DHKP/C Avukatları, Güvenlik Için Kod Isimleri Kullanıyordu

DHKP/C örgütüne yönelik 9'u tutuklu 22 avukat hakkında bugün kabul edilen iddianamenin başında terör örgütünün...

DHKP/C örgütüne yönelik 9'u tutuklu 22 avukat hakkında bugün kabul edilen iddianamenin başında terör örgütünün tanımı yapıldı. Ardından sanıklar hakkındaki suçlamalara yer verilen iddianamede, avukatların güvenlikleri için kullandıkları kod isimlerine yer verildi.

DHKP/C terör örgütünün avukat yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan tarafından hazırlandı. 622 sayfalık iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

ÖNCE ÖRGÜTÜN TARİHİ VE TANIMI YAPILDI

Reklam
Reklam

Örgütün, ilk olarak 1965 yılında 'Fikir Klüpleri Federasyonu' (FKF) adıyla kurulduğu belirtilen iddianamede, daha sonra sırasıyla 1969 yılında 'Devrimci Gençlik Dernekler Federasyonu' (Dev Genç), 1971 yılında 'Türkiye Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi' (THKP/C), 1977 yılında Devrimci Yol (Dev-Yol) isimlerini aldığı belirtildi. Bu örgütten 1978 yılında ayrılan Dursun Karataş'ın başını çektiği İstanbul grubunun 1978 yılında Devrimci Sol (Dev-Sol) terör örgütünü kurduğu belirtilen iddianamede, "1978-1994 yılları arasında bir çok silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunan Dev-Sol terör örgütü 1994 yılında gerçekleştirdiği kongre ile adını 'Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C) olarak değiştirmiştir.' ifadesine yer verildi. Bu tanımın ardından da örgütün hücreleri hakkında geniş bilgilere yer verildi.

ÇALIŞACAK AVUKATLAR, ÖRGÜT TARAFINDAN BELİRLENİYORDU

Daha sonra örgüt ile Halkın Hukuk Bürosu arasındaki irtibata yer verilen iddianamede, hukuk bürosunda çalışacak avukatların örgüt tarafından belirlendiği anlatıldı.

Reklam
Reklam

HUKUK BÜROSUNDA KOD ADLARI KULLANILIYORDU

Örgüt içi yazışmalarda adli makamların eline geçmesi durumunda örgüt yöneticisi ve üyelerinin deşifre olmaması adına da şifreli kelimeler ve KOD isimlerin kullanıldığı belirtildi. Bu açıklamanın ardından da Halkın Hukuk Bürosu içerisinde kullanılan kod isimlere yer verildi. Halkın Hukuk Bürosuna 'Fırıncılar' denildiği belirtilen iddianamede, 2006 yılında 293 günlük ölüm orucuna giren avukat Behiç Aşçı'nın 'Yenge' kod adını kullandığı açıklandı. Hukuk bürosunda avukatlar için 'Amcalar' ve 'Manavlar' kodlarının kullanıldığı ifade edildi.

ÖNCE ÖRGÜT İÇİNDE ÇALIŞIYORLAR, ARDINDAN AVUKATLIK YAPIYORLARDI

İddianamede, avukatların örgüt irtibatlarına yönelik çarpıcı açıklamalar dikkat çekti: "Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının birçoğu avukat olmadan önce de DHKP/C Terör Örgütü'nün farklı birimlerinde faaliyet gösteren kişilerdir."

İddianamede ismi yer alan tutuksuz sanık Avukat Efkan Bolaç'ın, DHKP/C terör örgütü gençlik yapılanmasında bir süre görev aldıktan sonra Halkın Hukuk Bürosu avukatı olarak görevlendirildiği açıklandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: