Didim Belediye personelinden kıyı temizliği

Didim Belediyesi personeli, dünyaca ünlü Altınkum Plajı’nda kıyı temizliği gerçekleştirdi.

Didim'de belediye personeli tarafından kıyı temizliği yapıldı. Temizlik çalışmalarına Gençlik Servisleri Merkezi ve Didim Belediyesi’nin işbirliği ile her yıl gerçekleştirilen "Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı" kapsamında farklı ülkelerden ilçeye gelen gençler de katılarak destek verdi. Altınkum Vali Konağı önünden başlayan kıyı temizliği, dünyaca ünlü Altınkum Plajı’nda sürdürülerek Belediye Barış Parkı önünde son buldu. Temizlik çalışmaları kapsamında plajda bulunan çöpler ve sigara izmaritleri toplanarak poşetler ile çöp arabalarına konuldu.

Reklam
Reklam

Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray, sahilin yaz aylarında daha çok kirlendiğini, bu nedenle belediye personeli olarak kıyı temizliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Didim Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak yaptıkları kıyı temizliğinin daha önceleri sabah saatlerinde yaptıklarını ifade eden Kıray, akşam saatlerinde daha çok kirlenen sahilin akşam saatlerinde temizlenmesinin daha uygun olduğunu belirtti.

Halkta çevre bilincinin oluşmasının gerekliliğini vurgulayan Kıray, vatandaşların çöplerini plajdaki çöp bidonuna atmasını istedi. Kıray, belediye personeli olarak gerçekleştirdikleri kıyı temizliğinde sahilin çok kirli olduğunu gördüklerini belirterek, “Vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz. Altınkum Plajı önünde çok sayıda çöp bidonları var, ancak kimse çöpünü buralara kadar getirmiyor. Halkımızdan çevre bilincinin oluşturmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: