DHA YURT BÜLTENİ-11

Osmaniye'de 10 katlı binada korkutan yangın Osmaniye'de, 10 katlı binanın 6'ncı katındaki dairede çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Alevler, diğer dairelere sıçramadan güçlükle söndürülürken, 1'i itfaiye eri, 4 kişinin dumandan etkilenip, hastaneye kaldırıldı.

Osmaniye'de 10 katlı binada korkutan yangın

Osmaniye'de, 10 katlı binanın 6'ncı katındaki dairede çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Alevler, diğer dairelere sıçramadan güçlükle söndürülürken, 1'i itfaiye eri, 4 kişinin dumandan etkilenip, hastaneye kaldırıldı.
Olay, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Hürkent Sitesi B Blok'ta meydana meydana geldi. Binanın 6'ncı katında kiracı olarak oturan Aydın Sönmez'in evinde, henüz nedeni bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede dairenin tüm odalarını sararken, apartman sakinleri itfaiye ve 112'ye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etti. Bu sırada itfaiye eri Okan Dağ ve binadaki 3 kişi, dumandan zehirlendi. Apartman sakinleri tahliye edilirken, dumandan zehirlenenler Osmaniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yangın ise uzun süren çabanın ardından söndürüldü. Polis ve itfaiye, kullanılamaz hale gelen dairedeki yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Binadan genel görüntü, aşağıdaki vatandaşlar
- Alevlerin görüntüsü
- İtfaiye aracının gelişi
- Farklı açıdan binadaki yangından detay görüntü
- Yangın sonrası dumanlar yükselirken

BOYUT: 43,4 MB SÜRE: 01'22"
Haber: İbrahim EMÜL - Kamera: OSMANİYE, (DHA)

===========================================

Bakan Özlü, yerli otomobil fabrikasıyla ilgili: Gündemimizde yer konusu yok

Kastamonu’da AK Parti aday tanıtım toplantısına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil fabrikasının kurulacağı yer ile ilgili sorulan soruya, “Yer konusu şu an gündemimizde yokö dedi.
24 Haziran seçimleri için AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı için Kastamonu’ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kuzeykent Belediye Nikah ve Konferans Salonunda partililer ile bir araya geldi. Tanıtım toplantısında konuşan Bakan Özlü, “Televizyon kanallarında bazıları yıkmaktan bahsediyor. Yapmak zor ama yıkmak çok kolaydır. Sadece yıkmaktan, iptal etmekten, bozmaktan bahsediyorlar. ‘Kanal İstanbul’u, yerli marka otomobili, köprüleri, havaalanlarını yolları iptal edeceğiz’ diyorlar. Yapılan eserler milletimizin kullandığı her gün üzerinden geçtiği yollar, içerisinden geçtiği tüneller, üzerinden gittiğimiz köprüler. Bunlardan milletimizin vazgeçmesi söz konusu değildir. Bu seçim farklı seçim olacak. Bu seçimin özelliği farklı. Bir tarafta Cumhur İttifakı ve birde birbirine benzemeyen hiçbir ortak değeri olmayan ittifak varö dedi. Aday tanıtım toplantısı sonrasında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Bakan Özlü buradan çıkışta basın mensuplarının yerli otomobil ile ilgili sorularını cevapladı. Bakan Özlü şunları söyledi: “Yerli Marka Otomobil ile ilgili 22 ilimizden teklif var. Kastamonu’da bunların içerisindedir. Şu anda tasarım ve şirketleşme aşamasındayız. Yer seçimi konusu 2019’un konusu bugünün konusu değil. Şimdi her tarafa bakıp değerlendireceğiz. Karar verildi diye bir şey yok. Özel şirketlerden ortak girişimciler var. Onların ciddi yatırımı olacak. Şu an gündemimizde yer seçimi yok.ö

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü:
------------------------
-Aday tanıtım toplantısı öncesi Salondan saygı duruşu
-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşması
-Aday tanıtımı
-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşması

Süre: 03:10 Boyut:100 MB
Haber:Gürkan YILMAZ/KASTAMONU (DHA)

===========================================

Tutuklu ve hükümlü yakınlarından 'af' eylemi

Niğde'de, çeşitli suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunanların yakınları, Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelerek, 'af yasası' çıkarılmasını istedi.
Çeşitli suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunanların yakınları, af çıkarılması için eylem yaptı. Eylem yapan aileler, 'Af istiyoruz af', 'Mahkumlara af, özgürlük' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Dündar Zencirli, "Devlet büyüklerimizden af istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan, Başbakan'ımızdan rica ediyoruz. Kadın tacizlerine, teröristlere, FETÖ'ye af istemiyoruz. Çocuk tacizlerine af istemiyoruz. Normal suçu olanlara, suçu az olanlara af istiyoruz" dedi. Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
-Gruptan görüntü
-Taşıdıkları dövizlerden görüntü
-Slogan atarken görüntü
-Grup adına açıklama yapan Dündar Zencirli ile röp
-Diğer vatandaşlarla röp.
-Detay görüntüler

Reklam
Reklam

Haber-Kamera:Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

==========================================

Alzheimer hastası kadın kayboldu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 6 gündür kayıp olan alzheimer hastası 80 yaşındaki Şahinde Yavuz'u bulmak için arama çalışması yapılırken, havadan da drone ile kontrolde bulunuluyor.
Safranbolu Aşağı Tokatlı Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Şahinde Yavuz, 6 gün önce evinden çıktıktan sonra bir daha haber alınmadı. Ailenin başvurusu üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri yaşlı kadını bulmak için çalışma başlattı. Evin karşısındaki İncekaya Kanyonu içinde ve çevresindeki ağaçlık alanlar ile mezarlıklarda arama yapılırken, drone ile de havadan kontrolde bulunuldu. Yapılan arama çalışmalarına rağmen yaşlı kadın bulunamazken, bölgede çalışmalar devam ediyor. Fuat Yavuz çevredeki güvenlik kameralarının incelendiğini, ancak annesinin görülmediğini belirterek, "Olay günü gece evde kalktığını fark ettim ve gittim yatağına yatırdım. Sabah saat 07.30'da işe gitmek için uyandığımda kapıyı açık gördüm. Anahtarı alıp kapıyı açmış ve gitmiş. Kendi çabamla aradım. Daha sonra polise gittim. Şu ana kadar bir sonuç elde edemedik. Güvenlik kamera kayıtları incelendi. Yollardan geçmemiş. Okuma yazması yok. Alzheimer hastası. Kendi evini kabul etmiyordu. Her akşam 'beni evime bırak' diyordu. Başka evi de yok. Birkaç defa komşularımız geri çevirmiş. Eşim yakalayınca da eve getirmiştik. Hastalık ilerlediği için beni ve torunlarını bazen tanıyordu bazen de tanımıyordu" dedi.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
-Drone ile arama
-Fuat Yavuz arama yaparken
-AFAD ve polis arama yaparken
-Şahinde Yavuz'un fotoğrafı

Süre:(03.02) Boyutu:(337 MB.)
Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU(Karabük,(DHA)

===============================================

İftardan sonra kan bağışına çağrı

Burdur Kızılay Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Nefise Akdemir, "Kan alma faaliyetlerimizi iftar saati sonrasına kaydırarak herkesin kan bağışında bulunabilmesini sağlıyoruz" dedi.
Burdur Kızılay Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Nefise Akdemir, insanların Ramazan ayında oruç tuttuğu için 'kan bağışı yaparsak sağlık açısından zarar görürüz' endişesi yaşadıklarını ve bu nedenle kan bağışı sayısında düşüş yaşandığını söyledi. Vatandaşın kan verebilmeleri için kan bağışı ekiplerinin Ramazan ayı boyunca iftar saatinden sonra çalışma yapacağını aktaran Akdemir, "Kan alma faaliyetlerimizi iftar saati sonrasına kaydırarak herkesin kan bağışında bulunabilmesini sağlıyoruz" dedi. Ramazan boyunca şenlik alanında, Cumhuriyet Meydanı'nda ve Bucak ile Gölhisar ilçelerinde iftar saati sonrasında kan bağışı alacaklarını kaydeden Akdemir, "Biz herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Verdikleri bir ünite kanla üç kişinin hayatını kurtaracaklar. Küçük bahaneler onların büyük iyiliklerine engel olmasın. Yaz dönemlerinde insanların tatile gitmesi nedeniyle ve kış aylarında soğuk olması sebebiyle Ramazan ayında oruç tutulması sebebiyle kan bağışı sayısında düşüşler yaşanıyor. Genel anlamda baktığınız zaman Burdur halkı kan bağışına duyarlı. Milli eğitimle yaptığımız eğitim faaliyetleri, üniversitemizde yaptığımız eğitim faaliyetleri çerçevesinde duyarlılık gitgide artıyor" diye konuştu. Tüm Kızılay Kan Bağış Merkezlerinde kök hücre bağışı da aldıklarını anlatan Demir, "Herkesi kan bağışı ile birlikte kök hücre bağışçısı da olmaya davet ediyorum. 18- 65 yaş aralığındaki herkes kan bağışı yapabilir. Kök hücre bağışı için ise 18- 50 yaş aralığında olmak gerekiyor" dedi. Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı da hem toplumsal duyarlılık hem de örnek olmak açısından uzun yıllardır düzenli olarak kan verdiğini ve şu ana kadar 90 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunduğunu kaydederek, "Sağlığı yerinde olan her insan kan verebilir. Kan vermenin insan hayatını kurtarmak gibi manevi özelliğinin yanı sıra vücut sağlığına da büyük katkısı var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
- Kan bağışından detay
- Nefise Akdemir ile röp.
- Detay
- Hayri Sandıkçı ile röp.
- Detay

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)