DHMİ'den açıklama

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, uçuş emniyeti, can ve mal güvenliği açısından, pilot/kontrolör iletişim kanallarına yönelik her türlü girişimin suç olduğunu belirtti.

ANKARA (ANKA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, uçuş emniyeti, can ve mal güvenliği açısından, pilot/kontrolör iletişim kanallarına yönelik her türlü girişimin suç olduğunu belirterek, bu türden girişimler tespit edildiğinde her türlü teknik, idari ve cezai önlemlerin alındığını bildirdi.

DHMİ’den yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın organlarında ve internet medyasında “hava araçlarının korsan telsiz yayınlarıyla yönlendirildiği” şeklinde haberlerin yer aldığı anımsatıldı. Bu tür tehlikeli girişimlerin her ülkenin hava ulaşım sistemlerine müdahale etme olasılığının bilincinde olarak, havacılık sektöründe kullanılan her türlü teknik donanımın takibinin en son teknolojiler kullanılarak, sıfır hata ile yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Zaman zaman, ‘FM bandında’ yayın yapan radyo istasyonlarının pilot/kontrolör iletişim hatlarına girişim yaptığının rapor edilmektedir. Uçuş emniyetini tehlikeye sokacak böylesi girişimlere kesinlikle izin verilmemektedir” denildi. Bu türden müdahalelerle ilgili raporlar alındığında, BTK’nın Bölge Müdürlükleri ve Merkezine derhal başvurularak, girişimin kaynağı olan radyo istasyonunun yayınlarının durdurulduğu bildirilen açıklamada, “Bu vesile ile uçuş emniyeti, can ve mal güvenliği açısından, pilot/kontrolör iletişim kanallarına yönelik her türlü girişimin yürürlükteki mevzuatımıza göre suç olduğu, bu türden girişimler tespit edildiğinde her türlü teknik, idari ve cezai önlemler alınmaktadır” denildi. (ANKA)

Reklam
Reklam