DHA YURT BÜLTENİ -9 

  Siyanürlü şerbetten içen anne ve baba öldü, 3 kardeş tedavi altında (2) SİYANÜRLÜ ŞERBETLE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ İzmir’in Bayraklı ilçesinde, sekiz katlı bir apartmanın ün üst katında ailesiyle yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Mahmut Can Kalkan'ın annesi Fatma Kalkan ve babası Mehmet Kalkan'ı  şerbetin içine potasyum siyanür maddesi katıp, zehirleyerek öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Siyanürlü şerbetten içen anne ve baba öldü, 3 kardeş tedavi altında (2)
SİYANÜRLÜ ŞERBETLE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, sekiz katlı bir apartmanın ün üst katında ailesiyle yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Mahmut Can Kalkan'ın annesi Fatma Kalkan ve babası Mehmet Kalkan'ı şerbetin içine potasyum siyanür maddesi katıp, zehirleyerek öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan Mahmut Can Kalkan, olayı doğruladı ve zehirli şerbet yaparak, anne ve babasını öldürdüğünü itiraf etti. Öte yandan, Mahmut Can Kalkan'ın, internet üzerinden ticaretle uğraştığı ve son zamanlarda ekonomik olarak zora girdiği, buna bağlı olarak da psikolojisinin bozulduğu bildirildi. Öte yandan evleri boşaltılan apartman sakinleri sabaha karşı evlerine döndü.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
- Olay yerinden genel ve detay görüntüler,
- Adli tıp genel ve detay görüntü
- Ölenlerin yakınlarının ağlamasından görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN - Tekin GÜRBULAK / NİSAN,(DHA)

==========================

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şırnak raporu hazırlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şırnak kent merkezi ve ilçelerde yatırım atağına geçti. Bakanlıktan gelen heyet, AK Parti'li 15 belediyeyi ziyaret ederek, yapılacak çalışmalarla ilgili hazırlayacakları raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletecek.
31 Mart yerel seçimlerde Şırnak merkez olmak üzere 19 belediyeden 15'ini kazanan AK Parti, kent merkezi ve ilçelerde yatırım atağına geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen heyet, AK Parti'li 15 belediyeyi ziyaret ederek, yapılacak çalışmalarla ilgili rapor hazırlayacak.
Aralarında Milli Emlak Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Selçuk Aydemir, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hidayet Uysal, TOKİ Uygulama Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğlu, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci'nin bulunduğu heyet, Silopi ilçesindeki Başverimli beldesini ziyaret etti. Programa Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş, Başverimli Belde Belediye Başkanı Medeni Tatar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan da eşlik etti. Heyet tarafından Şırnak merkez ve diğer ilçelerde yapılacak çalışmanın sonunda oluşturularak rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek.
'ÜRETEN BİR TOPLUM ARZU EDİYORUZ'
AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, 5 yıllık eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, "19 belediyeden 15'i AK parti belediyeciliğine kavuştu. Biz bu belediyelerin kalkınma ve 5 yıllık eylem planlarını hazırlıyoruz. Sadece belediyelerimiz değil aynı zamanda köylerimizin de sorunlarını ele alıyoruz. Özellikle köy konaklarının yapılması, içme suyu ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması, kanalizasyon altyapı sorunlarının bertaraf edilmesi, sulama kanallarının hazırlanması, belediyelerin enerji ihtiyaçlarının karşılanması gibi birçok konuyu ele aldığımız bu çalışma programında öyle zannediyorum ki bugüne kadar Şırnak’ta hiç olmamış bir başarılı belediyecilik anlayışını sürdüreceğiz. Bu toplumu yaşanılır kılmanın mücadelesini veriyoruz. Üreten bir toplum arzu ediyoruz. Bunun için iki temel başlıkta siyasetimizi sürdürüyoruz. Birincisi huzur, dostluk ve kardeşlik. İkinci önceliğimiz ise refah seviyesinin arttırılmasıdır. Biz bütün bunları yek vücut olarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bundan önce milletin kendi imkanlarını, kendi sermayesini, belediyenin olanaklarını hizmetten ziyade kirli bir siyasete aktaran anlayıştan ziyade, şuan bütün enerjisini gecesini gündüzünü halkın hizmetine aktaran bir siyasal anlayıştan bahsediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
- Belediye bahçesinde yapılan toplantı
- Belediye başkanlarının sorunları anlatması
- Röportaj
- Sahur yapılması
- Genel ve detaylar görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 214 MB

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)

===================================================

Apartman boşluğuna atlayarak yaşamına son verdi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Yüksel Tezcan, (48) oturduğu apartmanın 6'ıncı katından kendisini boşluğa bırakarak, yaşamına son verdi. Olay, Alipaşa Mahallesi 18 Mart Caddesi üzerinde meydana geldi. Ailesi ile birlikte yaşayan Yüksel Tezcan, apartmanın 6'ıncı katında bulanan aydınlatma penceresini açarak kendisini aşağıya bıraktı. Apartman sakinlerinin ses duyması üzerine boşlukta gördüğü Tezcan için hemen ambulans ve polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Tezcan'ı alamayınca yardım istedikleri itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye tarafından düştüğü boşluktan alınarak ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürülen Tezcan, doktorların müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.
Polisin olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-------
-Olay yerinden detaylar
-Ambulanstan görüntü
-Binadan detaylar
-Yaralının indirilmesi
-Ambulansla götürülmesi

Haber- Kamera:Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)

==================

Sivas'ta drift yapan 3 araca para cezası

Sivas'ta polis ekipleri, drift yapan 3 sürücü ile otomobilinde çakar bulunan bir sürücüye toplam 16 bin 718 lira para cezası yazılarak otomobiller trafikten men edildi.
Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Asayiş Şubesi ekipleri, Ata Sanayi bölgesinde bazı araçların drift yaparak trafikteki diğer araçları tehlikeye düşürdüğü ihbarı aldı. Polisler, belirtilen yerde drift yapan 3 araç ile standart dışı ışık donanımlı bir otomobilin sürücülerine 16 bin 718 lira para cezası uyguladı. Dört aracı da trafikten men eden ekipler, sürücülerin ehliyetine el koydu. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Kulen, Sivas'ta tescilsiz motosikletler, abartı egzozlu araçlar, makas ve drift atan araçlarla mücadeleye aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Görüntü Dökümü
--------
-Drift yapan araçların görüntüsü

Reklam
Reklam

Haber:İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)

==================

Pink Martini, Bursa'da sahneye çıktı

Bursa'da sahneye çıkan dünyaca ünlü müzik grubu Pink Martini, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Pink Martini grubu, dünya turnesi kapsamında Türkiye’deki hayranlarıyla buluşuyor. Ünlü müzik grubu, 21 Mayıs’ta son bulacak 6 şehirlik tur kapsamında ilk konserini dün gece Bursa’da verdi. Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicilerinin karşısına çıkan grup, unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Grup, son stüdyo albümü 'Je Dis Ouide'de de yer verdiği ‘Aşkım Bahardı’ şarkısının yanı sıra ‘Üsküdar’ şarkısını hayranlarıyla birlikte söyledi. 2 saat sahnede kalan Pink Martini’nin grup üyeleri, konserin sonunda ise hayranlarına teşekkür etti.
Konser öncesi Demirören Haber Ajansı’na konuşan grubun maestrosu Thomas Lauderdale ile vokalist China Forbes, Bursa’ya ilk kez geldiklerini söyledi. Türkiye'yi çok sevdiklerini belirten Thomas Lauderdale, "Türk şarkıları söyleyen çok nadir ABD’li gruplardan bir tanesiyiz. ‘Aşkın Bahardı’ ve ‘Üsküdar’ şarkılarını seslendiriyoruz. Bu bizi özel kılıyor. 19 yıldır konser veriyoruz, bir aşk gibi hikayemiz. Bizi Türk seyircisi bağrına bastığı için çok mutluyuz" dedi.
Lauderdale ayrıca Türk müzisyenlerden Zeki Müren ve Belkıs Özerener’i çok fazla dinlediğini belirterek, özellikle tercihinin 1960 ve 1970’li yılların Yeşilçam şarkıları olduğunu söyledi.
'BURADA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM'
China Forbes ise, kentte güzel bir havanın olduğunu belirterek, "Türk hamamı masajı aldım, çok keyifliydi. Ben de Thomas’ın seçtiği şarkıları söylemeyi seviyorum. Ayrıca ipeği duydum. Konseri bırakıp, ipek için yollara düşeceğim. Buraya gelirken herkes şehrin yeşilliğinden bahsediyordu. Burada bulunmaktan ötürü çok mutluyum" diye konuştu.
Pink Martini grubu, 16 Mayıs'ta İstanbul’da, 17 Mayıs'ta İzmir’de, 18 Mayıs'ta Adana’da, 20 Mayıs'ta Ankara’da ve 21 Mayıs'ta Konya’da konser verecek.

