalayan polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
--------------------------------
-Olay yerinde polis ekiplerinin çalışması
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cemil SEVAL/MANİSA,(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

8)ELEKTRİK DİREĞİNDE AKIMA KAPILAN İŞÇİ YARALANDI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, çıktığı elektrik direğinde akıma kapılan işçi Şenol Likoğlu (35), 2 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaralandı.
Olay, saat 15.30 sıralarında Bağlık Mahallesi 1 No’lu Çamlık Sokak üzerinde meydana geldi. İnşaat işçisi Şenol Likoğlu, şantiyenin yanında bulunan elektrik direğine çıktı. Şenol Likoğlu, 2 metre yükseklikte şantiyenin elektrik kablolarını onarmaya çalıştığı sırada akıma kapıldı. Beton zemine düşen Likoğlu, yaralandı. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri, Likoğlu’na müdahalede bulundu. Likoğlu, ambulansla özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------
-Yaralıya sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi
-Ambulansa alınması
-Elektrik direğindeki kablolar
-Elektrik direği
-Ambulansın olay yerinden ayrılması

Süre: (1:48) Boyut: (332 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EEĞLİ(Zonguldak),(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

9)ANTALYA'DA GAZETECİYE SOPALI SALDIRI

ANTALYA'da, yerel bir gazetede çalışan gazeteci İdris Özyol, gazetenin önünde 3 kişinin sopalı saldırısına uğrayarak yaralandı.
Olay, saat 18. 00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi'nde meydana geldi. Antalya'da yerel yayın yapan Akdeniz'de Yeni Yüzyıl gazetesi köşe yazarı İdris Özyol, akşam saatlerinde gazeteden çıktığı sırada 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Özyol'u uzun süre sopalarla döven şüpheliler, olay yerinden koşarak uzaklaştı. Aldığı darbelerle yüzünden ve sol kolundan yaralanan Özyol için çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. İdris Özyol, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Özyol, tedavisinin tamamlanmasının ardından polis merkezine giderek ifade verdi, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Polis merkezindeki işlemlerinin ardından açıklama yapan Özyol, bir süredir telefonda tehdit edildiğini ileri sürdü. Kendisinin bir siyasetçi tarafından tehdit edildiğini ve bu kişinin adını polise verdiğini belirten Özyol, "Saldırganları bu siyasetçinin azmettirdiğini düşünüyorum. Sanrım bu saldırı bir gözdağıydı. Gazetecinin yazdığı yazının karşılığı yazıdır, eşkıyalık yapmanın bir anlamı yok. Bunun adı siyaset değil haydutluktur" dedi.

CHP Milletvekili Aydın Özer ve CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve bir grup gazeteci de İdris Özyol'u ziyaret ederek saldırıyı kınadı.

Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
- İdris Özyol açıklama yapması

Haber- Kamera: Semih ERSÖZLER/ANTALYA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

10)OTOMOBİLİYLE SEYİR HALİNDEYKEN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN GECE KULÜBÜ SAHİBİ YARALANDI

BURSA'da, gece kulübü sahibi Ali C. (40), otomobiliyle seyir halindeyken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğrayarak vücuduna isabet eden 4 kurşunla ağır yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 16 ADP 659 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Ali C.'nin aracının önü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Şüpheli ya da şüpheliler tabanca ile Ali C.'nin otomobiline ateş açarak olay yerinden plakasız bir otomobil ile kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, vücuduna isabet eden 4 kurşunla ağır yaralanan Ali C.'yi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırdı. Polis ekipleri ise olay yerinde yaptığı incelemede çok sayıda boş kovan ele geçirdi. Ali C.'nin gece kulübü işettiği öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------
-Kurşunlanan araçtan detaylar
-Hastaneden detaylar
-Olay yeri inceleme ekiplerinden detaylar
-Genel detaylar

Süre: 01.36 Boyut: 180 MB

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN - Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

11)ORDU'DA HEYELAN; 3 EV ÇÖKTÜ, MAHALLELİ EVLERİNİ BOŞALTIYOR

ORDU'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce meydana gelen ve riskli olduğu gerekçesiyle 17 binanın tahliye edildiği Sağlık Mahallesi'nde bu akşam saatlerinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce boşaltılan iki katlı üç ev yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde kalanlar, meydana gelen yeni heyelanla birlikte korku ve panik yaşayarak evlerini boşaltmaya başladı.

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 3 ay önce heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle binaların duvarlarında çatlaklar, tarım arazilerinde de yarıklar oluştu. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri mahallede teknik ekip inceleme yaptı. AFAD ekiplerinin incelemesinde mahalle zemininde kayma tespit edildi. Bunun üzerine 26 evin bulunduğu mahallede 17 bina tahliye edildi. Yakınlarının yanına yerleşen mahalle sakinlerine ise kira yardımı yapıldı.

YENİ HEYELANDA BOŞALTILAN ÜÇ EV YIKILDI

Heyelandan boşaltılan evlerin yıkımı için karar alınırken, bu akşam saatlerinde mahallede yeniden heyelan meydana geldi. Heyelanda daha önce boşaltılan evlerdeki çatlaklar artarken, boşaltılan üç ev kendiliğinden yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde kalanlar ise yaşadıkları korku ve panik nedeniyle evlerini boşaltmaya başladı. Eşyalarını tahliye eden vatandaşlar mahalleden ayrılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------
-Heyelandan yıkılan evlerden görüntü
-Heyelan bölgesinden görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Eşya taşıyan vatandaşlardan gece görüntüsü
-Hayvanlarını taşıyan vatandaşlardan gece görüntüsü
-Diğer detaylar

Haber: Nedim KOVAN Kamera: Yavuz ŞEN-ORDU-DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

12)4 KATLI BİNADAKİ YANGINDA MAHSUR KALAN 20 KİŞİYİ, İTFAİYE KURTARDI

Bursa'da 4 katlı bir apartmandaki yangında binayı kaplayan duman nedeni ile mahsur kalan 20 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Çıkan yangında dumandan etkilenen 6'sı çocuk olmak üzere 14 kişi hastaneye kaldırıldı.

İnegöl İlçesi Mahmudiye Mahallesi Gözde sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanın zemin katında oturan Suriye uyruklu Muhammad Hakki Cabbar'ın (45) evinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan dumanı fark eden mahalleli, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binayı kaplayan duman nedeni ile apartmanda mahsur kalan 20 kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen 6'sı çocuk 14 kişi sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yarım saatlik çalışmanın ardından alevleri kontrol altına alırken, polis yangının çıkış sebebini tespit etmek için inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------------
- Olay yerinden görüntüler
- Hastaneye getirilen yaralılardan görüntüler
- İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntüler
- Sokağa dökülen mahalleliden görüntüler
- Detaylar

Süre: 03.00 Boyut: 336 MB
Haber - Kamera : Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

13)MİDİBÜSÜN FRENİ BOŞALDI, 11 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ: 6 YARALI

İZMİT'te, yüzde 18 eğime sahip Gazanfer Bilge Bulvarı'ndan inmeye çalışan midibüsün freni boşaldı. Kontrolden çıkan midibüs 10 araca çarptıktan sonra durabildi, 6 kişi yaralandı.

Kaza İzmit Cedit Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yüzde 18 eğime sahip olan bulvara iniş yönünde girmesi yasak olmasına rağmen yola giren Metin Yıldırım yönetimindeki 41 P 4263 plakalı midibüsün freni boşaldı. Bir anda sürücüsünün kontrolden çıkan midibüs, önünde seyreden 41 FR 889, 41 DN 203, 33 BZS 62, 41 EF 014, 34 AGA 023, 41 AS 350 ve 41 T 0470 plakalı otomobillere çarptı. Araçların birbirine girmesinin ardından arkadan gelen ve duramayan 54 SG 417 ve 06 DJ 562 plakalı otomobiller ile 02 KP 118 plakalı kamyonet de midibüse çarparak kazaya karıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve acil sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye erleri bazı araçlarda sıkışan kişiler bulundukları yerden çıkartırken, sağlık ekipleri de araçlarından kendi imkanları ile çıkan kişileri kontrol etti. Kazada araçlarda bulunan 6 kişinin yaralandığı belirlenirken, hafif yaralı çok sayıda kişi de olay yerinde ayakta tedavi edildi.

Kaza nedeniyle Gazanfer Bilge Bulvarı'nın iniş yönü yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. Kazaya karışan araçların çekiciler ile olay yerinden kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------------------
- Olay yerinden görüntüler
- Yaralılardan görüntü
- Kazaya karışan araçların görüntüleri
- Ekiplerin çalışmaları
- Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

14)OTOMOBİLİN KAPUTUNDA YOLCULUK EDEN KİŞİ, DÜŞEREK AĞIR YARALANDI

KARAMAN'da, otomobilin kaputunun üzerinde yolculuk yapan Dalyan A., sürücünün aniden fren yapması sonucu düşerek, başına yere çarpması sonucu ağır yaralandı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Yunus Kent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarında meydana geldi. İddiaya göre Dalyan A, arkadaşı Enes Z. (19) yönetimindeki 70 AL 826 plakalı otomobilin kaputunun üzerine oturarak seyahat etmeye başladı. Enes Z., Alparslan Türkeş Bulvarı'nda ani fren yaparak otomobili durdurdu. Dalyan A. da kaputun üzerinden fırlayıp düştü. Başını yere çarparak ağır yaralanan Dalyan A., ihbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 108 TL ceza kesilen sürücü Enes Z., ifadesi alınmak üzere de polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------
-Olay yerinden detay
- Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
========================================
15)SURİYELİ AŞİRET LİDERLERİ ŞANLIURFA'DA ŞUBE AÇTI: TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ

ŞANLIURFA'da, Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi'nın şubesi düzenlenen törenle açıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp, yaklaşık 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini belirterek, teröristlere nefes aldırmayacaklarını söyledi.

Suriyeli 200 aşiretin birleşerek kurduğu Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Şubesi İmambakır Mahallesi'nde açılışı gerçekleşti. Şube binasında düzenlenen törene, çok sayıda Arap, Türkmen ve Kürt aşiret ile kabilelerin liderleri, kanaat önderleri katıldı. Şubenin açılışında konuşan Meclisin Başkanı Başkanı Rami El Saleh, Suriyeliler olarak birlik ve beraberliklerini göstermek amacıyla Şanlıurfa'da bu şubeyi açtıklarını söyledi. Suriye'de terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin işgal ettiği bölgelerde insanları öldürmeye devam ettiğini belirten Saleh, "Terör örgütü elindeki bölgelerde yakınlarımızı katlediyor. Çok yakın bir zamanda 9 kişiyi öldürdüler. Biz Suriyeli Arap, Türk, Kürt aşiretleri, kabileleri olarak terör örgütünün karşısındayız, onları kabul etmiyoruz. İşgal ettikleri yerlerde onları bırakmayacağız." dedi. Suriye'de tek bir örgüt üyesini bile kabul etmeyeceklerini kaydeden Saleh, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp ise Suriyede yaklaşık 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini söyledi. Hep birlikte terör örgütüne mesaj vermeyi amaçladıklarını ifade eden Eyüp, şunları şöyledi:

"Suriyedeki terör örgütlerine karşı Türkiye'den çok büyük destek alıyoruz. Şu ana kadar Azez'te Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da ofis açtık, yakında Kilis'te de açacağız. Meclisimizde Kürt, Türk, Arap, Hıristiyan, Yezidi, Alevi'si var, hepimiz bir aradayız ve orada teröristlere nefes aldırmayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından çoğunluğu Suriyelilerden oluşan kalabalık grup Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Şubesi'ni gezerek yetkilileri tebrik etti. Ardından Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi üyeleri, yapılan duaların ardından topluca iftarlarını açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------------
- Toplantıya katılan Suriyeliler
- Suriye aşiret mensuplarının bir araya gelmesi
- Toplantıya katılan aşiret liderleri
- Suriye Kabileler Aşiret Meclis Başkanının konuşması
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

16)KANSERLE MÜCADELE DERNEĞİ BAŞKANINI ŞAŞIRTAN DAVA

DİYARBAKIR'da kimlikleri belirsiz kişiler, iddiaya göre ismini kullandıkları Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği'nin başkanı Şükrü Abay'a dergi satmak istedi. Dolandırılacağını düşünüp kendisine dergi satmak isteyenlerle tartışan Abay, şikayetçi olmak için gittiği polis merkezinde aynı kişilerin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendi. Abay, önceki gün cep telefonuna gelen mesajla girdiği e-devlet uygulamasında hakkında 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldığını görünce şoke oldu.

Kimlikleri belirsiz 3 kişi, iddiaya göre 3 ay önce Şanlıurfa karayolunda üst geçitte yürürken durdurdukları Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay'a kanserli hastalar yararına hazırladıkları dergiyi satmak istedi. Dernek başkanı Abay'ın sorular yönelttiği kişiler, iddiaya göre, Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği adına kanserli hastalar için bağış adı altında dergi sattıklarını söyledi. Abay'ın, söz konusu derneğin başkanı olduğunu söylemesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından bu kişiler hakkında şikayetçi olmak üzere polis merkezine giden Abay, aynı kişilerin, kendisi hakkında 'hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğunu öğrendi.

DAVAYI CEP TELEFONUNA GELEN MESAJLA ÖĞRENDİ

Şükrü Abay'ın cep telefonuna önceki gün "Sayın Şükrü Abay, Diyarbakır 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2019/364 sayılı dosyasında 08.10.2019 09.35'te duruşmanız vardır. Gelmediğini takdirde zorla getiri.." yazılı kısa mesaj geldi. Gelen mesajla girdiği e-devlet uygulamasında hakkında 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını ve 08.10.2019 tarihinde duruşması olduğunu gören Abay, şoke oldu. Avukatıyla görüşen Abay, yaptığı araştırmayla 3 ay önce kendisine dergi satmaya çalışan kişilerin şikayetiyle hakkında 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldığını anladı.

'GÜNDE 300- 800 LİRA KAZANIYORLAR'

Dergi veya gazete satarak kanserli hastalara bağış toplayanların günde 800 liraya kadar kazanç sağladığını savunan Şükrü Abay, "1,5 yıldan beri bu 'dergiciler' denilen insanlar bize çok acılar çektiriyor. Diyarbakır’da halk arasında 'çeteler' bile diyorlar. Son günlerde iyice arttılar ve biz de 'çete' olarak tanımlıyoruz artık. Bunlar 30- 40 kişilik gruplar ve eğitim alıyorlar. Acının olduğu her alana gidip oralarda 'Kanserle Mücadele Derneği'nden geliyoruz' diyorlar. Polisle de muhatap olduklarında ise 'Biz bağış toplamıyoruz, dergi satıyoruz' diyorlar. Günde 300- 400, bazen de 800 lira kadar para kazanıyorlar" dedi.

'DERNEĞİMİZİN ADIN KULLANANLAR, ŞİKAYETÇİ OLDU'

Derneğin adını kullanarak haksız kazanç elde edenlerin kendisinden duruma tepki gösterdiği için 'hakaret' iddiasıyla şikayetçi olduklarını anlatan Abay, şunları söyledi:

"Bundan birkaç ay önce, evimden çıkıp derneğe geldiğim sırada, bir üst geçidin üzerinde bunlarla karşılaştım. 2 erkek ve 1 kadından oluşan 3 kişi önümü keserek dergilerden satın alıp almayacaklarımı sordular. Ben de kendilerine ne için olduğunu sordum. Bana Kanserle Mücadele Derneği adı altında bağış için dergi satılarını söylediler. Derneğin yerini sordum. Bana 'Alt tarafı bir dergi alacaksın, 10 tane soru sordun' dediler. Ben de kendilerine tepki gösterdim. 'Siz hiç hayatınızda kanserli bir hasta tanıdınız mı? Sizde Allah korkusu yok mu?' dedim. Böyle hastalar üzerinden rant sağlayamayacaklarını söyledim. Onları şikayet edeceğimi söyledikten sonra, benden önce gidip karakola kendilerine hakaret ettiğim iddiasıyla hakkımda şikayetçi oldular. Ben de onlardan şikayetçi oldum. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Mahkeme, ya 'Çeteciliğe devam' diyecek, ya da buna bir 'dur' diyecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
- Dernek binasından detaylar
- Dernek başkanı Şükrü Abay konuşması
- Akciğer kanseri hastası Hasan Alioğlu konuşması
- Dernekten detaylar
- Genel ve detay görüntüler

Haber-kamera: Mesut BUDRAÇ/DİYARBAKIR,(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

17)ENGELLİ GENÇLERİN ASKER KINASINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

MUĞLA’da 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençler için asker kınası etkinliği düzenlendi. Statü gereği askerlik yapamayan engellilere düzenlenen eğlencede duygusal anlar yaşandı. Çocuklarını, omuzlarında ay-yıldız işlemeli tülbentler ve ellerinde kınaları ile gören aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’deki Öğretmenevi’nde 'Engelliler Haftası' kapsamında asker kınası etkinliği düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, amaçlarının engelli bireylerin kendilerine güven duygularını pekiştirerek, toplumla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Programda hem aileler bir araya geliyor hem de çocuklarımız güzel bir gece geçiriyor. Bu tür programlarla engellileri topluma kazandırmayı amaçlıyoruzö dedi.

Konuşmaların ardından 1 gün askerlik yapacak 31 engellinin kınaları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, Menteşe Belediye Başkanı CHP’li Bahattin Gümüş, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ile Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü tarafından yakıldı.

Kınaları yakılan ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençlerin, protokol üyeleri ile birlikte Harmandalı zeybeği oynaması büyük alkış aldı. Çocuklarını, omuzlarında ay-yıldız işlemeli tülbentler ve ellerinde kınaları ile gören aileleri gözyaşlarını tutamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
---------------------------------
-Engelli gençlere kına yakılmasından genel ve detay görüntüler
-Engelli gençlerin kına yakılmasının ardından canlı müzik eşliğinde oynamaları
-Engelli gençlerin, protokol üyeleri birlikte harmandalı zeybeği oynaması

Haber - Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

18)MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

DENİZLİ'de, 15 Mayıs 1919'da Yunanlar'ın İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadelenin 100. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen kortej yürüyüşünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla ve mehter takımı eşliğinde coşkuyla yürüdü.

Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra vatandaşları bir araya toplaması ve Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüyüp, milli mücadelenin ilk ateşini yakmasının 100. yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihinin tekrar yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü programında, ilk olarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Törenin ardından yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla yürüyüşe geçildi. Vatandaşlar, 100 yıl önce olduğu gibi Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden geçerek Bayramyeri Meydanı'na ulaştı. Ellerinde bayraklarla yürüyen vatandaşlara mehteran takımı da eşlik etti. Bayramyeri Meydanı'nda kurulan kutlama alanında ise şiirler okundu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kutlama programında yaptığı konuşmada, 15 Mayıs 1919'da Denizli'de milli mücadelenin ateşinin yakıldığını belirtti. Milli mücadelede canını kanını bu topraklara feda etmiş bir neslin torunları olduklarını ifade eden Zolan, "Müftü Ahmet Hulusi Efendi, vatandaşları bir araya toplayıp 'Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz' diyerek milli mücadele ruhunun en büyük ateşleyicisi olmuştur. Denizli ecdadımız tarafından yurt edildikten sonra, kentimize düşman postalı değmemiştir. Bu yüzden Denizli'nin kurtuluş günü yoktur. Memleketimize düşman postalı değmemesini sağlayanlar ise Ahmet Hulusi Efendi ve 15 Mayıs 1919'da onunla birlikte olan ecdadımızın sayesindedir" diye konuştu. Başkan Zolan'ın Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da verdiği fetfayı okumasının ardından program sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
--------------------------------
-Yürüyüşten detaylar
-Mehter takımından detaylar
-Halkoyunları ekibinin gösterisinden detay
-Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

19)OKUL BAHÇESİNE 100 METREKARELİK SERA KURULDU

KARABÜK'te, Sevgibağı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu bahçesine 100 metrekarelik süs bitkisi serası kuruldu. Özel öğrenciler tarafından yetiştirilecek süs bitkileri pazarlamaya hazır hale getirilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Toprağa özel sevgi' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Sevgibağı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu bahçesine okulda açılacak olan tarım atölyesinin uygulama derslerinin yapılması amacıyla süs bitkilerinin yetiştirileceği 100 metrekarelik sera kuruldu. Proje ile özel öğrencilerin kentteki tarımsal faaliyetlerine katkıda bulunmasını sağlamak, öğrencilerde bitki sevgisini geliştirmek, öğrencilerin çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamak, öğrencilerin mesleki anlamda beceri kazanmalarına yardımcı olmak, hafif düzey engelli öğrencilere istihdam alanı yaratmak toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmak ve kamu kurumları arasında işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Okulun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Fuat Gürel, "Bu proje, bütün projelerin içerisinde en anlamlı olanı diye düşünüyorum. Çünkü bu sadece bir proje değil, sadece bir konu ön plana çıkarılmamış. Aynı zamanda engelli kardeşlerimiz, çocuklarımızla da alakalı bir proje. Toplumumuzun en değerli, özel kesimiyle ilişkilendirilmiş ve onları toplumsal hayata kazandırmak ve ön plana çıkarmak, onları sosyalleştirmek adına çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, "Çocuklarımız bu serada toprakla uğraşacak, kendi elleriyle diktikleri bitkileri o masum sevgileriyle büyütecek belki de onları satışa sunacak, yeni çiçeklere yer açacaklardır" diye konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ise "Okulumuzda tarım atölyesi kurulup, tarım öğretmeni tahsis edileceği döneme kadar her türlü teknik bilgi desteği il müdürlüğümüzün teknik elemanları tarafından verilecektir. Başlangıçta üretimi ve çoğaltılması gayet kolay olan kaktüs ve sukulent türü bitkilerin özel öğrencilerimiz tarafından tanınması ve yetiştirilmesi sağlanacaktır. Okuldaki diğer ahşap ve el sanatları atölyeleriyle koordineli çalışılarak bu atölyelerde yine özel eğitim öğrencileri tarafından üretilecek olan saksı ve süslemeleriyle yetiştirilen bitkiler pazarlamaya hazır hale getirilecektir. Öğrencilerimizin zamanla diğer tarımsal faaliyetlerde de görev almaları sağlanacaktır. İş ve meslek hayatına atılmalarında ve başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını devam ettirebilmelerinde tarımsal üretimde rol alan özel öğrencilerimizin topluma ayrı bir değer katacağı düşünce ve umudundayız" dedi.

Konuşmaların ardından sera açılışını Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, öğrenciler ile birlikte gerçekleştirdi. Sera içinde öğrencilerle çiçek diken Vali Gürel'e minik öğrenciler kendi diktikleri çiçeği hediye etti. Vali Gürel yine özel öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve el işi sanatlarının yer aldığı sergiyi gezip buradan alışveriş yaptı. Daha sonra özel çocukların gösteri ve yarışmaları gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------
-Seradan detay görüntü
-Fuat Gürel'in konuşması
-Fatih Vargeloğlu'nun konuşması
-Çetin Ayvalık?ın konuşması
-Kurdela kesimi
-Çiçek dikimi, dikilen çiçeğin Vali Gürel'e hediye edilmesi
-Resim ve el sanatları sergisinin gezilmesi
-Gösteri ve oyunlar

Süre:(06.09) Boyutu:(682 MB.)

Haber-Kamera:Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

TEBRİK ÇİÇEKLERİ SATILDI, ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE ALINDI

BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan'a 31 Mart seçimlerinin ardından tebrik amacıyla gönderilen çiçeklerin satışından elde edilen gelirlere engelliler için akülü araç ve tekerlekli sandalye alındı. 9 akülü araç, 4 tekerlekli sandalye ve 3 tekerlekli 1 bisiklet, engelli vatandaşlara teslim edildi.

Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, engelli vatandaşlar ve engelli aileleri katıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, amaçlarının Bolu’daki tüm engelli vatandaşların rahat hareket edebilmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Başkan seçildikten sonra bize bir sürü çiçek geldi. Biz de dedik ki; biz bu çiçekleri ihale ile satalım, elde ettiğimiz para ile de engelli kardeşlerimiz, yurttaşlarımız için akülü araç alalım dedik. Engelliler Haftası olması sebebiyle 14 tane aracı sizlere hediye edelim dedik. Bu noktada bir miktar daha kaynağımız var, onlarla ilgili önümüzdeki günlerde yeni akülü araçlar da gelecek. Amacımız Bolu’daki bütün ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin rahat hareket edebilmeleri için bu akülü araçları temin etmeye çalışmak. Akülü aracı temin etmek yetmiyor, bunlarla ilgili bir akü doldurma problemi var. Aküsü bitiyor. Onla ilgili de ne yapabiliriz diye çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra 9 akülü araç, 4 tekerlekli sandalye ve 3 tekerlekli 1 bisiklet, Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisi'nde düzenlenen törenle engelli vatandaşlara teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
-Engelli vatandaşlara sandalyelerinin verilmesi
-Tanju Özcan'ın konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