DHA YURT BÜLTENİ - 3

1)ÖĞRENCİ SERVİSİYLE CİP ÇARPIŞTI: 12 YARALI DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, ortaokul öğrencilerini taşıyan servis minibüsüyle cipin çarpıştığı kazada 10'u öğrenci 12 kişi yaralandı.

1)ÖĞRENCİ SERVİSİYLE CİP ÇARPIŞTI: 12 YARALI

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, ortaokul öğrencilerini taşıyan servis minibüsüyle cipin çarpıştığı kazada 10'u öğrenci 12 kişi yaralandı. Kaza, bugün saat 09.15 sıralarında, Şirinköy Caddesi'nde meydana geldi. Bir kolejin ortaokul öğrencilerini taşıyan Kudsi Kabalar yönetimindeki 20 S 0312 plakalı servis minibüsüne, sağ taraftaki ara yoldan ana yola çıkan Adil Kabaca yönetimindeki 20 ABF 376 plakalı cip çarptı. Kazada her iki araç sürücüsüyle 10 öğrenci yaralandı. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla, çevre hastanelere kaldırdı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Kaza yerinden görüntü
Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN - Deniz TOKAT / DENİZLİ, DHA)

===============================================

2)KONYA'DA SİLAH VE SAHTE EURO OPERASYONU: 10 GÖZALTI

KONYA'da bir tabanca markasının sahtesini hazırladıkları imalathanede seri üretimini yapan aralarında 1 polis memurunun da olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, sahte madeni euro basarak piyasaya sürdüğü belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Selçuklu ilçesindeki bir sanayi sitesinde, bir tabanca markasının birebir sahtesini yaparak seri üretime geçtikleri bilgisini aldı. Bunun üzerine tabanca üretimi yapan şebekeyi 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alan polis, şüphelilerin aynı atölyede sahte madeni euro basıp, bu paraları piyasaya sürdüklerini de tespit etti. Operasyon için harekete geçen polis, dün şüphelilere yardım ettiği belirlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.Ç. ile arkadaşı Yasin B.'yi, 8 bin 500 adet sahte madeni 2 euroyu piyasaya sürmek üzere İstanbul'a götürmek isterken yakaladı. Ardından aralarında şebekenin liderleri olduğu öne sürülen Hikmet S., Cemal D., Ercan K. ve Kadir U.'nin de bulunduğu 8 kişi de gözaltına alındı. Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
ORJİNALİNDEN AYIRT EDİLEMİYOR
Şüphelilerin bir tabanca markasının tüm mekanizmalarının parçalara ayırıp birer örnek kalıbını çıkartıp, seri üretim yaptıkları belirtildi. Yapılan tabancaların orjinalinden ayırt edebilmenin de zor olduğu öğrenildi. Şüphelilerin imalathanelerinde yapılan aramalarda ise 88 adet satışa hazır tabanca, 20 bin 500 adet sahte madeni 2 euro, silah imalatında ile para basmakta kullanılan malzemelere el konuldu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi
- Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

===========================================

3)AMELİYAT OLMAYI BEKLERKEN, TABURCU EDİLDİ

İzmir'de, parkinson hastalığı nedeniyle 'beyin pili ameliyatı' olarak bilinen 'derin beyin stimülasyonu' ameliyatI Osman Kayadibi (63), takılan cihaz sonrası gelişen bazı sorunlar nedeniyle ikinci kez ameliyat edildi. Bu sırada oğlu Kadir Kayadibi, sorun çıktığı için, ameliyatı yapan doktoru Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti. Göğsünün sol tarafına takılan cihazın sağ bölüme nakledilmesinin planladığı üçüncü ameliyatın yapılacağı gün hastaneye şikayet dilekçesi ulaştı. Ameliyat için saçları bile tıraş edilen Osman Kayadibi, 'hasta ve hekim arasındaki güvenin zedelenmesi' nedeniyle, ameliyat yapılmadan taburcu edildi.
İzmir'de yaşayan işçi emeklisi, 6 çocuk sahibi Osman Kayadibi, ilerlemiş parkinson hastalığı nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Beyin Cerrahisi Servisi'nde tetkikleri yapılan Osman Kayadibi'nin ameliyat edilmesine karar verildi. Halk arasında 'beyin pili ameliyatı' olarak bilinen 'derin beyin stimülasyonu' operasyonu yapılması kararlaştırıldı. Beynin ilgili bölümlerine uyarıcı elektrotlar ve göğüs bölümüne de batarya yerleştirilmesini kapsayan bu operasyon, 2017 yılının Kasım ayında yapıldı. Osman Kayadibi ilk başlarda iyileşti ve yürümeye başladı. Ancak bir süre sonra, hem beyindeki ameliyat bölgesinde sorun gelişti, hem de göğüste bataryanın olduğu yerde şişme ve boyunda da kasılma hissetti. Kayadibi, ailesi tarafından tekrar hastaneye getirildi. Yapılan tetkiklerde, beyinle göğüs arasında kablonun geçtiği yerde 'skar dokusu' (yaraların iyileşmesinde görülen ve derinin gerginleşmesine yol açan doku) oluştuğu ve bunun da Kayadibi'nin boynunda kasılmaya yol açtığı, pilin olduğu bölgede de kanama olduğu belirlendi. Hasta, geçen şubat ayında tekrar ameliyat edilerek, kabloya hareket esnekleği sağlandı ve kanamaya müdahale edildi. Ancak Osman Kayadibi yine iyileşmedi ve hem kafasında hem de göğsünde pilin olduğu bölgede enfeksiyon oluştu. Kayadibi'nin göğsündeki şişlik büyüyüp, dikişleri patlayınca pilin bir bölümü dışarı çıktı. Tekrar hastaneye götürülen Kayadibi'nin, geçen 6 Mayıs'ta üçüncü kez ameliyat edilmesine karar verildi.
ŞİKAYET ETTİ, GÜVEN ZEDELENDİ
İkinci ameliyatın ardından, Osman Kayadibi'nin oğlu Kadir Kayadibi, Sağlık Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdi. Geçen 6 Mayıs'ta, Osman Kayadibi'nin üçüncü kez ameliyat edileceği, göğsünün sol tarafına takılan cihazın sağ bölüme nakledilmesinin planladığı gün, hastane yönetimine ve operasyonu yapacak olan hekime Sağlık Bakanlığı'ndan, şikayetle ilgili bilgilendirme tebligatı ulaştı. Saçları bile tıraş edilen ve ameliyata alınmaya hazırlanan Osman Kayadibi, 'hekim ile hasta arasındaki güvenin zedelenmesi' gerekçesiyle operasyon yapılmadan taburcu edildi. İddiaya göre, Kayadibi'nin ailesi ameliyatın gerçekleşmesini istediklerini belirttilerse de, hastane kararından vazgeçmedi.
'SADECE BABAMIN AMELİYAT EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'
Konuyla ilgili konuşan Kadir Kayadibi, "Ben, Sağlık Bakanlığı'na dilekçe verince bizi alelacele taburcu ettiler. Daha sonra başka bir hastaneye gittik ve oradan, 'Yarım bırakılmış bir ameliyatı üstlenemeyiz' cevabını aldık. Pil artık dışarı çıktı ve sürekli iltihap akıyor. Kimseden maddi bir yardım beklemiyoruz, sadece babamın ameliyat edilmesini istiyoruz" dedi.
'HASTA YAKINI ASILSIZ İTHAMLARDA BULUNMUŞTUR'
Hastaneden yapılan açıklamada ise, hastanın öz bakımının ve ameliyat sonrasında gerekli pansumanlarının yapılmadığı belirtilerek, "Hastamızın iyileşmesi için gerekli cihazlar, fedakarlıkla temin edilmiştir. Hatta oldukça külfetli olan bu cihaz, hastamız için ikinci kez temin edilmiştir ve hastamız ilk ameliyattan sonraki üç gün içinde yürümeye başlamıştır. Hasta yakını, şikayet dilekçesinde asılsız ithamlarda bulununca, başka hastanede ameliyat edilmesi için gerekli görüşmeler yapılmıştır" denildi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Osman Kayadibi'nin göğsünde açıkta bulunan pilden görüntü
- İltihap akmasından görüntü
- Kadir Kayadibi ile röp.
- Osman Kayadibi ile röp.
- Genel ve detay görüntü

(Haber: Davut CAN - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

=================================================

4)UŞAK'TA MEŞALELİ KUTLAMA

UŞAK'ta 100'üncü Yıl Gençlik Yürüyüşü ve 19 Mayıs Gençlik Konseri düzenlendi. Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte meydana yürüyen halk, ünlü şarkıcı Yusuf Güney'in şarkılarıyla eğlendi. Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dün (salı) bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 100'üncü Yıl Gençlik Yürüyüşü Atapark Mevkisi'nden başladı. Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, protokol üyeleri ile vatandaşlar yürüyüşe katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda meydanda 19 Mayıs Gençlik Konseri gerçekleşti. Ünlü pop şarkıcısı Yusuf Güney, sevilen şarkılarını seslendirdi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Yürüyüşten görüntü
- Konser alanından görüntü
- Yusuf Güney konseri
- Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera;: Feyzi DAVULCU / UŞAK, (DHA)

==============================================

5)HIRSIZLARIN PARÇALADIĞI OTOMOBİLİ, POLİS BİLE TOPLAYAMADI

KÜTAHYA'da park halindeki 15 bin lira değerindeki bir otomobili çalan 3 şüpheli, evlerinin bahçesinde satmak için aracı parçaladı. Araç sahibinin başvurusu üzerine yapılan inceleme sonucu şüpheliler yakalanırken, otomobil 25 parça halinde bulundu. Çalınan otomobilinin bulunduğu haberini alan araç sahibi M.D.G., 25 parça halinde olduğunu duyunca şaşkına döndü. Adliyeye sevk edilen K.Y., eşi G.Y. ve İ.G. isimli şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı.
Kütahya'da oturan M.D.G., bir süre önce Fuat Paşa Mahallesi Keresteciler sitesine 38 VS 298 plakalı otomobili park ederek ayrıldı. Geçen 18 Mayıs günü otomobilinin park ettiği yerde olmadığını gören M.D.G., polise çalıntı ihbarında bulundu. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalıntı araçla ilgili başlattıkları soruşturma kapsamında güvenlik ve MOSEBE kameralarında inceleme yaparak aracın K.Y., eşi G.Y. ve İ.G. isimli şüpheliler tarafından çalındığını, başka bir araçla da çekilerek İstiklal Mahallesi'ne götürüldüğünü tespit etti. Şüpheliler evlerine yapılan baskınla yakalanarak gözaltına alınırken, 15 bin lira değerindeki çalıntı otomobil ise 25 parça halinde farklı adreslerde bulundu. Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliğine götürülen şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. K.Y., eşi G.Y. ve İ.G. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

ŞAŞKINA DÖNDÜ

Otomobil sahibi M.D.G., çalıntı otomobilinin bulunduğuna sevinirken, 25 parça halinde olduğunu duyunca adeta şaşkına döndü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Parçalanan otomobil
-Parçalardan detay
-Şüphelilerin emniyetten çıkışı
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-