Dibek Kapatılma Kararı Alınan Adliyeleri Sordu

Kırklareli Milletvekili Adalet Komisyonu Üyesi Turgut Dibek TBMM Başkanlığı’na Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle...

Kırklareli Milletvekili Adalet Komisyonu Üyesi Turgut Dibek TBMM Başkanlığı’na Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Dibek önergede kapatılma kararı alınan adliyeleri sordu.

Türkiye genelinde kapatılma kararı alınan 150 adliye içinde 2 adliyenin Kırklareli sınırları içinde olduğunu belirten Dibek, bu adliyelerin kapanması ile vatandaşların mağdur olacağını kaydetti.

Dibek konu ile ilgili olarak " Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Türkiye genelinde yaklaşık 150 adliyeyi kapatma kararı almıştır. Bu adliyelerden ikisi ilimizde bulunmaktadır. HSYK bu kararı alırken yalnızca dosya sayısına bakmaktadır. Kofçaz 16 Köyü ile Merkeze uzak bir ilçedir. Buradaki vatandaşlarımızın adliye işleri için merkeze gelmeleri uzun ve yorucudur. Demirköy'de ise durum daha da vahimdir. 1 sahil beldesi olan, 15 köylü ve Pınarhisar’a yaklaşık 40 km uzakta bir ilçenin adliyesinin kapanması vatandaşlarımıza yapılan zulümdür. Yalnızca dosya sayısı çok değil diye coğrafi konumu, vatandaşların ulaşabilirliğini yok saymak doğru değildir. Adliye kapama kararını alan HSYK bu kararını illerdeki cumhuriyet başsavcılarına dahi danışmadan almıştır" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Dibek, Bakan Ergin’den şu sorulara yanıt istedi:

Toplam kaç adliye kapanacaktır? Kapanan adliyeler hangileridir ve bu adliyelerdeki dosyalar hangi adliyelere aktarılacaktır? Kapanan adliyeler ile dosyaların aktarıldığı adliyeler arasında kaçar km vardır?

Seçim Bölgem Kırklareli’nin Demirköy İlçesi, merkeze ve diğer ilçelere uzak olup, bir sahil beldesi ve 15 köyü olan büyük bir ilçedir. Demirköy İlçesinin Adliyesi de kapatılacak mıdır? Demirköy Adliyesi kapatılacaksa bunun gerekçesi nedir?

Seçim Bölgem Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi, merkeze uzak olup, 16 köyü olan bir ilçedir. Kofçaz İlçesinin Adliyesi de kapatılacak mıdır? Kofçaz Adliyesi kapatılacaksa bunun gerekçesi nedir?

Kapatılacak adliyelerdeki hakim, savcı ve diğer personel nerelere tayin edilecektir?

Adliyelerin kapanması ile boşalacak adliye binaları nasıl değerlendirilecektir?

Adliyelerin kapatılması ile ne kadar tasarruf sağlamayı planlamaktasınız?

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz