Didim Turizm Derneği Başkanı Atabay Ramazan Da Turizmi Değerlendirdi

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, dünyadaki ekonomik krize bağlı olarak sezonun istenilen düzeyde geçmediğini,...

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, dünyadaki ekonomik krize bağlı olarak sezonun istenilen düzeyde geçmediğini, Ramazan’ın da sezona denk gelmesi ile turizmde yüzde 50'ye varan gerilemelerin olduğunu söyledi. Her şey dahil sisteminin de kalkması gerektiğini savunan Atabay 2013 yılının daha da kötü geçebileceğini belirterek, turizmcileri uyardı.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 2012 sezonunun turist profili yoğunlukla İngilizlerden oluşan Didim’de ekonomik krize bağlı olarak sezonun düşük geçtiğini belirtti. Sezonla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Atabay Ramazan ayının da bu yıl sezona denk gelmesi ile iç pazardaki turist sayısında yaşanan azalma ile birlikte Temmuz ayında Didim’de turizm tesislerindeki doluluk oranlarının yüzde 50’ye varan gerilemeye ulaştığını belirterek “Avrupa’da ki ekonomik daralmadan dolayı 2012 yılı için beklentimiz yüksek değildi ancak olimpiyatlar, dünya şampiyonası ve uçak firmalarının iflası ekonomiyi daha da çıkmaza soktu” dedi.

Reklam
Reklam

Küresel kırizle birlikte Yunanistan ve İspanya’nın fiyat kırmasıyla turların da o ülkelere kaydığını aktaran Atabay “2013 yılı global sıkıntının nefesini biraz daha hissettirecek bir yıl olacak” sözleri ile işletmecilere uyarılarda bulundu.

Turizm gelirlerinde ki gerilemeden en az şekilde etkilenmek için Didim’in lokal olarak bir çalışma yapamayacağını belirten Atabay “İşletmecilerimizin krizden en az hasarla çıkması için öngörülerle beklentilerini aza indirmeli ve daha gerçekçi bütçe belirlemeleri lazım” şeklinde konuştu.

“HER ŞEY DAHİL SONA ERMELİ”

Açıklamasının devamında her şey dahil sistemine de değinen Atabay, sistemin bir an önce bitirilmesi veya düzenlemeye sokulması gerektiğini belirti. 20 yataklı otellerin dahi her şey dahil sistemi ile çalıştığını hatırlatan Atabay “Bakanlık kapasitelerine göre hangi otellerin her şey dahil sistemi ile çalışabileceğini standart dahilinde belirlemeli. Bu sistem turizmin ruhunu ve prensiplerini kaybettirdi. Turist gelsinde nasıl gelirse gelsin mantığı ile hareket5 kaliteyi ve öz değerlerimizi yok etti. Kalite ve fiyatlar düştü memnuniyet düştü” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sistemin kötü niyetli kişilerce kullanıldığını da öne süren Atabay “Bu şekilde tatilini geçirirken ülkesine döndüğünde memnuniyetsizliğini belirterek tatil ücretini sigorta ve tur firmasından geri almaya çalışan turist profili de çoğalmaya başladı. Turizmciler olarak kendimize güvenmemiz ve her şeye eyvallah demememiz lazım. Normal şartlarda insanların kalamayacağı tatil fırsatlarını insanlara sunduk gelinen nokta ortada” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz