DHKP-C Operasyonunda 2 Tutuklama

Kütahya'da Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınan 7 kişiden 2'si,...

Kütahya'da Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınan 7 kişiden 2'si, Ankara'da çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C üyelerine yönelik 7 eve operasyon düzenledi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, bilgisayar hard diskleri, flaş bellek, laptop, cep telefonu, sim kartları, DVD ve CD ele geçirildi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadelerinde susma hakkını kullanan 7 kişi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan sağlık raporlarının ardından Ankara'ya sevk edildi.

Reklam
Reklam

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan O.Ş., N.K., D.D., G.P., E.Ö., N.G. ve Ç.Y. nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. E.Ö. ve N.G.'nin tutuklandığı, 5 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: