DHA YURT BÜLTENİ -19

Kaza anında kamyonette bulunan bebek yola fırladı Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği kamyonet yan yolda bulunan TIR'a çarptı.

Kaza anında kamyonette bulunan bebek yola fırladı

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği kamyonet yan yolda bulunan TIR'a çarptı. 1 yaşındaki bebek kamyonetten yola fırlarken, o anlar arkadan gelen aracın kamerasına yansıdı.
Kaza dün akşam saatlerinde, D-130 Karayolu Karşıyaka mevkiinde meydana geldi. Tolga Bilgin (30) idaresindeki 41 ABH 985 plakalı kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yolda bulunan İsmail U.(37) idaresindeki 14 DG 598 plakalı TIR'a çarptı. Kazada, kamyonette bulunan 1 yaşındaki Hafsa Bilgin kamyonetin ön camından yola fırladı. Arkadan gelen sürücü yola fırlayan bebeği görerek durdu. Yardıma koşanlar yola savrulan bebeği alırken, kazanın şokunu yaşadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yola savrulan Hafsa Bilgin ile kamyonet sürücüsü Tolga Bilgin (30), eşi Habibe Elif Bilgin (25) ve çocukları Yağız Bilgin'i (4) hastanelere kaldırdı. Yaralanan 4 kişi tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------
-Araç kamerasına yansıyan kaza anı
-Vatandaşların yaralı bebeği yerden alması

Haber: Alişan KOYUNCU/BAŞİSKELE(Kocaeli),(DHA)

============

Siirt'te otomobil Botan Çayı'na devrildi, 2'si çocuk 3 kişi aranıyor

SİİRT'te kontrolden çıkan otomobil, Botan Çayı'na devrildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, otomobiliyle suda kaybolan Özalp ile yanındaki 2 çocuğu bulmak için çalışma başlattı.
Kaza, saat 14.30 sıralarında Siirt- Eruh karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Salih Özalp yönetimindeki 56 AAC 681 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, Botan Çayı'na devrildi. Otomobilin çaya düştüğünü görenler, güvenlik güçlerine bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Jandarma, olay yerinde güvenlik önlemi alırken, AFAD ekipleri de suda kaybolan otomobildeki sürücü Salih Özalp ile yanında bulunan 2 çocuğu bulmak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,(DHA)-

=======================

Bakan Selçuk: Yapay zekada öne çıkan ülkeler dünyada söz sahibi olacak (2)
'MAVİ BALİNA OYUN DEĞİL, SİBER SALDIRI'

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Atakum ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Bakan Selçuk, burada okul öğrencilerinin üretim yaptıkları bölümleri gezip, incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Selçuk, 'Mavi Balina' adlı oyunla ilgili soru üzerine, "Aslında bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarımız ile birlikte başlattığımız bazı çalışmalar var. Zamanı gelince bunları kamuoyuyla paylaşacağız; ama şu sıra bazı açıklamaları yapmakta fayda var. 'Mavi Balina' ya da onun gibi çeşitli oyun gibi tabir edilen yazılımlar aslında bir oyun değildir. Bunlar çeşitli kişi ve kuruluşların gençler ve çocuklar üzerinde uyguladığı bir siber saldırıdır. Bu siber saldırı çocukların dijital konulardaki ihtiyaçlarını ya da oyun ihtiyaçlarını istismar eden ve çocuklara bir şekilde zarar vererek, toplumların zarar görmesine ve dejenere olmasına yol açmaya çalışan maksatlı kişiler. Bu anlamda bunu elbette polisiye tedbirleri, hukuki tedbirleri ve mevzuat tedbirleri vardır; fakat bu mesele sadece bu çözümlerle veya bakış açısıyla ele alınmamalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

'UZMANLARIMIZLA İLETİŞİMDE OLSUNLAR'

Bakan Selçuk, bu konunun eğitimsel, sosyal ve psikolojik yönlerinin de dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz dijital oyunları bir problem olarak görürsek çağın eğilimlerini de gözden kaçırmış oluruz. Bunlar bir ihtiyaçtır. Tıpkı bir bıçak gibi iyi için kullanırsan iyiye hizmet eder, kötüye kullanırsanız kötüye hizmet eder. Çocuklarımızın ruh sağlığına zarar vermeyecek, çocuklarımızın gelişimlerini sekteye uğratmayacak oyunlarla ilgilide çalışmaları ve çabaları da destekliyoruz. Netice olarak şu söylenebilir; anne ve babaların, çocukların ihtiyaçlarını hassasiyetle dikkate almaları, onların yalnız kaldıklarında problemlerini çözemediklerinde sessiz bir şekilde feryat ettiklerinde neler yapılabileceği konusunda rehber öğretmenlerimiz ile psikologlarımız ile uzmanlarımızla birebir iletişimde olsunlar. Aksi takdirde bir çocuk eğer açık kapı bulamazsa, rahatlayacağı bir yol bulamazsa bu tür işlere yönelmektedir. Bu yönelimin ortadan kaldırılabilmesi de başta sevgili öğretmenlerimiz olmak üzere ailelerin ve bütün uzmanların ortak bir çabasıyla olur. Bu konu toplum olarak hep birlikte omuzlamamız gereken bir konudur."

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Bakan Ziya Selçuk'un okul ziyaretinden detaylar
-Bakan Ziya Selçuk'un konuşması
Haber-Kamera:Hüseyin KALAY/SAMSUN, (DHA)

===============

'Meteler, Kürşad ve Sekiz Börüsü'nün galası Şırnak'ta yapıldı

ŞIRNAK’ta bulunan Meteler Taburu mensupları Yüzbaşı Kürşat ile 8 askerin Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonunda teröristlere verdiği mücadelenin konu edildiği, 19 Nisan 2019'da vizyona girecek oyan 'Meteler, Kürşad ve Sekiz Börüsü' filmin galası yapıldı.

Şırnak'ta Meteler Taburu'nda görevli Yüzbaşı Kürşad ve 8 askerin teröristlere Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlere yönelik verdikleri mücadale, beyaz perdeye taşındı. Yönetmen ve senaristliğini Burak Akyol'un yaptığı 'Meteler, Kürşad ve Sekiz Börüsü' filmin galası Şırnak Üniversitesi'ndeki 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Galaya, Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, Meteler Taburu'nda görevli askerler, özel harekat polisleri, filmin oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Zeytin Dalı Harekatı'nın 43'üncü gününde Meteler timi canları pahasına bölgede bulunan teröristler ve onlara destek veren yabancı unsurlarla zorlu bir mücadeleye konu alan filmin çekimleri Kayseri'de yapılırken, Makine Kimya Endüstrisi tarafından üretilen yerli ve milli MPT 76, Boro 12, MPT 55 gerçek silahlar kullanıldı.

Filmin galasına katılan Vali Mehmet Aktaş, filmde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, "Meteler filmi ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Böylesine güzel sanatsal bir etkinliğin ilimizde olması son derece mutlu etmiştir. Ayrıca hem senaryosu hem de film kalitesi olarak çok değerli bir eseri ortaya çıkarmışlardır. Tabi böyle bir eserin konusu terörle ve bölücülükle mücadele olan bir eserin, bir filmin galasının bu mücadelenin gerçek kahramanlarının huzurunda sergilenmesi ayrıca çok değerli ve anlamlı olmuştur" dedi.

Galada konuşan filmin yönetmeni ve senaristi Burak Akyol, filmin çekimlerinin yaklaşık 2 ay sürdüğünü belirten belirterek, "Kayseri’de çektik filmi. Kayserinin birçok bölgesinde çektik. Erciyes’ten tutun Talas’a, Nevşehir’e kadar birçok yerde filmin çekimlerinin yaptık. Ardından tabii zor film olduğu için askeri bir film çok önemli bir konu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil eden Meteler Taburu'nu anlatmak kolay değil. Dolayısıyla uzun bir kurgu aşaması oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Filmin galası için neden Şırnak'ı tercih ettiğini Akyol, şöyle anlattı:
"Meteler Şırnak’ta, Şırnak Özel Harekat Taburu’nda Meteler. Dolayısıyla filmin galasını burada yapmamız en tabii en doğal şeydir. Buradaki askerlerimize, Mehmetçiklerimize, Metelerimize hatta diğer illerdeki fatihlere, efelere, oğuzlara bir çoğuna moral olsun. Onların yanında olduğumuzu bilsinler diye galamızı Şırnak’ta yapmaya hep beraber karar aldık."

Görüntü Dökümü
-------------
- Salondan görüntü
- Film yönetmeni Burak Akyol'un konuşması
- Yapımcı Salih Aksu'nun konuşması
- Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın konuşması
- Filminden detaylar
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK;(DHA)

============================

Bodrum'da Polis Haftası kutlandı

TÜRK Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü, Muğla'nın Bodrum ilçesinde de kutlandı.

Bodrum Belediye Meydanı'nda, Türk Polis Teşkilatı'nın 174'ncü kuruluş yıl dönümü için tören yapıldı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, emniyet mensupları, siyasi parti temsilcileri, gaziler, çeşitli oda ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar törene katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu yaptı. Kaymakam Yılmaz da günle ilgili bir konuşma yaptı. Etkinlikler, Bodrum Belediye Meydanı'ndan başlayan polis araçlarının kortej geçişiyle sürdü. Trafo Cafe'de ise 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula'nın resim sergisinin açılışı gerçekleşti. Öte yandan töreni, turistler de ilgiyle izledi. Bazı turistlerin, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sırasında törene katılanlara uyarak esas duruşta beklediği görüldü. Töreni yakından takip eden turistler, bol bol fotoğrafta çekti.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
- Törenden genel detay görüntü
- Konuşmalardan görüntü
- Turistlerden görüntü
- Sergiden Görüntü

Haber- Kamera: Mehmet Can MERAL / BODRUM (Muğla), (DHA)