Didim Kent Konseyi Toplantısı

Didim Kent Konseyinin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda konseyin yaptığı çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.Didim Kent...

Didim Kent Konseyinin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda konseyin yaptığı çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

Didim Kent Konseyinin Olağan Genel Kurulu Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Genel Kurula Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Siyasi parti ilçe temsilcileri, daire amirleri, oda ve dernek başkan ve yöneticileri ile az sayıda vatandaş katıldı. Olağan Genel kurulda ilk olarak Divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Taner Küsmez, katip üyeliklere de Eyüp Çabuk ve Bedri Altıntaş seçildi.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Didim Kent Konseyi Genel Sekreteri Şebnem Öz Tezel Kent konseyinin çalışmalarıyla ilgili slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Ardından konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Kent Konseyinin yaptığı çalışma ve projelerinin içeriğine değindi. Ayyıldız, Kadınlara yönelik yapılan iş gücü kursu, Kent Konseylerinin Didim Toplantısı, Zeytin Platformu toplantıları, 3. Çiçek Şenliği, 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri, 17 Ağustos Marmara Depremi anma etkinliği, Kent Konseyi bünyesindeki Gönüllüler Çalışma grubunca yapılan etkinlikler ile Didim Okuyor kampanyasının son durumuyla ilgili olarak detaylı bilgiler verdi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise “Kent yaşamına ne katılması gerekiyorsa Didim Kent Konseyi bu noktada çalışma yapmıştır” diyerek konuşmasına başlarken ilçe turizmine yönelik yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi.

Başkan Kamacı Kent konseyinin yapmış olduğu çalışmaların Didim ekonomisine katkısının olduğunu da dikkat çekerek, belediye anlamında her zaman destek ve katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

“DİDİMLİ KÜLTÜRÜ OLUŞMAMIŞ”

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Didim’de görevine başlayalı 1 yıl olduğunu belirterek “Kentli olmak kentli bilincine sahip olmaktır. İlçemiz bir turizm kenti; bu bakımdan Yerel yönetim, kamu kurumları ve tüzel kişilikler buna katkı yapmaya çalışıyor. Bunun dışında turizmle beraber İnşaat sektörü de hızla gelişiyor. Burada yeni kentler kuruluyor.”dedi.

İnşaat sektörünün gelişimiyle birlikte sorunlarında oluşmaya başladığını belirten Emiroğlu “ Yeni kentler kuruluyor, sorunlar da beraberinde geliyor. Polis anlamında sorumluluk sahamız 122 km2’lik bir alan tabii bu da belediyenin sorumluluk sahasını da ortaya koyuyor. Bilmiyorum ama ilçemizde inşaat sektörünün önüne mi geçilmeli yoksa biraz frenletilmeli mi bu da düşünülmeli Sayın Başkan” sözleriyle belediye başkanına mesaj gönderdi.

Gelişen inşaat sektörünün dışarıdan göçü de tetiklediğini belirten Kaymakam Emiroğlu dışarında göçün artması nedeniyle ilçede Didimli kültürünün de oluşamadığını kaydetti. Yaşanan göçün istihdam sıkıntısına da neden olduğunu kaydeden Emiroğlu yeni istihdam alanlarıyla ilgili fikirlerinin paylaştı.

Reklam
Reklam

KAYMAKAMDAN YENİ İŞ SAHALARI

Kaymakam Emiroğlu Didim’e bir tersane kurulabilmesi, Tarım Bakanlığına ait Taşburun bölgesinde balık çiftliklerinin üretiminin arttırılması ve Türkiye’de olmayan Deniz İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kurulması fikirlerinin paylaştı. Emiroğlu ayrıca turizmin çeşitlenmesi noktasında görüşlerini bildirerek “İlçemizde deniz, kum ve güneşin yanı sıra çeşitlilik şart; bu anlamda bisiklet turizmi, yürüyüş turizmi, safari ve Yelken turizmi ilçemizde geliştirilebilir” diye konuştu.

Genel kurul dilek ve temennilerle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: