DHA YURT BÜLTENİ - 2

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesi Kozluk Karakolu'nda, el bombasının kazara patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Semih Korkut'un cenazesi, Erzurum'da düzenlenen törenle İstanbul'a gönderildi.

1 - Şehit Uzman Çavuş Semih Korkut, törenle uğurlandı

ERZURUM, (DHA)- AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesi Kozluk Karakolu'nda, el bombasının kazara patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Semih Korkut'un cenazesi, Erzurum'da düzenlenen törenle İstanbul'a gönderildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Küçük Ağrı Dağı bölgesi Türkiye-İran sınırındaki Kozluk Karakolu'nda meydana geldi. Uzman Çavuş Semih Korkut (26), mühimmat sandığından el bombası alırken patlama meydana geldi. El bombasının infilak etmesi sonucu Korkut ile birlikte 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Semih Korkut, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Reklam
Reklam

Şehit Korkut'un cenazesi, otopsi için dün akşam Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından şehit Uzman Çavuş Korkut'un cenazesi, bugün sabah morgdan alınarak, Askeri havalimanına getirildi. Burada düzenlenen uğurlama törenine protokol, askerler ve şehit yakınları katıldı. Korkut'un özgeçmişinin okunmasından sonra Merkez Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, dua ettirdi ve helallik istedi. Törenin ardından evli olan Kotan'ın cenazesi, Türk hava Kuvvetleri'ne ait uçakla İstanbul'a gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Şehit Korkut'un vesikalık fotoğrafı
-Korkut'u İstanbul'a götürecek uçağın gelmesi
-Şehidin özgeçmişinin okunması
-Müftünün dua ettirmesi
-Protokolun dua etmesi
-Şehit Korkut'un cenazesinin uçağa konulması

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================

2 - Otomobille çarpışan minibüs devrildi: 8 yaralı

DARICA(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, kavşakta otomobil ile çarpışan minibüs devrildi. Kazanın ardından otomobil sürücüsü kendini araçtan yere atarken, devrilen minibüsten yaralıları vatandaşlar çıkardı.

Reklam
Reklam

Kaza sabah saatlerinde, Darıca İstasyon Caddesi ile Atatürk Caddesi’nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Murat Hanoğlu idaresindeki X 3397 BX yabancı plakalı otomobil ile Emrah Mısırlıoğlu idaresindeki 34 PL 6128 plakalı minibüs ile çarpıştı. Minibüs çarpışmanın şiddetiyle devrilerek yan yatarken, kazada yaralanan otomobil sürücüsü Murat Hanoğlu aracından kendini dışarı atarak acı içinde yerde kıvranmaya başladı. Minibüs içerisindeki Emrah Mısırlıoğlu ile birlikte 2’si çocuk toplam 7 kişi ise o sırada sabah namazından dönen vatandaşlar tarafından araçtan çıkartıldı.

Bir süre yerde yatan otomobil sürücüsü Murat Hanoğlu ile birlikte minibüsten çıkartılan 7 kişi, olay yerine gelen 112 Acil ekipleri tarafından Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmadığı bildirildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Devrilen minibüs ve otomobilden görüntü
Murat Hanoğlu'nun yerde görüntüsü
Murat Hanoğlu'na müdahale edilmesi
Minibüste içindeki 2 çocuk ambulansa bindirilirken
Kazada devrilerek yan yatan minibüsten etrafa dökülen çantalar ve valizler
Yaralılara müdahale edilmesi

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========

3- Sıcaktan bunalan hayvanlar, nehirde serinletiliyor - HD

MUŞ, (DHA)- MUŞ'un Hasköy ilçesinde hayvan sahipleri, sıcak havadan bunalan manda ve inekleri nehirde serinletmeye çalışıyor.
Hasköy ilçesinde hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükselmesi, büyükbaş hayvanları da etkiledi. Sahipleri çareyi, hayvanlarını Karasu Nehri'ne sokup, serinletmekte buldu. Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyünden hayvan sahibi Mirzaydın Barlak, "Hayvanlar, güneş altında bunalıyor. Mandaların yaz aylarında can damarı su ve çamurdur. Hayvanlar sıcaktan olumsuz yönde etkileniyor ve süt verimi düşüyor. Ben de bu nedenle 30 mandayı günde iki kez Karasu nehrine getirerek serinletiyorum" diye konuştu.
Kavurucu sıcakların başlaması ile ineklerini 2 saat nehir sularına bıraktığını söyleyen Soner Çavuş ise hayvanların serinledikten sonra daha rahat otlayabildiklerini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Mandaların toplu Karasuda serinlemesinden detaylar
Hayvanların üzerine su dökerek serinlemelerini sağlamak
Nehirde manda ve ineklerden detaylar
Röportaj

Reklam
Reklam

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN/ MUŞ, (DHA)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=============

4- Karacabey 2. RC Araç Yarışları başladı

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), (DHA)