DHA YURT BÜLTENİ - 1

  Dalaman'da orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor  BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINDA Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün sabah saatlerinde bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Dalaman'da orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor
BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün sabah saatlerinde bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Pakdemirli, yangının yaklaşık 350 hektarlık bir alanda etkili olduğunu,
belirterek," Sabah saatlerinde ekiplerimizin çalışmasıyla yangın tamamen kontrol altına alındı" dedi.
Muğla'nın Dalaman ilçesi Karacaağaç Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaşan orman yangınına 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle gece boyunca müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 13 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle faaliyette olmayan bir butik otel tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına katılan bir arazöz yanarken, bazı iş makineleri de zarar gördü.
Muğla Valisi Esengül Civelek oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yönetti. Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de Kayadibi ve Taşlıca mahallelerine yaşayan vatandaşları anons yaparak uyardı. Yapılan çalışma sonucunda, her iki mahalledeki 34 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın, saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı.
Muğla'nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye başlandı. Karacaağaç Mahallesi'nde başlayan yangın komşu Kayadibi ve Taşlıca mahallelerine de sıçradı. Alevler, Kayadibi Mahallesi sınırları içerisindeki 2 eve zarar verdi.
Dalaman'ın Karaağaç Mahallesi'nin Kötürüm Mevkii'ndeki kızılçam ağaçları bulunan ormanlık bölgede, dün saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 8 helikopter, 32 arazöz, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile havadan ve karadan söndürme çalışmalarına başladı. Söndürme çalışmalarına havadan ve karadan başlandı.
ALEVLER YERLEŞİM YERİNİ TEHDİT ETTİ
Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Karaağaç Mahallesi yakınında başlayan yangında alevlerin, 530 nüfuslu komşu Kayadibi Mahallesi'ne doğru ilerlemesi, tedirginlik yarattı. Mahalledeki bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı. İzmir, Denizli ve Antalya'dan takviye olarak gönderilen helikopterlerin de gelmesiyle alevlere havadan ve karadan müdahale devam etti.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPTI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yangın ile ilgili dün gece saatlerinde açıklama yapıldı. Açıklamada yangının bölgedeki sıcaklık ve rüzgar gibi etkiler nedeniyle büyüdüğü kaydedildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Muğla ili Dalaman ilçesi yakınlarında bugün (dün) saat 15.10’da orman yangını meydana gelmiştir. İlk andan itibaren ivedilikle harekete geçen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki Orman Yangınları ile Mücadele ekipleri; Dalaman ilçesi Karaağaç mevkii Kızılçam Koru Ormanlarının bulunduğu alandaki yangına 13 dakika gibi kısa bir sürede ilk müdahaleyi gerçekleştirmiştir. Saat 15:23'te başlayan söndürme çalışmaları devam etmekte olup; yangın çıkış saati itibari ile sıcaklık 37 C, nem oranı yüzde 18 ve rüzgarın Batıdan 40 km’nin üzerinde esmesi gibi olumsuz şartlar nedeniyle yangın kısa sürede büyüme eğilimi göstermiştir. Yangına 2 Yönetim Helikopteri, 13 Su Atar Helikopter, 74 Arazöz, 6 Dozer sevk edilmiş olup; 350 personelin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürmektedir. Kayadibi Mahallesi ve Bölgedeki seralar tedbir amaçlı boşaltılmıştır."
ALEVLER İKİ EVE ZARAR VERDİ
Muğla'nın Dalaman ilçesi Karacaağaç Mahallesi'nde başlayan yangın komşu Kayadibi ve Taşlıca mahallelerine de sıçradı. Alevler, Kayadibi Mahallesi sınırları içerisindeki 2 eve zarar verdi. Jandarma ve Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan anonslar ile alevlerin tehdit ettiği Kayadibi ve Taşlıca mahallelerindeki evler boşaltıldı. Köylüler, taşıyabildikleri eşyalarını traktörlerine ve kamyonetlerine yükleyerek uzaklaştırdı. Bazı köylüler de ahır ve ağıllarındaki hayvanlarını daha güvenli bir bölgeye götürdü.
BARINAKTAKİ HAYVANLAR İÇİN SEFERBER OLUNDU
Göcek Doğa ve Hayvan Dostları Derneği'ne ait hayvan barınağındaki 250 kedi ve köpek de alevlerin bölgeye ulaşma ihtimaline karşı tedbir amacıyla tahliye edildi. Bölgede yerleşik yaşayan yabancı uyuruklular da barınaktaki hayvanların nakledilmesi için seferber oldu. Hayvanseverler tarafından kafeslere konulan kedi ve köpekler, güvenli bölgeye götürülmek üzere barınaktan tahliye edildi. Barınak görevlisi Sina Karadağ, "Alevler bulunduğumuz yere doğru yaklaşıyor. Bu hayvanları kurtarmamız gerekiyor. Gelen herkes yardımcı oluyor. 250 hayvan bulunuyor. Hasta olanları öncelikli olarak gönderiyoruz. Sağlıklı olanları yangından kaçsınlar diye bırakacağız" dedi.
HELİKOPTERLER BÖLGEDEN AYRILDI
Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekilen yangına gündüz 2'si yönetim, 13'ü de su atan olmak üzere toplam 15 helikopter, 74 arazöz, 6 dozer, 350 personel ile müdahale edildi. Havanın kararmasıyla birlikte helikoterlerin çalışmasına son verildi. Söndürme çalışmaları karadan devam ederken, köylüler de su tankerleri, ev ve tarlarındaki çeşmelerden hortumlarla su sıkarak çalışmalara destek veriyor. Muğla Valisi Esengül Civelek, CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AK Partili Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş da bölgeye gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Muğla'nın Dalaman ilçesinde, dün başlayan ve 300 hektarlık alanda etkili olan orman yangınının çıkış nedeninin belirlenmesi için Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca 20 kişilik özel ekip kuruldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
Dalaman'ın Karacaağaç Mahallesi'ndeki mezarlık yakınında dün saat 15.10 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaştı. Yangına müdahale için çevre ilçelerin yanı sıra Ankara, İzmir, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Konya, Kütahya, Antalya, Denizli ve Aydın'dan ekipler bölgeye yönlendirildi. Yangın bölgesinde oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yöneten Muğla Valisi Esengül Civelek, "Diğer illerden de aldığımız destek ile orman yangını söndürme çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Yanan bir evimiz yok. 2 mahallemiz can güvenliği açısından boşaltıldı. Zarar gören ormanlık alan konusunda şuan bilgi veremiyoruz" dedi.
Öte yandan, yangının çıkış nedenin tespit edilmesi için Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca 20 kişilik özel ekip oluşturuldu. Yangın 300 hektarlık alanda etkili oldu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
-Alevlerin ormanlık alanda yayılması
-Çevrede yaşayan vatandaşlardan ve yerleşim alanlarından detay
-Hayvan barınağının boşaltılması
-Helikopterlerin söndürme çalışması
-Vali'nin açıklaması
-Hayvan barınağı çalışanı Murat Güçlü röp.
-Genel ve detaylar
-Yanan ormanlık alanlardan genel ve detay görüntü
-Mahallelilerin yangın söndürme çalışmalarına destek olması
-Mahallelilerin büyükbaş hayvanlarını yanan bölgeden götürmesi
-Muğla Valisi Esengül Civelek'in açıklaması
-Anonslar

