Didim Rumelililer Derneği'nden Pilav Günü Etkinliği

Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından Mavişehir’de bu yıl ilki düzenlenen pilav gününde...

Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından Mavişehir’de bu yıl ilki düzenlenen pilav gününde mübadele torunları bir araya geldi.

Mübadele zamanında Didim’e gelerek yerleşen Mübadillerin torunları düzenlenen kuru fasulye-pilav günü etkinliğinden bir araya geldi. Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Dernek başkanı Muharrem Bilgin ve Yönetim kurulundan Zübeyde Gülay Muslu Yalçın, derneği kurmakta da düzenlenen bu etkinlikte de birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Zübeyde Muslu Yalçın “Deneğimiz henüz çok yeni 1 yaşında olmasına rağmen bu kısa sürede bugünkü pikniğimizle birlikte 3 etkinlik düzenledik. Dernek üyelerimiz, Selanik’ten göçmüş halkın yani mübadillerin torunlarından oluşmaktadır. Derneği kurarken, kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüzü genç nesillere aktarmayı, birlik ve beraberliği sağlamayı, sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi paylaşmayı amaç edindik” dedi.

Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı da yaptığı açıklamada, köylüleri ve akrabalarıyla bir araya geldiği güzel bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. Kamacı açıklamasının devamında şu görüşlere değindi: “Bugün bu etkinlik sayesinde uzun zamandır birbirini görmeyen insanlar bir araya gelmiş oldu. Samimi ve sıcak bir ortamda bizler de birlikte piknik yapma şansını yakaladık. Dernek yöneticilerimizi, böylesine güzel bir etkinlik düzenledikleri için kutluyorum. Bu güzelliklerin yaşanması çok güzel, biz de bu sayede gençlerimizi tanımış uzun zamandır görmediğimiz dostlarımızı görmüş olduk. Bugünkü ilk etkinlik olmasına rağmen, genç nesillerin de birbirlerini tanıyıp, kaynaşmaları açısından gayet başarılı olmuş. Eksikler tabii ki olacaktır, biz de eksiklerin giderilmesinde her zaman yanlarındayız” dedi.

Reklam
Reklam

Rumeli müzikleri eşliğinde doyasıya eğlenen dernek üyelerine daha sonra, kuru fasulye, pilav ve ayran ikram edildi. İkramların ardından, çalınan Rumeli türküleri eşliğinde dernek üyeleri gönüllerince vakit geçirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: