Dha Yurt:şehit Annesi: Aslan Gibi Gönderiyorum Seni Oğlum

HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketatarlı saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi son kez baba evine

HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketatarlı saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi son kez baba evine getirildi. Oğlununu tabutunu öpen şehit annesi Sevim Yaman, "Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum" diyerek feryat etti.

Dün saat 14.00 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketli saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi bu gece askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Buradaki törenin ardından cenazesi Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin cenazesi gece burada kurulan taziye çadırında kaldı. Burada gece boyu Kuran-ı Kerim okundu. Şehidin cenazesi saat 10.30'da çadırdan çıkarılıp evinin önüne getirildi. Burada yakınlarından helalik alındı. Şehidin babası Turan Yaman oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Güçlükle ayakta durabilen annesi Sevim Yaman, oğlunun tabutunu öperek "Aslan gibi gönderiyorum oğlum seni. Allah'a emanet ol. Yavrum yiğidim benim. Ben ona düğün yapacaktım. Ama kabul etmedi. Demekki şehit olacakmışsın oğlum" diyerek feryat etti. Kız kardeşleri Esra ve Büşra Yaman ve dedesi Necmi Yaman'da gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Ardından cenaze töreni için Tekkeköy merkez Camii'ne götürüldü.

Bekar ve 1,5 yıllık asker olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, Samsun'un son iki hafta içinde verdiği 4'üncü şehidi oldu.
Görüntü dökümü
-------------------------------
-Şehitin fotoğraflından detay
-Şehitin omuzlarda gelişi
-Şehitin annesinin feryad etmesi
-Duaların edilmesi ve helallik alımı
-Şehitin omuzlarda cenaze aracına gidişi
-Cenaze aracının gidişi
(Süre: 03.44) - (Boyut: 119.69 MB)
Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Yaprak KOÇER/TEKKEKÖY(Samsun), (DHA) -

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: