DHA YURT BÜLTENİ -13

Evinin penceresinden düşen kadın, öldü ADANA'nın Kozan ilçesinde, 2'nci kattaki evinin yatak odasındaki penceresinden dışarıyı izlerken, dengesini kaybedip düşen Mehri Yıldırımer (73) adlı kadın, hayatını kaybetti.

Evinin penceresinden düşen kadın, öldü

ADANA'nın Kozan ilçesinde, 2'nci kattaki evinin yatak odasındaki penceresinden dışarıyı izlerken, dengesini kaybedip düşen Mehri Yıldırımer (73) adlı kadın, hayatını kaybetti.

Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Kozan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın 2'nci katında oturan Mehri Yıldırımer, yatak odasının penceresinden dışarıyı seyretmeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden Yıldırımer, aşağı düştü. Olayı fark eden komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehri Yıldırım, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------------------------
- Apartmandan görüntü
- Açık pencere
- Kadının düştüğü yer

SÜRE:24" BOYUT:44 MB

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

======================

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

ADIYAMAN'da, otomobilin çarptığı down sendromlu olduğu öğrenilen çocuk yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Top oynayan Sinan Doğan'a, yoldan geçen Arif Ç. yönetimindeki 44 HL 874 plakalı otomobil çarptı. Yaralanan çocuk kazayı görenlerin çağırdığı ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisine başlanan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
- Olay yeri ve yaralı çocuk
- Sağlık görevlileri ve ekipler
- Yaralının ambulansa alınması
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=======================

Köpeğe tecavüz iddiasıyla 2 kişiye gözaltı (2)
ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Kütahya’da sahipli köpeğe ormanda tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler İ.D.(47) ve İ.Y. (55) polisteki işlemlerinin ardından ‘müstehcenlik ve hayvanları koruma kanununa muhalefet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de tecavüz iddialarını kabul etmezken alkol almak için ormana gittiklerini belirterek, “Biz arkadaşım ile alkol almak gittik, ormanlık alanda köpek bağlıydı. Bizde biraz ileri oturduk içerken elinde bıçakla biri gelerek ‘köpeği neden çalıyorsunuz’ dedi. Bizde çalmıyoruz alkol alıyoruz dedik. Üstümüze geldi. Biz köpek filan çalmaya çalışmadık’ şeklinde kendilerini savundu.

Reklam
Reklam

Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tecavüz edildiği öne sürülen köpekten ve 2 şüpheliden alınan örnekler ise incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Soruşturma sürüyor.

KÜTAHYA (DHA)

=====================

Çiğ köfteci önündeki çiçek hırsızlığı kamerada

OSMANİYE'de çiğ köfte satılan dükkanın önünde duran çiçek ekili saksıyı alarak uzaklaşan kişi, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Alibeyli Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Yaklaşık 3 yıldır çiğ köfte satan Canan Baysal, sabah iş yerini açmak için geldiğinde, dükkanın önündeki çiçek ekili saksılardan birinin eksik olduğunu fark etti. Bunun üzerine yan taraftaki iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Baysal, gece saat 02.30 sıralarında bir kişinin saksıyı kucağına alıp uzaklaştığını gördü.

Çiçeğinin çalınması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten ve bundan yaklaşık 3- 4 ay önce de aynı olayla karşılaştığını anlatan Canan Baysal, "Sabah geldim, dışarıda bulunan ortanca çiçeğim yoktu. Daha önce de çiçek konusunda bu tür problem yaşadım. Hemen güvenlik kamerası görüntülerine baktım. Can sıkıcı bir olay. Tabelanın yan tarafında ektiğim çiçekleri de söküp çaldılar. Gelip isteseler verirdim, bu bir emek hırsızlığıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Baysal, olayla ilgili şikayetçi olmadığını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------
-Güvenlik kamerası görüntüsü
-Şüphelinin kaldırımdan yürüyerek gelmesi
-İşyeri önündeki çiçeği eğilip alması
-Çiçeği kucağına alıp ilerlemesi, kamera açısından çıkması
-İşyeri önündeki diğer çiçekler
-Olay anını kaydeden kamera detay
-İşyeri sahibi Canan Baysal ile röportaj

BOYUT: 40.5 MB SÜRE: 01'24''

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

=========================

Nilüfer Kadın Korosu üyelerinden Balıklıgöl'de konser

BURSA'da hiç bir müzik eğitimi almayan 32-78 yaşlarındaki 175 kadının bir araya gelmesiyle kurulan Nilüfer Kadın Korosu üyeleri, Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl'de konser verdi.
Bursa'da kurulan Nilüfer Kadın Korosu üyeleri ziyaret ettikleri Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl'de balıklara yem atarak dilek tutu. Başlarına poşu takan koro üyeleri hep birlikte 'Urfa dağlarında gezer bir ceylan' türküsünü seslendirdi. Balıklıgöl'ü dolaşan ziyaretçilerin ilgi gösterdiği koro üyeleri, performanslarından dolayı yerli ve yabancı turistler tarafından alkışlandı.
Nilüfer Kadın Korosu Derneği Başkanı Aysel Gürel, sosyal projeler kapsamında konserler verdiklerini ve gelirlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, "Bizler 175 kişilik amatör bir kadın korosuyuz. Tüm konserlerimizi sosyal projeler çerçevesinde veriyoruz. Buraya gelmeden önce 2 kırsal okula yardımda bulunduk. Batı ile doğu kardeşliğini ortaya koymak için buradayız" dedi.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------------
- Balıklıgöl'de türkü seslendiren kadın korosu
- Balıklıgölü gezenler koroya alkış çalması
- Açıklamada bulunanAysel Gürel
- Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 85MB

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

===============================

600 yıllık türbede defineci çukuru ziyaretçileri şaşırttı

Bursa'nın İznik ilçesindeki 600 yıllık tarihi Sarı Saltuk Türbesi'ne ziyarete gelen vatandaşlar, defineciler tarafından yapılan kaçak kazıda açılan 1 metrelik çukuru görünce büyük şaşkınlık yaşadı.
Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan 600 yıllık tarihi Sarı Saltuk Türbesi'ne dün akşam saatlerinde gelen kimliği belirsiz kişiler, kaçak kazı yaptı. Beton zemini kırarak, 1 metre derinliğinde çukur kazan kişiler, kaçtı. Sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine türbeye gelen polis ekipleri, kaçan kişilerin peşine düşerken, Müze Müdürlüğü'nden gelen sanat tarihçisi ve arkeologlardan oluşan ekip, kazı bölgesinde inceleme yaptı.
ZİYARETE GELEN VATANDAŞLAR GÖZLERİNE İNANAMADI
Sarı Saltuk Türbesi'ne bugün ziyaret için gelen vatandaşlar, beton zeminde kazılan çukuru görünce şaşkınlık yaşadı. Duruma tepki gösteren İstanbul'dan ziyaret için türbeye gelen Murat Miniç, "Bunları yapan insan olamaz. Gördüğümüz manzarayla şok yaşadık" dedi. Hat sanatçıcı İlkay Altay da, "Sarı Saltuk gibi önemli birinin türbesine bu nasıl yapılır? İnsanlık bitmiş, yazıklar olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü;
-Türbeden detaylar
-Çukurdan görüntüler
-Röportajlar

Süre: 1.40, Boyut: 220 MB
Haber-Kamera: Mehmet BULDU/İZNİK,(Bursa),(DHDA)

===============================

Kocaeli 11'inci Kitap Fuarı açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yılki teması 'Roman ve Hikaye' olarak belirlenen 11'inci Kocaeli Kitap Fuarı törenle açıldı. 490 yayınevinin stant açtığı fuar 5 Mayıs'a kadar sürecek, 750'den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliği yapılacak.
Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki 11'inci Kocaeli Kitap Fuarı'nın açılış törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, fuarın onur konuğu yazar Ayşe Kulin ile çok sayıda kitapsever katıldı.
'KÜLTÜREL ANLAMDA KATKI SAĞLAYACAK'
Vali Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmada, "2 üniversitesinde 80 bini aşkın öğrencisiyle önemli bir kente sahibiz. Kültürel anlamda katkı sağlayacak bu fuar da çok önemli. Kitap okumak için belirli konularda arzu ettiğimiz yüzdelerde değiliz. Bu fuarımız da bu oranın artmasına katkı sunacak en önemli etkinlik arasında. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kültürel etkinliğe katkı sunan yazarlarımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum" dedi.
490 YAYINEVİ, 750'Yİ AŞKIN ETKİNLİK
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise "Bundan önce düzenlediğimiz 10 fuarı 4 milyon 700 bin kitapsever ziyaret etti. Fuarımız pek çok rekora imza attı. Bu yıl fuarımızın içeriği, katılımcıları ve misafir yazarlarına baktığımızda inşallah yeni rekorlara daha imza atacağız. Okumak her yaramızın merhemidir, ilacıdır. Bugünden başlayarak, 5 Mayıs akşamına kadar şehrimiz kitap kokacak, şehrimiz kitabın yaydığı her türlü güzellikle buluşacak. Şehrimiz daha güzel olacak. 490 yayınevi, 80 sivil toplum kuruluşu, 750'yi aşkın söyleşi, paneller ve imza etkinlikleri ile kitaplardan bir dünya kuracağız. Kocaeli'nin, Türkiye'nin, insanlığın daha mutlu olması için, kitapların arasında dolaşacak, yeni ufuklar keşfedeceğiz" diye konuştu.
'DAHA İYİ BİR İNSAN OLABİLMEK İÇİN KİTAP OKUMALIYIZ'
Yazar Ayşe Kulin ise 11'inci kez Kocaeli Kitap Fuarı'na katıldığını belirterek, "Onur konuğu olduğum Kocaeli Kitap Fuarı'nda bulunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Daha iyi bir insan olabilmek için kitap okumalıyız. Okumazsak eğer yapayalnız bir insandan, kendini bir kutuya kapamış insandan hiçbir farkımız kalmaz. Roman, şiir, edebiyat ve öykü okumalıyız. Okumak bizim ufkumuzu açar, hayallerimizi çoğaltır ve bizi farklı dünyalara sürükleyerek, farklı kişilikleri bizlerle tanıştırarak bizlere empati yapmayı öğretir. Daha iyi bir insan, doktor, mimar ve hukukçu olabilmek için kitap okumalıyız. İnşallah yıllarca Kocaeli Fuarı devam eder" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, fuarın onur konuğu yazar Ayşe Kulin'e, Kocaeli Minyatürleri Özel Albümü'nü hediye etti.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), (DHA)-