Didim Turizm Sezonu Değerlendirme Toplantısında Ele Alındı

2012 yılı İlçe Turizm Koordinasyon toplantısı Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Sezon değerlendirilmesinin yapıldığı...

2012 yılı İlçe Turizm Koordinasyon toplantısı Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Sezon değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda 2012 yılındaki çalışmalar anlatıldı; eksiklikler tespit edildi.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Emiroğlu’nun yanı sıra Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve Didim Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ali Yeler konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıya Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, İlçe Mal Müdürü Alaattin Duyar, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Turizmciler ve işletmeciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu toplantının sezonun değerlendirilmesi amacıyla yapıldığını, sezon sonunda görülen eksikliklerin, aksaklıkların hep birlikte ele alınıp giderilmesi amacıyla bir arada gelindiğini belirtti. Kaymakam Emiroğlu konuşmasında “Biz hepimiz bir yoldayız ve aynı yolda tempolu şekilde çalışmalıyız.”dedi. 25 Nisan 2012 yılında İl Koordinasyon kurulunda alınan kararları okuyan Emiroğlu kamu kurumlarının çalışmalarına değindi.

KAYMAKAM’DAN DENETLEME AÇIKLAMASI

Kaymakam Emiroğlu kamu kurumlarının yaptığı çalışma, denetim ve cezalarına ilişkin tek tek yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Vergi Dairesi Ocak ve Ekim ayları arasında yaptığı denetimlerde 4590 işyeri denetlemiş. 176 mükellef olmayan kişi tespit edilmiş ve mükellef olması sağlanmış.918 cezai işlem uygulanmış ve 1226 tutanak tutulmuş. Bu kapsamda 207.661 TL para cezası kesilmiş. Mal Müdürlüğümüz ise Kıyı işgalleriyle ilgili olarak 120 adet kıyı işgali tespit etmiş. Bu anlamda Mal müdürlüğümüz ecrimisil olarak ta 1 milyon 1239 TL para cezası kesmiş. Emniyet Müdürlüğümüz ise 4733 sayılı kanun kapsamında 12işyerine 38 Bin 044 TL idari Pazar cezası, Hanutçuluk, emre aykırılık ve sigara denetimleri anlamında 40 işletmeye 3494 TL para cezası, Gürültü Kirliliği kapsamında işletmelere yapılan denetimlerde toplam 61 cezai işlem uygulanmış ve 184 bin 290 Tl para cezası uygulanarak yine aynı hususta iki otele 20'şer gün, 1 işletmeye ise 3 gün kapatma cezası uygulandı. Kimlik bilgilendirmeden 69 otel 43 Bin 946 TL, diğer kafe bar gibi işletmeler ise 3438 Lira para cezası uygulanmış. Jandarmamız yapmış olduğu 120 denetimde 11 aranan şahsı yakalanmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz yapmış olduğu denetimlerde 1187 adet işyeri denetlenmiş 40 işyerine 183 bin Pazar cezası kesilmiştir.”dedi.

Reklam
Reklam

Raporları okuyan Kaymakam Ersin Emiroğlu, denetimlerin sıkı şekilde sürdürüleceğini amaçlarının işletmelere ceza kesmek değil denetim mekanizmasını çalıştırarak yapılan hata ve eksikliklerin en aza indirilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

'15 İŞLETME MÜHÜRLENDİ'

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise sezon boyunca işletmelerde ruhsat kontrollerinin sürdüğünü ve bağlamda 15 işyerinin ruhsatsız çalıştığının belirlendiğini ve mühürlendiğini belirtti. Yine hanutçulukla mücadelenin kararlı bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Kamacı, sahillerde ki can kurtaranın gözetleme ve kıyı sahil temizlikleri konusunda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve özellikle halk plajlarında Mavi Bayrak kriterlerinin duyarlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Belediye belgeli turizm tesislerinde denetimlerin yapıldığını ve ilçemizde 80'li yılların başında inşa edilen ve yenilemeye gitmeden aynı şekilde hizmet vermeye çalışan tesisleri uyaran Kamacı; “Otellerde yenilenme çalışmalarının yapılarak turizmde olmazsa olmazları yakalamamız gerek.” dedi.

Reklam
Reklam

İlçe bazında katılımın sağlandığı fuarlara yerel yönetim olarak desteklerinin sürdüğünü aktaran Kamacı, ilçe genelinde yaşanan tüm sıkıntıların ise yerel yönetime mal edilmemesi gerektiğini belirterek; “İlçemizde AYDEM çalışmaları sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bizde hızlı bir şekilde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Fevzipaşa'da çok çalışma yapamadık imar planlarının tamamlanmasının ardından sahil düzenleme çalışmaları ile başlanacak. Altınkum'da komple bir çalışma oldu. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Dış cepheye yönelik çalışmaların ardından tam olarak sunmak istediğimiz görüntü ortaya çıkacak.” dedi.

“RUHSATLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILMALI”

Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise İlçede ekonominin daha iyi noktalara taşınması için işletmelerin birden fazla denetime tabi tutulduğunu belirtti. Kayıt dışılıkla mücadelenin önem arz ettiğini aktaran Döver; “Kayıt dışı çalışan işletmeler kalite ve iş ahlakını da düşürüyor. Didim, Bakanlığın da desteği ile fuarlarda tanıtıldı. Bizde kurumlar olarak marka ve destinasyondan onay almak adına katılım sağlıyoruz.” dedi. Döver, ruhsatlarla ilgili çalışmaların da daha ciddi yapılması gerektiğini aktardı.

Reklam
Reklam

DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ise yenilenmeye gitmeden çağın gerisinde kalan işletmelerin sezonda sıkıntı çektiğini ve çekmeye deva edeceğini belirti. Bankoğlu, DİTAB çalışmalarını; “Havuz ve Cankurtaran Kursu Açıldı. İş Birliği Protokolü imzalanarak kalifiye eleman yetiştirildi. Yine bu bağlamda 4 dalda kurs açılarak iş garantisi ağlamak şartı ile meslek eğitimlerimiz olacak. Bunun yanı sıra Kutsal Yol'un turizme kazandırılması için gerekli çalışmalarımız ve fuarlara katılım için gereken çalışmalarımız sürüyor.” sözleri ile özetledi.

Koordinasyon kurulunda alınan kararların önemli olduğunu ancak uygulayıcının işletmeciler olduğunu hatırlatan Bankoğlu; “Memnuniyeti çoğaltmazsanız Didim'e ve kendinize zarar verirsiniz. Bu yüzden öncelikli başlıklar belirleyerek sonuca ulaşmalı ve arzuladığımız kenti ulaşmalıyız.” dedi.

“DİDİM TURİZM DERNEĞİNDEN YENİ ÇALIŞMALAR”

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise; Turizm çeşitlendirilmesinin önemli bir konu olduğunu belirterek; Kay Sörf konusunda bir çalışmalarının odluğunu ve bunun yanı sıra Didim'in yöresel tatlarını tüketiciye sunmak için 'zeytin ve ekmek' üzerinde bir çalışma yapacaklarını belirtti. Yine dernek ile İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile Didim'in sosyo ekonomik envanterini çıkaran bir kitapçık hazırladıklarını belirten Atabay, gürültü konusunda ki anlaşmazlık ve seyyar satıcı sıkıntısının ise öncelikli olarak sonlandırılması gerektiğini belirtti. Atabay, 2012 sezonunun iyi geçmediğini ancak 2013 sezonun ise daha kötü geçeceği öngörüsünde bulunarak esnafı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Ardından esnaflar önerilerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Taner Küsmez söz alarak sağlık turizmi ve yaşlılar ile ilgili turizm çekim alanlarının oluşturulması gerektiğini, Her Şey Dahil Sisteminin sonlandırılmasının ve ilçeye üniversitelerin kazandırılması gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: