DHA YURT BÜLTENİ-6

BURSA'DA 4 BİN POLİSLE UYUŞTURUCU VE TERÖR OPERASYONU (EK) 1)125 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Bursa'da sabahın saatlerinde başlayan operasyonda 125 şüpheli gözaltına alındı.

BURSA'DA 4 BİN POLİSLE UYUŞTURUCU VE TERÖR OPERASYONU (EK)
1)125 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa'da sabahın saatlerinde başlayan operasyonda 125 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar güvenlik önlemleri altında Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyon kapsamında ev, iş yeri ve araçlar ile şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda, yüklü miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek ile hassas terazi, çok sayıda çalıntı eşya, çalıntı otomobil ve motosiklet ele geçirildi. Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 5 ay süren ciddi bir çalışmanın bugün sonuna geldik. Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şubemizin ortak bir çalışmasıydı. Sokak sokak, ilmek ilmek araştırmalar, incelemeler yapıldı. Bugünde bu çalışmaların neticesinde operasyonumuzu gerçekleştirdik. Operasyonumuz halen devam etmektedir. Bursamızdaki uyuşturucu satıcılarına, torbacılarına yönelik ciddi bir operasyon gerçekleştiriyoruz. Gözaltı sayısı 100'ün üzerine çıktı. Bu çok ciddi bir rakam. Çalışmalarımız arz, talep olduğu sürece devam edecek. Bunların kökünü kazıyacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü;
-------------------------
-Operasyondan drone ile havadan görüntü
-İl Emniyet Müdürünün açıklaması

Süre: 2 dakika 34 saniye, Boyut: 287 MB
Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,(DHA)

===============================================

2)PARAŞÜTÇÜ İLHAN'IN ACI TESADÜFÜ; 4 YIL ÖNCE POZ VERDİĞİ YERDE ÖLDÜ

ORDU'da, tandem (ikili) atlayış yaptıkları paraşütlerinin teleferik tellerine takılması sonucu havada asıl kalıp, makaranın ipleri kopunca da 30 metreden düşerek hayatını kaybeden pilot Hüseyin İlhan'ın (56), ölümüne neden olan makaraların takılı olduğu teleferik direği önünde 4 yıl önde kaza yaşadağı paraşütüyle gösteri yapıp röportaj verdiği ortaya çıktı. Kentte bir süre önce denize düşüp boğulma tehlikesi geçiren bir yamaç paraşütçüsünü de kurtaran ve kendisi de paraşütüyle bölgede kazalar atlatan İlhan, son yolculuğuna uğurlanacak.
Olay, dün akşam saatlerinde, Atatürk Parkı'nda meydana geldi. Ordu'nun Altınordu ilçesinde gözlük işletmeciliği yapan, motosiklet ve yamaç paraşütü tutkunu Hüseyin İlhan (56), Eren Şalcı (23) ile kentin seyir terası olan 530 rakımlı Boztepe'de tandem (ikili) uçuş yaptı. Teleferik istasyonunun bulunduğu Atatürk Parkı'ndaki kumsala iniş yapmak için alçalmaya başlayan İlhan'ın paraşütünün ipleri, sahilden Boztepe'ye ulaşımı sağlayan teleferik kabini teline takıldı. Kabin direkteki makaralardan geçtiği esnada iplerin kopması sonucu Hüseyin İlhan ile Eren Şalcı yaklaşık 30 metre yükseklikten yere düştü. Yaralanan Hüseyin İlhan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Eren Şalcı da tedavi altına alındı.
PARAŞÜTÜYLE AĞACA TAKILMIŞTI
Bölgede profesyonel yamaç paraşütçüsü olan Hüseyin İlhan'ın, Türkiye'nin değişik kentlerinde yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdiği belirtildi. 7 yıl önce de 530 rakımlı Boztepe'den uçuş yapan İlhan, iniş sırasında ters rüzgara kapılıp, Ordu-Samsun karayolu kenarındaki ağaca paraşütüyle takılmıştı. Baş aşağı asılı kaldığı ağaçta itfaiye ekiplerince kurtarılan İlhan, 'Geçmiş olsun, nasıl oldu bu olay?' diye çevresinde soranlara ise "Artistlik yaparken oldu ama iyiyim" yanıtını vermişti.
DENİZE DÜŞEN PARAŞÜTÇÜYÜ KURTARMIŞTI
Hüseyin İlhan, 5 yıl öncede Boztepe'den uçuş yaparak yine ters rüzgarın etkisiyle düştüğü denizde, boğulma tehlikesi geçiren genç bir yamaç paraşütçü arkadaşını da kurtarmak için Karadeniz'in azgın dalgalarına aldırış etmeden, soğuk havada denize atlamıştı. Denizdeki genci boğulmaktan kurtaran İlhan, yardıma gelen arkadaşları ve dalgıç polisleriyle paraşütçüyü karaya çıkarmayı başarmıştı.
ACI TESEDÜF, 4 YIL ÖNCE POZ VERDİĞİ YERDE ÖLDÜ
Öte yandan ölümü arkadaşları ve yakınlarını yasa boğan Hüseyin İlhan, ölümüne neden olan makaraların takılı olduğu teleferik direği önünde 4 yıl önce kaza yaşadağı paraşütüyle gösteri yapıp röportaj verdiği ortaya çıktı. Burada DHA'ya konuşan İlhan, Boztepe'de uçuş pisti ile kumsalda iniş parkurunun teleferiğe yakın olmasıyla, yamaç paraşütçülerinin kolay ulaşım sağladığını belirtmiş, bunun kent turizmi açısından önemli olduğunu vurgulamıştı.
Makaralı teleferik direği önünde çekildiği fotoğrafı ve paraşütüyle kumsaldaki görüntüleri geride kalan ve paraşütçü arkadaşlarını da hüzne boğan Hüseyin İlhan, bugün Ordu'da, kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-Paraşütün düşme anı
-Olay yerinden görüntü
-Hüseyin İlhan'ın denize düşen paraşütçüyü kurtarma görüntüsü (Dk.1.57 önde dalgıç polisin yanında elinde paraşüt ipi var)(arşiv)
-Hüseyin İlhan kaza geçirdiği teleferik direği yanında röportaj verirken görüntüsü (arşiv)
-Hüseyin İlhan, kaza geçirdiği teleferik direği yanında paraşütüyle kumsala inerken görüntüsü (arşiv)
-Teleferik ve yamaç paraşütlerinden görüntü

Süre: 3.42 Dk. Boyut: 550 MB
Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

==============================================

3)TEKİRDAĞ'DA 5 KİŞİLİK ARAÇTA 11 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

TEKİRDAĞ'da, polisin durdurduğu 5 kişilik hafif ticari araçta, şoför ile 11 Pakistanlı kaçak göçmen yakalandı.
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şubesi ekipleri, Tekirdağ-İstanbul karayolu Beyazköy mevkiinde, O.A. yönetimindeki 34 KA 8457 plakalı hafif ticari aracı durdurdu. Yapılan kontrolde, araçta sürücü O.A. ile birlikte balık istifi bindirilmiş 11 Pakistanlı kaçak göçmen yakalandı. O.A. gözaltına alınırken, kaçaklar yapılan işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Sürücü O.A.'nın ifadesinde İstanbul'dan aldığı kaçaklarla, kişi başı 500 TL karşılığı Edirne'ye götürmesi için anlaştığını söyledi. O.A.'nın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------------------
**Polis kamerası**
-Aracın durdurulması
-Araca balık istifi bindirilmiş kaçaklar
-Araçta oturan kaçaklar
-Kaçakların araçtan çıkartılması
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)-

==============================================

4)6 AYLIK MİRAY BEBEK, HASTANEYE ASKERİ HELİKOPTERLE GÖTÜRÜLDÜ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde, solunum güçlüğü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede fenaşalan 6 aylık Miray Durmuş, Mehmetçik tarafından helikopter ile Şırnak Devlet Hasatanesi'ne ulaştırıldı.
Beytüşşebap Devlet Hastanesi'nde solunum güçlüğü nedeniyle tedavi altında tutulan Miray bebeğin sağlık durumu kötüleşince, doktorlar tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Ancak Miray'ın, karayoluyla götürülmesinin hayati risk taşıdığı belirlendi. Bunun üzerine Şırnak’taki 23'üncü Jandarma Sınır Komutanlığı’ndan helikopter talebinde bulunuldu. Talep üzerine Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne havalan askeri helikopter, Miray bebeği alarak, Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan minik Miray'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Sekvan KÜDEN/ BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak),(DHA)-

===============================================
5)DEFİNECİLERİ ŞOK EDEN BASKIN

SAKARYA'nın Pamukova ilçesinde ikinci derece arkeolojik SİT alanında kazı yapan 4 kişinin yanına giden sivil jandarma, ne yaptıklarını sorarak video çekti. Sivil jandarma ile sohbet ederek kazı yapmaya devam eden kişiler, jandarma ekiplerinin geldiğini görünce şok oldu.
Pamukova Akçakaya Mahallesi'nde ikinci derece arkeoloji SİT alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarını değerlendiren Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri operasyon düzenledi. Alana ilk olarak sivil jandarmalar gitti. Operasyona katılan İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mustafa Alpaydın, bu anları cep telefonuyla kaydetti. Kaçak kazı yapanların yanına geldiği sırada gülerek "Nereden geldiniz?" diye soran Mustafa Alpaydın, 'İznik'ten' yanıtını alınca "Tarih orada, burada ne işiniz var?" cevabını verdi. Konuştukları kişinin jandarma olduğunu fark etmeyen kişilerin rahat tavırlar sergilediği görüldü. Jandarmanın olay yerine gelmesiyle birlikte kazı yapan kişiler neye uğradıklarını şaşırdı. Ellerindeki kürekleri hemen bırakan kişiler durumu izah etmeye çalıştı. M.S., M.G., İ.Ş. ve C.Y. gözaltına alınırken, kazıda kullandıkları aletlere de el konuldu. 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------------------
Komutanın video kaydı
HABER: İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), (DHA)

=================================================

6)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETLİ KAZADA ÖLDÜ

MUĞLA'nın Datça ilçesinde otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü 55 yaşındaki Sedat Taşar, öldü.
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında, Reşadiye Mahallesi Kazım Yılmaz Caddesi üzerinde meydana geldi. Datça Adliyesi İlçe Seçim Kurulu'nda hizmetli, evli ve iki çocuk babası Sedat Taşar yönetimindeki 07 NRP 45 plakalı motosiklete, akaryakıt istasyonundan çıktığı sırada, Datça'dan Marmaris yönüne giden Hüseyin Kelleci (50) yönetimindeki 66 HP 730 plakalı otomobil çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle Taşar yola savrulurken, motosiklet ise 80 metre sürüklendi. Taşar'ın kaskı parçalandı. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine caddeye gelen sağlık ekipleri sürücü Taşar'ı ambulansla Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastane yapılan müdahalelere rağmen Sedat Taşar, öldü. Otomobil sürücüsü Kelleci, gözaltına alındı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------------------
- Kaza yerinden görüntü
- Kaza yerinde incelemeden görüntü
- Kazada 80 metre sürüklenen motosikletten görüntü
- Motosiklet sürücüsünün geçmeye çalıştığı yaya geçidinden görüntü
- Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Mehmet Çil / DATÇA (Muğla), (DHA)

===================================================
7)7 YAŞINDAKİ CEMAL, GÜVERCİNLERİ AĞZIYLA BESLİYOR

BURSA’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu 7 yaşındaki Cemal Lebabidi, güvercinlere ağzıyla ve eliyle yem veriyor. İlkokul birinci sınıf öğrencisi Cemal Lebabidi, okuldan geldikten sonra gün boyu güvercinleriyle ilgileniyor.
Babasından görerek 4 yaşından bu yana güvercinleri besleyen çocuğun, güvercin sevgisi görenlerin ilgisini çekiyor. Yuvalarından salınan güvercinler, Cemal’in başına konuyor, ağzındaki ve elindeki yemleri yiyor. Babası Selim Lebabidi’den görerek 3 yıldan bu yana güvercin besleyen Cemal’in güvercinlerinin sayısı 70’e ulaştı. Baba Selim Lebabidi, “Oğlum , okula gidip geldikten sonra güvercinleriyle ilgileniyor. Güvercinler onu çok seviyor, ağzından ve elinden yem yiyor. Mutlu oluyorö dedi. Cemal Lebabidi ise, “Babamdan görüp 3 yıldır güvercin besliyorum. Çok seviyorum onları. Okuldan gelince güvercinlerimi besliyorumö dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------------------------
-Genel görüntü
-Güvercinleri ağzıyla beslemesi
-Açıklamalar
-Detaylar
1.57 DK boyut 219 MB
HABER-KAMERA : Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (DHA)

====================================================

8)KAYSERİ'DE ÜRETİLEN 'YUFKA EKMEK' YURT DIŞINA GÖNDERİLİYOR

KAYSERİ'nin Özvatan ilçesinde belediye tarafından 4 yıl önce faaliyete geçirilen tesiste Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen 'yufka ekmek' üretilerek birçok Avrupa ülkesine gönderiliyor. Özvatan'da yöre kadınlarının katkı maddesi kullanmadan, sadece un, tuz ve suyla yoğurup elle açarak odun ateşinde tandırda pişirdiği yufka ekmeği, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Özvatan Belediyesi, hem yufka ekmeğinin tanıtımını yapıp yaygınlaşmasını sağlamak hem de iş hayatına atılmak isteyen kadınlar için 4 yıl önce yufka üretim merkezini hizmete açtı. Tesiste çalışan kadınların ateşin karşısında gün boyu elle açıp pişirdiği yufka ekmekler, Türkiye'nin dört bir tarafına ve özellikle gurbetçilerin yoğun yaşadığı Avrupa ülkelerine gönderiliyor. 12 kadının çalıştığı tesiste, geçmişi 300 yıl öncesine dayanan yufka ekmeklerden sipariş üzerine günde 1200 civarında yapılarak teslim ediliyor.
'TESİSİ BÜYÜTECEĞİZ'
Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, yufka üretim tesisinin ilçe tanıtımına ve iç göçü önlemede yardımcı olduğunu belirterek "Bu yaptığımız tesis bizi daha şevklendirdi. İlerleyen aylarda bu tesisimizi daha da büyüterek hamur işlerine yönelik mantı, makarna, erişte üretmeyi planlıyoruz. Paketleme şekliyle daha çok pazara sahip olmayı istiyoruz. Daha çok kişiyi istihdam etmek ve işleri büyütme gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Tesiste çalışan Canan Göktaş, yufka yaparak kazandığı para ile üniversitede kızını okuttuğunu söyleyerek "Tesis kurulduğu günden bu yana çalışıyorum. Burada 1000 ile 1200 civarı yufka üretimi yapıyoruz. Yazın talep daha fazla artıyor. Katkı maddesi olmadığı için talep çok oluyor. Sadece un, tuz ve su koyarak yoğuruyoruz. Kilo yapmadığı, odun ateşinde piştiği ve doğal olduğu için çok fazla ilgi görüyor. Günlük 4 torba un kullanıyoruz. Yaz döneminde kullandığımız un miktarı iki katına çıkıyor. Almanya, Fransa ve Hollanda'da ki gurbetçilerimize yufkamızı paketleyip gönderiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------------------------
- Yufka üretim merkezi binasından görüntü
- Yufka ekmeği hazırlayan kadınlardan görüntü
- Yufka ekmeğinin açılması, pişirilmesi ve paketlenmesi
- Yufka üretim merkezinde çalışan Canan Göktaş ile röportaj
- Genel detay
Süre:4.33 Boyut:509 MB
Haber -Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA

====================================================

9)TOROSLAR'DA KAR DEMRE'DE BAHAR

ANTALYA'nın Demre ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesi karla kaplı dururken, kent merkezinde sıcak havaya aldanan badem ağaçları çiçek açtı.
Demre'de kötü giden, üreticiye zor günler yaşatan olumsuz hava koşullarının yerini son 4 gündür güneşli hava aldı. Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 20 dereceye kadar çıkmaya başladı. Gökyazı Mahallesi'nde sıcak havaya aldanan badem ağaçları çiçek açtı. Bir yanda bembeyaz çiçek açan badem ağaçları varken, diğer yanda Toros Dağları'nın zirvesinin ise hala karla kaplı olması ortaya ilginç bir görüntü çıkardı. Çiçek açan badem ağaçlarının yanında doğa da uyanmaya başladı. Kırlarda sarı çiçekler açtı, Japon gülleri, begonviller de renk renk çiçeklere bürünmeye başladı.
Ramiz Tokgöz adlı öğrenci, Demre'deki baharı anlattı. Tokgöz, "Bahar yılda bir gelir, birkaç ay derler yalan, Demre'mizde her saat bir bahardır fışkıran. Gördüğünüz gibi kışın ortasında badem ağaçları çiçek açtı. Demre'mize bahar geldi" dedi.
Baba Birdal Tokgöz de "Demre'mizde oluşan kötü hava şartları nedeniyle çiftçilerimiz kötü günler yaşadı, fırtına hortum dolayısıyla. Şimdi hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldi. Buna aldanan badem ağaçları çiçek açtı. Toroslarda kar, Demre'mizde bahar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
- Değişik çiçek açan badem ağaçlarından
- Çiçeklerle beraber karlı dağlar
- Arılar, begonvil, değişik çiçek açan bitkiler
- Bir keçiden görüntü
- Röportajlar
174 MB /// 05.28"

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)

====================================================

(ÖZEL)
10)AÇTIĞI ÜCRETSİZ KURSLARLA 70 ÖĞRENCİYİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRDİ

SİİRT'in Kurtalan ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Maruf Minaz, 13 yıl önce İzmir'de tanıştığı antrenör Selahattin Kahraman'ın desteğiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Kendisine verilen desteği unutmayarak benzerini ilçedeki öğrenciler için yapan Minaz, açtığı ücretsiz beden eğitimi kurslarıyla bugüne kadar 70 öğrencinin üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği bölümlerine yerleşmesini sağladı.
İzmir'de 13 yıl önce beden eğitimi sınavlarına hazırlanan Maruf Minaz (34), antrenör Selahattin Kahraman'ın desteğiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ni kazandı. 4 yıl sonra mezun olan Minaz, 2011'de öğretmen oldu. 2014'te memleketi Kurtalan'a tayin çıkan Minaz, müdür yardımcılığı yaptığı Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kendisine verilen desteği unutmayarak ücretsiz beden eğitimi kursu açtı. Minaz, 2014'ten bu yana açtığı kursta eğitim verdiği 70 öğrencinin çeşitli üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği bölümlerini kazanmalarını sağladı.
5 yılda 70 öğrencinin üniversiteye kazanmasına katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Minaz, "Yıllar önce tanıştığım antrenör Selahattin Kahraman'ın bana verdiği destekle üniversiteyi kazandım. Şimdi aynı desteği verdiğim öğrencilerimle birlikte üniversiteye hazırlanan gençlerimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Bugüne kadar 70 gencimizi üniversiteye yerleştirdik. Kursumuza, Kurtalan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün de katkıları oluyor. Bundan dolayı da kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bizden sonrakiler de gençlere rehber olup, onlara bir gelecek hazırlamakta başarılı olurlar" dedi.

Kursa katılan öğrenciler ise Maruf Minaz'a teşekkür ederek emeklerinin karşılığında üniversiteyi kazanacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:
-------------------------------
- Kurstan görüntü
- Öğrencilere eğitim verilmesi
- Kursa katılan öğrenciler
- Röportajlar
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: SİİRT,(DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 478 MB