Didim Esnaf Odası'ndan Seyyara Tepki

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, ilçede artan seyyar satıcılardan rahatsız olduklarını belirterek,...

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, ilçede artan seyyar satıcılardan rahatsız olduklarını belirterek, "Seyyarlar ne vergi ödüyor, ne de işçi çalıştırıyor. Vergisini ödeyen, işçi çalıştıran odaya üye olan benim esnafımın suçu ne; yetkililer görevlerini yerine getirsinler” dedi.

Yaz sezonunda özellikle arabalı seyyarın arttığına dikkat çeken Pektaşoğlu “Bu seyyar satıcılar merdiven altı olarak tabir edilen seyyarlar; Bu sorun her yıl yaşanıyor. Her yerde seyyar manavlar, tatlıcılar, her türlü satıcılar arabayla dolaşıyor. İlçemizde bir Manavlar Çarşısı var ama iş yapmıyor; o zaman biz bu esnafları neden içeri hapsettik. İlçemizde bu anlamda bir başıboşluk söz konusu; Yetkilerden ricam denetimler artsın; Belediyemiz, Vergi Dairesi ve diğer kurumlar bu anlamda sorumluluklarını yerine getirmeli ve denetimler sıklaştırılmalı” dedi.

Reklam
Reklam

“BÜYÜK MARKET YERİNE KÜÇÜK ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPIN”

20 Temmuz’da başlayacak olan Ramazan ayının Gıda sektöründe hareket getireceğini umduğunu belirten Başkan Pektaşoğlu, Ramazan ayında alış verişler konusunda halka çağrıda bulunarak, “Halkımızdan özellikle Ramazan ayında alış verişlerini Büyük marketler yerine küçük esnaflardan yapmalarını diliyorum. Esnafımızı ayakta kalması açısından bu önemli; halkımızın da duyarlılık göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz