Dicle Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Dicle Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde öğrenciler; Türkçe, Kürtçe ve İngilizce şarkılar eşliğinde eğlendi.Dicle...

Dicle Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde öğrenciler; Türkçe, Kürtçe ve İngilizce şarkılar eşliğinde eğlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dekanlar, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören öncesi ve sonrası Dicle Üniversitesi Modern Toplulukları ekibi tarafından Kürtçe şarkılar eşliğinde yöreye ait halk oyunları sergilendi. Bölümlerde ilk üçe giren mezunlara, diploma ve ödülleri Vali Mustafa Toprak, Rektör Ayşegül Jale Saraç, Emniyet Müdürü, Mustafa Sağlam, Dekanlar ve öğretim görevlileri tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bu yıl Dicle Üniversitesi'nden 5 bin 300 öğrencinin mezun olduğunu belirterek, “Bugün hep birlikte 5 bin 300 öğrencimizi mezun etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dicle Üniversitesi olarak, ilimizdeki kurum, kuruluş ve halkımızla iş birliği içerisinde dinamik bir eğitim ve öğretim yılını daha geride bıraktık. 2012 bahar döneminde Dicle Üniversitemiz bilim, sanat, kültürel ve spor dallarında 1 dünya ikinciliği, 1 Avrupa üçüncülüğü, 7 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 Türkiye üçüncülüğü kazanmıştır” dedi.

Vali Mustafa Toprak’ın tebrik konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajları okundu.

Dicle Üniversitesi halk oyunları ekibi önce horon oynarken, ardından Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi, İngilizce şarkılarla dans edildi. Mezun olan öğrenciler hep birlikte kep attı. Törenin ardından resepsiyon düzenlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz