Diclekent Köprülü Kavşağı Diyarbakır'a prestij kattı

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’a yapılan Diclekent Köprülü Kavşağı şehre büyük prestij kattı. Bölgedeki...

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’a yapılan Diclekent Köprülü Kavşağı şehre büyük prestij kattı. Bölgedeki trafiğin kısmen rahatladığını belirten vatandaşlar, Diclekent'te daha önce çok sayıda kaza meydana geldiğini, şimdi yolun rahatladığını belirtti.
Diclekent Köprülü Kavşak inşaatı nedeniyle Eylül 2011'de trafiğe kapatılan yollar 120 günlük inşaatın ardından açıldı. Karayolları'nın Seyrantepe Köprüsü’nden sonra trafiğin en yoğun olduğu Diclekent'te inşa ettiği köprülü kavşak, şehre modern bir görüntü kazandırdı. Yeni yılın başında tamamlanan yol, trafiğe açılarak şehir merkezini bir nebze olsun rahatlattı. Transit geçiş yapanlar hiçbir ışığa takılmadan seyahat ederken, kavşağı kullanan araçlar da istedikleri yöne rahatlıkla gidebiliyor.
Kavşağın ulaşıma açılmasıyla trafik kazalarının büyük oranda azaldığını ve sürücülerin güvenle seyahat ettiğini belirten vatandaşlar, bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Veysel Mızrak, böyle bir köprünün yapılmasıyla hem trafiğin rahatladığını hem de şehrin güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade etti. Mızrak, "Diclekent Köprüsü Diyarbakır’a hayırlı uğurlu olsun. Trafik akışı hayli rahatladı. Bu tür çalışmaların devamı gelir inşallah.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz