Didim Okuyor Projesi Okullara Tanıtılıyor

Didim Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan ve bu yıl projeye velilerinde dahil edilerek ‘Türkiye Birinciliği’ hedeflenen...

Didim Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan ve bu yıl projeye velilerinde dahil edilerek ‘Türkiye Birinciliği’ hedeflenen okuma kampanyası Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu’nda 1. Sınıf öğretmenlerine anlatıldı.

Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Kent Konseyi koordinesinde başlatılan ‘Didim Okuyor’ kampanyasına velilerinde dahil edilerek okuma oranında Türkiye Birinciliğini hedeflediklerini açıklamasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ve Didim Kent Konseyi Genel Sekteri Şebnem Öz Tezel ve Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray ile birlikte Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Heyeti Okul Müdürü Yaşar Yıldırım ve ilkokul birinci sınıfların sınıf öğretmenleri karşıladı.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Projeyi öğretmenlere de anlatarak henüz okuma bilmeyen ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin de ailelerinin okudukları kitapları kayıt ettirerek kampanyaya katılım sağlayabileceklerini anlatmalarını istedi. Ayyıldız bu şekilde ailelerin okuma oranının da artacağını ve çocuklara daha iyi örnek oluşturacağını belirtti. Bu şekilde toplumda okuma alışkanlığının yerleşmesini amaçladıklarını belirten Ayyıldız, öğretmenlerin de proje ile ilgili fikirlerini aldı. Öğretmenler projeyi olumlu karşılarken projeyi geliştirmek adına fikirlerini sundular ve Belediye Kütüphanesinin daha zenginleştirilerek hafta sonları açık olmasını Pazar günü kapalı olmak yerine hafta içi bir gün kapalı olmasının daha mantıklı olacağını öne sürdüler. Ayyıldız, henüz fikir aşamasında olan proje ile ilgili görüşleri diğer yürütücülerle görüşerek önerileri de aktaracağını belirtti.

“ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANACAK”

Toplantının devamında Ayyıldız Kent Konseyi olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen geri dönüşüm, atık yağ ve atık pil toplama işlemlerinin bu yılda okullara yayılarak hem çevrenin korunmasını hem de öğrencilere çevre bilinci aşılamanın hedeflendiğini de aktardı. Ayyıldız proje kapsamında öğrenciler üzerinde önce eğitim çalışmaları daha sonra sonucunda ödüllendirilecekleri çevre çalışmaları yaptırılacağını açıklayarak “Atıklarla ilgili atölye çalışması ve yarışmalar yapacağız bunun sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilerimize 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çeşitli hediyeler vereceğiz. Şimdi Okuma Kampanyası ile aynı anda organize ettiğimiz bu çalışmalar henüz fikir aşamasında tüm okullarımız gezilerek öğretmen ve yöneticilerinde görüşleri dahilinde her iki projemizi de başlatacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: