DHA YURT BÜLTENİ - 11

  Tartıştığı erkek arkadaşına kafa attı Sinop'ta bir genç kız, sokak ortasında tartıştığı erkek arkadaşına kafa attı.

Tartıştığı erkek arkadaşına kafa attı

Sinop'ta bir genç kız, sokak ortasında tartıştığı erkek arkadaşına kafa attı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, saat 15.30 sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Genç kız, erkek arkadaşı ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine genç kız, erkek arkadaşına aniden kafa attı. Neye uğradığını şaşıran erkek, karşılık vermezken, genç kızı çevredekiler sakinleştirdi. İkili daha sonra caddeden uzaklaştı. O anlar, bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------------
Kızın erkek arkadaşına kafa atma anı

Haber: Deniz ÖZEN SİNOP-DHA

==================

Takla atan cipte aynı aileden 4 kişi yaralandı

Bolu'da, TEM yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, bariyerlere çarpıp takla attı, aynı aileden 4 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahale yapıldığı sırada Dursun Ali Bedir'in (81) başının üstünde karton tutularak güneşten etkilenmesi önlendi.
Kaza, saat 14.30 sıralarında TEM yolunun Çaydurt mevkiinde meydana geldi. Ankara yönüne giden Gülzade Bedir (69) yönetimindeki 16 AEG 599 plakalı cip, kontrolden çıkıp, bariyerlere çarptı. Cip, daha sonra takla atarak, refüjde kaldı. Kazada sürücü Gülzade Bedir ile araçta bulunan Ergül Bedir (50), Özcan Bedir (56) ve Dursun Ali Bedir yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine 112 Acil, polis ve Karayolları ekipleri geldi. 112 Acil ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Bu sırada polis ve Karayolları personeli yaralılardan Dursun Ali Bedir'in güneşten etkilenmemesi için başının üstünde karton tuttu. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bolu'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
-Kaza yapan araç
-Yaralılara müdahale
-Ambulansların görüntüsü
-Polisin ve karayolları personelinin karton tutması
-Detaylar

Süre: 01.02-Boyut: 116 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

==================

Belçikalı heykeltıraşın 'nazar boncuğu' yeni yerinde

Mersin'de, 10 yıl önce düzenlenen Heykel Sempozyumu kapsamında, Belçikalı sanatçı Renata Verbrugge tarafından yapılan 'Bir Nazar Boncuğunun Anıları' heykeli, parktan yaya yoğunluğunun olduğu caddeye yerleştirildi.
7'nci Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu kapsamında, 2009 yılında, Renata Verbrugge tarafından yapılan ve 10 yıldır Atatürk Parkı'nda sergilenen 'Bir Nazar Boncuğunun Anıları' isimli heykel, Atatürk Caddesi'ne taşındı. Ekiplerin özeni ve dikkati ile parktan Atatürk Caddesi'ne taşınan heykel, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'nın batı yakasına yerleştirildi. Mermer malzemeden yapılan, küp şeklindeki kesimi ve üzerindeki oyma detayları ile caddedeki yerini alan heykel, beğeni topladı.

Görüntü Dökümü
-----
-Kamyon kasasındaki heykelin görüntüsü
-İş makinesi ve kamyonun görüntüsü
-Heykelin kaidesi taşınırken
-Kaidenin montajı yapılırken
-Heykel iş makinesi ile taşınırken
-Heykelin montajı
-Heykelden genel ve detay

Reklam
Reklam

(BOYUT:162 MB) (SÜRE: 1,25 DK)

Haber:Mustafa ERCAN-Kamera: MERSİN,(DHA)

=================

Mersin’in en renkli pazarı, gelir kapısı oldu

Mersin’in Mezitli ilçesinde kurulan Çiçek Pazarı bölgeyi güzelleştirirken, evinde çiçek üreten vatandaşlar için de yeni bir gelir kapısı oldu.
İlçenin çeşitli bölgelerinde seyyar olarak çiçekçilik yapan vatandaşları bir araya toplayan Mezitli Belediyesi, ilçenin en işlek noktalarından birisine çiçek pazarı kurdu. Viranşehir Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Çocuk Sokağı yanında açılan pazar, vatandaşların ilgi odağı oldu. Bölgenin görüntüsünü ve kokusunu değiştiren pazarı diğer pazarlardan ayıran özellik ise pazarcıların bu çiçekleri kendilerinin yetiştiriyor olması.
Yol kenarında çiçek satarken yanlarına yanaşan bir araçta bulunanların kendileriyle sohbeti sayesinde bu pazarla tanıştıklarını belirten çiçekçiler, daha sonra kendileriyle konuşan kişinin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan olduğunu öğrendiklerini anlattı.
Belediye olarak üreticiyi her zaman desteklediklerini kaydeden Başkan Tarhan ise köşe başlarında olumsuz görüntüler yaratarak iş yapmaya çalışan seyyar çiçekçileri bir bölgede toplayarak daha estetik görüntü sağladıklarının altını çizdi. Başkan Tarhan, Çiçek Pazarı'nı kurarken satıcılara kendi çiçeklerini üretme şartı koyduklarına değinerek, "Pazarımızı açtık ve kısa sürede büyük ilgi gördü. Çiçekçiler de burayı benimsedi. Vatandaşlar da artık Cengiz Topel Caddesi üzerinde çiçek pazarı olduğunu biliyorlar. Bu projeyle Mezitlililere çiçek kültürünü hatırlatmak istedik. Üreten vatandaşımızı desteklerken bölgenin görüntüsünün de değişmesini sağladık. Bölge vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bir alan oldu. Vatandaşlarımız da çiçek üreten insanlarımız da son derece memnun" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------
-Pazarın görüntüsü
-Çiçeklerin görüntüsü
-Vatandaşların görüntüsü
-Vatandaşlar konuşurken
-Çiçekçi kadının konuşması

(BOYUT: 173 MB) (SÜRE: 4 DK)

Haber:Mustafa ERCAN-Kamera: MERSİN, (DHA)