DHKP-C operasyonu; 13 kişi gözaltı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda aralarında aranmaktan olan örgütün üst düzey yöneticilerinden birininde olduğu, toplam 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi

Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘E-Devlet Kapası ve Yerel Yönetimler Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Güler, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Güler, Okmeydanı'nda bir derneğe yönelik düzenlenen operasyonda 1'i aramakta olan 13 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Gözaltına alınanlardan 6'sı 18 yaşından küçüktür. Yine daha öncesinde olduğu gibi demir kapılar ve demir pencereler kırılarak girilmek durumunda kalındı, içeride kalanlar bir yangın çıkardılar, bu yangın da söndürüldü. Bir polis memurumuz bu sırada, elinden yaralandı. Örgütsel dokümanların bir kısmı yakılmaya çalışıldı. Önemli sayıda ki örgütsel dokümanın da ele geçirildiğini, şu anda soruşturmanın sürmekte olduğunu ifade ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY BİR YÖNETİCİSİ DE YAKALANDI"

"Operasyonlar devam edecek mi, genişletilecek mi?" şeklindeki soru üzerine ise Bakan Güler, şu ifadeleri kullandı: "Diğer firarilerin de yakalanması için operasyonlar aralıksız devam edecek elbette. Bu yakalanan kişi DHKP-C terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden biri olarak aranmakta olan bir şahıstır. 18 yaşından küçüklerin de dernekte bulundurulması ayrıca dernekler mevzuatı açısından bir suç meydana getirmektedir. Hangi terör örgütü olursa olsun, hepsi ile mücadele aralıksız devam edecektir, bunun da kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.

(CİHAN)