DHA YURT BÜLTENİ - 7

  Kaza yapan otomobil, tramvay durağındaki kadına çarptı Eskişehir’de otomobil sürücüsü Kemal Karakaya, seyir halinde başka bir otomobille kaza yaparak tramvay durağında bekleyen kadına çarptı.

Kaza yapan otomobil, tramvay durağındaki kadına çarptı

Eskişehir’de otomobil sürücüsü Kemal Karakaya, seyir halinde başka bir otomobille kaza yaparak tramvay durağında bekleyen kadına çarptı. Kazada sürücü ve kadın yaralanırken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza, Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda meydana geldi. Kemal Karakaya kullandığı 26 ABD 194 plakalı otomobille bulvar üzerinde seyir halinde olan 26 BF 285 plakalı otomobille çarpıştı. Savrulan araç daha sonra tramvay durağı girişi turnikesi ile kaldırım üzerinde bulunan Sevcan Sarıçeli'ye çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Kemal Karakaya ile durakta bekleyen Sevcan Sarıçeli hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kaza anı ise yakındaki bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------
-Kaza güvenlik kamerası
-Bulvar üzerindeki trafik
-Tramvay durağı
-Kaza fotoğrafları
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)-

==================

Genç kız yürürken inşattan başına düşen tuğlayla yaralandı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yolda yürüyen 19 yaşındaki Büşra Yaşar, inşaat halindeki bir binadan başına tuğla düşmesiyle yaralandı. O an, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Olay, geçen çarşamba günü, Çamlaraltı Mahallesi Mevlana Caddesi'nde meydana geldi. Büşra Yaşar, kız arkadaşlarıyla birlikte cadde kenarındaki kaldırımda yürürken, inşaat çalışmalarının sürdüğü 4 katlı bir binanın çatısından düşen tuğlanın başına isabet etmesiyle yaralandı. Yaşar'ın yardımına çevredekiler yetişti. Baygınlık geçiren Yaşar, yol üzerinden geçen bir minibüs sürücüsü tarafından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Yaşar'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Çatıda çalışma yaptığı ileri sürülen Afgan uyruklu A.N. ise polis tarafından gözaltına alındı.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ
Olay anı ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Yaşar'ın yürüdüğü sırada başına tuğlanın düşmesi ve çevredekilerin yardıma koşması yer aldı.
Büşra Yaşar'ı hastaneye götüren minibüs şoförü Mustafa Oymak, "Güzergahım üzerinde seyir halindeydim. Aracımda 2 yolcu bulunuyordu. Tam olayın olduğu noktaya geldiğimde, bir toz bulutu havalandı. Bağrışmalar oldu. Başına tuğla düşen kişinin durumu biraz kötüydü. 'Ambulans çağıralım' dediler. Benim kapım açıktı. Getirin ben götürürüm dedim. Sonra da hastaneye götürdüm. Vatandaşlık görevimi yaptım. Bir daha böyle bir olaya rastlasam yine aynı şeyi yaparım" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------
- Genç kızın başına tuğla düşmesi
- İnşası devam eden binadan detaylar
- Minibüs Şoförü Mustafa Oymak ile röp.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=================

Dev turna balığı şaşkına çevirdi

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde ava çıkan balıkçılar, 83 kilogram ağırlığında ve 180 santim boyunda dev turna balığı yakaladı. Yakalanan turna balık kilosu 40 liradan satışa sunuldu.
Erzincan'a 151 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesinden geçen Fırat Nehri'nde amatör balıkçılar tarafından yakalanan dev turna balığı görenleri şaşırttı. Yaklaşık iki saat süren mücadelenin ardından sudan çıkartılan balık halk pazarında satışa sunuldu. Balığı yakalayan olta balıkçısı 42 yaşındaki Serdar Mercan, "Fırat Nehri'nde oltayı beklerken bir baktımki oltaya bir balık yapıştır. İki saat uğraştım ama uğraş sonucu çıkardım. 180 santim boyunda ve 83 kilo ağırlığında. Şuan Erzincan rekoru bende. Kendimi bildim bileli balıkçıyım. İlk kez böyle bir büyüklükle balık tuttum" diye konuştu.
Görenleri şaşkına çeviren dev turna balığıyla bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------
-Balıktan genel detay görüntü
-Vatandaşların balıkla fotoğraf çektirmeleri
-Balıkçının açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA)

=================

Köy okulu öğrencileri golfle tanıştı

Muş Gençlik Merkezi, Karabey Köyü İlkokulu öğrencilerini golf ve tenisle tanıştırdı. Okul bahçesine kurulan mini golf sahasında oynayan öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü lider ve gönülle gençleri, 'Merkezim Her Yerde Projesi' kapsamında merkeze bağlı Karabey Köyü İlkokulu'nu ziyaret etti. Okul bahçesinde çeşitli spor dallarıyla ilgili stant kuran gençler, öğrencilerle oyunlar oynadı. Ok atıp, kum torbasına yumruk atan öğrenciler, masa tenisi maçı yaptı. Öğrencilerin ilgisini ilk kez gördükleri mini golf sahası çekti. Gençlik merkezi liderlerinin yardımıyla golf oynayan öğrenciler, bu spor dalı hakkında bilgi aldı. Gençlik liderlerinden Fuat Kardan, okul bahçesinde kurulan sanatsal, sportif stantlarla hem öğrencileri bilgilendirdiklerini, hem de onlara keyifli dakikalar yaşattıklarını söyledi. Proje ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Kardan, diğer okulları da ziyaret edip, öğrencilerle bir araya geleceklerini aktardı.
Karabey Köyü İlkokul Müdürü Damla Kalender, "Merkezim Her Yerde Projesi kapsamından gençlik merkezinde görevli gençlik liderleri ve gönüllüleri, okulumuzu ziyaret etti. Gençlik liderleri ve gönüllüleri öğrencilerimize masa tenisi, mini golf, voleybol gibi sportif oyunlar hazırlayarak, oyun oynadılar. Öğrencilerimiz hem oyun oynadılar hem de oynanan oyunlar hakkında bilgi sahibi oldular. Okulun bahçesine kurulan dev oyun sahasında, öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler. Öğrencilerimiz ile birlikte çok keyifli bir gün geçirdik" diye konuştu.
Gün boyunca gönüllerince eğlenen köy okulu öğrencileri ise, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------------
-Köy okulundan detay
-Öğrencilerin ok atışından detay
-Miniklerin masa tenisi oynayışından detay
-Öğrencilerin ebru sanatıyla tanışmasından detay
-Öğrencilerin boks torbasıyla eğlenmesinden detay
-Miniklerin golf oynaşından detay
-Öğrencilere ok atışı öğretilmesinden detay
-Çocukların yüzlerinin boyanmasından detay
-Öğrencilerle birlikte halay çekilmesinden detay
-Karabey Köyü İlkokul Müdürü Damla Kalender Röp.
-Muş Gençlik Merkezi gençlik liderlerinden Fuat Kardan Röp.
-Karabey Köyü İlkokulu öğrencisinden Röp.

(Süre: 03.01 Boyut: 134 MB)

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA)

====================

İtfaiyeden baykuş operasyonu

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki ağaçta mahsur kalan 2 yavru baykuşun imdadına İnegöl İtfaiye ekipleri yetişti.
İnegöl ilçesinde Kemalpaşa Mahallesi Hocaköy yolu sokak üzerindeki ağaçtan baykuş seslerinin geldiğini fark eden mahalle sakinleri ağacın dibine düşen yavru baykuşu gördü. Ağaçta bir tane daha yavrunun olduğunu gören vatandaşlar, durumu İnegöl İtfaiyesine bildirdi. Olay yerine gelen İnegöl itfaiye ekipleri, merdivenli araçla ağacın dalında uçamayan yavru baykuşu kurtardı. O sırada anne baykuş gelince yavrular doğaya salındı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
----------
-Kurtarma çalışmaları
-Detaylar
Dosya adı: 1805baykus

52 saniye, Boyut: 98 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

=================

Hem sağlık ocağı hem kütüphane

Bursa'da Dr. Süleyman Enes Mesutoğlu, Aile Sağlığı Merkezi'nde kurduğu 5 bin kitaplık kütüphane ile yüzlerce hastasına okuma alışkanlığı kazandırdı. Muayene olduktan sonra kitap alan toplamda 3 bin okur, 4 bin 300 kitap okudu.
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi 22 No'lu Ali Bakgör Aile Sağlık Merkezi'nde Aile Hekimi Süleyman Enes Mesutoğlu günde yaklaşık 100 hastayı muayene ettiği odasında 5 bin kitaplık kütüphane oluşturdu. Evli ve 2 çocuk babası Dr. Mesutoğlu masasına koyduğu bir kaç kitabı okumaya eğilimli hastalarına vermekle başladığı projede 2017 Kasım ayından bu yana 5 bin kitaba ve 3 bin okura ulaştı. Dr. Süleyman Enes Mesutoğlu Kütüphanesi her gün onlarca kitabı bir önceki kitabını tamamlayan ya da ilk kez başlayan okurlarına veriyor. Aynı zamanda 4 bin vatandaşın da aile hekimi olan Dr. Mesutoğlu'nun projesi ve hastalarıyla olan yakınlığı sebebiyle kayıtlı hasta sayısı giderek artıyor.
"İNSAN; SOSYOLOJİK VE BİYOLOJİK BİR VARLIK"
Sağlığın sadece beden meselesi olmadığını söyleyen Dr. Mesutoğlu yaptığı açıklamada, "Sağlık aynı zamanda bir kafa meselesidir. İnsan; sosyolojik ve biyolojik bir varlıktır. Her fırsatta eğitimsizlikten şikayet ediyoruz ama ne yazık ki hiçbir şey yapmıyoruz. Her meslek grubu eğitime katkı sağlayabilir diye düşündüm. İlk zamanlarda masamın üstüne birkaç kitap koyarak başladım daha sonra hayallerimin peşinden gidip kütüphaneyi bugünkü haline getirdim. Süreç çok kolay olmadı. Arkadaşlarım 'yapamazsın' dediler. Ancak işe başlayınca Türkiye'nin her yerinden kitap gönderdiler. Özellikle hekim arkadaşlarımız çok yardımcı oldular" dedi. Ünlülerin de destek verdiği projede Haluk Levent, Sunay Akın ve Müge Anlı kitap gönderdi.
HER ŞEY SİSTEMLİ
Kitapları ve okurları takip edebilmek için kendi imkanlarıyla bilgisayar ortamında bir sistem geliştiren Dr. Mesutoğlu, "Bu sisteme göre okur, kitabı ne zaman aldı, okur kaç yaşında gibi verileri kayıt ediyoruz. Son zamanlarda yaş aralıklarına göre ilgi gören kitapları da kaydedip bir liste oluşturmaya başladım. Zor ama çok zevkli ve umut veren bir çalışma oluyor. En son ilkokul yıllarında kitap okumuş olan hastaların kitap alıp, okuyup bitirdikten sonra gelip heyecanla kitabı anlatması beni çok mutlu ediyor. Bu kapsamda hedefim önce kendi çevremde, sonra tüm Bursa'da ve Türkiye'de okur yazarlığı arttırmaktır" şeklinde konuştu.
EN GENCİ 5, EN YAŞLISI 71 YAŞINDA
Çok geniş yelpazede okur kitlesine ulaşan Dr. Mesutoğlu, "Aile hekimliğindeki bu kütüphanenin diğer kütüphanelerden farkı tedavi olduktan sonra kitap önerilmesi okumayı daha çok teşvik ediyor olmasıdır. Öğretmen verince bir zorunluluk hissi oluyor ama doktor verince daha gönüllü ve keyifli bir okuma gerçekleşiyor. Artık kitap yetiştiremediğimiz hastalarımız oldu. 30 yıldır hiç kitap okumamış olan 50 yaşında bir hastamız var. Şimdi haftada en az bir kitap bitiriyor. En genç okurumuz 5, en yaşlı okurumuz ise 71 yaşında" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
------------
-Kütüphaneden detaylar
-Okur öğrencilerin kitap seçmesi
-Doktorun kitap tavsiyeleri
-Muayene detayları
-Vatandaşlardan detaylar
-Hasta ve okurlar ile röportaj
-Dr. Enes Mesutoğlu ile röportaj

Süre: 5.38 Boyut:631 MB

Haber: Enver Fatih TIKIR / Kamera: Muammer İRTEM/BURSA(DHA)

===================

Traktörün römorku şarampole savruldu: 7 tarım işçisi yaralı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde tarım işçilerini taşıyan traktörün pimi yerinden çıkan römorku şarampole savruldu. Kazada, 7 işçi yaralandı.
Kaza, sabah saatlerinde Çoğulhan-Elbistan Karayolu'nda meydana geldi. Yusuf K. (57), tarlasında çalıştırmak üzere tarım işçilerini 46 EP 639 plakalı traktörünün römorkuna bindirdi. Ancak pimi çıkan römork, traktörden ayrılıp, şarampole savruldu. Ağaca çarparak duran römorkta bulunan tarım işçilerinden Resmigül Şahin(62), Meliha Kısa(49), Sevilay Uludağ(46), Özcan Doğan(16), Sevcan Uludağ(17), Şeyma Meşe(16) ve Ayşe Gökhan(20) çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan 7 yaral Afşin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarını iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Haber: Ömer KOÇ/AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA)-