DHMİ, ruhsat bedelini iade edecek

İSTANBUL (İHA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), A grubu yer hizmetleri ruhsatının iptali için Ulaştırma Bakanlığı'na başvuran Türk Hava Yolları'na (THY) ruhsat bedelinin iadesini uygun buldu.

THY'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, DHMİ'nin THY'nin A grubu yer hizmetleri ruhsatının iptaline ilişkin değerlendirmesinin sonucu hakkında bilgi verildi. Buna göre DHMİ, A grubu yer hizmetleri ruhsat bedelinin ödenmiş kısmının THY'ye iadesine karar verdi. THY açıklamasında konuda Ulaştırma Bakanlığı'nın cevabi yazısının da ayrıca beklendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları (THY), A grubu yer hizmetleri ruhsatının iptali için Haziran ayında Ulaştırma Bakanlığı'na başvurmuştu. THY Yönetim Kurulu'nun 27 Nisan'daki toplantısında, 4046 sayılı yasanın 3/e maddesi çerçevesinde uyulmakta olan 2002/27 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının uygulanması bakımından, Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülüp, A grubu ruhsatı için kendilerine ödenen ve taahhüt edilen tüm meblağların ortaklığa iadesi ve yükümlülüklerin silinmesi halinde bu ruhsatın iade ve iptal edilmesi yönünde girişimde bulunulması kararı alınmıştı.