Haber-Kamera: - Taylan YILDIRIM - Süleyman İLTER - Cavit AKGÜN - Ercan KAYLI / MUĞLA, (DHA)-

=================

Salihli'de zincirleme kaza: 6 ölü, 20 yaralı

Manisa'nın Salihli ilçesinde, yolcu otobüsü, panelvan minibüs ve otomobilin karıştığı zincirleme kazada, 6 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle karayolunda ulaşım uzun süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Kaza, saat 18.00 sıralarında, Salihli- Demirci yolu Adala Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Salihli'den Demirci yönüne giden 40 AAF 250 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı öne sürülen 45 LE 989 plakalı panelvan minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan panelvan minibüse arkadan gelen 48 ABL 718 plakalı otomobil çarpıp, yoldan çıktı. Diğer araç sürücülerinin haber vermesiyle olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Can pazarının yaşandığı kazada, panelvan minibüste bulunan inşaat işçilerinden 5'i olay yerinde, 1'i de hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. İlk belirlemelere göre 20 kişi de yaralandı. minibüste sıkışarak yaşamlarını yitirenler itfaiye ve kurtarma ekipleri tarafından araçtan çıkartıldı. Yaralılar ise olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptıkları müdahalelerin ardından ambulansla ilçedeki özel hastaneler ile Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Uzun süre tek şeritten sağlanan trafik akışı, kaza yapan araçların yoldan çekılmasıyla normale döndü. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
SÜRÜCÜLERİN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU
Manisa'nın Salihli ilçesinde, yolcu otobüsü, panelvan minibüs ve otomobilin karıştığı zincirleme kazada 6 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısının 22'ye yükseldiği kazada, sürücülerin kimlikleri de belirlendi. Yolcu otobüsü şoförünün Ahmet Gök, panelvan minibüsün sürücüsünün Ahmet Yuca, otomobilin sürücüsünün ise Yunus Emre Kalya olduğu tespit edildi.
Otomobil sürücü Yunus Emre Kalya'yla birlikte toplam 22 kişinin yaralandığı kazanın ardından Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve Emniyet Müdürü Sayım Başaran ile Belediye Başkan Yardımcısı Metin Durmaz olay yerine giderek kazayla ilgili bilgi aldı.
MANİSA VALİSİ, YARALILARI ZİYARET ETTİ
Bu arada Manisa Valisi Ahmet Deniz, Salihli Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret etti. Kazayla ilgili açıklama yapan Vali Deniz, "Kaza nedeniyle ne yazık ki 6 vatandaşımızı kaybettik. 22 yaralımız mevcut. Yaralılarımızın bir çoğu ayakta tedavi edildi. Bazıları da taburcu ediliyor. Şu anda yaralı vatandaşlarımızın içinden durumu ağır olan yok. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Kaza nedeniyle Demirci-Salihli yolu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kalırken, araçların kaldırılmasıyla trafik akışı normale döndü.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
-Kazanı yaşandığı alandan detaylar
-Yerdeki cesetler
-Ekiplerin çalışması
-Kazaya karışan araçlar
-Cesetlerin kaldırılması
-Valisi Ahmet Deniz açıklama
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emre SAÇLI- Cemil SEVAL / SALİHLİ (Manisa), (DHA) -

=========================

Otluk alanda başlayan yangın, palet fabrikasının deposuna sıçradı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ahşap palet üretimi yapan palet fabrikasının bahçesindeki depo bölümüne sıçradı. Bahçedeki binlerce palet kül olurken, fabrikada da büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Alevler fabrikanın bitişiğindeki küçükbaş hayvan çiftliğine sıçramadan, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yunusemre ilçesinde, eski Muradiye yolundaki zeytinliğin yanındaki otluk alanda saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak, yakındaki bir ahşap palet fabrikasının 20 dönümlük arazisine sıçradı. Fabrikanın bahçesinde depolanan paletlerin tutuşmasıyla yangın daha da büyürken, alevlerin yüksekliği zaman zaman 20 metreyi buldu. Alevlerin fabrika binasına da ulaştığı yangına 20 itfaiye aracı ile müdahale edildi.
İtfaiye ekipleri, alevlerin palet fabrikasının bitişiğindeki küçükbaş hayvan çiftliğine ulaşmaması için büyük çaba sarfetti. Endişe yaşayan çiftlik sahipleri ve çalışanları da hayvanların zarar görmemesi için seferber oldu. Yanan paletlerden sıçrayan kıvılcımların rüzgarla birlikte etrafa yayılması nedeniyle farklı noktalarda da küçük çaplı yangınlar çıkması, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. AYangın itfaiye ekipleri tarafından 1 saatte güçlükle söndürülürken, palet fabrikasında büyük oranda maddi hasar meydana geldi.
Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------
-Alevlerden görüntü
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden görüntü
-Yanan paletlerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cemil SEVAL / MANİSA, (DHA)

======================

İzmir'de yıldırım düştü: 2 ölü

İzmir'in Kınık ilçesinde, tütüncülük yaparak geçimini sağlayan Bayram Türkmen(47) ve kızı Tülin Türkmen(14), ilçede etkili olan sağanak yağış nedeniyle tütünlerinin ıslanmasını önlemek istedikleri sırada yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Öte yandan, sağanak yağış nedeniyle seralarda mahsur kalan çok sayıda vatandaş belediye ekiplerince kurtarıldı.
Olay, saat 02.00 sıralarında kırsal Hamzalı Mahallesi Su Deposu mevkiinde meydana geldi. Geçimini tütüncülük yaparak sağlayan 3 çocuk babası Bayram Türkmen, ilçede etkili olan sağanak yağış nedeniyle kurutmak için beklediği tütünlerinin üzerini örtmek için yaşadıkları barakadan çıktı. Yanına kızı Tülin Türkmen'i de alan baba Türkmen, tütünlerin üzerini örtmek istedikleri sırada üzerlerine yıldırım düştü. Meydana gelen olay sonucu, Bayram Türkmen ve kızı Tülin Türkmen ağır yaralandı. Olayı gören yakınları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İddiaya göre, olay yerine gelmeye çalışan sağlık ekiplerinin ambulansı çamura saplandı. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından ambulans çamurdan çıkartılırken, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları kontrolde Bayram Türkmen ve Tülin Türkmen'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Baba ve kızın cansız bedeni, Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan, yaklaşık 15 dakika etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dündarlı ve Poyracık meralarındaki domates kurutma sergilerinde çalışan işçilerin kaldığı seralara su bastı. Durumun bildirilmesi üzerine Kınık Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kınık itfaiye ekipleri tarafından seralardan çıkartılan aralarında çocuklarında bulunduğu 200 kişi Gençlik Spor Müdürlüğüne ait Poyracık Kapalı spor salonuna yerleşterildi. Kınık Belediyesi tarafından 200 kişilik gruba gıda ve giyim yardımı yapıldı.
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada, "Aşırı yoğış sonucu yaşanan su baskınlarının haber alınmasıyla beraber Kınık Belediye Başkanlıüı,Kınık Kaymakamlığı, AFAD İzmir Büyükşehir İtfaiyesi ve tüm resmi kurumlar ile koordineli bir şekilde çalışarak 200 kişi mahsur kaldıkları yerden alınarak Poyracık'taki kapalı spor salonuna yerleştirildi. Belediyemiz fırını ve sosyal tesislerinden 200 kişinin ihtiyaçları karşılanmıştır Hamzalı Mahallesi'nde meydana gelen Yıldırım düşmesi sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, hayatını kaybeden Bayram Türkmen ile kızı Tülin Türkmen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------------
-Yıldırım Düşen bölgeden görüntü
-Kınık Belediye Başkanının ziyaretleri
-Poyracık Kapalı spor salonunda kalan işçilerden görüntü

Haber - Kamera: Cevdet ŞEN/KINIK, (İzmir), (DHA)

======================

İzmir'de 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, iki otomobilin kafa kafaya çadpıştığı kazada 2 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.
Kaza, saat 21.30 sıralarında Ovakent - Ödemiş Karayolu'nda meydana geldi. Ovakent yönünden Ödemiş istikametine doğru seyir halinde olan Ferhat Çoban (25) yönetimindeki 35 NT 254 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Ekrem Oryaşın (70) yönetimindeki 09 RD 891 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Hatalı sollama sonucu meydana gelen kazayı gören diğer sürücüler, durumu sağlık, AKS ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, iki aracın sürücüleri Ferhat Çoban ve Ekrem Oryaşın'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Oyaşın'ın kullandığı araçtaki eşi Nedime Oryaşın (70) ise ağır yaralandı. Nedime Oryaşın, Ödemiş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Oryaşın'ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Hurda yığınına dönüşen otomobiller ise AKS ekiplerinin çalışmasıyla birbirinden ayrıldı. Araçların çekilmesitrafik akışı normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
(Cep telefonu)
------
-Kaza yapan araçlar
-Jandarma ekiplerinin olay yeri çalışması
-Genel ve detay
-Ekrem Oryaşın FOTO
-Ferhat Çoban FOTO

Haber: Faruk ÇARK - Kamera: ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA) -

================

Kuzey Ege'yi fırtına vurdu

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ağaçları deviren, işyerlerinin tenteleri ile şemsiyelerini uçuran, vitrin camlarının kırılmasına neden olan fırtına, maddi hasara yol açtı.
Kuzey Ege sahillerini kuvvetli fırtına vurdu. Başta Ayvalık ilçesi olmak üzere, Burhaniye'nin Ören mahallesi ile Edremit'ih Akçay, Güre ve Altınoluk sahillerindeki işletmeler, fırtınadan olumsuz etkilendi. Saat 01.30 civarından başlayan şiddetli fırtına ve yağış hayatı felç etti. Denize cephesi olan işyerlerinin vitrin camlarının da kırıldığı fırtına ve beraberinde getirdiği şiddetli yağmur, ağaçları yerinden sökerken, sahil bölgesindeki bazı işletmelerin tenteleri, şemsiye ve şezlongları uçtu.
Ayvalık Meteoroloji İstasyonu'nun karşısında bulunan Marinada ağaçlar devrilirken, Altınova mahallesi ile Sahilkent mahallesinde park halindeki otomobillerin üzerine de ağaçlar devrildi. İşyerlerinde maddi hasarın meydana geldiği fırtınada, enerji nakil hatlarındaki tellerin kopması sonucu Altınova, Akçay ve Altınoluk'ta elektrik kesintileri meydana getirdi. Bazı tekneler zarar görürken, Ayvalık SSK Sitesi sahilindeki mendireklerde mahsur kalan 5 kişi, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından yüzerek kıyıya çıkabildi.
Belediye ekipleri, fırtınanın neden olduğu hasarı belirlemek için bölgede tespit çalışması yapıyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------------
-Fırtınadan etkilenen işyerlerinden ve sokaklardan görüntüler.
-Yıkılan ağaçlardan görüntüler.
-İşyeri sahipleri ile röp.
-Vatandaşların cep telefonu ile çektiği fırtına anı görüntüleri.

Haber-Kamera: Hüsnü EVREN/AYVALIK(Balıkesir),(DHA)

====================

Ali İsmail Korkmaz, Hatay'daki mezarı başında anıldı

ESKİŞEHİR'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), ölümünün 6'ncı yıl dönümünde Hatay'daki mezarı başında anıldı.
Merkez Antakya ilçesi Ekinci Asri Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma programına Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Anma etkinliğine katılanlar da Ali İsmail Korkmaz'ın mezarına çiçek ve reyhan bıraktı.
Oğlunun mezarını ziyaret eden anne Emel Korkmaz mezarın başında ağlayarak "Alim 6 yıl oldu sen gideli, daha dün gibi. Yine bir Çarşamba sabahıydı Alim seni kaybettiğimizde. Doyamadım sana yavrum. Senin burada olduğunu kabullenemiyorum ya kuzum, ya annem" diye ağıt yaktı. Anma törenine gelenlere teşekkür eden anne Emel Korkmaz "Ali İsmail gideli 6 yıl oldu ama binlerce Ali İsmail doğdu. Ali İsmail'in çok annesi-babası oldu, çok kardeşi oldu. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız, hepinize yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.
Baba Şahap Korkmaz da anma programına katılanlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü: (HATAY)
-------------------------
- Ekinci mezarlığındaki anma programından genel görüntüler
- Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ın oğlunun mezarını ziyaret etmesi
- Anne Emel Korkmaz'ın ağıt yakması
- Anma programına katılan vatandaşlardan detay görüntüler
- Ali İsmail Korkmaz'ın annesinin konuşması
- Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz'ın konuşması

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARAÇAY/ HATAY, (DHA)

======================

Arkadaşları Ali İsmail'i heykeli önünde andı

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), ölümünün 6'ncı yılında üniversiteden arkadaşları tarafından heykeli başında anıldı. Anadolu Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Ali İsmail Korkmaz'ın Tepebaşı ilçesindeki heykeli önünde toplandı. Heykele çiçek bırakan öğrenciler adına konuşan Berkin Kartal, "Ali İsmail Korkmaz o gün o sokakta çıkamadı. Ama biz Eskişehir'in tüm sokaklarını ona çıkaracağız. 19 yaşındaki gencecik çocuğun hayalleri tüm hayatımız olmuştu. Ali İsmail'in düşlerindeki özgürlüğü biz kuracağız" dedi.
Ali İsmail Korkmaz'ın arkadaşları heykeli önünde şiirler okurken, heykeline de karanfil bırakıp dilek feneri uçurdu.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ESKİŞEHİR)
-----------------------------
-Arkadaşlarının heykel önüne gelmesi
-Arkasındaki çimlerde oturması
-Heykele çiçek bırakmaları
-Berkin Kartal'ın konuşması
-Arkadaşının şiir okuması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera:Engin ÖZMEN-Oğuzhan DEMİR/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=========================

Enez'de dolu ve fırtına etkili oldu

Edirne'nin fırtına ve dolu yağışı uyarısı yapılan Enez ilçesinde dolu ve fırtına etkili oldu. Dolu ve fırtınada bazı araçların camları kırılırken, ekili alanlar zarar gördü, limandaki iki tekne battı.
Meteoroji'nin fırtına ve dolu uyarısında bulunduğu Edirne'nin Saros Körfezi kıyısındaki Enez ilçesinde, saat 19.30 sıralarında fırtına, dolu ve şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilerken, zarara neden oldu. Deniz üzerinden gelen ve Sultanice ile Gülçavuş köylerinde etkili olan fırtınada, dolu yağışı nedeniyle bazı araçların camları, çay bahçesindeki plastik sandalyeler kırıldı. Ceviz büyüklüğündeki dolu, ekili alanlara da zarar verdi.
Yaklaşık 15 dakika etkili olan fırtınada Sultanice Limanı'nda bağlı bulunan 2 tekne de battı. Tekneler, balıkçılar tarafından sudan çıkarıldı.

Görüntü Dökümü
----------
-Dolu yağışı
-Fırtına ve sağanak
-Yağıştan detaylar

Haber-Kamera: ENEZ(Edirne),(DHA)

===============

Suriye'ye askeri sevkiyat sürüyor

Kilis'in Elbeyli ilçesindeki üs bölgesinden çıkan zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yaptı.
Öğleden sonra Elbeyli'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üs bölgesinden çıkan zırhlı araç ve askeri personelden oluşan konvoy, güvenlik önlemleri arasında sınır hattına ilerledi. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen konvoydaki zırhlı araç ve askeri personellerin, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terörden temizlenen alanlarda TSK'nın kurduğu üs bölgelerinde konuşlanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Askeri konvoyun gelişi
-Askeri konvoyun geçişi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===============

Kastamonu'da zehir tacirlerine operasyon: 10 tutuklama

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, uyuşturucu imal ve ticareti yapan çeteye operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 13 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çok miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, il ve ilçe jandarma komutanlıkları tarafından Cide ilçesi ve çevre köylerde narkotik operasyonu düzenlendi. Uyuşturucuyu üreterek ticaretini yapan suç örgütünün mensubu 2'si kadın 13 kişi, yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda; 202 uyuşturucu hap, 36 gram esrar, 2 gram bonzai, çok miktarda kenevir ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Karakolda yapılan sorgularının ardından Cide Adliyesi'ne sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü
------------
-Şüphelilerin adliyeden çıkarılması

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/CİDE (Kastamonu),(DHA)

================

Muğla'da köpek maması kutusundan uyuşturucu çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir otomobilde bulunan köpek maması kutuları içerisinden 23 gram kokain ve 512 gram 'Skunk' adlı uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bodrum Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, E.A.Y adlı bir kişinin İstanbul'dan Bodrum'a uyuşturucu madde getireceği bilgisini aldı. Dün akşam saatlerinde Bodrum ilçe girişinde durdurulan bir otomobilin bagajında yapılan aramada, köpek maması kutuları içerisine gizlenmiş 512 gram skunk ve 23 gram kokain ele geçirildi. Gözaltına alınan E.A.Y'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Köpek maması kutusundaki uyuşturucuların görüntüsü

Haber - Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

==========================

TIR devrildi, sürücü yaralandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, TEM yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR devrildi. Sürücü yaralanırken, yolun Ankara yönü bir süre ulaşıma kapandı.
Kaza, öğleden sonra, TEM yolu Arifiye mevkisinde meydana geldi. Ankara yönüne giden Hasan Güzel yönetimindeki 26 DK 494 plakalı boş meyve kasası yüklü TIR, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle devrildi. Kazada, sürücü Hasan Güzel yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Güzel, daha sonra Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Öte yandan, kaza nedeniyle TEM yolu Ankara yönü ulaşıma kapanırken, TIR'ın vinçle kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------
- Yoldan görüntü
- TIR'ın vinçle yoldan kaldırılması

HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK- SAPANCA(Sakarya), (DHA)

========================

Eski eşinin, öldürdüğü kişiyi bahçesine gömdüğünü ihbar etti

Kırıkkale'de, bir kadın, eski eşinin bir kişiyi öldürüp oturduğu evin bahçesine gömdüğü ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye giden polisin nezaretinde bahçede yapılan kazıda bir erkek cesedi bulundu. Olayla ilgiil soruşturma başlatıldı.
Kent merkezi Yuva Mahallesi'nde oturan yabancı uyruklu bir kadın, polisi arayıp, eski eşinin bir kişiyi öldürdüğünü ve evinin bahçesine gömdüğünü ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri, evin bahçesinde kepçeyle arama çalışması başlattı. Yapılan kazı sonucunda bahçede gömülü erkek cesedi bulundu. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset, Yüksek İhtisas Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı ihbar eden kadının eşi ve öldürülen kişinin de yabancı uyrukylu olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------
- Olay yeri inceleme ekipleri
- Olayın yaşandığı yer
- Genel ve detay

Haber: Hasan AKYILDIZ - Kamera: KIRIKKALE, (DHA)

===============

Denizde, boynunda iki plastik kelepçe olan ceset bulundu

ANTALYA'da, denizde boynunda iki plastik kelepçe olan, 60 yaşlarında ve yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen erkek cesedi bulundu.
Olay, saat 17.30 sıralarında, Lara sahili açıklarında meydana geldi. Tur teknesindekiler, Lara sahilinin yaklaşık 1 kilometre açıklarında hareketsiz yatan kişiyi görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi, denize açılıp, yaptıkları arama sonunda 60 yaşlarında olduğu değerlendirilen kişiyi buldu. Ekiplerin yaptığı kontrolde bu kişinin öldüğü belirlendi. Kıyafetleri üzerinde ve gözlüklü olan erkeğin boynunda ise iki plastik kelepçe bulundu. Ceset, Sahil Güvenlik botuyla Kaleiçi Yat Limanı’na getirildi.
Yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişinin cesedi, savcının incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Olay yerinden görüntüler
-Cesetin bulunduğu yerden görüntüler
-Çalışma yapan polis ekiplerinden detaylar
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera:Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)

==========================

Dereye giren genç boğuldu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, sıcaktan bunalıp dereye giren Sayim Çalımlı (25), boğuldu.
Canbalı köprüsü yakınlarında, İstanbul-İzmir yolu inşaatında çalışan işçiler, bir kişinin dereye girmek için üzerindeki elbiseleri çıkardığını görünce, suyun derin olduğunu söyleyip, engelledi. Bir süre sonra uyardıkları kişiyi göremeyen işçiler, elbiselerinin dere kenarında olduğunu fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede yaptığı aramada bu kişiyi bulamayınca itfaiye ve Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi'nden yardım istedi. Kurbağa Adamları'nın derede yaptığı aramada bu kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Polisin yaptığı incelemede cesedin Sayim Çalımlı'ya ait olduğu belirlendi.
Acı haberi alan yakınları olay yerinde sinir krizi geçirirken, Çalımlı'nın cansız bedeni olay yerindeki ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
-------
-Olay yeri
-Deniz polisi kurbağa adamların arayışı
-Kurbağa adamların cesedi çıkarması
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Cenaze aracına konulması

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Ağabeyini sokak ortasında pompalı tüfekle vurdu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Fevzi K. husumetli olduğu ağabeyi Ferdi K.'yi sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak yaraladı. İkinci kez ateş etmeye hazırlanan Fevzi K., çevredeki esnafın ellerınde sandalye ile müdahale etmesi nedeniyle olay yerinden kaçtı.
Olay, akşam saatlerinde, Gaziosmanpaşa Mahallesi Ravalı Sokak'ta meydana geldi. Fevzi K. ağabeyi Ferdi K.'nın iş yerinin önüne gelince ikili tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle aracından pompalı tüfeğini alan Fevzi K., ağabeyinin bacaklarına ateş açtı. Pompalı tüfekten çıkan saçmaların iki bacağına isabet etmesiyle yaralanan Ferdi K., kanlar içinde yere yığılırken, çevredeki esnaf ellerine aldıkları sandalyelerle Fevzi K.'nın aracına saldırıp ikinci kez ateş etmesini engelledi. Bunun üzerine, Fevzi K. aracı ile olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Ferdi K. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ferdi K., tedaviye alınırken, Fevzi K.'nın yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
-------------
- Olay yerinden detaylar
- Yaşanan panik anları
- Yaralının ambulansa taşınması
- Polis ekiplerinin çalışması
- Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)

=================

Malatya'da hastanede bıçaklı kavga: 2 yaralı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karşılaşan husumetli iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.
Kavga, gece saatlerinde İnönü Mahallesi'ndeki Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hastanede karşılaşan husumetli iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine yanlarında bulunan bıçaklarla saldırdı. Faruk Ö., bıçak darbeleriyle, Onur K., ise darp neticesinde yaralandı ve acil serviste tedaviye alındı. Olay yerine gelen polis, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu ve kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
------------
-Olay yerinden detay
-Hastaneden detaylar
-Polis ekipleri
-Hastanede bulunan kalabalık
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

==============================

Haksız kazanç elde eden polislere gözaltı

Mersin'de, ele geçirdikleri gümrük kaçağı sigaraları irtibatlı oldukları kişilere satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 5’i polis 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, görevli 2 polis memurunun merkez Akdeniz ilçesinde kaçakçılık faaliyetinde bulunan birçok kişi ile irtibat halinde olup, birlikte hareket ederek, kaçak sigara ve akaryakıt suçları işledikleri, görev yaptıkları esnada yakalama yaptıkları kaçakçılık yapan suçlulara adli işlem uygulamayarak, ele geçirdikleri kaçak sigaraları para karşılığında irtibatlı oldukları kişilere satıp haksız menfaat sağladıklarının belirlendiği bildirildi.
Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan kararla takibe başlandığı, yapılan araştırmalarda, şüphelilerin suçları işlediklerine dair deliller ele geçirilmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, olayla irtibatlı 5’i polis memuru 6 kişi yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Görüntü Dökümü
------------
-Mersin Emniyet Müdürlüğü binası girişi
-Tabela
-Binadan çıkan araçlar
-Adliye binası görüntüsü

SÜRE: 1' 00" BOYUT: 117 MB

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde jandarmanın narkotik dedektör köpek 'Limit' ile düzenlediği operasyonda tarlaya ekili Hint kenevirleri ile esrar ele geçirilirken, şüpheli Ö.B.(37) gözaltına alındı.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ergene Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmada, ilçenin Esenler Mahallesi'nde Ö.B.'nin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını belirleyerek takibe aldı. Teknik ve fiziki takipte, şüphelinin yasadışı kenevir ektiği alanlar belirlenip, operasyon düzenlendi. Narkotik dedektör köpek 'Limit' ile şüphelinin evi ve tarlada yapılan aramalarda 50 gram esrar, kenevir ekili tarlada 1700 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kenevirler, imha edilirken, gözaltına alınan Ö.B. ile ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
-Narkotik köpeğinin evde arama yapması
-Evden çıkan uyuşturucu maddeler
-Kenevir ekilen alan
-Kenevirlerin sökülmesi
-Detaylar

Haber-Kamera Ruhan YALÇINTEKİRDAĞ,(DHA)-

======================

Polisin çabası hayata döndürmeye yetmedi

Antalya'da, falezlerden atlayan Nebahat Y. (25), polisin dakikalarca kalp masajı yapmasına rağmen yaşamını yitirdi. Nebahat Y.'yi ikna etmeye çalıştıklarını belirten iki kadın ise olayı gözyaşları içinde anlattı.
Olay, saat 16.30 sıralarında, Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi'nde meydana geldi. Falezlere gelen Nebahat Y., iddiaya göre burada bir erkekle tartıştı. Tartışmanın ardından Nebahat Y., falezlerdeki kayalıkların üzerine çıkıp atlayacağını söyledi. Bu sırada Nebahat Y.'yi gören iki kadın, intihardan vazgeçirmek için uzun süre çabaladı. Ancak Nebahat Y., 30 metre yükseklikteki falezlerden kendisini boşluğa bıraktı. Çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri su içinde Nebahat Y.'yi göremeyince Deniz Polisi ekiplerinden yardım istedi. Deniz Polisi ekipleri, Nebahat Y.'yi arama çalışması başlattı. Kısa süre sonra suya yakın yerdeki kayalık üzerinde hareketsiz halde bulunan Nebahat Y., dalgıçların yardımıyla Deniz Polisi botuna çıkarıldı. Yapılan kontrolde Nebahat Y.'nin kalbinin atmadığı fark edildi. Polis ekipleri, Nebahat Y.'ye uzun süre kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Polisin müdahalesine rağmen Nebahat Y., kurtarılamadı.
Görgü tanığı kadınlardan biri gözyaşları içinde, Nebahat Y.'yi intihardan vazgeçirmek için uğraştıklarını, ancak son anda ellerinden kurtulup atladığını söyledi.
Nebahat Y.'nin cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------
-İtfaiye ve polisin falezler üzerinde araştırma yapması
-Ekiplerin yukarıdan deniz polisini yönlendirmesi
-Deniz polisinin deniz içinde arama yapması
-Deniz polisinin intihar eden kişiyi alması
-İntihar eden kişiye deniz polisin kalp masajı yapması
-İntihar eden kişinin bottan alınarak aşağıya indirilmesi
-Opak fotoğrafı

'477 MB 4 DK 14 SN'

Haber Semih ERSÖZLER- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

===============================

Kapadokya'da doğal kayalığa yapılan asansör, kaldırıldı

NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesinde, doğal kayalığın üzerine yaptırılan ve tepki çeken asansör, otel sahibi Erol Özsoy tarafından kaldırıldı. Özsoy, "Asansörün kaldırılması için gerekli çalışmaları yaptık. Oradaki balkon da kalkacak ve doğaya uygun bir şekilde kendi şeklini bulacak" dedi.
Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Ürgüp'te doğal kayalık alanda faaliyet gösteren 72 odalı otele ait asansör, 2012 yılında Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan izinle 2 yıl önce yaptırıldı. Yunak Mahallesi'ndeki otelde kalan müşterilerin, doğal kayalığın üzerine çıkıp Kapadokya'yı seyretmesi için yaptırılan asansör, sosyal medyaya görüntülerinin yayınlanması üzerine geçen günlerde büyük tepki çekmişti. Doğal kayalık üzerine kulübe şeklinde inşa ettirilen asansör, eleştirilerin ortasında kalınca otel yönetimi de değiştirilmesi için kolları sıvadı. Otel yönetimi, asansörü bulunduğu yerden kaldırdı. Asansörü kaldırdıklarını belirten Özsoy, "Daha önce haber konusu olmuş olan bu asansör projesi koruma kurulundan onaylı bir projeydi. Bunu daha önceki röportajımızda söylemiştik. Bu projeyi satın aldığımız zaman zaten onaylanmış ruhsatlı bir projeydi. Fakat bitirdikten sonra bizde zaten bunun doğaya uygun olmadığını fark ettik ve bunu kaldırmak içinde dosyamızı vermiştik. 6 aydır süreçte bekliyordu. Bu olayın son dönemlerde gündeme düşmesiyle beraber Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde zaten asansörü kaldırmak istiyorduk. Asansörün kaldırılması için gerekli çalışmaları yaptık. Oradaki balkon da kalkacak ve doğaya uygun bir şekilde kendi şeklini bulacak" dedi.
Yaşadıkları olay sonrası bölgeye artık yatırım yapmayacaklarını kaydeden Özsoy, "Kararımızda her hangi bir değişiklik yok. Daha öncede bahsettiğim gibi Ürgüp'te 450 odalı bir otel inşa edecektik. Yaklaşık 250 kişi çalışacaktı. İstihdam sağlayacaktık ama bu prosedürler bizi yorduğu için bunları yapmaktan vazgeçtik. Kesinlikle biz Kapadokya'ya bundan sonra yatırım yapmayacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------
- Erol Özsoy ile röportaj
- Asansörün kaldırıldığı yerden genel görüntü

Haber-Kamera: NEVŞEHİR (DHA)

===========================

Marmarisli aile 'tarihin sıfır noktası'na bisikletle yola çıktı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, 'Tarihin sıfır noktası' olarak adlandırılan ve UNESCO dünya miras listesinde yer alan Şanlıurfa'daki Gökbeklitepe'ye gitmek için Pekçedenöz çifti iki çocuklarıyla birlikte bisikletle yola çıktı.
Sosyal medya hesaplarında kendilerine 'Küçük 1 Aile' adını veren, Özgür (42) ve Rüştü Pekçedenöz (42) çifti ile çocukları Ceren (14) ve Mithatcan (10), bir ay önce 'Tarihin sıfır noktası' olarak adlandırılan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'ye bisikletle gitme kararı aldı. Bir ay boyunca bisikletle uzun yol antrenmanları yapan aile, dün saat 19.00'da, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na geldi. Belediye yetkilileri, çiftin arkadaşları ve akrabaları uğurlama töreni düzenledi. Arı yetiştiricisi ve tasarımcı Rüştü Pekçedenöz ve ailesi yola çıkmadan önce basın açıklaması yaptı. Bir aile olarak tarihe, doğaya ve aile birlikteliğine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyen Rüştü Pekçedenöz, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edildi. Dünya tarihini değiştiren bir yere sahibiz. Bunu daha dikkat çekici hale getirmek, kültür varlıklarını daha iyi tanıtmak için yola çıkıyoruz. Bunu bisiklet gibi çevresel bir spor aletiyle yapmak daha heyecanlı. Eşim ve iki çocuğumla birlikte 25 gün ile bir ay arasında bu tarihi yere gitmeyi planlıyoruz. Marmaris'ten Göbeklitepe'ye 1300 kilometre pedal basacağız. Olabilecek bir soruna karşı motosikletli iki arkadaşımız bizleri takip edecek. Zor ve kolay olamayan bir süreç. Güzergahımız boyunca bisiklet sever dostlarımız bizleri karşılayacak" dedi.
Noter Katibi Özgür Pekçedenöz ise "Çekirdek aile olarak bir ay süreyle sıkı bir çalışma yaptık. Bir aile olarak doğanın korunmasına dikkat çekmek, çocuklarımıza da doğayla iç içe yaşamayı öğretmek adına yola çıkıyoruz. Temmuz ayı çok sıcak ama çocuklarımızın okul tatil dönemine denk getirmek zorundaydık. Ailecek zoru başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Mithatcan Pekçedenöz, "Büyüklerime örnek olacak ve ilham verecek yolculuğa çıkıyorum. Arkadaşlarım eğlenirken ben zoru başararak tarihin başlangıcına adım atacağım" dedi.
Basın açıklaması ardından Pekçedenöz ailesi akrabaları, arkadaşları ile vedalaşarak 19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndan alkışlarla Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'ye gitmek için pedal basmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
---------------
-19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndaki dev ekranda faaliyet hakkında sinevizyon gösterisi
-Ailenin bisiklet ile meydana gelmesi
-Aile fertleriyle röportajlar
-Ailenin sevenleriyle vedalaşması ve meydanda bir tur atıp Göbeklitepe'ye pedal basması

Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS, (Muğla), (DHA)

===============================

Kırıkkale semaları yamaç paraşütleriyle renklendi

KIRIKKALE’de ilk kez düzenlenen yamaç paraşütü uçuşları, renkli görüntülere sahne oldu.
Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce şehirde ilk kez yamaç paraşütü uçuşları düzenlendi. Kentin en yüksek yeri Ahılı köyünden yapılan uçuşları Kırıkkale Valisi Yunus Sezer yerinde takip etti. Vali Sezer, yaklaşık 985 metre yükseklikten ilk atlayışları yapan paraşüt pilotları Ali Demir ve Harun Akman’ı tebrik etti.

Görüntü Dökümü
-----
- Yamaç paraşütü yapanlardan detaylar

Haber-Kamera: Hasan AKYILDIZKIRIKKALE, (DHA)

==============================