Diablo 3 Xbox One’a taşınıyor

Diablo 3‘ün Xbox One versiyonu henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da oyundan ilk detaylar gelmeye başladı.

Diablo 3, serinin hayranlarının uzun süreli bekleyişinin ardından 15 Mayıs 2012′de satışa sunulmuştu. 2012 yılında PC’lere yönelik olarak Blizzard Entertainment tarafından satışa sunulan oyun, 3 Eylül 2013 tarihinde de PlayStation 3 ve Xbox 360′a taşınmıştı. Ancak oyun dünyasında büyük heyecan yaratan yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox One’ın geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürülmesinin ardından Diablo 3‘ün bu platformlara da taşınıp taşınmayacağı merak konusu olmuştu.

PlayStation 4 sahipleri için sevindirici haber bir süre önce gelmiş ve Diablo 3‘ün PlayStation 4 için yayınlanacağı açıklanmıştı. Blizzard’ın bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen Reaper of Souls ek paketinin de, Diablo 3: Ultimate Evil Edition adı altındaki bir pakette PlayStation 4′e sunulacağı duyurulmuştu. Ancak Sony’nin yeni nesil konsoluna sahip olan Diablo hayranları bu haberlerle sevinirken, Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox One’a sahip olanlar meraklı bir bekleyişin içine girdi.

Reklam
Reklam

Ancak Diablo 3 cephesinden gelen son haberler, Xbox One sahibi oyunseverleri umutlandıracak nitelikte. Oyun hakkında açıklamalarda bulunan Diablo yapımcısı Alex Mayberry, Diablo 3: Ultimate Evil Edition’ın hem Xbox One hem de PlayStation 4 için hazırlandığını açıkladı. Her ne kadar Blizzard ve Microsoft arasında resmi bir anlaşma yapılmamış olsa da, Mayberry’nin bu açıklaması oldukça umut verici bir gelişme.