Didim Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı

Didim Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Didim’de...

Didim Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Didim’de Canlı müzik yapmak isteyen eğlence yerlerinden alınan müzik harçları belirlendi.

Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirildi. Bugün saat 14:00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKP Grubundan Kadir Karakaya ve Burhan Çolak mazeret göstererek katılmadı. Gündeme geçilmeden önce AK Parti Grubu mecliste görüşülmek üzere bir soru önergesi ile bir ek gündem maddesi sundu. Soru Önergesi olarak sunulan önergede ise Gaye 1 Sitesinin önünde bulunan Şemsiye ve Şezlong kiralama işinin neden özel sektörce yapıldığı, yetki ve şartların nasıl verildiği, Belediyenin bu tip uygulamalarının yapma hakkının olup olmadığı, bu konuda ihale yapıldıysa bunun halka ilan edilip edilmediği ve Didim sahillerinde bu tür başka uygulamaların var olup olmadığı soruldu. Belediye Başkanı Mümin Kamacı önergenin cevabının yazılı olarak kendilerine sunulacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Ek gündem maddesi olarak sunulan önergede Didim Cem Evinin adının planlara Kültürel tesis alanı olarak geçmesine yönelik olarak sunulan önerge oy birliğiyle mecliste görüşülmesine karar verildi ve 5. madde olarak meclis gündemine eklendi. Cem evi üzerinde yaşanan sözlü tartışmada ise Başkan Kamacı “Sizin sunduğunuz önergede ibare konsun diyorsunuz ama yasal bir durum yok. Cem evleri yasal olarak bir tesis değil, bunu biz değil TBMM yasal hale getirecek. Zaten yasal hale de gelmesi lazım.”dedi.

AKP’li Meclis Üyesi Atilla Milor ise “Biz planlara Cem Evi Derneği olarak yazılmasını istiyoruz” derken Başkan Kamacı’da “Zaten Didim’de yaşayan herkes oranın cem evi olduğunu biliyor. Burada tribünlere oynamanın bir manası yok. Bizde zaten oranın cem evi olarak kalmasını istiyoruz.”dedi ve ardından gündeme geçildi.

Gündemin ilk maddesinde eğlence amaçlı işletmelerden alınan Canlı Müzik harcı konusu görüşüldü. Madde üzerinde bilgi veren Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Hakan Kirif “Canlı Müzik yayını yapan her işletme belediyeden bunu almak zorunda; Bakanlığın verdiği belge ayrı; belediyeden ve bakanlıktan aldıkları iki belgenin tutarı 6 Bin TL civarında Bu konuda Turizm Derneğinin belediyenin verdiği ruhsat harcı konusunda bir talebi oldu.”dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Kamacı konunun Encümen toplantısında görüşüldüğünü ve fiyatların belirlendiğini söyledi. Encümen üyeleri tarafından belirlenen fiyatların yüksek olduğu meclis üyelerince dile getirilmesinin ardından Encümen tarafından belirlenen fiyatlar 3’te 1 oranında yeninden indirildi.

Madde üzerinde görüşülürken konuya esprili şekilde yaklaşan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Kıray “Hep Altınkum Hep altınkum arkadaş, birazda merkezdeki esnafa bakın; Bakın ayakkabımızın altı delik, ayakkabı alamıyoruz.”sözleriyle ayakkabısının altını meclis üyelerine gösterdi.

Ardından belirlenen ücretler yeniden görüşüldü. Buna göre işyerleri 50m2’ye olandan 350+KDV, 50-100m2 arası 750+KDV, 100-150 m2 arası 1000 +KDV, 150-200m2 arası 1500 +KDV, 200-250m2 arası 2000+KDV 250 ve üstünde olanlardan 2500+KDV ücret alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Belediye Kanununun 61. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliğinin 37. maddesi gereği bütçede ödenek tertibi bulunan ve ihtiyaca yetmeyeceği anlaşılan ödenek kalemlerine ek ödenek verilmesi ele alındı. Buna göre Fen İşleri, Sağlık İşleri ve Özel Kalem Müdürlüğüne ek ödenek aktarılmasına AKP’li Meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Kızılyer Mevkii 1161 parsel ile ilgili plan değişikliği görüşüldü. Madde görüşülürken Başkan Kamacı bir yakının parselde hissesi olmadı nedeniyle toplantıyı terk ederken yerine Meclis Başkan Vekili Osman Ayyıldız başkanlık etti. Madde CHP’li Serdar Topal’ın çekimser, AKP Grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Reklam
Reklam

Gündemin dördüncü maddesinde ise Güllüdam Mevkii 1319 ada 1 parsel ile ilgili plan değişikliği ele alındı. Madde oy çokluğuyla bir sonraki meclis toplantısına ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: