DHA YURT BÜLTENİ 18

İlk bulgulara göre Seren intihar etmiş TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde 6'ncı kattaki evinden aşağı düşerek hayatını kaybeden 1 çocuk annesi Seren Aydın'ın (25) eşi Samet Aydın içerdeyken daire ve girdiği yatak odasının kapısını içerden kilitleyip aşağı atladığı tespit edildi.

İlk bulgulara göre Seren intihar etmiş

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde 6'ncı kattaki evinden aşağı düşerek hayatını kaybeden 1 çocuk annesi Seren Aydın'ın (25) eşi Samet Aydın içerdeyken daire ve girdiği yatak odasının kapısını içerden kilitleyip aşağı atladığı tespit edildi. Genç kadının en yakın arkadaşı Gamze Bilecen ise Seren'in annesini kaybettikten sonra travma yaşadığını ve bu nedenle intihar etmiş olabileceğini ifade ederken, Seren Aydın gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Çerkezköy'deki bir hastanede hostes olarak çalışan 1 çocuk annesi Seren Aydın, önceki akşam Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları'ndaki apartmanın 6'ncı katındaki dairesinden düşerek hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında eşi Samet Aydın'da ifadesi alınırken, Eşi Seren'in daire kapısını ve girdiği yatak odası kapısını içerden kilitledikten sonra aşağı atladığı belirterek, "Olay sırasında salonda çocuğumla oturuyordum. Eşimle konuştum, bir süre sonra eşim yatak odasına geçti. Ondan sonra dışarıdan gelen sesleri duyunca balkona çıktım. Sonra eşimin girdiği yatak odasına girmek istedim ama kilitliydi. Eşim olabileceğini düşünerek aşağı inmek istedim. Daire kapısı da kilitliydi. Arabanın içindeki evin yedek anahtarı düşünerek arabanın anahtarını aşağı attım. Kapıcı yedek anahtarı getirerek kapıyı açtı. Sonra eşimin ambulansa konulduğunu gördüm, bende hastaneye gittim. Kısa bir süre sonra da eşimin hayatını kaybettiğini öğrendim" dedi.

Reklam
Reklam

Seren Aydın'ın oturduğu apartman olaydan sonra sessizliğe bürünürken, en yakın arkadaşı Gamze Bilecen intiharı annesini kaybetmesinin ardından yaşadığı travmaya bağladı. Seren Aydın’ın mutlu bir evliliği olduğunu ve geçtiğimiz yıl annesinin vefatından sonra psikolojisinin bozulduğunu anlatan Bilecen, "Olay günü Seren Aydın kız kardeşi ile birlikte ölen annesinin evine temizliğe gitmişti. Canının sıkkın olduğunu söyleyerek beni eve çağırdı. Evde buluştuktan sonra bir süre sonra canının sıkkın olduğunu söyledi. Ama öyle büyük bir problemi de yoktu. Bende kendisine bu sorunlarının düzeleceğini söyledim ve o da bana eşi ile konuşmak istediğini söyledi. Eşi eve gelecek diye yanından ayrıldım ve işyerime gittim. Yarım saat sonra da düştüğü haberini aldım" şeklinde konuştu.

“FAZLA YAŞAMAYACAĞINI SÖYLÜYORDUö

Gamze Bilecen, arkadaşı Seren Aydın'ın kendi içinde yaşadığı sorunlarını kendisine bile anlatmadığını ve annesinin ölümünün ardından yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle intihar etmiş olabileceğini belirterek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Arkadaşımın kendi içerisinde yaşadığı sorun varmış. Hiçbirimize yansıtmadı. Annesinin ölümünden sonra yaşadığı travma vardı ve ben tamamen ona bağlıyorum. Kendisi de fazla yaşamayacağını ve kendisinin annesinin yaşına kadar yaşamayacağını söylüyordu. Evin kapısını kilitleyip anahtarını eline alıp öyle atlamış. O kadar ölmek istemiş ki buna da saygı duymaktan başka hiç bir şey yapamıyoruz. Eşinin o sırada aşağıya inip ona yardım etmesini istemedi. Samet’e olan öfkesinden değil tamamen o anlarda verdiği kararla alakalıdır"

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatını kaybeden Seren Aydın, Beyciler köyünde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeyi en önde eşi Samet aydın taşırken, oldukça üzgün olduğu görüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GERİYE MUTLULIK FOTOĞRAFLARI KALDI

Üç yaşındaki erkek çocuk annesi Seren'den geriye sosyal medya hesaplarındaki mutluluk fotoğrafları kaldı. Evlendikleri dönem çekilen fotoğrafları mutlulukla paylaştığı görülen Seren Aydın, en son tatil fotoğraflarını eklediği görüldü.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Seren Aydın'ın evi
-Atladığı pencere
-Cenaze fotoğrafları
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)-

===========

Uludağ eteklerinde orman yangını (1)

BURSA (DHA)- BURSA'da Uludağn eteklerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan müdahale ediliyor.
Uludağ'ın eteklerinde Sarıaalan mevkisi yakınındaki ormanlık alanda saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Eğimli arazideki yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait Bursa ve Balıkesir'deki iki helikopter havadan müdahale ediyor. Yetkililer söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

==========

Simit satan çocuğa otobüste kemerli dayak görüntüsüne tepki (2)

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Şanlıurfa'da polis, özel halk otobüsünde bir çocuğun dövülmesiyle ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Sosyal medyada tepkiye yol açan görüntüleri inceleyen ekipler, olayın gerçekleştiği bölgeyi saptadı. Çocuğun B.A. olduğu belirlenirken, onu kemerle döven Y.B. ise evinde yakalanarak gözaltına alındı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Y.B., ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Görüntülerde dayak yiyen B.A'nın ise Çocuk Şubesi ekiplerince ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

============

Vali Yavuz'dan, bayrağı yerden kaldıran fındık işçilerinin çocuklarına hediye

ORDU Valisi Seddar Yavuz, Perşembe İlçesi Çaka Çaytepe Ortaokulu önündeki direkten Türk bayrağının düştüğünü görerek hemen kaldırıp Atatürk büstüne bırakan Siirtli fındık işçilerinin çocuklarını makamında kabul edip, hediyeler verdi.

Ordu'ya fındık toplamaya gelen ailelerine yardımcı olmak için Perşembe ilçesinde bulunan ve Siirt’ten gelen Rabia Aykaç (15) ile Serkan Hansu (16) Çaytepe Ortaokulu önünde Türk bayrağının yerde olduğunu görünce hemen koşarak kaldırdılar ve bayrağı öperek, alnına koyup, Atatürk büstüne koydular. Rabia Aykaç ile Serkan Hansu'nun bu hareketi Vali Seddar Yavuz başta olmak üzere tüm Orduluları mutlu etti.

Makamında gençlerle bir araya gelerek, onlarla yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Bayrak bir milletin şerefi, haysiyeti, onurudur. Bayrak yere düştüğünde bir milletin, şerefi ve onuru yere düşmüş olur. İşte bu şuurla iki tane gencimizin aslında her bir gencimizin yapması gereken davranışı sergilemiş olmaları, her türlü takdirin üzerindedir. Bu şuur ve bilinç ile neslimizi yetiştirebildiğimizde inanıyorum ki, bu asır bizim asrımız olacaktır. Bu örnek davranış elbette karşılıksız kalmamalıydı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Cumhurbaşkanımızın temsilci sıfatıyla sizleri kabul etmek istedim. Bir kez daha çok teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Ailelerinin her yıl fındık toplamak için Karadeniz Bölgesi'ne geldiğini bu yılda kendi harçlıklarını çıkartmak için Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunduklarını anlatan Rabia Aykaç, alışveriş için dışarı çıktıklarını, okul bahçesinde bayrağın yerde olduğunu görünce hemen koşarak yerden kaldırdıklarını söyledi.

Rabia Aykaç ve Serkan Hansu, ayrıca kendilerini makamda ağırladığı ve gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Vali Yavuz'a da teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-----------------------
-Türk Bayrağı'nı yerden kaldıran çocukların görüntüsü (güvenlik kamerası)
-Ordu Valisi Seddar Yavuz'un çocukları makamda kabul edip hediye vermesinden görüntü
(SÜRE: 3.14 Dk ) (BOYUT: 355 MB)
Haber: Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================

Sinop'ta yelkovan kuşları telef oldu

SİNOP'ta Muhsinli Göleti kıyısında bulunan yaklaşık 100 yelkovan kuşu henüz bilinmeyen bir nedenle telef oldu.
Sinop'ta bulunan Muhsinli Göleti kıyısında yaklaşık 100 tane telef olmuş yelkovan kuşunu gören vatandaşlar durumu hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar 10'uncu Bölge Şubesi'ne haber verdi. Olay yerine gelen ekipler bölgede inceleme yapıp ölmüş kuşlardan numune aldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 10'uncu Bölge Şube Müdürü Nurullah Gürkan, ihbar üzerine konuyu değerlendirdiklerini belirterek "Görevlendirdiğimiz veteriner hekimimiz ve ekiplerimiz olay yerine gitti. Onlarca yelkovan kuşunun telef olduğunu ve sahile vurduğunu gördüler. Olayın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişim haline geçtik. Analizler için destek istedik. Numuneleri topladık ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim ettik. Sonuçları bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
----------------------
-Drone ile çekilmiş gölletten genel detaylar
(SÜRE: 1:17 Dk) (BOYUT:142 MB)
Haber-Kamera:Esra AKSU/SİNOP, (DHA)

===============

Kefe Yaylası yenilendi

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, alternatif turizmde önemli yere sahip Serinhisar ilçesindeki Kefe Yaylası'nda düzenleme yaptı.

Yatağan Mahallesi'nde 1100 metre rakımda bulunan Kefe Yaylası, özellikle yaz aylarında kamp yapmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kefe Yaylası'ndaki 171 bin metrekarelik alanda restoran, kasap, büfe, manav, çay bahçesi, spor alanı, oyun alanları, çamaşırhane, Yörük çadırı ve 250 çadır kapasiteli kamp alanı gibi vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayacak tesisler oluşturdu. Yatırımlarla Kefe Yaylası modern şekliyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Kefe Yaylası'nın Denizli'de yayla kültürü ve yayla turizminin merkez noktalarından biri olduğunu belirterek, "Yaylalarımız Denizli'mizin kültürü, özü. Bu değerlerimize değer katmak, yaylalarımızı insanlarımızla buluşturmak için birçok yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaylamızda içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı yeniledik. Doğaya bir damla dahi atık su bırakmıyoruz. Halkımızın rahatı ve güvenliği için tüm ihtiyaçları yeniledik. Bölgeyi daha cazip ve standartları yüksek bir hale getirdik" dedi.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Kefe yaylasından görüntüler
- Tesislerden genel görüntüler
- Vatandaşların konuşmaları
Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: DENİZLİ, (DHA)

===============

Vali Ustaoğlu: Bebek katili teröristler son günlerini yaşıyor

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Valisi İsmail Ustaoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ile birlikte bölgede inşaatı devam eden kalekol ve üs bölgelerinde incelemelerde bulundu. Terör örgütü PKK'nın bebek katili olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, "40 yıldır söylüyorduk, bunlar 'bebek katili' diyorduk. İşte görüldü. 11 aylık yavruyu bile katledecek kadar gözlerini kan bürümüş. Bu hain örgüt son günlerini yaşıyor. İnşallah toplumumuzla, vatandaşımızla, güvenlik güçlerimizle onlara bu bölgeyi dar edeceğiz" dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu ve beraberindeki Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve bazı kurum amirleri, Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde inşaatı devam eden kalekol ve üs bölgelerini ziyaret etti. Burada görev yapan güvenlik güçleriyle sohbet eden Vali Ustaoğlu, bölgede geçmişte büyük sıkıntı ve acılar yaşandığını belirterek, "Bu coğrafya geçmişte büyük sıkıntı ve acılar yaşadı. Ama, devletimizin kararlılığı, güvenlik güçlerinin kararlılığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürüyen faaliyetler sayesinde, bu bölgede artık hainler gözünü açamıyor. Adeta inlerine giriyoruz. İlimizin huzuru açısından en çok önem verdiğimiz hususlardan biri, burada gece gündüz demeden kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerimizin barınma ihtiyaçlarını giderilmesi ile alakalı karakolların mevcut durumudur. İlimizde inşaatı devam eden 5 kalekolumuz var. İnşallah bittiğinde güvenlik güçlerimizin çok iyi ortamlarda güvenli bir şekilde görevlerini ifa edecekler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

'BEBEK KATİLİ TERÖRİSTLER SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR'

Terör örgütü PKK'nın bebek katili olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde asker eşi Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın teröristlerce şehit edildiğini de hatırlatarak, "Savunmasız o yavrudan ne istediler? 40 yıldır söylüyorduk, bunlar 'bebek katili' diyorduk. İşte görüldü. 11 aylık yavruyu bile katledecek kadar gözlerini kan bürümüş. Bu hain örgüt son günlerini yaşıyor. İnşallah toplumumuzla, vatandaşımızla, güvenlik güçlerimizle onlara bu bölgeyi dar edeceğiz. Bu bölgede onlara yaşam alanı bırakmayacağız, bırakmıyoruz da. Şu an kafalarını kaldıracak durumda değiller. Biz belki bir Bedirhanımızı kaybettik ama şu an binlerce Bedirhanımız arazide" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun askerlerle sohbet etmesi
-Üs bölgesindeki askerlerin bölge hakkında Vali Ustaoğlu'na bilgi vermeleri
-Nöbet tutan güvenlik korucularından detaylar
-İnşaatı devam eden karakollardan detaylar
-Vali İsmail Ustaoğlu'nun ziyaretçi defterini imzalaması
-Vali İsmail Ustaoğlu'nun askerlerle gazinoda konuşması
-Vali Ustaoğlu'nun gazetecilere açıklamaları

612 mb

==============

Hatay İŞKUR Müdürü Yüksel, işsizlik rakamlarını açıkladı

HATAY Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ziya Yüksel Hatay’da kurumlarına kayıtlı aktif işsiz sayısının 58 bin 621 olduğunu söyledi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda İŞKUR Müdürü Yüksel Hatay’da 2018 yılı ocak-temmuz dönemi arasında gerçekleştirilen faaliyetler ve işsizlik rakamlarını açıkladı. Yüksel, "İŞKUR’a kayıtlı aktif işsiz sayımız 58.621 olarak gözüküyor. Danışmanlık faaliyetlerimiz kapsamında İş ve Meslek danışmanlarımız tarafından bireysel olarak iş arayanlar ile yapılan 46.184 görüşme gerçekleşmiştir. Ocak- Temmuz döneminde 8.198 kişi işsizlik maaşı almak üzere başvurmuş bunlardan durumu uygun olan 2.895 kişiye işsizlik maaşı bağlamışız. İş ve meslek danışmanlarımızın işyeri ziyaretleri sırasında işyerlerimizden 7974 talep alınmış bunlardan 2843 kişinin işe yerleşmesi kurumunuz aracı ile sağlanmıştır. 49 adet meslek kursu düzenlenmiş bu kurslarda 949 kişinin meslek edinmesi sağlanabilmiştir. Kendi işinin patronu olmak üzere iş isteyen 383 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiş bunlardan işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza işini nasıl kuracağı ve hangi kredilerden faydalanabileceğiyle ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Toplum Yararına programı kapsamında şu ana kadar programın 2018 yılının içinde başlayan bölümünde 4.500 kişi toplum yararına programı kapsamında işe yerleştirilmiş ve çalıştırmaya devam etmektedirö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------------
- Toplantıdan genel görüntü
- İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel'in konuşması
- Toplantıdan genel görüntü
- Gazetecilere yapılan sunumdan detay

SÜRE: 02'20" BOYUT: 71.7 MB
Haber - Kamera: Hüseyin BOZOK / HATAY, (DHA)