Didim Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Toplantısı

Didim Belediye Meclisinin ertelenen Haziran ayı Meclis Toplantısı yapıldı.Meclis gündemine geçilmeden önce Belediye Başkanı Mümin...

Didim Belediye Meclisinin ertelenen Haziran ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclis gündemine geçilmeden önce Belediye Başkanı Mümin Kamacı Cem evinin yer sorunuyla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi; Cem evi üyelerinden oluşan bir heyette meclis toplantısını takip etti. Kamacı Cem evi üyelerinin konunun meclis gündeminde görüşülmesi talebini kabul etmeyince, cem evi üyeleri alkış tutarak meclisi terk etti.

4 Haziran Salı günü Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği üyelerinin Cem evinin yer sorunuyla ilgili olarak Belediye önünden eylem gerçekleştirmesi nedeniyle ertelenen Haziran Meclis toplantısı yapıldı. 7 Haziran Cuma günü saat 14:00’de Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında yapılan toplantıya CHP grubundan Osman Ayyıldız, Salih Bankoğlu mazeretli Serdar Topal ise mazeretsiz olarak katılmadı. Toplantıyı Didim Cem Evi üyelerinden oluşan bir heyette izlerken CHP İlçe Başkanı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve ilçe yöneticileri de toplantıyı izledikleri görüldü.

Reklam
Reklam

“CEM EVİ KONUSUNDA MECLİSİMİZ DUYARLILIK GÖSTERMİŞ TEŞEKKÜR EDİYORUM.”

Meclis gündemine geçilmeden önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Salı günü yaşanan görüntülerin hoş olmadığını belirterek “Salı günü Cem evi üyelerinin eylemi oldu. Hoş olmayan görüntüler oluştu. Cem evinin yeriyle ilgili kamulaştırma kararı alındı. İmar paftalarında buranın cem evinin yer olmasıyla ilgili 3 Temmuz 2012 tarihinde alınmış meclis kararı var ve bu karar oybirliğiyle alındı. Yerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bilgi verildi. Bakanlıktan gelen yazıda da 3194 sayılı kanunun 3. maddesindeki yönetmelik gereğince böyle bir gösterimde bulunamazsınız diye yazı geldi. Biz daha önce Cem eviyle ilgili 2 karar almışız, meclisimiz duyarlılık göstermiş teşekkür ediyorum. Biz bu işi ötelemiyoruz; savsaklamıyoruz. Bu konudaki adımlar duyarlılığımızın göstergesi; Bu konuda TBMM’de yasa çıkarsa bu işler 5 dakikada çözülür. Biz duyarlıyız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız.”diye konuştu.

Başkan’ın konuşmasından sonra söz isteyen Cem evi heyeti üyelerinden Ünal Aykaç “Encümende alınan karar bizim istediğimiz bir karar değil, 21 Mayıs 2013’te verdiğimiz dilekçenin gündeme alınmasını istiyoruz.”dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Kamacı’da “Salı günü bizi yuhalamasaydınız belki görüşürdük ama o gün moral bozukluğuyla meclis toplantısı yapılamadı.”dedi.

Cem evi heyeti üyelerinden Av. Zekiye Baran Dikçe ise yerle ilgili 30. maddenin okunmasını ve ona göre yeniden karar alınmasını önerdi.

Ünal Aykaç ise Bakanlıktan alınan görüşün ile kendilerinin istedikleri şeyle farklı olduğunu ifade etti.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Belediyesinin cem evinin yeriyle ilgili Didim Kaymakamlığına yazdığı tahsis yazısının içeriğinin değiştirilerek ‘Cem evi’ ibaresiyle tekrar yazı yazılacağını dile getirirken “Yazalım bakalım Kaymakamlık nasıl cevap verecek.”dedi.

MECLİS GÜNDEMİNE ALINMADI; ALKIŞLARLA PROTESTO EDİLDİ

Başkan Kamacı yazının tekrar yazılacağını ve meclis gündeminde görüşülmeyeceğini ifade etmesinin ardından Cem evi üyeleri alkış tutarak salonu terk etti. Başkan Kamacı da “Yuhlamadıklarına şükredelim. Yuhladılar, yalancı, sahtekar olduk ama biz elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Didim Belediyesi Huzurevi’ne ait “Huzurevi İç Hizmet Yönetmeliği’ Sağlık Komisyonunda görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Didim Belediyesi Huzurevi’ne ait “fiyat tarifelerinin belirlenmesi” ele alındı. Madde oy birliğiyle Sağlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Otopark Yönetmeliği uyarınca tahakkuk ve tahsili yapılan otopark bedeli için “2013 yılı birim otopark bedelinin tespiti” konusunun görüşüldü. Yeni yapılacak inşaatlardan alınacak olan otoprak bedelinin 9.800 TL olduğu ve %40’ının vatandaştan tahsil edildiği belirtilirken Didim’in 6 bölgeye ayrıldığını ve fiyatların bölgelere göre değiştiği dile getirildi. Fiyatlar bakanlığın belirlediği oranda arttırılmasına oy birliğiyle karar verildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise 07.05.2013 tarih 31 sayılı Belediye Meclis Kararına yapılan itiraz görüşüldü. İtiraz oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde; 1851 ada 7, 8, 9 ve 14 parseller için hazırlanan ilave imar plan tekliflerinin görüşüldü. Madde Atilla Milör ve Burhan Çolak’ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Gündemin 6. maddesinde;1852 ada 2, 3 ve 4 parseller için hazırlanan ilave imar plan tekliflerinin görüşüldü. Madde Burhan Çolak’ın çekimser kalmasına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 7. maddesinde; 15129 parsel için hazırlanan plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Madde için CHP’den Vedat Ege, Ercan Atasoy ve İbrahim Eray ile birlikte AKP grubu 4 red verdi. Madde oy çokluğu ile red edildi.

Gündemin 8. maddesinde 1148, 15500, 15501 parseller için hazırlanan ilave imar plan tekliflerinin görüşüldü.Parseller için hazırlanan planların yansıtılması üzerine yolların düzensiz ve yeşil alanların az olduğunu öne süren bazı meclis üyeleri tepki gösterdi. Plana AKPli Belediye Meclis Üyesi Mimar Kadir Karakaya ise “Böule plan mı olur, bu planlarda cinayet işliyoruz. Bütüncül plan olsun!” diyerek tepki gösterdi.

Madde planın bütüncül olarak yeniden hazırlanması kararı ile ertelendi. Gündemin dokuzuncu maddesi ise; 131 parselin imar planı değişikliği teklifinin görüşülmesiydi. Madde Özel bir kolejin imar alanı içerisinde bulunan park alanının mülkiyet sahibine ait aynı bölgede bulunan başka taşınmaza taşınmasına yönelik talebi oy birliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: