DHA YURT BÜLTENİ -3 

  Adana'da FETÖ şüphelisi 15 kişi adliyede Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 5'i kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana'da FETÖ şüphelisi 15 kişi adliyede

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 5'i kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Adana merkezli, Gaziantep, Van, İzmir ve Bayburt'ta 15 Mayıs'ta eş zamanlı operasyon yaptı. Örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı saptanan ve aralarında 2 astsubay, 1 polis memuru, 1 infaz koruma memuru, 2 ihraç komiser, 1 ihraç subay ve 1 de 4'üncü sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 5'i kadın 15 kişi sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. 3 kişinin ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
- Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi
- Adli tıp biriminden çıkarılması
- Polis aracına bindirilmesi

SÜRE:01'41" BOYUT:186 mb

Haber:Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,(DHA)

=====================

2 kişiyi öldürmeye giden firari yakalandı

Adana'da polis, kavga ettiği 2 kişiyi öldürmeye gideceği iddia edilen B.Ö.'yü kaleşnikof tüfekle yakaladı.
Olay, Ceyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Spor Toto 1'inci Lig takımlarından Adanaspor’un Turbeyler Taraftar Grubu Derneği Başkanı Refik Gül’ü 2018’de silahla yaralayan firari şüpheli B.Ö’nün Ceyhan ilçesinde olduğu ihbarını aldı. B.Ö.'nün burada kavga ettiği 2 kişiyi öldürmeye gittiğini öğrenen ekipler harekete geçti. Şüphelinin otomobili Mithatpaşa Mahallesi’nde durduruldu. Yapılan aramada kaleşnikof tüfek ile bu silaha ait 2 şarjör ve 37 mermi ele geçirildi. B.Ö. ve yanındaki S.O isimli kadın gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen B.Ö. tutuklandırken, S.O. serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------
- Zanlının Ceyhan Emniyet Müdürlüğünden çıkarılması
- Polis aracına bindirilmesi
- Silah ve mermilerin fotoğrafı

SÜRE: 42" BOYUT:78 MB

Haber:Çağlar ÖZTÜRK-Ceyhun ÖZER-Kamera: ADANA,(DHA)

=====================

Saksafon sanatçısı uyuşturucu satarken yakalandı

Adana'da saksafon sanatçısı Ali A. (29) uyuşturucu hap satarken suç üstü yakalandı.
Olay, merkez Yüreğir ilçesi PTT Mahallesi'nde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ali A. uyuşturucu sattığı ihbarını aldı. Şüpheliyi yakalamak için harekete geçen polisler, Ali A.'yı başka bir kişiye uyuşturucu hap satarken suç üstü yakaladı. Ali A.'nın üzerinde yapılan aramada 9 uyuşturucu hap bulundu. Emniyetteki sorgusunun ardından sağlık kontrolüne çıkarılan Ali A., saksafon sanatçısı olduğunu söyledi. Adliyeye sevk edilen Ali A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü
--------------
-Zanlının adli tıp biriminden çıkarılması
-Zanlının konuşması
-Polis aracına bindirilmesi
-Polis aracının gidişi
-Adli tıp biriminden detaylar

Reklam
Reklam

SÜRE:56" BOYUT:103 mb

Haber:Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,(DHA)

===================

Zonguldak’ta grizu faciasında ölen 30 işçi anıldı

Zonguldak'ta, 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, ölümlerinin 9'uncu yıl dönümünde facianın meydana geldiği ocak önünde dualarla anıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda, yerin 540 metre altında meydana gelen patlamada, taşeron firma Yapı-Tek'te çalışan, 2'si mühendis 30 işçi hayatını kaybetti. Facianın 9’uncu yıl dönümünde ölen işçiler için saat 07.30’da kazanın olduğu ocak önünde anma töreni düzenlendi. Törene, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çatalağzı Belediye Başkanı Ahmet Akgün ile gece vardiyasından çıkan işçiler ve gündüz ocağa girecek işçiler katıldı. Ardından yaşamını yitiren 30 işçi ve maden facialarında hayatını kaybeden tüm işçiler için Kur'an-ı Kerim okundu.
GMİS Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, facianın ardından 9 yıl geçmesine rağmen acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için 30 işçinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Kolçak, "Sendika olarak 2004 yıllarından bu yana taşeron sisteminin yer altında uygulanamayacağını anlatmamız ve uyarmamıza rağmen taşeron uygulamasına geçilmişti. Bu uygulamanın ne kadar yanlış olduğu ödediğimiz bedeller sonrası anlaşıldı. Buradan tüm maden şehitlerini rahmetle anıyorum. Ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. İnşallah bir daha böyle acı olaylarla karşılaşmayız" dedi.
Maden işçileri, arkadaşları için dua ettikten sonra yer altına inerek işbaşı yaptı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------
-Maden işçilerinin ocak önüne gelmesi
-Madencilerden detay
-Madencilerle röp.
-Hüseyin Kolçak’ın konuşması
-Dua edilmesi
-Madencilerin ocağa girmesi

Süre: (6:38) Boyut: (743 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

====================

Mezbahadan kaçan boğa 5 saat peşinden koşturdu

Erzurum'da, kesimi yapılacakken mezbahadan kaçan boğa 5 saatlik kovalamaca sonucu yakalandı. Sahiplerine ve vatandaşlara zor anlar yaşatan boğa kesilmeken kurtulamadı.
Aşkale ilçesinden kamyonetle Erzurum'a getirilen yaklaşık 1 ton ağırlığındaki boğa kesim için özel bir mezbahaya götürdü. Mezbahada kesimi yapılmak üzere bekleyen boğa, bir anda sahibi Vehbi Çoban'ın elinden kurtuldu. Bunun üzerine çevredekiler, yakalamak için hayvanın peşine düştü. Sanayi Sitesi'nde girdiği bir oto servisinde çalışanlara korkulu anlar yaşatıp araçlara zarar veren boğa yakalandı. Dışarı çıkarıldığında yine kaçmayı başaran boğanın yakalanması için bu kez Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahipsiz hayvan müdahale aracından yardım istendi. Sıkıştırıldığı bir benzin istasyonunda kendisini yakalamak isteyenlere saldıran boğa olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından, uyuşturucu iğne ile vuruldu. Bir süre sonra sakinleşen boğa bindirildiği kamyonetle kaçtığı kesimhaneye geri götürdü.
Saatlerce koşmaktan hitap düştüklerini söyleyen Vehbi Çoban, "Sabahın erken saatlerinde kent merkezine getirdiğimiz boğa mazbahadan kaçtı. Bizi saatlerce peşinden koşturdu. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Girdiği bir otomobil servisinde yakaladık ama dışarı çıkanca kendisini durduramadık ve yeniden kaçtı. Belediye ekiplerinin bayıltmak için vurduğu iğneler biraz olsun sakinleştirince yakalüyıp kaçtığı mazbahaya geri götürdük" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
------------
-Oto servisi içerisinde boğayı yakalama çalışması
-Boğanın sahibini elinden kaçması
-Benzin istasyonun sıkıştırılan boğa
-Boğanın benzin istasyonun kaçması
-Boğanın yakalanarak kamyonete konulması
-Vehbi Çoban ile röp

SÜRE: 06.25 BOYUT: 718 MB

Haber: Turgay İPEK - KAmera: Zafer KUMRU / ERZURUM,(DHA)

======================

2 kişinin öldüğü motosiklet kazası güvenlik kamerasında

Adana'da önce hafif ticari araca, ardından da kaldırıma çarparak yaşamını yitiren motosikletteki 2 kişinin kaza anının güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı.
Kaza, 14 Mayıs'ta Yüreğir ilçesi D-400 karayolunda meydana geldi. Ömer Kaya (30) yönetimindeki 01 BDJ 96 plakalı motosiklet, kaldırımdan yola çıkan Mustafa Baysal (62) yönetimindeki 01 LJ 166 plakalı hafif ticareti araca çarptı. Kazada, hız kadranı 280 kilometrede takılı kalan motosikletin sürücüsü Ömer Kaya ile yanındaki akrabası Nurullah Kaya (25) ağır yaralandı. Yaralılar götürüldüğü hastanede yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Olay anı ise, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Kamera görüntülernide yola çıkan araca çarpan motosikletin, daha sonra kaldırıma ve refüjdeki yön levhasına çarpması görülüyor.
Kazanın ardından gözaltına alınan araç sürücüsü Mustafa Baysal, sağlık kontrolü için getirildiği Adli Tıp Birimi çıkışında gazetecilere, "Pişman değilim, onlar çok hızlıydı. 280 kilometre hızla gelip bana çarptılar" dedi. Baysal, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
-Motorsikletin çarpıp parçalanması
-Kazanın zanlısının adli tıp biriminden çıkarılması
-Zanlının konuşması
-Polis aracına bindirilmesi
-Polis aracının gidişi
-Adli tıp birimi detay
-Kaza yerinden görüntüler
-Kazaya karışan otomobil ve motorsikletin fotoğrafları

SÜRE:02'50" BOYUT:128 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,(DHA)

======================

Sahipsiz eşeğe vatandaşlar sahip çıktı

Mersin’in Tarsus İlçesinde sahibi tarafından terk edilen hamile ve kör eşeğe mahalle halkı sahip çıktı. Vatandaşlar, bakımsız olan sevimli eşeğin yetkililer tarafından alınarak bakımının ve daha uygun şartlara sahip barınağa alınmasını istedi.
Eskiömerli Mahallesi'nde sahipsiz olarak bulunan eşeği alarak evine getiren mahalleliler, hamile ve kör olan eşeğe su ve ot vererek hayatta kalmasını sağlamaya çalışıyor. Vatandaşlar, bir evin pencere demirlerine bağladıkları eşeği korumaya çalışıyor.
40 derece sıcak altında oldukça zor şartlarda üç gündür mahalle sakinleri tarafından bakımı yapılmaya çalışılan hamile ve kör eşeğin ayaklarında da zedelenme olduğu görüldü. Vatandaşlar, durumu kötü olan eşeğin yetkililer tarafından alınarak bakımının ve daha uygun şartlara sahip barınaklara alınmasını istedi. Hayvanın aç ve susuz kalmasına oldukça tepki gösteren vatandaşlar, "Eşeği adeta ölüme terk etmişler. Yaklaşık 3 gündür sokakta olan eşeğin aynı zamanda gözü de kör. Duyarlı biri eşeği buraya bağlamış. Biz de belediye ekiplerine haber verdik. Şu anda Tarsus 40 derece sıcak. 40 derece sıcakta bu hayvanı aç ve susuz bırakmışlar. Belediye gelip teslim alacak, tedavisini yaptıktan sonra hayvanat bahçesine teslim edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----
-Eşeğin bağlı bulunduğu yerin görüntüsü
-Eşekten genel ve detay görüntü
-Eşek beslenirken
-Eşeğin gözünden detay
-Vatandaşlar bağlı bulanan eşekle ilgilenirken
-Vatandaşlarla röp.

(BOYUT:278 MB) (SÜRE:2,28 DK)

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)