DHA YURT BÜLTENİ-2

1)DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 34 YARALI DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesinde, öğrencileri taşıyan tur otobüsü kontrolden çıkıp devrildi.

1)DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 34 YARALI

DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesinde, öğrencileri taşıyan tur otobüsü kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, 22'si öğrenci, 34 kişi yaralandı. Antalya yönünden gelen henüz sürücüsü belirlenemeyen Öz Antalya Tur'a ait 07 GCR 07 plakalı tur otobüsü, kontrolden çıkıp yan yattı. Kazada, otobüste bulunan 22 ortaokul öğrencisi, 4 öğretmen, 5 veli, 1 rehber ve 2 şoför yaralandı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Otobüsten çıkarılan 1'i ağır 34 yaralı, çevre hastanelere kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------------
-Olay yerinde devrilen otobüsün görüntüsü
-Yaralılarn görüntüsü
Amsulanslardan görüntü
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

=====================================================

2)MUĞLA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 29 GÖZALTI KARARI

MUĞLA merkezli 11 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 23'ü muvazzaf asker, 6'sı sivil olmak üzere toplam 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Muğla, İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Diyarbakır Samsun, Yozgat ve Antalya'da bulunan 23 subay ve astsubay ile 6 sivil şüphelinin gözaltına alınması için harekete geçildi. Şüphelilerin, ankesörlü telefonlardan örgüt üyeleriyle bağlantıya geçtiklerinin tespit edildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

=====================================================

3)KEMENÇE SAYESİNDE 35 KİLO VERDİ

Bursa'da, fazla kilolarından kurtulmak isteyen Furkan Derya, kilo vermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Spor ve diyetin yanı sıra kemençe çalarak günde ortalama 10 kilometre yol yürüyen Derya, "Kemençemi çalıyorum. O enerjiyle parka geliyorum. 4 ay süre zarfı içerisinde 35 kilo verdim. Hayatıma çok şey değişti. Çok mutluyum" dedi. Bursa'da yaşayan ve aslen Trabzonlu olan evli ve bir çocuk babası olan Furkan Derya (29), fazla kilolarından kurtulmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Küçük yaştan beri kemençeye ilgi duyan Derya, bu ilgisini kilo vermek için kullandı. Spor ve diyetin yanı sıra kemençe çalarak günde ortalama 10 kilometre yürüyüş yapan Derya, bu sayede 4 ayda 35 kilo verdi. 'Diyet değil, önce niyet' mantığıyla yola çıktığını belirten Derya, vermiş olduğu kilolar sayesinde hayatında çok şey değiştiğini ifade etti. Kilo verdiği için mutlu olduğunu söyleyen Derya, "Kilo vermeye karar verdiğim zaman Trabzon'daydım. Gece uyurken başımda bekleyen bir ağabeyim yaklaşık 10 dakika nefes alamadığımı söyledi. Böyle bir yaşantının olamayacağını belirterek zayıflamam gerektiğini söyledi. O zamanlar 127 kiloydum. Kilo vermek için karar aldım. Şu an 92 kiloyum. Kemençe hayatımın her yerinde var. Bu süreçte beni motive eden en önemli şeylerden biri kemençe oldu. Kemençemi çalıyorum. O enerjiyle parka geliyorum. Her gün bir buçuk saat yürüyüş yapıyorum. Her gün 10 kilometre yürüyorum. 3 ayakkabı aşındırdım ama sonuç ortada. Eski halimi bilen arkadaşlar şaşırıyorlar" dedi. Kilo verme sürecinde ailesinden ve yakınlarından büyük destek gördüğünü dile getiren Derya, "4 ay süre zarfı içerisinde 35 kilo verdim. Bu süreçte iş arkadaşlarımın ve ailemin de çok desteğini gördüm. Herkesin bana yaşam koçluğu oldu. Özellikle ailemin desteği benim için çok önemliydi. 'Diyet değil önce niyet' dedim. Niyetine girdim diyet yaptım. Kola, asit, pilav, tatlı, makarna gibi yiyecekleri hayatımdan kestim. Hamur hayatımda yok. Bunlara bir de yürüyüşü ekleyince ortaya böyle bir durum çıktı. Hayatımda çok şey değişti. Koşmaya başladım. Halısahada futbol oynamaya başladım. Horonu bile daha iyi oynuyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
------------------------
-Spor parkından detaylar
-Kemençe detayları
-Furkan Derya'nın eski fotoğraflarından detaylar
-Genel detaylar

Süre: 04.16 Boyut: 478 MB

Haber: Enver Fatih TIKIR-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

=====================================================

4)BURSA'DA, KEDİ VE FARENİN DOSTLUĞU GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Bursa'da kedi ve farenin dostluğunu görenler gözlerine inanamıyor. Beraber aynı kaptan yemek yemesi ilginç görüntülere sahne olduğu kedi ve fareyi yan yana gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. İlginç olay merkez Osmangazi ilçesi Hocaalizade Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki sokak hayvanlarını besleyen kafe işletmecisi Betül Tikbaş (24), dükkanının önüne gelen bir sokak kedisinin önüne tavuk koydu. Kedinin tavuğu yediği sıralarda yanına bir anda fare geldi. Bir süre kafenin önünde dolaşan fare daha sonra kedinin yanına giderek yemeğine ortak oldu. Kedi ve farenin birlikte yemek yemesi görenleri hayrete düşürdü. Şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaşlar o anları cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.
Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Betül Tikbaş, "Dükkanın önüne mama bıraktığımız için bu civarda çok kedi oluyor ama bugün ilk defa bir fareyle karşılaştık. Önce gezinmeye başladı ama yaralıydı. O yüzden biraz yavaş yürüyordu. İnsanlardan kaçmıyordu. Buralarda gezindi. Kedi önce fareden korktu ve kaçmaya başladı. Kedinin yemesi için koydukları tavuk vardı. Beraber onu yemeye başladılar. Bir süre sonra tekrar fare kedinin ayağını kemirdi. Daha sonra kardeş kardeş yediler yemeklerini. Birçok insan toplandı. Hepsi videoya çekti ama hiç bir şekilde kaçmadılar" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------------------
-Kedi ve farenin yemek yemesi
-Mahalleden detaylar
-Betül Tikbaş röportajı

Süre: 05.46 Boyut: 645 MB
Haber: Semih ŞAHİN-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA, (DHA)

=====================================================

5)SUSAN NİNE: SEVGİ VE SAYGIYI ELDEN BIRAKMAYIN

KARS'ın Küçükyusuf köyü'nde 1928 yılında dünyaya gelen Susan Gökalp, gençlere öğütlerde bulundu. 8 çocuk, 62 torunu bulunan Susan nine, misafirperverliğiyle dikkat çekiyor. Doğanın ebesi vefat edenin cenaze yıkayıcısı olan Susan nine, gençlere, "Sevgi ve saygıyı elden bırakmasınlar. Sevgiyi nakış nakış işlesinler. Bu güzel ülkemizi severek daha da güzelleştirelim" tavsiyesinde bulunuyor.
Kars'ın 91 yaşındaki Susan ninesi bir asra yaklaşan ömrünü eşi ve çocuklarına adadı. 1945 yaşında evlendiği Kemal Gökalp'le evlenen Susan ninenin 1975 yılında ailesiyle köyden kent merkezine göç etti. Eşiyle mutlu bir yuva kuran Susan ninenin 8 çocuğu dünyaya geldi. Çocuklarından 62 torunu olan Susan nine, 2009'da hayat arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadı. Torununun 2 torununu da gören Susan nine, yaşamını oğlu Ömer Gökalp'in yanında sürdürüyor. Misafirperverliğiyle dikkat çeken Susan nine, köydeki geleneklerini şehirdeki evinde de devam ettiriyor. Misafirlerine yöreye has kuymak yemeği ikram eden Susan nine, komşularının da büyük ilgisini çekiyor. İlerleyen yaşına rağmen hayat enerjisini kaybetmeyen Susan nine, 40 yıllık köy yaşantısında doğan çocuklara ebelik yaptığını anlatıyor. Vefat eden kadınların cenazelerini yıkayan Susan nine, yardım isteyenlerin hep yanında oldu. Gençliğinde halı ve kilim dokumacılığı da yapan 91 yaşındaki nine, oğlunun saçından dokuduğu halıyı yanından ayırmıyor. Bir köşede oturmaktansa sürekli bir şeylerle uğraşmayı sevdiğini anlatan Susan nine, gençlere "Birbirinizi sevin" tavsiyesinde bulunuyor. Kendini ziyaret eden gençlerle sohbet eden nine, "Ne olur birbirinizi sevin. Kimseyi kimseden ayırmayın. Hepimiz kardeşiz ve kardeş olarak yaşamak zorundayız. Sevgi ve saygıyı elden bırakmasınlar. Sevgiyi nakış nakış işlesinler. Bu güzel ülkemizi severek daha da güzelleştirelim" diyerek en büyük arzusunu dile getiriyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------------------
-Susan ninenin oğlu Ömer Gökalp'in konuşması
-Susan ninenin evinden genel ve detaylar
-Namaz kılması
-Kuymak yapması
-Kuymak sofrası kurması
-Halıyı anlatması
-Telefonla yakınlarıyla konuşması
-Balkondan dışarıyı izlemesi
Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

562 MB - 5 DK 11 SN