Reklam
Reklam

Görüntü dökümü;
-Konserden detaylar
-Grubun seyircilerle sahnede şarkı söylemesi
-Seyircilerin ilgisi
-Özel röportaj

Süre: 924 MB, Boyut: 924 MB

Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA,(DHA)

====================

Çobanların Ramazan'da zorlu mesaisi

Havaların giderek ısındığı Muş'ta çobanlar, Ramazanla birlikte zorlu bir mesaiye başladı. Bir hafta süreyle dağda kalan çobanlar, sıcaklığın 25 dereceyi geçtiği bölgede güneşaltında hayvan otlatıyor, akşam olduğunda iftarlarını açıyor. Sahuru da dağda ya da merada kurdukları çadırlarda yapan çobanlar, haftada bir kez evlerine gidebiliyor.
Muş'ta yüzlerce küçükbaş hayvanı otlatan çobanları bir taraftan sıcaklar bir taraftan da oruç zorluyor. Köylerden aldıkları hayvanları meraya çıkaran çobanlar, yaklaşık bir hafta süreyle dağlarda kurdukları çadırlarda kalıyorlar. Yüzlerce hayvana sahip çıkmanın yanısıra bir taraftan da oruç ibadetini yerine getiren çobanlar, iftarlarını da merada açıyor. Yanlarında getirdikleri azıkları hazırlayan çobanlar, ezan okunmasıyla birlikte iftar edebiliyor. Küçük yaştan beri çobanlık yaptığını söyleyen Mehmet Türkmen, 700'ü aşkın küçükbaş hayvanın sorumluluğunu aldığını belirtti. Ramazan sebebiyle oruçlu olduğunu ifade eden Türkmen, "Gündüzleri hayvanları meralarda otlatıyoruz. Akşam saat sekizden sonra gidip yatıyoruz, gece 12’de hayvanları kaldırıp, tekrar otlatıyoruz saat ikiye kadar. İkiden sonra tekrardan yatıyor hayvanlar, sabah beş ya da beş buçukta kendileri kalkıyorlar. Bir daha hayvanların peşine takılarak gidiyoruz" dedi.
Oruç ayının çobanlar için zor olduğunu ve evde iftar açamadıklarını ifade eden Türkmen, “Oruç ayı bizler için biraz zor oluyor. Evimize gidip iftar açamıyoruz. Koyunların önüne kim gelebilecek, koyunlar durmaz, koyunların başında biri olması gerekir. Yemeğimizi falan kendimizle getiriyoruz, hayvanların yanında orucumuzu açıyoruz. Hava sıcak ama ne yapalım, idare etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Yeşilova Beldesi yakınlarında kendisine emanet edilen küçükbaş hayvanları oltadan çoban Ümit Yalçın ise, zor koşullarda görev yaptıklarını söyledi. Ramazan'ın çok zor geçtiğini, oruçlarını meralarda hayvan başında açtıklarını anlatan Yalçın, şunları söyledi:
“Hayvancılık yapmak gerçekten çok zor, herkes hayvancılık yapamaz. Herkes çobanlık ta yapamaz. Gece-gündüz meralardasın, kar olsa, yağmur olsa, çamur olsa mecburen hayvancılık yapmak zorundasın. Ramazan ayında da iftarımızı meralarda açıyoruz. Bazen iftar zamanlarında bile yemek yiyemiyoruz. Sadece bir yudum su içiyoruz. Koyunları yatırıp, öyle yemek yiyebiliyoruz."
İftar sonrası yatan hayvanları gece yarısı kaldırıp otlattıklarını daha sonra sahur yaptıklarını belirten Ümit Yalçın, "Saat 02.00 sıralarında hayvanları yatırdıktan sonra biz de sahur yemeğimizi yiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
-----------
-Merada otlatılan küçükbaş hayvanlardan detay
-Koyun ve kuzulardan detay
-Küçükbaş hayvan sürüsünden detay
-Çobanın hayvanları sürmesinden detay
-Çobanın hayvanlarla ilgilenmesinden detay
-Çoban Mehmet Türkmen Röp.
-Çobanın kuzu sevgisinden detay
-Çobanın dinlenmesinden detay
-Yüksek kesimde otlatılan küçükbaş hayvanlardan detay
-Çoban Ümit Yalçın Röp.

(Süre: 05.29 Boyut: 287 MB)

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA)