Didim Yalıköy'ün Imar Sorunu Yerinde Incelendi

Aydın İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, Didim ilçesine bağlı Yalıköy'de imar durumu nedeniyle yaşandığı iddia edilen sorunları yerinde incelendi.

Aydın İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, Didim ilçesine bağlı Yalıköy'de imar durumu nedeniyle yaşandığı iddia edilen sorunları yerinde incelendi.

Aydın İl Genel Meclisi Didim Üyesi Mehmet Cahit Kaya'nın, "Yalıköy sınırları içerisinde bulunan 150 dönümlük arazide köylülerin imar sıkıntısına bağlı olarak su, altyapı ve yol sıkıntıları ile karşı karşıya kaldığı" yönündeki önerge üzerine çalışma başlatıldı.

İl Genel Meclisi İmar Komisyon Başkanı Halil İbrahim Karaçam ve komisyon üyeleri, İl Özel İdare Planlama Sorumlusu Ramazan Sarısakal ile birlikte Yalıköy'de incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile önerge sahibi il genel meclisi üyesi Kaya'nın da eşlik ettiği komisyon üyeleri, imar durumu nedeniyle yaşanan sorun hakkında köylüleri dinledi.

Komisyon Başkanı Halil İbrahim Karaçam, bölgenin 2005 yılında "turizm gelişim bölgesi" ilan edildiğine işaret ederek, gerekli imar çalışmasının bir an önce yapılarak onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderileceğini, bakanlığın planları onaylanmasının ardından yapılacak imar uygulaması ile mülkiyet sorununun giderilebileceğini söyledi.

Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: